INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z racji tego, że zdecydowałam, że będę kontrolować testami co się dzieje (chcę wiedzieć, czy Kajtek dotrwał, czy chociaż próbował się zagnieździć i będę reagować betą) poprosiłam męża, żeby kupił mi w Rossmanie testy ciążowe. Wiem, że to dla faceta może być trudne (szczególnie, że zawsze chodzi do apteki i tam na pytanie farmaceutki jaki odpowiada: pozytywny
)
- Okej, znalazłem. Jakie mają być?
- FA CE LLE
- No mam, ale są dwa rodzaje
- Hmm... a czym one się różnią?
(cisza)
- Jedne są paskowe pewnie, tak?
na co mąż
- Tak! Paskowe! A drugie z pistoletem!
No i uwierzcie mi, rozbawił mnie tak, że nie mogę się przestać śmiać do teraz 😂😂😂😂😂😂 Pistolet chyba po to, żeby można było sobie w łeb strzelić po wyniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 11:42
Night, Perelka, Geraltowa, Marzycielka7, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Polecammatyldaewa wrote:Tak z Poznania
Dr Sroka będzie dalej prowadził ciążę 
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ooo to tak można? Fajnie! To też mój lekarz. A prowadzenie ciąży w Invimedzie czy gdzie indziej?matyldaewa wrote:Tak z Poznania
Dr Sroka będzie dalej prowadził ciążę
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Hej. Śpieszę z dobrymi wieściami. Mamy dwa mrożaczki ❄️❄️ z piątej i z szóstej doby. W klasie 4bb i 3bb.
Po kontroli u mnie lekka hiperka ale powinno się wszystko unormować... Mam dokończyć opakowanie luteiny, czekać na @ i w 2 dniu nowego cyklu wystartować z lekami do krio 😊
Mega się cieszę ☺ i już odliczam dni do nowego cyklu 😊
Danadana, Geraltowa, Night, mo_Nika, dobuska, Kassssia, lindalia, Motyl12, penceence, Ula30, Marzycielka7, kate2friend lubią tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

-
Super!!katrinka2609 wrote:Hej. Śpieszę z dobrymi wieściami. Mamy dwa mrożaczki ❄️❄️ z piątej i z szóstej doby. W klasie 4bb i 3bb.
Po kontroli u mnie lekka hiperka ale powinno się wszystko unormować... Mam dokończyć opakowanie luteiny, czekać na @ i w 2 dniu nowego cyklu wystartować z lekami do krio 😊
katrinka2609 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Dr Sroka prowadzi ciąże poza kliniką w Panacei na Osiedlu PrzyjaźniNight wrote:Ooo to tak można? Fajnie! To też mój lekarz. A prowadzenie ciąży w Invimedzie czy gdzie indziej?
Night lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Dzięki, mam nadzieję, że kiedyś przyda mi się ta wiedzalukaszkowa wrote:Dr Sroka prowadzi ciąże poza kliniką w Panacei na Osiedlu Przyjaźni

Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Wspaniale!!!!katrinka2609 wrote:Hej. Śpieszę z dobrymi wieściami. Mamy dwa mrożaczki ❄️❄️ z piątej i z szóstej doby. W klasie 4bb i 3bb.
katrinka2609 lubi tę wiadomość
-
A ja, największy przeciwnik testów zrobiłam coś głupiego. Dziewczyny, jestem 11 dni po zastrzyku Ovitrelle. Oby to nie była jego pozostałość, a wiem, że różnie bywa...
Błagam, niech to Kajtek daje znać, że walczy. Jutro powtórzę. Jak ściemnieje to lecę na betę. No, ale zobaczymy jutro.
To bardzo, bardzo wcześnie, bo jestem 6 dpt trzydniowca. Nasikałam dla zabawy, bo mąż kupił mi dużo tych testów. Niczego się nie spodziewałam... Ale z drugiej strony Kate też wyszedł 4 dni po transferze blastki, a to taki sam przelicznik, tylko że u mnie ten cholerny Ovitrelle może się jeszcze ostał.
Na żywo ta kreska jest tak widoczna, że mąż nawet zauważył...
https://zapodaj.net/d0254bfce55f4.jpg.html
mo_Nika, Motyl12, penceence, Geraltowa, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Melduję się po punkcji. Trochę dłużej zeszło, aż już doktor dopytywał co ze mną, bo zaliczyłam mały zjazd 🙈 ciśnienie "podłoga" cokolwiek to znaczy 😜 musiały wjechać dodatkowe leki i kroplówki, ale teraz już ok i wracamy do domu
udało się pobrać 20 komórek, w tym 10 dojrzałych, a 6 jeszcze ma szansę dojrzeć w warunkach labo. Zapladniamy wszystkie, które będzie można, ale min. te 10 
No i tu mega zaskoczenie, bo szykuje się do świeżego transferu, który mam zaplanowany na poniedziałek. Trzymajcie kciuki, żeby było co transferować 🙏🙏🙏
dobuska, lindalia, katrinka2609, Night, Danadana, Motyl12, penceence, Geraltowa, Marzycielka7, kate2friend, Fisia lubią tę wiadomość

