X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też sutki biały na progesteronie (przy dotyku). Zresztą całe piersi też.

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mnie też sutki biały na progesteronie (przy dotyku). Zresztą całe piersi też.
    Ja też to miałam :))

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

Danadana
  • matyldaewa Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Gratulacje! 🥳 Jesteś z Poznania? Będziesz gdzieś tu chodzić na prowadzenie ciąży?
    Tak z Poznania :) Dr Sroka będzie dalej prowadził ciążę :)

Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że zdecydowałam, że będę kontrolować testami co się dzieje (chcę wiedzieć, czy Kajtek dotrwał, czy chociaż próbował się zagnieździć i będę reagować betą) poprosiłam męża, żeby kupił mi w Rossmanie testy ciążowe. Wiem, że to dla faceta może być trudne (szczególnie, że zawsze chodzi do apteki i tam na pytanie farmaceutki jaki odpowiada: pozytywny :D)
    - Okej, znalazłem. Jakie mają być?
    - FA CE LLE
    - No mam, ale są dwa rodzaje
    - Hmm... a czym one się różnią?
    (cisza)
    - Jedne są paskowe pewnie, tak?
    na co mąż
    - Tak! Paskowe! A drugie z pistoletem!

No i uwierzcie mi, rozbawił mnie tak, że nie mogę się przestać śmiać do teraz 😂😂😂😂😂😂 Pistolet chyba po to, żeby można było sobie w łeb strzelić po wyniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 11:42

Night, Perelka, Geraltowa, Marzycielka7, kate2friend lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Polecam :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Night Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Ooo to tak można? Fajnie! To też mój lekarz. A prowadzenie ciąży w Invimedzie czy gdzie indziej?

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Śpieszę z dobrymi wieściami. Mamy dwa mrożaczki ❄️❄️ z piątej i z szóstej doby. W klasie 4bb i 3bb.
    Po kontroli u mnie lekka hiperka ale powinno się wszystko unormować... Mam dokończyć opakowanie luteiny, czekać na @ i w 2 dniu nowego cyklu wystartować z lekami do krio 😊
    Mega się cieszę ☺ i już odliczam dni do nowego cyklu 😊

Danadana, Geraltowa, Night, mo_Nika, dobuska, Kassssia, lindalia, Motyl12, penceence, Ula30, Marzycielka7, kate2friend lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Hej. Śpieszę z dobrymi wieściami. Mamy dwa mrożaczki ❄️❄️ z piątej i z szóstej doby. W klasie 4bb i 3bb.
    Po kontroli u mnie lekka hiperka ale powinno się wszystko unormować... Mam dokończyć opakowanie luteiny, czekać na @ i w 2 dniu nowego cyklu wystartować z lekami do krio 😊
    Super!!

katrinka2609 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Ooo to tak można? Fajnie! To też mój lekarz. A prowadzenie ciąży w Invimedzie czy gdzie indziej?
    Dr Sroka prowadzi ciąże poza kliniką w Panacei na Osiedlu Przyjaźni :)

Night lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Night Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dr Sroka prowadzi ciąże poza kliniką w Panacei na Osiedlu Przyjaźni :)
    Dzięki, mam nadzieję, że kiedyś przyda mi się ta wiedza :)

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Wspaniale!!!!

katrinka2609 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, największy przeciwnik testów zrobiłam coś głupiego. Dziewczyny, jestem 11 dni po zastrzyku Ovitrelle. Oby to nie była jego pozostałość, a wiem, że różnie bywa...
    Błagam, niech to Kajtek daje znać, że walczy. Jutro powtórzę. Jak ściemnieje to lecę na betę. No, ale zobaczymy jutro.

