InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia1988 wrote:Ja bardzo polecam klinikę i dr Trzeciaka.
Jesteśmy dopiero przed pierwszym transferem, ale do tej pory żadnych problemów nie było ani z lekarzem ani z kliniką.
Miła obsługa, wszystkie panie na recepcji grzeczne i pomocne.
Lekarz sympatyczny, dokładny, delikatny.
Panie pielęgniarki, które znam z punkcji super .
Ja się nie mam do czego przyczepić póki co jestem zadowolona.
Czy się uda czy nie ja będę polecać klinikę.
Mam podobne odczucia. Polecam dr.Trzeciaka jest super człowiekiem. Potrafi wyczuć pacjenta. Ja jestem trochę słaba psychicznie i strasznie narwana mnóstwo pytań, analizowanie wszystkiego bez końca. Myślę, że dr tez to widzi i zawsze potrafi mnie uspokoić dobrym słowem. droga która przechodzimy nie jest dla żadnej z nas łatwa a wsparcie psychiczne tez jest ważne. Oczywiście dr jest super specjalista stara się przyspieszyć wszytsko co możliwe aby być bliżej upragnionego celuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 23:59
Cari09, Minia000 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Wam za odpowiedź. Widzę na forum że z klinik wrocławskich tylko invimed ma tak rozbudowany wątek więc chyba wiele z Was korzysta właśnie z tego miejsca.
Ciągle przesuwałam decyzję o wizycie w klinice. Maz wspomninal o tym już w zeszłym roku.
Teraz próbuje do tego dojrzeć.
Czy dla kogoś z Was też trudnym krokiem było podjęcie decyzji o klinice? -
Ja wybrałam Invimed bo miał dobre opinie i koleżanka mi poleciła dr Trzeciaka bo się u niego kiedyś leczyła.
Nie brałam pod uwagę innych.
Kiedyś leczyłam się w Angeliusie w Katowicach u dr Paligi ale suma summarum do IVF tam w końcu nie podeszłam.
Miałam podchodzić w Czechach w Eurofertil albo w Reprofit ale jak okazało się , że jest refundacja IVF w Polsce to stwierdziłam, że spróbujemy tutaj .AMH 2,5
Brak jednego jajowodu
Drugi niesprawny
2021- ciąża pozamaciczna
2022- poronienie samoistne 5 TC
Kariotypy ok
Stan przedcukrzycowy
Mąż
Wyniki nasienia słabe
Podwyższony stres oksydacyjny
Reszta ok -
Minia000 wrote:Dziekuje Wam za odpowiedź. Widzę na forum że z klinik wrocławskich tylko invimed ma tak rozbudowany wątek więc chyba wiele z Was korzysta właśnie z tego miejsca.
Ciągle przesuwałam decyzję o wizycie w klinice. Maz wspomninal o tym już w zeszłym roku.
Teraz próbuje do tego dojrzeć.
Czy dla kogoś z Was też trudnym krokiem było podjęcie decyzji o klinice?
Też długo odkładałam wizytę w klinice i szczerze troche żałuję, bo samo leczenie i szukanie przyczyny oraz wprowadzenie zmian chwilę zajęło. Ale patrząc na mojego Kropka było warto. Także nie ma co odkładać wizyty. Nie zawsze musi to się skończyć in vitro. Są tu dziewczyny po udanej inseminacji, którym lekarz znalazł przyczynę (lub same znalazły 😅). Także zapisuj się i powodzenia 🤞 -
A ja wybierając klinikę zasugerowałam się tylko ceną pierwszej wizyty 😂 nie czytałam żadnych opinii. Po czasie dowiedziałam się, że Invicta robi więcej badań, ale też tych, gdzie złych wyników nie da się leczyć, bo jeszcze nikt nie wie jak. Miałam chwilę zwątpienia, bo czułam się jak na taśmie produkcyjnej, ale widziałam, że w większości klinik tak właśnie jest. Nie pasował mi lekarz, którego też miałam z przypadku, ale nie chciałam już zmieniać. Ostatecznie nadal jestem w drodze do spełnienia celu w którym miała mi pomóc klinika, ale mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko dobrze.
