X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Agak Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    No wlasnie ja się tak nad tym zastanawiam czy nie wykonać od razu to lekarz będzie miał lepsze pole manewru

Kosztów przy invitro jest dość dużo, także jak nie ma skierowania od lekarza to już każda z Nas podejmuje sama decyzję czy robić jakieś dodatkowe badania 😊 ja zrobiłam bo zależało mi na tej informacji. Mam już swoje lata i każda komórka jest na wagę złota.

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Czy na taki wynik komórek NK się długo czeka ?
    Robiłam w diagnostyce na Dąbrowskiego, bo to jedyny pkt diagnostyki, który robi takie badania. Płaciłam koło 300zł, wyniki po kilku dniach

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Robiłam w diagnostyce na Dąbrowskiego, bo to jedyny pkt diagnostyki, który robi takie badania. Płaciłam koło 300zł, wyniki po kilku dniach
    Ja chce zrobić krzywa glukozowa i insulinowa
    Pomyślałam skoro będę się kłuć to może i te badanie przy okazji zrobię 😉

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agak wrote:
    Kosztów przy invitro jest dość dużo, także jak nie ma skierowania od lekarza to już każda z Nas podejmuje sama decyzję czy robić jakieś dodatkowe badania 😊 ja zrobiłam bo zależało mi na tej informacji. Mam już swoje lata i każda komórka jest na wagę złota.

To tak jak ja 😁
    Jeszcze troche i 4 z przodu wjedzie a do 40
    chciałabym się choć wyrobić z jednym maleństwem 😁

Agak lubi tę wiadomość

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Antosia ładnie rośnie, ma obecnie 2.300g. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, w między czasie robię badania do porodu. Jak się dokulam do wizyty to wtedy będziemy planować CC. Prawdopodobnie 29 kwietnia. Jedyne co mnie zmartwił to mówił że najczęściej jest tak że biorą dzień przed na oddział, a na kolejny dzień robią cięcie. Myślałam że wejdę i od ręki 😁

Agak, Marzycielka7, Asiemka, dobuska, MonikA_89!, Asiulka84 lubią tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Jestem po wizycie. Antosia ładnie rośnie, ma obecnie 2.300g. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, w między czasie robię badania do porodu. Jak się dokulam do wizyty to wtedy będziemy planować CC. Prawdopodobnie 29 kwietnia. Jedyne co mnie zmartwił to mówił że najczęściej jest tak że biorą dzień przed na oddział, a na kolejny dzień robią cięcie. Myślałam że wejdę i od ręki 😁
    Duża kobita, to już niedługo już ci zleci

Martita92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Matko, to już w tym miesiącu 😱. Lada moment i Mała z Wami, super ❤

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Szok, jak ten czas leci! Denerwujesz się? Czy jesteś spokojniejsza po pierwszym porodzie? :)

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Jaka ona już duża! :) W którym szpitalu będziesz rodzić? Z tego, co słyszałam, to do planowanego CC zawszeni przyjmują 1-2 dni wcześniej. Jak ostatnio leżałam na Polnej, to dziewczyna przyjechała już w niedzielę, a CC miała we wtorek.

dobuska lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jaka ona już duża! :) W którym szpitalu będziesz rodzić? Z tego, co słyszałam, to do planowanego CC zawszeni przyjmują 1-2 dni wcześniej. Jak ostatnio leżałam na Polnej, to dziewczyna przyjechała już w niedzielę, a CC miała we wtorek.
    Monika, a jak Ty się czujesz? W tym tygodniu z dwójką to już chyba nie jest lekko? :)

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Monika, a jak Ty się czujesz? W tym tygodniu z dwójką to już chyba nie jest lekko? :)
    Dziękuję, że pytasz 😘 W środę zaczęłam 33tc i już jest coraz ciężej. Szczególnie jak zaczynają mi brykać w brzuchu i nie idzie się położyć na żadnym boku 🙈 Myślę, że wagowo już powinni dobijać do 2kg. Dowiem się pewnie w środę przy przyjęciu do szpitala. Ogólnie cały czas staram się leżeć, więc dni mijają na czytaniu książek i oglądaniu seriali. Stwierdziłam jednak, że chodzenie i tak jest przereklamowane na tym etapie ciąży 😅

dobuska lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziękuję, że pytasz 😘 W środę zaczęłam 33tc i już jest coraz ciężej. Szczególnie jak zaczynają mi brykać w brzuchu i nie idzie się położyć na żadnym boku 🙈 Myślę, że wagowo już powinni dobijać do 2kg. Dowiem się pewnie w środę przy przyjęciu do szpitala. Ogólnie cały czas staram się leżeć, więc dni mijają na czytaniu książek i oglądaniu seriali. Stwierdziłam jednak, że chodzenie i tak jest przereklamowane na tym etapie ciąży 😅
    Już się chłopcy biją?😅😅😅😅 jeszcze kilka tygodni i będą z rodzicami! Jaki to jest czad!!!
    Patrzę na tą Twoją stopkę i przypominam sobie Twoje wpisy i stwierdzam, że mega silna z Ciebie kobieta i chyba się pobeczę jak urodzisz! 😅

