INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczek:* wrote:@Danadana Właśnie chodzi mi o to Poznańskie i konkretnie w invi bo tu zostanę.
Jakie są tu warunki i jak to wygląda? Ile, na co, czy jest proste dostać to dofinansowanie.
Zdaje mi się, ze przede wszystkim musisz miec udokumentowany rok starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 19:52
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Jestem chora ja i maz. Maz ma masakryczny kaszel a ja katar. Mialam tez dusznosci w klatce.
Maz mial goraczke. Migrenowe bole glowy mamy razem. Najbardziej nas zadziwilo tempo rozowoju objawow i ich ilosc 😟 -
nick nieaktualnyMania30 wrote:A ja już na pokładzie z moja ostatnią kropeczka. Oby ostatnia i została na ładnych parę miesięcy. Ale masakra dzisiaj była w klinice tyle ludzi już dawno tam nie widziałam przez co ładne opóźnienie było.
-
lukaszkowa wrote:
Zdaje mi się, ze przede wszystkim musisz miec udokumentowany rok starań.
Dokładnie, bądź musi zostać stwierdzona i potwierdzona dokumentacją medyczną, bezwzględna przyczyna niepłodności.
Wg informacji na stronie jest jeszcze możliwość zgłoszenia się do programu dla mieszkańców Poznania, ale najlepiej pytać na infolinii bądź bezpośrednio w klinice 😉
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Ja mogę potwierdzić, że nabór na poznańskie dofinansowanie trwa, aczkolwiek jak rozmawiałam z panią, która się tym zajmuje to mówiła, że wniosek jest bardziej skomplikowany niż w poprzedniej edycji i trzeba np. wykazywać zamieszkiwanie pod adresem wskazanym we wniosku przez 12 miesięcy, załączać rachunki za prąd i nagle sam PIT już nie wystarczy - wydaje mi się, że to formularz jest idiotycznie napisany, no ale niezłe jaja.
Mania - trzymam kciuki, niech ten tydzień szybko Ci minie -
matyldaewa wrote:Dziękuję za odpowiedź!
Byliśmy na pierwszej wizycie 16 marca i wtedy dał całą listę - tsh,amh, wymazy, i inne / a partner też i rozszerzone badania nasienia.
Druga wizyta teraz we wtorek 6 kwietnia.
Trzymam kciuki, daj znać ✊mam nadzieje ze badania będą w porządku i doktor pomoże byscie było szczęśliwymi rodzicami 🙏❤️❤️❤️
matyldaewa lubi tę wiadomość
-
Mania30 wrote:A ja już na pokładzie z moja ostatnią kropeczka. Oby ostatnia i została na ładnych parę miesięcy. Ale masakra dzisiaj była w klinice tyle ludzi już dawno tam nie widziałam przez co ładne opóźnienie było.
Mania30 lubi tę wiadomość
Danadana -
Danadana wrote:Tu pytałbym ginekologa lub koordynatorki z kliniki. Nie wydaje mi się, żeby szczepienie miało wpływ na samą procedurę, ale z pewnością dużo osób parę dni po czuje się gorzej, więc lepiej może odczekać.
Dziękuję😘
Zapytałam bo czasem może ktoś się trafi kto jest i po szczepieniu info ivf 😉 -
Gosiaczek:* wrote:@Danadana Właśnie chodzi mi o to Poznańskie i konkretnie w invi bo tu zostanę.
Jakie są tu warunki i jak to wygląda? Ile, na co, czy jest proste dostać to dofinansowanie.
Potem się czeka koło miesiąca i jak przyznają dofinansowanie, to dzwoni pani dyrektor z Invimed i umawia na wizytę do dr prowadzącego. Wtedy trzeba też opłacić pakiet wizyt monitorujących za ok 600zł. Za wszystkie badania do ivf oraz leki płaciliśmy sami, ale na leki przysługuje refundacja na 3 procedury. Dofinansowanie pokrywa koszty punkcji, zapłodnienia dowolną metodą, jednego transferu i mrożenia niewykorzystanych zarodków. Kolejne transfery zarodków są już płatne
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
lukaszkowa wrote:Najlepiej i najpewniej jest napisac najpierw do koordynatorki aby dowiedziec sie w ogole czy trwa jeszcze nabór na ten rok.
Zdaje mi się, ze przede wszystkim musisz miec udokumentowany rok starań.
