InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Felicita wrote:Kate dziś wizyta???
Zmiana planów 🫣
W związku z tym, że udało mi się wyrwać wizytę w zeszły piątek w Luxmedzie u dobrego lekarza to odwołałam dzisiejszą u dr T i idę w piątek na pierwszą wizytę do być może prowadzącej. Więc wieści ode mnie w piątek 😇drSylwia, AMI, Felicita, NadiaaL, sylstaa, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
👩🏻
35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
-
No to ja już mam po transferze w tym roku 🥺 ja bym płaciła ale mąż się uparł na tą refundację....Adaś ❤️ 20.06.2021
01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław 🍀🤞🏻
29.09 - punkcja -> ET 2x8A, FET4AA, FET4BB, ❄️❄️2x8A
02.10.23 - ET 2 zarodków 8A -> ❌
04.12.23 - FET 4AA -> ❌
27.02.24 - FET 4BB ❌
🔜 ??.12.24 - FET 2x 8A -
drSylwia wrote:A tej znajomej też powiedzieli, że nie może zapłacić za transfer sama, bo wypadnie z programu?
Tak, jedyne wyjście to czekać. Daj znać jeśli dr Ż coś powie!drSylwia lubi tę wiadomość
👩🏻
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
-
OMG jestem w szoku co wy tu piszecie To chyba jakieś jaja, Ledwo co się człowiek dostał do programu a tutaj już koniec?
Wiem, że może dla nich to tylko miesiąc ale kurde jak masz 40 at t miesiąc to jest dużo! xD
Nie dość że żyję w stresie czekając na wyniki genetyczne, to teraz jeszcze stres dochodzi czy będzie transfer potencjalnych zarodków ... Nie no można się wykończyć..
Dziewczyny słuchajcie mam pytanie czym sie różni blastocysta 4 BB od 5 BB? Bo dużo o tym czytam że niby blastka powstaje w 5 dniu, czyli jak jest blastka 4 BB to ona jest tak samo z piątego dnia jak 4 BB ? Bo jak wszystkie hodują do 5 dnia lub 6 to skąd te inne numerki przy blastkach?
oboje 40lat
AMH 1.06---> 0,76
wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
startujemy z IVF wrzesień 2024
I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
PGTa--->mamy 2 mozaiki
11.2024 Transfer ...⏳🍀 -
AMI wrote:OMG jestem w szoku co wy tu piszecie To chyba jakieś jaja, Ledwo co się człowiek dostał do programu a tutaj już koniec?
Wiem, że może dla nich to tylko miesiąc ale kurde jak masz 40 at t miesiąc to jest dużo! xD
Nie dość że żyję w stresie czekając na wyniki genetyczne, to teraz jeszcze stres dochodzi czy będzie transfer potencjalnych zarodków ... Nie no można się wykończyć..
Dziewczyny słuchajcie mam pytanie czym sie różni blastocysta 4 BB od 5 BB? Bo dużo o tym czytam że niby blastka powstaje w 5 dniu, czyli jak jest blastka 4 BB to ona jest tak samo z piątego dnia jak 4 BB ? Bo jak wszystkie hodują do 5 dnia lub 6 to skąd te inne numerki przy blastkach?
Nie wiemy wszystkiego tutaj, mamy tylko ploteczki, może klucz jest bardziej skomplikowany. Sylwia się może czegoś dowie jutro na wizycie co rozwieje wątpliwości.
Te numerki nie oznaczają z którego dnia jest blastocysta tylko odpowiadają jej etapowi rozwoju. Możesz mieć czwórki z 6 dnia albo szóstki z 5 dnia. Te z piąteczką z przodu to tzw hatching blastocysty czyli takie, które wyłażą już ze swojej otoczki. A szóstki to już w pełni hatched, bez otoczki. Analogicznie czwórki to takie, które siedzą w otoczce.AMI lubi tę wiadomość
👩🏻
🧑🏻
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
-
Kate@@ wrote:Nie wiemy wszystkiego tutaj, mamy tylko ploteczki, może klucz jest bardziej skomplikowany. Sylwia się może czegoś dowie jutro na wizycie co rozwieje wątpliwości.