To bardzo, bardzo wcześnie, bo jestem 6 dpt trzydniowca. Nasikałam dla zabawy, bo mąż kupił mi dużo tych testów. Niczego się nie spodziewałam... Ale z drugiej strony Kate też wyszedł 4 dni po transferze blastki, a to taki sam przelicznik, tylko że u mnie ten cholerny Ovitrelle może się jeszcze ostał.
    Na żywo ta kreska jest tak widoczna, że mąż nawet zauważył...

https://zapodaj.net/d0254bfce55f4.jpg.html

mo_Nika, Motyl12, penceence, Geraltowa, kate2friend lubią tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po punkcji. Trochę dłużej zeszło, aż już doktor dopytywał co ze mną, bo zaliczyłam mały zjazd 🙈 ciśnienie "podłoga" cokolwiek to znaczy 😜 musiały wjechać dodatkowe leki i kroplówki, ale teraz już ok i wracamy do domu :) udało się pobrać 20 komórek, w tym 10 dojrzałych, a 6 jeszcze ma szansę dojrzeć w warunkach labo. Zapladniamy wszystkie, które będzie można, ale min. te 10 :)
    No i tu mega zaskoczenie, bo szykuje się do świeżego transferu, który mam zaplanowany na poniedziałek. Trzymajcie kciuki, żeby było co transferować 🙏🙏🙏

dobuska, lindalia, katrinka2609, Night, Danadana, Motyl12, penceence, Geraltowa, Marzycielka7, kate2friend, Fisia lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska ja też widzę krechę! A Ty przecież wczoraj sikalaś i nie było już śladu po ovitrelle, nie? Kciuki za kajtusia ✊

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Melduję się po punkcji. Trochę dłużej zeszło, aż już doktor dopytywał co ze mną, bo zaliczyłam mały zjazd 🙈 ciśnienie "podłoga" cokolwiek to znaczy 😜 musiały wjechać dodatkowe leki i kroplówki, ale teraz już ok i wracamy do domu :) udało się pobrać 20 komórek, w tym 10 dojrzałych, a 6 jeszcze ma szansę dojrzeć w warunkach labo. Zapladniamy wszystkie, które będzie można, ale min. te 10 :)
    No i tu mega zaskoczenie, bo szykuje się do świeżego transferu, który mam zaplanowany na poniedziałek. Trzymajcie kciuki, żeby było co transferować 🙏🙏🙏
    Ale wspaniała wiadomość!!! Wy macie plemniki z biopsji, tak?

mo_Nika lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dobuska ja też widzę krechę! A Ty przecież wczoraj sikalaś i nie było już śladu po ovitrelle, nie? Kciuki za kajtusia ✊
    Tak, ale był mniej czuły test, więc do tego nie porównuję, chociaż jak wyjęłam go ze śmietnika (Boże drogi) to coś tam przebijało, ale takie to ja widzę na co drugim teście po kilku godzinach.
    A to co dzisiaj to pierwszy raz widzę na oczy. Nie muszę się wysilać w ogóle, by coś zobaczyć. I jeśli to nie Kajtek, to się obrażę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 12:37

• lindalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Jaka niespodzianka z tym świeżym transferem!
    Dobry wynik, ciekawe jak oocyty poradzą sobie w dojrzewaniu w warunkach laboratoryjnych. Trzymam kciuki:)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja, największy przeciwnik testów zrobiłam coś głupiego. Dziewczyny, jestem 11 dni po zastrzyku Ovitrelle. Oby to nie była jego pozostałość, a wiem, że różnie bywa...
    Błagam, niech to Kajtek daje znać, że walczy. Jutro powtórzę. Jak ściemnieje to lecę na betę. No, ale zobaczymy jutro.

To bardzo, bardzo wcześnie, bo jestem 6 dpt trzydniowca. Nasikałam dla zabawy, bo mąż kupił mi dużo tych testów. Niczego się nie spodziewałam... Ale z drugiej strony Kate też wyszedł 4 dni po transferze blastki, a to taki sam przelicznik, tylko że u mnie ten cholerny Ovitrelle może się jeszcze ostał.
    Na żywo ta kreska jest tak widoczna, że mąż nawet zauważył...

https://zapodaj.net/d0254bfce55f4.jpg.html
    Zawsze w pracy mam na maksa przyciemniony ekran żeby ukryć moje siedzenie na telefonie, bo potem za mocno świeci. Na mojej ciemnicy widać coś. Będziesz próbowała bete?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ekstra!!
    Dobuska chucham żeby to było to <3
    Martwie się tylko, że po wczorajszym fundujesz sobie zbyt duzy rollercoaster emocji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 12:51

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    🤞🤞 Kciuki trzymane

Danadana
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