Nam dr na pierwszej wizycie (sierpień 2017) mówił, że przy Amh 1.5 raczej musimy myśleć o ivf, ale jak chcemy możemy postymulować cykle clostibegytem. Po 3 miesiącach stymulacji bez efektu złożyliśmy wniosek o dofinansowanie. W międzyczasie działaliśmy z Clo. W marcu 2018 przyznali nam dofinansowanie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ma_gda wrote:Ja mogę potwierdzić, że nabór na poznańskie dofinansowanie trwa, aczkolwiek jak rozmawiałam z panią, która się tym zajmuje to mówiła, że wniosek jest bardziej skomplikowany niż w poprzedniej edycji i trzeba np. wykazywać zamieszkiwanie pod adresem wskazanym we wniosku przez 12 miesięcy, załączać rachunki za prąd i nagle sam PIT już nie wystarczy - wydaje mi się, że to formularz jest idiotycznie napisany, no ale niezłe jaja.
Mania - trzymam kciuki, niech ten tydzień szybko Ci minie
Co do puli na dofinansowanie miasta Poznania to mi się wydaje, że ona się nie skończy. Dofinansowanie jest rozpisane na 4 lata i rok temu jeszcze w październiku/listopadzie przed końcem okresu 4-letniego poprzedniej edycji można było skorzystać - były miejsca.
Kiedyś czytałam o tym dofinansowaniu i oni sobie policzyli ile mamy mieszkańców Poznania, ile statystycznie par zmaga się z niepłodnością, ile z nich wymaga in-vitro i na taką liczbę par zabezpieczyli pieniądze. Założenie programu jest takie, żeby wszyscy mieszkańcy Poznania chcący podejść do in-vitro mogli z niego skorzystać z dopłatą. -
Sorki za zaginięcie w akcji. Od następnego tygodnia przechodzę na zdalne więc mam istny meksyk w pracy.
Marzycielka na temat szczepień się wypowiem ze swojej perspektywy, ale tak jak powiedziała lukaszkowa, to kwestia indywidualna. Covid wyrządził tyle krzywdy w moim otoczeniu, że ja się po prostu boję. Ze względu na moją współpracę z medykami, zdecydowałam się przyjąć skierowanie. Dwa razy rozmawiałam z doktorem w klinice, ostatnio przed samą stymulacją, pytałam jeszcze innego ginekologa i jeszcze jednego lekarza po doktoracie (więc zakładam, że mądry człowiek). KAŻDY z nich powiedział: proszę się szczepić!
Doktor S na moje obawy odpowiedział: jak Pani chce, ale ja bym się szczepił. Zresztą WHO również złagodziło stanowisko.
Tak więc zdecydowałam się przyjąć pierwszą dawkę w przyszłym tygodniu, przed stymulacją. CHYBA ŻE będę w trakcie stymulacji to przesunę ze względu na to, że będę się bała o swoje samopoczucie i nie chcę łączyć jednego z drugim. Czy w ewentualnej ciąży przyjmę drugą dawkę? Nie wiem, nie potrafię jeszcze powiedzieć, ale jeżeli dzięki jednej dawce mam szansę przejść lżej, to chcę. Podobno na świecie, mimo braku przeprowadzonych badań, zaszczepionych ciężarnych jest mnóstwo, więc zobaczymy.
Uważam jednak, że każdy powinien podjąc decyzję sam, ale po konsultacji z lekarzem.
lukaszkowa jak się czujesz dzisiaj?
U nas w Lubuskiem formalności są tak "ubogie", że już mam oficjalne potwierdzenie, że nas zakwalifikowano. U mnie wystarczyły oświadczenia i zaświadczenie o zameldowaniu. No i wynik AMH, wiadomo.
Martita92, Danadana lubią tę wiadomość
-
Dziś jest 10% lepiej. Zamowilam z polecenia Asiemki nebulizator wiec licze, ze jak przyjdzie to bedzie jeszcze lepiej
dziekuje, ze pytacie. Nie zycze nikomu!!
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualny
-
lukaszkowa wrote:Dziś jest 10% lepiej. Zamowilam z polecenia Asiemki nebulizator wiec licze, ze jak przyjdzie to bedzie jeszcze lepiej
dziekuje, ze pytacie. Nie zycze nikomu!!
To najważniejsze-oby szło juz tylko ku lepszemu👍Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ula30 wrote:Lukaszkowa, a masz zaplanowaną wizytę kontrolną u gina po zakończeniu izolacji?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g