Te numerki nie oznaczają z którego dnia jest blastocysta tylko odpowiadają jej etapowi rozwoju. Możesz mieć czwórki z 6 dnia albo szóstki z 5 dnia. Te z piąteczką z przodu to tzw hatching blastocysty czyli takie, które wyłażą już ze swojej otoczki. A szóstki to już w pełni hatched, bez otoczki. Analogicznie czwórki to takie, które siedzą w otoczce.
OO bardzo ci dziękuję za wyjaśnienie ja nie wiem czemu sobie wymyśliłam, że ten numerek to dzień, ale to nie było dla mnie logiczne no bo blastka nie może mieć 2 dni ^^
oboje 40lat
AMH 1.06---> 0,76
wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
startujemy z IVF wrzesień 2024
I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
PGTa--->mamy 2 mozaiki
11.2024 Transfer ...⏳🍀 -
Kate@@ wrote:Słyszałam o tym wczoraj. Znajoma znajomej miała podejść do transferu ostatniego zarodka z procedury. Przyszła na wizytę a dr T mówi, że środki się skończyły i zaprasza w grudniu. Płacz nie pomógł, nic nie pomogło. Nie wiem tylko czy tyczy się to osób, które transferują zarodki z procedur sprzed czerwca czy wszystkich.
-
Jejku szok co tu piszecie... Teraz nie wiem czy mam zaczynać brać estrofem za dwa tygodnie, skoro transfer mógłby się nie odbyć?Ona 33':
-stwardnienie rozsiane (8 lat leczenia immunomodulącego 😕)
-niedoczynność tarczycy
- kariotyp ok ✅
AMH: 3,26
On 34':
-kryptozoospermia, pojedyncze żywe plemniki 😕
- kariotyp ok ✅
25.07 start stymulacji
07.08 punkcja 🤞 --> 24 🥚
❄️4AB, ❄️ 4AB, ❄️4BA -
Hej! Byłam dzisiaj na kontroli po punkcji i dr Z nic nie mówił o zatrzymywaniu się z procesem. Żałuję że nie weszłam na forum wcześniej to bym się dopytała.
Aktualnie oczekuję na wyniki embrace i jak tylko się pojawią mam się pojawić na konsultacji żeby przygotowywać się na transfer.Kate@@, NadiaaL lubią tę wiadomość
Starania od 2020
❌Niedroży prawy jajowód
❌Endometrioza na lewym jajowodzie
❌Niskie parametry nasienia
❌Usunięty polip w macicy
❌Hashimoto, PAI, V (R2), MTHFR
06.2024 Inseminacja ❌
09.2024 Stymulacja do IVF
11.09 Punkcja 💉, 24 pęcherzyki, 14 dojrzałych🥚, 6 🥚zapłodnionych, 7🥚 zamrożonych
❄️4AA ❄️4AB
11.10 embrace: 4AA ❄️zdrowy 🍀
Listopad transfer ??🤞 -
Lilithgirl wrote:Dzięki za odpowiedź. Super, że udało się ogarnąć termin wizyty tak szybko.
U mnie jest taka wzmianka odnośnie żylaków "Pojedyncze żylaki przymacicz oraz części przypochwowych do 7 mm". Do transferu będę miała heparyne pomimo braku wskazań na pierwszy rzut oka, więc tak myślę, że może to jakoś "pomoże" na te żylaki. A jakie duże są one u Ciebie?
Ja pokazywałam te wyniki tylko u nas w klinice, a immunologowi wspomniałam o heparynie.
