INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBombka wrote:Dobuska-az mi ciary przeszły przez ciało-super!!! Odpoczywaj jak księżniczka i trzymaj tam kropka mocno🌻🍀✊💕
Dzudi-powodzenia-kciukasy zaciśnięte💕✊🍀
Ja z kolei po 3dniach zastrzykow puregonu wzielam dziś urlop nż...mam taki stres w pracy ze az się poryczałam wczoraj..jak mam wyhodować dobre komórki skoro cały czas jestem w stresie? 😭mam konsultacje z internistą- moze uda mi się zalatwić jakies zwolnienie zeby w spokoju rozwijały się te moje jajca:) -
nick nieaktualny
-
Fisia wrote:Bombka, a kiedy masz wizytę w klinice? Lekarz bez problemu Ci wystawi zwolnienie na okres stymulacji.
W poniedziałek mam wizytę w klinice. Spróbuje dzisiaj od internisty coś ogarnąć na tydzien, a z kliniki wezmę po punkcji...chcialabym przeciągnąć zwolnienia do transferu w nast cyklu, po drodze mam zaplanowany urlop 2tyg więc moze uda się już nie wracać do pracy. Wiem ze to okropne, bo powinnam doceniać ze mam pracę, ale w tej sytuacji stres jest ostatnią potrzebną mi rzeczą. Praca w korporacji jest jak taki wampir energetyczny:/ Chcę w końcu skupić się na sobie, by zwiększyć szanse na powodzenie. Jak myślicie? Mam rację czy juz głupieje? 🙊Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Udało się-mam zwolnienie do końca nast tygodnia😁trafiłam na wspaniałą internistkę-od razu zaproponowała l4. I mało tego, jeśli będzie potrzeba to mam dzwonić po następne😁🎉uff kamień z serca😎
Fisia, Marzycielka7, lindalia, mo_Nika, kate2friend lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
nick nieaktualnyBombka wrote:W poniedziałek mam wizytę w klinice. Spróbuje dzisiaj od internisty coś ogarnąć na tydzien, a z kliniki wezmę po punkcji...chcialabym przeciągnąć zwolnienia do transferu w nast cyklu, po drodze mam zaplanowany urlop 2tyg więc moze uda się już nie wracać do pracy. Wiem ze to okropne, bo powinnam doceniać ze mam pracę, ale w tej sytuacji stres jest ostatnią potrzebną mi rzeczą. Praca w korporacji jest jak taki wampir energetyczny:/ Chcę w końcu skupić się na sobie, by zwiększyć szanse na powodzenie. Jak myślicie? Mam rację czy juz głupieje? 🙊
Mam tak samo jak Ty. Praca w korpo od 8 lat. Jestem ambitna, wiec często na nadgodzinach zostawałem, żeby robotę nadganiać i niestety do tego szefa przyzwyczaiłam. Odległość od pracy 60 km, codzienne długie dojazdy i branie ciagle urlopów czy przepustek na klinikę mnie wykańczało. I wzięłam pierwszy raz od niepamietnych czasów zwolnienie przed i po punkcji i planuje po transferze. Sam doktor to zaproponował, że mamy do tego pełne prawo, jako pacjentki. Szef to rozumie póki co i nie robi problemów. Jak teraz nie zadbamy o siebie to kiedy? Korpo bez nas się nie zawali, a nawet i poczeka na nas
A stres teraz w ogóle nie wskazany, masz nawet napisane w zaleceniach z klinikiZatem odpocznij w domowym zaciszu i oby udało Ci się ukoić organizm! 🙏🙏🙏
mo_Nika, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBombka wrote:W poniedziałek mam wizytę w klinice. Spróbuje dzisiaj od internisty coś ogarnąć na tydzien, a z kliniki wezmę po punkcji...chcialabym przeciągnąć zwolnienia do transferu w nast cyklu, po drodze mam zaplanowany urlop 2tyg więc moze uda się już nie wracać do pracy. Wiem ze to okropne, bo powinnam doceniać ze mam pracę, ale w tej sytuacji stres jest ostatnią potrzebną mi rzeczą. Praca w korporacji jest jak taki wampir energetyczny:/ Chcę w końcu skupić się na sobie, by zwiększyć szanse na powodzenie. Jak myślicie? Mam rację czy juz głupieje? 🙊
mo_Nika, Motyl12, kate2friend, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Lindalia, nowa fryzura? Widzę nowa fotka profilowa 😀
ale to nadal nie ja. 😃
Chociaż teraz jak patrzę, to nowy awatar jest strasznie poważny. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 12:57
dobuska, Ula30 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mi nawet na wizyty kontrolne doktor chciał zwolnienie wypisywać. Przy ostatniej stymulacji chodziłam do pracy, a jak brałam wolne na podglądy, to i tak pracowałam z domu. Teraz też planuje pracować, chyba że nie dam rady fizycznie. Wolne planuje dopiero po ewentualnym transferze, chyba, że punkcja da mi się we znaki, to wtedy orewłar, idę na zwolnienie.
