INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczek:* wrote:Piękna historia
Też liczę na to
Dofinansowanie to super sprawa! To spora dokłada jak widzę, a wiesz ile plus minus dochodzi kosztów?
Dostałaś te leki wlew z Accofilu, Acard, heparynę, steryd z badań immunologicznych? Bo tak mi się to kojarzy.
Natomiast Accofil mi zaleciła immunolog z kliniki ze względu na kir AA. Acard i neoparin biorę że względu na obniżony czas krzepnięcia APTT (dolna granica normy), mutację PAI homo oraz poronienie zatrzymane w 13tc.
Co do dodatkowych kosztów, to tak:
- 630zł pakiet wizyt monitorujących
- ok 800-1000zł badania przed ivf moje i męża. Sama chlamydia w klinice kosztuje 200zł/os. Ostatnio robiliśmy na wojskowej w centrum Drews, bo mieli taniej.
- leki do stymulacji 500-1500zł zależy od tego, co dr przepisze w protokole i jak długo potrwa stymulacja. Ja słabo reagowałam na leki, więc zawsze miałam o 2-3 dni przedłużaną
- leki do transferu - prolutex 149zł/ 7 ampułek, Progesteron besins ok 40zł/ 15 tab (starcza na 3 dni) --> zaczyna się je brać od dnia punkcji jak transfer jest na świeżo i bierze conajmniej do bety. Jak jest pozytywna to leci kolejną recepta. Prolutexu chyba wzięłam 4 opakowania 🤔 Besins odstawiłam koło 9-10tc jeśli dobrze pamiętam
- Acard ok 15zł, na neoparin miałam ryczałt, więc płaciłam chyba 3zł/10szt.
- Encorton ok 20-25zł i Estrofem (transfer na cyklu sztucznym) chyba też ok 25zł. Brałam od 2dc.
- Accofil 270zł/5 ampułek. Przy wlewie podaje się jedną. Reszta zostaje na później
- no i do tego dochodzi koszt badań progesteronu i estradiolu po wizycie monitorującej oraz badania przed punkcją, na które można wyżebrać skierowanie od lekarza rodzinnego albo od gina jak masz pakiet w Luxmed/MedicoverWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 21:37
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Cholera, dopadło mnie przeziębienie, ból gardła i katar 🙁. Wieczorem robię wymaz na COVID. Mam nadzieję, że to nie to, ale wolę się upewnic. Jestem przerażona.
-
Asiemka wrote:Dobuska, ja miałam transfer mrożonego zarodka we wrześniu i nie płaciłam złotówki, był objęty dofinansowaniem. Nie mogłam mieć transferu świeżego, bo było ryzyko hiperstymulacji.
-
Ula30 wrote:Cholera, dopadło mnie przeziębienie, ból gardła i katar 🙁. Wieczorem robię wymaz na COVID. Mam nadzieję, że to nie to, ale wolę się upewnic. Jestem przerażona.
Ja ostatnio miałam duże podejrzenie, a wyszło, że to "zwykła" grypa. Odpoczywaj -
dobuska wrote:Hmmm, w papierach miałam taką informację teraz, ale może wyłączeniem jest transfer mrożonego zarodka, kiedy dochodzi do zagrożenia hiperką? Muszę jeszcze raz to wszystko przejrzeć.
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Tak, wiem. Mam nadzieję że to "zwykle" przeziębienie. Ale wolę się upewnić, bo miałam jechać do rodziców w niedzielę. Ehhh... 😑. Co za czasy.
Ja tez zrobilabym wymaz by nie narazić rodziców..czasy straszne nastały😞 kuruj się i zdrowiej szybciutko🤗🍀Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
MonikA_89! wrote:Dofinansowanie obejmuje jeden transfer świeży lub mrożony
Ale może tak być, że tam była informacja o tym, że za kolejne transfery mrożone będzie trzeba płacić. Czytałam w emocjach, po wyjściu z apteki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 10:06
-
Agak wrote:Cześć dziewczyny
Właśnie otrzymałam wynik badania cytomeyrycznego krwii obwodowej i mam 16% komórek NK. Proszę o pomoc co to znaczy i jakie stosuje się leczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 16:59
Agak lubi tę wiadomość
😭
MonikA_89! wrote:Nie jest źle. Myślę, że steryd wystarczy, a i tak się go podaje przy ivf. Można ewentualnie rozważyć wlewy z intralipidu, chociaż u mnie się udało bez wlewu, a miałam NK nieco wyższe, bo 18%
Czy na taki wynik komórek NK się długo czeka ? -
Agak wrote:Cześć dziewczyny
Właśnie otrzymałam wynik badania cytomeyrycznego krwii obwodowej i mam 16% komórek NK. Proszę o pomoc co to znaczy i jakie stosuje się leczenie.
Czy to badanie robiłaś w klinice ?
Z jakiego powodu lekarz zlecił i jaka cena ? -
Robilam rozeznanie z badaniem immunofenotypu i komorek NK-w klinice liczą osobno te 2badania i wychodzą ok 800zl (dokladnie nie pamietam ceny bo posiałam gdzieś kartkę z cenami). Najtaniej jest na testdna-immunofenotyp jest razem z nk jako jedno badanie i kosztuje 450zl, czas oczekiwania do 5dni roboczych. I co wazne-Dziewczyny po poronieniach wykonują badanie w drugiej fazie cyklu.
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Marzycielka7 wrote:Czy na taki wynik komórek NK się długo czeka ?
Cześć
Badanie robiłam w Wielkopolskim Centrum Onkologii w Poznaniu. Za cały pakiet zapłaciłam 188 zł razem z aktualną morfologią, która jest nie zbędna do przeprowadzenia tego badania.
NK wykonałam na własną rękę po pierwszym nie udanym in vitro. Wiem, że te badanie zleca się po kilku nie udanych próbach ale ja chciałam to sprawdzić szybciej 🙂Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Bombka wrote:Robilam rozeznanie z badaniem immunofenotypu i komorek NK-w klinice liczą osobno te 2badania i wychodzą ok 800zl (dokladnie nie pamietam ceny bo posiałam gdzieś kartkę z cenami). Najtaniej jest na testdna-immunofenotyp jest razem z nk jako jedno badanie i kosztuje 450zl, czas oczekiwania do 5dni roboczych. I co wazne-Dziewczyny po poronieniach wykonują badanie w drugiej fazie cyklu.
Cały ten zestaw, który jest na testy dla za 450 idzie zrobić w WCO za 188 zł To dużo taniej jak ktoś jest z Poznania
Ja mam wyniki ponizszych subpopulacji.
wyniku zamieszczane są informacje o następujących subpopulacjach limfocytów:
CD3, CD4, CD8, CD4/CD8, CD19, CD5/CD19, CD56CD16 (komórki NK – ilość). -
Agak wrote:Cześć
Badanie robiłam w Wielkopolskim Centrum Onkologii w Poznaniu. Za cały pakiet zapłaciłam 188 zł razem z aktualną morfologią, która jest nie zbędna do przeprowadzenia tego badania.
NK wykonałam na własną rękę po pierwszym nie udanym in vitro. Wiem, że te badanie zleca się po kilku nie udanych próbach ale ja chciałam to sprawdzić szybciej 🙂
No wlasnie ja się tak nad tym zastanawiam czy nie wykonać od razu to lekarz będzie miał lepsze pole manewru