-
Ale wspaniała wiadomość!!! Wy macie plemniki z biopsji, tak?mo_Nika wrote:Melduję się po punkcji. Trochę dłużej zeszło, aż już doktor dopytywał co ze mną, bo zaliczyłam mały zjazd 🙈 ciśnienie "podłoga" cokolwiek to znaczy 😜 musiały wjechać dodatkowe leki i kroplówki, ale teraz już ok i wracamy do domu
udało się pobrać 20 komórek, w tym 10 dojrzałych, a 6 jeszcze ma szansę dojrzeć w warunkach labo. Zapladniamy wszystkie, które będzie można, ale min. te 10 
No i tu mega zaskoczenie, bo szykuje się do świeżego transferu, który mam zaplanowany na poniedziałek. Trzymajcie kciuki, żeby było co transferować 🙏🙏🙏
mo_Nika lubi tę wiadomość
-
Tak, ale był mniej czuły test, więc do tego nie porównuję, chociaż jak wyjęłam go ze śmietnika (Boże drogi) to coś tam przebijało, ale takie to ja widzę na co drugim teście po kilku godzinach.mo_Nika wrote:Dobuska ja też widzę krechę! A Ty przecież wczoraj sikalaś i nie było już śladu po ovitrelle, nie? Kciuki za kajtusia ✊
A to co dzisiaj to pierwszy raz widzę na oczy. Nie muszę się wysilać w ogóle, by coś zobaczyć. I jeśli to nie Kajtek, to się obrażę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 12:37
-
Jaka niespodzianka z tym świeżym transferem!mo_Nika wrote:Melduję się po punkcji. Trochę dłużej zeszło, aż już doktor dopytywał co ze mną, bo zaliczyłam mały zjazd 🙈 ciśnienie "podłoga" cokolwiek to znaczy 😜 musiały wjechać dodatkowe leki i kroplówki, ale teraz już ok i wracamy do domu
Dobry wynik, ciekawe jak oocyty poradzą sobie w dojrzewaniu w warunkach laboratoryjnych. Trzymam kciuki:)
-
Zawsze w pracy mam na maksa przyciemniony ekran żeby ukryć moje siedzenie na telefonie, bo potem za mocno świeci. Na mojej ciemnicy widać coś. Będziesz próbowała bete?dobuska wrote:A ja, największy przeciwnik testów zrobiłam coś głupiego. Dziewczyny, jestem 11 dni po zastrzyku Ovitrelle. Oby to nie była jego pozostałość, a wiem, że różnie bywa...
Błagam, niech to Kajtek daje znać, że walczy. Jutro powtórzę. Jak ściemnieje to lecę na betę. No, ale zobaczymy jutro.
To bardzo, bardzo wcześnie, bo jestem 6 dpt trzydniowca. Nasikałam dla zabawy, bo mąż kupił mi dużo tych testów. Niczego się nie spodziewałam... Ale z drugiej strony Kate też wyszedł 4 dni po transferze blastki, a to taki sam przelicznik, tylko że u mnie ten cholerny Ovitrelle może się jeszcze ostał.
Na żywo ta kreska jest tak widoczna, że mąż nawet zauważył...
https://zapodaj.net/d0254bfce55f4.jpg.html -
Monika ekstra!!
Dobuska chucham żeby to było to
Martwie się tylko, że po wczorajszym fundujesz sobie zbyt duzy rollercoaster emocji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 12:51
👪🐶🌲
Invimed Poznań
🤞🤞 Kciuki trzymanemo_Nika wrote:Melduję się po punkcji. Trochę dłużej zeszło, aż już doktor dopytywał co ze mną, bo zaliczyłam mały zjazd 🙈 ciśnienie "podłoga" cokolwiek to znaczy 😜 musiały wjechać dodatkowe leki i kroplówki, ale teraz już ok i wracamy do domu
Danadana