Niestety prawda jest taka jak piszecie, korposzczury nie są wdzięczne za wszystkie nadgodziny i poświęcenia. Przychodzi czas, że trzeba po prostu odpuścić.
Motyl12, dobuska, Fisia lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, jest tak jak piszecie! Ja juz 15lat w korpo...wszystko pilne, na wczoraj, deadliny, skargi do dw wszystkich swietych jak czegoś nie zrobisz w 5minut...masakra...stąd moja decyzja...mam dosyć...
Teraz czas dla mnie☀na odpoczynek, wyciszenie i relaks💪😎☀💉💊 czas na przygotowanie się do przyjęcia nowego gościa❄😊lindalia, Fisia, kate2friend lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Ja się z Wami zgadzam! Ja pracuje zdalnie już drugi miesiąc, ale ja nie pracuje w korpo wiec idzie się dogadać ze wszystkim. Chciaz musiałam zrobić zadymę ostatnio, bo ja szlam wszystkim na rękę nie idąc na zwolnienie, a tu pomocy w zamian prawie zero:/
Motyl12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBombka wrote:Dokładnie, jest tak jak piszecie! Ja juz 15lat w korpo...wszystko pilne, na wczoraj, deadliny, skargi do dw wszystkich swietych jak czegoś nie zrobisz w 5minut...masakra...stąd moja decyzja...mam dosyć...
Teraz czas dla mnie☀na odpoczynek, wyciszenie i relaks💪😎☀💉💊 czas na przygotowanie się do przyjęcia nowego gościa❄😊Motyl12 lubi tę wiadomość
-
Korpo, nie korpo - trzeba myśleć w tym momencie o sobie
także NO REGRETS
ja jedyne co to żałowałam w tym, że nie pracuję, bo odciągnęłoby to myśli, początki były trudne, do tego miałam super ludzi w pracy i moim zespole... Ale jeszcze się napracujemy
)) nie martwcie się
do emerytury jakieś 30 lat 😂
Fisia lubi tę wiadomość
Danadana -
Danadana wrote:Btw,ja w Poznaniu od 3 miesiąca po urodzeniu już muszę zapisać dziecko do żłobka 😮😮😮😮 bo inaczej może się nie dostać w okolicy tego roku.
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Btw,ja w Poznaniu od 3 miesiąca po urodzeniu już muszę zapisać dziecko do żłobka 😮😮😮😮 bo inaczej może się nie dostać w okolicy tego roku.
. I dobrze, że właśnie ktoś w ogóle o tym mi kiedyś wspomniał, bo sama chyba bym na to nie wpadła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 14:34
-
Wracam do domu. Czuje się ogólnie dobrze, brzuch boli ale do wytrzymania. Pobrali 13 komórek, 7 było dojrzałych. Zapłodnić mogą 6 komórek. Doktor powiedział, że to dobry wynik bo był pewien że więcej jak 8-9 nie uda się pobrać.
Mam już protokół i recepty na cykl transferowy 😉
lukaszkowa, Geraltowa, mo_Nika, dobuska, penceence, Motyl12, katrinka2609, Nika1, kate2friend, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Dzudi wrote:Wracam do domu. Czuje się ogólnie dobrze, brzuch boli ale do wytrzymania. Pobrali 13 komórek, 7 było dojrzałych. Zapłodnić mogą 6 komórek. Doktor powiedział, że to dobry wynik bo był pewien że więcej jak 8-9 nie uda się pobrać.
Mam już protokół i recepty na cykl transferowy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 14:56
Danadana