INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Danadana wrote:Może to jest w razie gdyby miały się pojawić? A nie było ani jednego?
Noe było ani jednego
Ciemność po prostu
Pani doktor tez była zdezorientowana patrząc na usg
Juz myślałam ze może zamiast w brzuch będę robić w udo ? 🤦♀️Ale przecież i to i to pójdzie pod skore to przecież nie ma
Różnicy a człowiek się doszukuje wszystkiego 😫 -
Aniaaaa wrote:Ok progesteron na tym etapie musi być niski a estradiol wysoki.
Czy miał ktoś zalecone kroplówki z introlipidu?
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
lukaszkowa wrote:Nie ma czym, zobaczysz. Tzn. mozesz czuc sie potem gorzej, bo bywa roznie - brzuch moze bolec. Ale sama punkcja i wszystko wokol to po prostu super spanko
Potem trochę pobolewanie podbrzusza,ale ogólnie git. Jeśli będziesz się gorzej czuła to dostaniesz kroplówkę i tlen,a to już w ogóle postawi Cię na nogi i będziesz czuła się jak nastolatka.
Jedyne co to radzę baaardzo spokojnie wstawać i odczekać chwilę po wyjęciu wenflonu, bo mi się zrobiło tak słabo, że doktorkowi zjechałam z krzesła 😂dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
dobuska wrote:On nie zaszkodzi, on nie blokuje ich wzrostu, tylko blokuje skok hormonu LH o ile dobrze mówię.
Znam przypadek jak dziewczyna od razu wzięła oba zastrzyki i lekarz powiedział, że nic się nie stanie.
Najgorsze ze nie robili mi wyników lh ani FSH 😱
Mam stare sprzed dwóch lat 🤔 -
Marzycielka7 wrote:Noe było ani jednego
Ciemność po prostu
Pani doktor tez była zdezorientowana patrząc na usg
Juz myślałam ze może zamiast w brzuch będę robić w udo ? 🤦♀️Ale przecież i to i to pójdzie pod skore to przecież nie ma
Różnicy a człowiek się doszukuje wszystkiego 😫Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
lukaszkowa wrote:Dziękuję, że pytasz.
Spoczko się mamteż idę się zaraz zachipować
.
Czuję sie super ale cudow nie ma i ten 8 miesiac juz sie robi ciezszy. Wykonuje te same ćwiczenia od miesiecy i w ciagu 2ch ostatnich tygodni widze diametralna roznice - sapanie, nie moge juz podniesc tak nogi, tu maz musi mnie przytrzymać. Ale mysle, ze mogloby byc duzo gorzej. Cały czas też po cichutku proszę opatrzność o poród naturalny.
Duzo radosci daje mi obserwowanie jak wam idzie, serduszko rośnie.Danadana -
Danadana wrote:A kiedy masz kolejną wizytę? Mi wczoraj koleżanka mówiła,że ona też miała źle ułożony płód, proponowali jej cesarkę, ale ona zaczęła chodzić do fizjoterapeuty i on jej to dziecko jakoś obrócił ćwiczeniami 😮 nie wiem, czy to prawda,ale potem wyczytałam się w necie i faktycznie są takie przypadki...
Jest cos takiego faktycznie. Są cwiczenia i czasem lekarze robią obrot zewnętrzny pod kontrolą usg ale to rzadkosc i tego nie potrafię sobie wyobrazić😳. Rozmawiałam już o tym z doktorem.
Mi fizjoterapeutka dala takie cwiczenia, ktore robia wiecej miejsca w brzuszku i licze, ze moze zechce się pan Jan obrócić ale jeśli nie to nie będę cudować i się za to biczować. Wychodzę z założenia, że z jakiegoś powodu fiknął - może mu wygodniej czy coś.
Ja czekam na Twoja wizytę - ciekawe czy Twój miś przybrał troche masydobuska lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:28 maja mam wizyte i pewnie się rozstrzygnie.
Jest cos takiego faktycznie. Są cwiczenia i czasem lekarze robią obrot zewnętrzny pod kontrolą usg ale to rzadkosc i tego nie potrafię sobie wyobrazić😳. Rozmawiałam już o tym z doktorem.
Mi fizjoterapeutka dala takie cwiczenia, ktore robia wiecej miejsca w brzuszku i licze, ze moze zechce się pan Jan obrócić ale jeśli nie to nie będę cudować i się za to biczować. Wychodzę z założenia, że z jakiegoś powodu fiknął - może mu wygodniej czy coś.
Ja czekam na Twoja wizytę - ciekawe czy Twój miś przybrał troche masyja teraz mam w środę, zobaczymy...
Danadana -
Danadana wrote:Ja byłam ostatnio w Lux-med,ale to inny aparat i w ogóle, miał ponad 900g. Ale brzuch mam naprawdę malutki
ja teraz mam w środę, zobaczymy...
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Danadana wrote:Lukaszkowa ma rację - ja się bałam wenflonu i narkozy, bo nigdy nie miałam... Ale okazało się,że haj jest super klasa 😂😂
Potem trochę pobolewanie podbrzusza,ale ogólnie git. Jeśli będziesz się gorzej czuła to dostaniesz kroplówkę i tlen,a to już w ogóle postawi Cię na nogi i będziesz czuła się jak nastolatka.
Jedyne co to radzę baaardzo spokojnie wstawać i odczekać chwilę po wyjęciu wenflonu, bo mi się zrobiło tak słabo, że doktorkowi zjechałam z krzesła 😂
Dzięki za rady, będę pamiętać!
Wiecie, jeżeli czegokolwiek się boję, to pustych pęcherzyków, ale nie pozwalam sobie o tym myśleć nawet! -
dobuska wrote:Ja już miałam kiedyś narkozę, więc wiem z czym się to je. Dziwne doświadczenie.
Dzięki za rady, będę pamiętać!
Wiecie, jeżeli czegokolwiek się boję, to pustych pęcherzyków, ale nie pozwalam sobie o tym myśleć nawet!👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Dla mnie najgorszym doswiadczeniem w calym ivf byla wizyta po punkcji. Wtedy razem z emkiem pociągaliśmy razem nosem ale udawaliśmy, że wcale nie.
A Wy czemu pociągaliście? Nie było komórek czy jak to było? Przypomnisz?
Ja się po punkcji dowiem tylko co z komórkami prawda? -
dobuska wrote:To ja tak udawałam już raz jak przerwał stymulację. Dopiero w łazience mi poleciały łzy tak jawnie.
A Wy czemu pociągaliście? Nie było komórek czy jak to było? Przypomnisz?
Ja się po punkcji dowiem tylko co z komórkami prawda?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Danadana wrote:26+5dni, waga OK wg doktora, ale to inny sprzęt, więc zobaczymy tak naprawdę u tej mojej babki w środę. Ja nic nie przytyłam👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Po pierwszej stymulacji i punkcji okazalo sie, ze moje komorki sa albo niedojrzałe albo posiadają wakuole no i w ogóle meh. A wiesz, szlismy z nastawieniem, ze komorki to komorki - na podglądzie bylo ich dajmy 10, to moze wydobędą z 8 i bedzie fajnie.
-
lukaszkowa wrote:Kurcze z tym tyciem to faktycznie dziwna sprawa...
No nic, muszę wytrzymać do środy z niepewnością, ale to już 3 lekarz, który widział płód, więc mam nadzieję, że któryś z nich by się skapnął, że coś jest nie halo ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 11:37
Danadana