X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Może to jest w razie gdyby miały się pojawić? A nie było ani jednego?

Noe było ani jednego
    Ciemność po prostu
    Pani doktor tez była zdezorientowana patrząc na usg
    Juz myślałam ze może zamiast w brzuch będę robić w udo ? 🤦‍♀️Ale przecież i to i to pójdzie pod skore to przecież nie ma
    Różnicy a człowiek się doszukuje wszystkiego 😫

• Geraltowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Ok progesteron na tym etapie musi być niski a estradiol wysoki.

Czy miał ktoś zalecone kroplówki z introlipidu?
    Ja mam zalecone od immunologa z invimedu, napisała w zaleceniach: intralipid wg schematu. Jedna tydzień przed transferem. Druga tydzień po transferze. I kolejne jeszcze mają być jak będzie beta ale nie wiem dokładnie kiedy bo bałam się zapeszać i dopytywać na przyszłość 😛

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Danadana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Nie ma czym, zobaczysz. Tzn. mozesz czuc sie potem gorzej, bo bywa roznie - brzuch moze bolec. Ale sama punkcja i wszystko wokol to po prostu super spanko :)
    Lukaszkowa ma rację - ja się bałam wenflonu i narkozy, bo nigdy nie miałam... Ale okazało się,że haj jest super klasa 😂😂
    Potem trochę pobolewanie podbrzusza,ale ogólnie git. Jeśli będziesz się gorzej czuła to dostaniesz kroplówkę i tlen,a to już w ogóle postawi Cię na nogi i będziesz czuła się jak nastolatka. ;)
    Jedyne co to radzę baaardzo spokojnie wstawać i odczekać chwilę po wyjęciu wenflonu, bo mi się zrobiło tak słabo, że doktorkowi zjechałam z krzesła 😂

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    On nie zaszkodzi, on nie blokuje ich wzrostu, tylko blokuje skok hormonu LH o ile dobrze mówię.
    Znam przypadek jak dziewczyna od razu wzięła oba zastrzyki i lekarz powiedział, że nic się nie stanie.

Najgorsze ze nie robili mi wyników lh ani FSH 😱
    Mam stare sprzed dwóch lat 🤔

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Noe było ani jednego
    Ciemność po prostu
    Pani doktor tez była zdezorientowana patrząc na usg
    Juz myślałam ze może zamiast w brzuch będę robić w udo ? 🤦‍♀️Ale przecież i to i to pójdzie pod skore to przecież nie ma
    Różnicy a człowiek się doszukuje wszystkiego 😫
    Nie ma różnicy czy w brzuch czy udo. To był dopiero 5dc. Dostałaś większe dawki i naprawdę jest szansa że lepiej zareagujesz i na kolejnym podglądzie coś się pojawi. My tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za Twoje jajka. 5 dc to naprawdę początek i jeszcze wszystko może się wydarzyć!

Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dziękuję, że pytasz.
    Spoczko się mam :) też idę się zaraz zachipować :).

Czuję sie super ale cudow nie ma i ten 8 miesiac juz sie robi ciezszy. Wykonuje te same ćwiczenia od miesiecy i w ciagu 2ch ostatnich tygodni widze diametralna roznice - sapanie, nie moge juz podniesc tak nogi, tu maz musi mnie przytrzymać. Ale mysle, ze mogloby byc duzo gorzej :). Cały czas też po cichutku proszę opatrzność o poród naturalny.

Duzo radosci daje mi obserwowanie jak wam idzie, serduszko rośnie.
    A kiedy masz kolejną wizytę? Mi wczoraj koleżanka mówiła,że ona też miała źle ułożony płód, proponowali jej cesarkę, ale ona zaczęła chodzić do fizjoterapeuty i on jej to dziecko jakoś obrócił ćwiczeniami 😮 nie wiem, czy to prawda,ale potem wyczytałam się w necie i faktycznie są takie przypadki...

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Tego się nie bada przy in vitro już :)

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    A kiedy masz kolejną wizytę? Mi wczoraj koleżanka mówiła,że ona też miała źle ułożony płód, proponowali jej cesarkę, ale ona zaczęła chodzić do fizjoterapeuty i on jej to dziecko jakoś obrócił ćwiczeniami 😮 nie wiem, czy to prawda,ale potem wyczytałam się w necie i faktycznie są takie przypadki...
    28 maja mam wizyte i pewnie się rozstrzygnie.
    Jest cos takiego faktycznie. Są cwiczenia i czasem lekarze robią obrot zewnętrzny pod kontrolą usg ale to rzadkosc i tego nie potrafię sobie wyobrazić😳. Rozmawiałam już o tym z doktorem.

Mi fizjoterapeutka dala takie cwiczenia, ktore robia wiecej miejsca w brzuszku i licze, ze moze zechce się pan Jan obrócić ale jeśli nie to nie będę cudować i się za to biczować. Wychodzę z założenia, że z jakiegoś powodu fiknął - może mu wygodniej czy coś :).