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem spokojniejsza bo wiem co mnie czeka oczywiście tak +/- bo nigdy niewiadomo 😁 będę rodzić w Wolsztynie bo mój prowadzący jest tam ordynatorem, Helenkę też tam rodziłam i w sumie mam najbliżej do tego szpitala. Też w Wolsztynie mieszkałam całe życie. W święta planowałam trochę sobie poszykować wyprawkę, wyprać ubranka i spakować sobie torbę. Niestety mąż wróci jutro późnym popołudniem więc nic nie zrobię z tych rzeczy bo muszę sama święta ogarnąć 😉 a do tego Helena fiksuje...

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Jestem spokojniejsza bo wiem co mnie czeka oczywiście tak +/- bo nigdy niewiadomo 😁 będę rodzić w Wolsztynie bo mój prowadzący jest tam ordynatorem, Helenkę też tam rodziłam i w sumie mam najbliżej do tego szpitala. Też w Wolsztynie mieszkałam całe życie. W święta planowałam trochę sobie poszykować wyprawkę, wyprać ubranka i spakować sobie torbę. Niestety mąż wróci jutro późnym popołudniem więc nic nie zrobię z tych rzeczy bo muszę sama święta ogarnąć 😉 a do tego Helena fiksuje...
    Mam sentyment do Wolsztyna. :)
    Czyli jednym zdaniem podsumowując, masz tyle na głowie, że trochę nie masz się kiedy stresować. :)

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pechowo :( wszystko było okej, a rano wstałam i na wkładce brązowa krew :( lekarka kazała mi dzisiaj się oszczędzać i wziąć Nospę,a jak krwawienie nie ustąpi no to izba przyjęć...

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    U mnie dziś pechowo :( wszystko było okej, a rano wstałam i na wkładce brązowa krew :( lekarka kazała mi dzisiaj się oszczędzać i wziąć Nospę,a jak krwawienie nie ustąpi no to izba przyjęć...
    Trzymaj się.
    Ile miała szyjka na ostatnich badaniach? Moze walil w nia czy cos i peklo naczynko, czy jakis stary mini krwiak. Ja tez mniej wiecej w tym okresie co ty wylądowalam na IP. Staraj sie nie stresowac choc wiem, ze sie nie da.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Trzymaj się.
    Ile miała szyjka na ostatnich badaniach? Moze walil w nia czy cos i peklo naczynko, czy jakis stary mini krwiak. Ja tez mniej wiecej w tym okresie co ty wylądowalam na IP. Staraj sie nie stresowac choc wiem, ze sie nie da.
    Staram,ale najbardziej się martwię tym, że idą święta i jak coś się stanie to będę mieć utrudniony dostęp do lekarzy :(
    Zaczyna też mnie boleć brzuch :(

Szyjka miała aż 4cm, więc wszystko było OK..

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Staram,ale najbardziej się martwię tym, że idą święta i jak coś się stanie to będę mieć utrudniony dostęp do lekarzy :(
    Zaczyna też mnie boleć brzuch :(

Szyjka miała aż 4cm, więc wszystko było OK..
    Nie martw się, wiem, ze to niepocieszające ale takie krwawienie moze sie wziac w zasadzie z niczego konkretnego. Bierzesz magnez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 10:31

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, do tej pory nie brałam. Ja raz na jakiś czas mialam takie twardnienie brzucha i od wczoraj biorę Aspargin 3x2...

Danadana
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Nie, do tej pory nie brałam. Ja raz na jakiś czas mialam takie twardnienie brzucha i od wczoraj biorę Aspargin 3x2...
    Może podjedź na IP dla świętego spokoju. Jak jechałam późnym wieczorem z plamieniem na IP w 14tc to się bardzo uspokoiłam, jak powiedzieli, że źródła krwawienia nie widać i z maluchami wszystko ok. Wg mnie lepiej jechać od razu niż się denerwować przez święta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 10:54

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