Trzymam kciuki, żeby u nas nie był to jakiś wielki problem mimo wszystko 🙂
Mam dobre wieści🙂 Byłam dzisiaj w Warszawie u flebologa, nie mam żadnych wskazań narazie oprócz profilaktyki + jeśli będzie heparyna do transferu to nie powinno to mieć wpływu na jego skuteczność 🤞
U mnie jeszcze lekarz stwierdził poszerzenie żyły macicznej, która nie była opisana na rezonansie - tutaj wskazał kontrolę za około 2 lata lub po połogu w przypadku ciąży
Lilithgirl, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Starania od 04.2022
Chapter 1:
AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotyp, histeroskopia✅
2 x IUI (06-07.23)
I IVF (11.23), z 6 zapłodnionych po EMBRACE:
❄️4AB, transfer 01.24, beta <2
❄️3BB + ❄️4AA aneuploidia😔
Chapter 2:
II IVF (02.24), z 6 zapłodnionych po EMBRACE zdrowe:
❄️3AA
❄️4AA
❄️4AB
W międzyczasie immunologia:
KIR AA
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
wysoki cross match + podwyższone CD56
rezonans w kierunku endometriozy✅
poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
5 x szczepienia pulowane✅
Transfer⏳ -
sylstaa wrote:Mam dobre wieści🙂 Byłam dzisiaj w Warszawie u flebologa, nie mam żadnych wskazań narazie oprócz profilaktyki + jeśli będzie heparyna do transferu to nie powinno to mieć wpływu na jego skuteczność 🤞
U mnie jeszcze lekarz stwierdził poszerzenie żyły macicznej, która nie była opisana na rezonansie - tutaj wskazał kontrolę za około 2 lata lub po połogu w przypadku ciąży
Ta profilaktyka to w kierunku jakiś ćwiczeń dna miednicy?sylstaa lubi tę wiadomość
Ona: 87' kariotyp ok, PCOS, AMH=5,07 (01.24), niedrożny lewy jajowód, hipoglikemia reaktywna, tarczyca ok, MTHHFR C677T MTHFR A1298C PAI-1 hetero, KIR AA, immunofenotyp ok, ANA1 dodatnie, ANA3 ujemne
On 82' kariotyp ok, słaba jakość nasienia
03/04/05.23 - 3 x IUI nieudane (Aromek, Ovitrelle, Duphaston)
03.24 - stymulacja (Gonal F, Ganirelix, Ovitrelle) -> hiperstymulacja
Pobrano 21 komórek (jedna pusta) -> zapłodniono 14 -> po 3 dobie 10 zarodków -> po 5 dobie 4 zarodki -> PGT-A -> 3 zarodki 3BB, 4AA, 5AB
04.24 scratching endometrium + biopsja -> CD138 25/10HPF CD56 >100/1HPF -> doxycylina 14x2
18/07 PET 4AA (cykl sztuczny, acard, encorton, EG) 💔 -
Lilithgirl wrote:Świetna wiadomość! Dzisiaj masz wizytę u immuno? Jak da zielone swiatlo to właściwie będziecie mogli działać z przygotowaniem do transferu 💪
Ta profilaktyka to w kierunku jakiś ćwiczeń dna miednicy?
Wizytę w Łodzi mamy za tydzień i liczymy właśnie już na zielone światło🤞🤞🤞
Profilaktyka - dokładnie tak, ćwiczenia mięśni dna miednicy, sport, spacery, przeciwzakrzepowe zastrzyki na długie loty, w przypadku jakichś dolegliwości ponowna wizytaLilithgirl lubi tę wiadomość
Starania od 04.2022
Chapter 1:
AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotyp, histeroskopia✅
2 x IUI (06-07.23)
I IVF (11.23), z 6 zapłodnionych po EMBRACE:
❄️4AB, transfer 01.24, beta <2
❄️3BB + ❄️4AA aneuploidia😔
Chapter 2:
II IVF (02.24), z 6 zapłodnionych po EMBRACE zdrowe:
❄️3AA
❄️4AA
❄️4AB
W międzyczasie immunologia:
KIR AA
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
wysoki cross match + podwyższone CD56
rezonans w kierunku endometriozy✅
poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
5 x szczepienia pulowane✅
Transfer⏳ -
drSylwia wrote:Cześć!
Melduję się po wizycie.