Ja czekam na Twoja wizytę - ciekawe czy Twój miś przybrał troche masy :D

dobuska lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    28 maja mam wizyte i pewnie się rozstrzygnie.
    Jest cos takiego faktycznie. Są cwiczenia i czasem lekarze robią obrot zewnętrzny pod kontrolą usg ale to rzadkosc i tego nie potrafię sobie wyobrazić😳. Rozmawiałam już o tym z doktorem.

Mi fizjoterapeutka dala takie cwiczenia, ktore robia wiecej miejsca w brzuszku i licze, ze moze zechce się pan Jan obrócić ale jeśli nie to nie będę cudować i się za to biczować. Wychodzę z założenia, że z jakiegoś powodu fiknął - może mu wygodniej czy coś :).

Ja czekam na Twoja wizytę - ciekawe czy Twój miś przybrał troche masy :D
    Ja byłam ostatnio w Lux-med,ale to inny aparat i w ogóle, miał ponad 900g. Ale brzuch mam naprawdę malutki :( ja teraz mam w środę, zobaczymy...

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja byłam ostatnio w Lux-med,ale to inny aparat i w ogóle, miał ponad 900g. Ale brzuch mam naprawdę malutki :( ja teraz mam w środę, zobaczymy...
    No to chyba waga jak najbardziej dobra? Ktory to byl tc?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Lukaszkowa ma rację - ja się bałam wenflonu i narkozy, bo nigdy nie miałam... Ale okazało się,że haj jest super klasa 😂😂
    Potem trochę pobolewanie podbrzusza,ale ogólnie git. Jeśli będziesz się gorzej czuła to dostaniesz kroplówkę i tlen,a to już w ogóle postawi Cię na nogi i będziesz czuła się jak nastolatka. ;)
    Jedyne co to radzę baaardzo spokojnie wstawać i odczekać chwilę po wyjęciu wenflonu, bo mi się zrobiło tak słabo, że doktorkowi zjechałam z krzesła 😂
    Ja już miałam kiedyś narkozę, więc wiem z czym się to je. Dziwne doświadczenie. :D

Dzięki za rady, będę pamiętać!

Wiecie, jeżeli czegokolwiek się boję, to pustych pęcherzyków, ale nie pozwalam sobie o tym myśleć nawet!

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Mi też nie :D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    licze, ze moze zechce się pan Jan obrócić
    Uwielbiam Cię, kobieto! :D

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja już miałam kiedyś narkozę, więc wiem z czym się to je. Dziwne doświadczenie. :D

Dzięki za rady, będę pamiętać!

Wiecie, jeżeli czegokolwiek się boję, to pustych pęcherzyków, ale nie pozwalam sobie o tym myśleć nawet!
    Dla mnie najgorszym doswiadczeniem w calym ivf byla wizyta po punkcji. Wtedy razem z emkiem pociągaliśmy razem nosem ale udawaliśmy, że wcale nie.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dla mnie najgorszym doswiadczeniem w calym ivf byla wizyta po punkcji. Wtedy razem z emkiem pociągaliśmy razem nosem ale udawaliśmy, że wcale nie.
    To ja tak udawałam już raz jak przerwał stymulację. Dopiero w łazience mi poleciały łzy tak jawnie.

A Wy czemu pociągaliście? Nie było komórek czy jak to było? Przypomnisz?
    Ja się po punkcji dowiem tylko co z komórkami prawda?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    No to chyba waga jak najbardziej dobra? Ktory to byl tc?
    26+5dni, waga OK wg doktora, ale to inny sprzęt, więc zobaczymy tak naprawdę u tej mojej babki w środę. Ja nic nie przytyłam :/

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To ja tak udawałam już raz jak przerwał stymulację. Dopiero w łazience mi poleciały łzy tak jawnie.

A Wy czemu pociągaliście? Nie było komórek czy jak to było? Przypomnisz?
    Ja się po punkcji dowiem tylko co z komórkami prawda?
    Po pierwszej stymulacji i punkcji okazalo sie, ze moje komorki sa albo niedojrzałe albo posiadają wakuole no i w ogóle meh. A wiesz, szlismy z nastawieniem, ze komorki to komorki - na podglądzie bylo ich dajmy 10, to moze wydobędą z 8 i bedzie fajnie.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    26+5dni, waga OK wg doktora, ale to inny sprzęt, więc zobaczymy tak naprawdę u tej mojej babki w środę. Ja nic nie przytyłam :/
    Kurcze z tym tyciem to faktycznie dziwna sprawa...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Po pierwszej stymulacji i punkcji okazalo sie, ze moje komorki sa albo niedojrzałe albo posiadają wakuole no i w ogóle meh. A wiesz, szlismy z nastawieniem, ze komorki to komorki - na podglądzie bylo ich dajmy 10, to moze wydobędą z 8 i bedzie fajnie.
    O zgrozo. To faktycznie...

• Danadana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Kurcze z tym tyciem to faktycznie dziwna sprawa...
    Ja zawsze dużo jadłam i teraz też wpieprzam jak dzik i nie wiem,o co chodzi... :( No nic, muszę wytrzymać do środy z niepewnością, ale to już 3 lekarz, który widział płód, więc mam nadzieję, że któryś z nich by się skapnął, że coś jest nie halo ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 11:37

Danadana
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