Z interesującego Was tematu dr Ż potwierdził to co napisałam wczoraj. Kasa się skończyła, nie będzie finansowania do końca roku. System jest 0-1 czyli albo robisz wszystko w programie, albo wypadasz, więc finansowanie własne wyrzuca z programu na 4 lata.
Jeśli chodzi o mnie Dzidzia rośnie prawidłowo, ma już 2,2cm, mam krwiaka nieco ponad 1cm, ale dr stwierdził, że nie ma się nim co przejmować. Kontrola 17.10 już w Dolmedzie i będzie zakładanie karty ciąży.
Gratulacje ❤️ Dużo zdrówka dla Was ❤️
Czyli potwierdziły się wieści, o których wczoraj dziewczyny pisały... ciekawe jak w innych klinikach. -
drSylwia wrote:Cześć!
Melduję się po wizycie.
Z interesującego Was tematu dr Ż potwierdził to co napisałam wczoraj. Kasa się skończyła, nie będzie finansowania do końca roku. System jest 0-1 czyli albo robisz wszystko w programie, albo wypadasz, więc finansowanie własne wyrzuca z programu na 4 lata.
Jeśli chodzi o mnie Dzidzia rośnie prawidłowo, ma już 2,2cm, mam krwiaka nieco ponad 1cm, ale dr stwierdził, że nie ma się nim co przejmować. Kontrola 17.10 już w Dolmedzie i będzie zakładanie karty ciąży.
Polubiłam za cudny update o rosnącej dzidzi 😍
Nie lubię zdecydowanie części o braku środków, bardzo to przykre. Choć ciągle mam nadzieję, że może zostanie im przyznana jakaś dodatkowa pula, tak jak w przypadku Novum jakiś czas temu, tak by móc kontynuować transfery do końca roku…Jaszczureczka lubi tę wiadomość
👩🏻
🧑🏻
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
-
Kate@@ wrote:Polubiłam za cudny update o rosnącej dzidzi 😍
Nie lubię zdecydowanie części o braku środków, bardzo to przykre. Choć ciągle mam nadzieję, że może zostanie im przyznana jakaś dodatkowa pula, tak jak w przypadku Novum jakiś czas temu, tak by móc kontynuować transfery do końca roku…
Ale albo mi się wydaje, albo to prawda, że nasz Invimed dostał więcej pieniędzy na finansowanie invitro, niż inne kliniki19.08 TRANSFER 💪❤️
5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
23dpt krwotok/szpital beta 21700
27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm
-
Santi_14 wrote:No to ja już mam po transferze w tym roku 🥺 ja bym płaciła ale mąż się uparł na tą refundację....
No ja też w takim razie czekam. Ale serio jest to możliwe?
Ponoć jak ktoś już wszedł do programu to kasa miała być zamrożona.
Boziu kolejne miesiące czekania... Zaraz się popłaczę 😭😭
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:No ja też w takim razie czekam. Ale serio jest to możliwe?
Ponoć jak ktoś już wszedł do programu to kasa miała być zamrożona.
Boziu kolejne miesiące czekania... Zaraz się popłaczę 😭😭 -
Dzwoniłam do koordynatorki i dowiedziałam się, że rzeczywiście jest to prawda, że skończyły się finanse na ten rok i invimed czeka na informację z MZ o przyznaniu dodatkowych środków. Natomiast pary, które rozpoczęły procedurę w tym roku i będą miały pierwszy transfer, to dla tych par pieniądze na transfer są zagwarantowane. Nie wiadomo jak z kolejnymi transferami 😢
AMI, KiciaKocia91 lubią tę wiadomość
Ona 33':
-stwardnienie rozsiane (8 lat leczenia immunomodulącego 😕)
-niedoczynność tarczycy
- kariotyp ok ✅
AMH: 3,26
On 34':
-kryptozoospermia, pojedyncze żywe plemniki 😕
- kariotyp ok ✅
25.07 start stymulacji
07.08 punkcja 🤞 --> 24 🥚
❄️4AB, ❄️ 4AB, ❄️4BA