Marikamb, Karolka55 lubią tę wiadomość
Starania od: lipiec 2021
👩
✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH- 2,34 -> 1,82, Monitoring cyklu (2 lata)- 28-33 dni, Prolaktyna (utrzymywana lekami na niskim poziomie), sono-HSG, HSC, Trombofilia
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
7dpt: beta 75,3, prog. 40,80
9dpt: beta 185, prog. 72,6
11 dpt: beta 462
25 dpt: 3,98 mm (6+0) 💓
33 dpt: 11,57 mm (7+2) 💓
10+0: 31,64 mm 💓
-
Hejsunny wrote:A ja wybierając klinikę zasugerowałam się tylko ceną pierwszej wizyty 😂 nie czytałam żadnych opinii. Po czasie dowiedziałam się, że Invicta robi więcej badań, ale też tych, gdzie złych wyników nie da się leczyć, bo jeszcze nikt nie wie jak. Miałam chwilę zwątpienia, bo czułam się jak na taśmie produkcyjnej, ale widziałam, że w większości klinik tak właśnie jest. Nie pasował mi lekarz, którego też miałam z przypadku, ale nie chciałam już zmieniać. Ostatecznie nadal jestem w drodze do spełnienia celu w którym miała mi pomóc klinika, ale mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko dobrze.
Tez mam złe wspomnienia z invicta.. byliśmy raz i ostatni. To była nasza pierwsza wizyta w klinice bo mój gin zalecił badania nasienia. Przypadkowo w sumie bo był wolny termin pojechaliśmy tam. Zero kameralności recepcja a zaraz obok drzwi do oddania nasienia. Trochę to nie komfortowe. Nawet załapalismy mandat od strazy miejskiej, parking tragedia 🤣W invimedzie duży plus za to, że jest to oddzielone piętrem pokoj do oddania nasienia. A nie tak jak w invicta pacjenci siedzą na korytarzu i blisko tak wszystko nie czuliśmy się komfortowo. I jeszcze mój gin, który nie miał absolutnie interesu aby polecać klinikę do dalszych działań (jest poza Wrocławia) polecał mi invimed a invicte odradzał. Byłam tez na wizycie u psychoterapeutki, która ma dzieciątko z invitro I również powiedziała , że mam ludzi obok siebie którzy dobrze mi doradzają w sprawie wyboru kliniki. -
Ja wybrałam Invimed w sumie czytając ten wątek Po prostu było tu dużo zadowolonych osób i nawet na inne nie patrzyłam, czuję że tak miała po prostu być
Ale też jestem zadowolona i polecamKarolka55 lubi tę wiadomość
oboje 40lat
AMH 1.06---> 0,76
wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
startujemy z IVF wrzesień 2024
I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
PGTa--->mamy 2 mozaiki
11.2024 Transfer ...⏳🍀 -
Cześć.
Kukałam parokrotnie na wątek i widziałam że ten temat się przewijał na pewno, ale nie znam dokładnych szczegółów a aktualnie mi zaczęło zależeć.
W nowym roku chcemy skorzystać z refundacji do IVF i biorę pod uwagę głównie invimed (czytając świeże posty jeszcze bardziej się w tym utwierdzam, żeby nie iść do invicta). Jak wygląda sytuacja z pieniędzmi? Wiem, że w tym roku zabrakło, ale chyba znowu są jeszcze w tym roku, aby zaopiekować pacjentów?
Boje się sytuacji, że zdecydujemy się na invimed, a skończy się na punkcji, 1 transferze i będziemy czekać niewiadomo na co potem, bo nie będzie funduszy.
Dwa lata temu odbyłam wizytę w invimedzie u doktora Żurawskiego. Moje pierwsze wrażenie było pozytywne, ale z chęcią posłucham opinii innych osób. Pewnie chciałabym do niego wrócić.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Przy okazji dziewczyny progesteron u mnie 0,11, endometrium 10 mm .. w przyszłym tygodniu transfer obu moich mozaikowych blastusiów.. Jestem szczęśliwa, czekanie na transfer to jak czekanie na wigilię..
Potem wiadomo, że już być różnie ale ciesze się że zaszłam tak daleko, teraz cała nadzieja w moich mrozakach, aby dzielnie walczyli i okazali się zdrowi :>oboje 40lat
AMH 1.06---> 0,76
wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
startujemy z IVF wrzesień 2024
I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
PGTa--->mamy 2 mozaiki
11.2024 Transfer ...⏳🍀 -
Ja wybrałam INVIMED, bo dostałam polecenie od innego gin. Że jeśli ivf. To wg. Niego dr. G.
Byliśmy też w bocianie w Katowicach u dr. L. Ale tam pchanie tylko do ivf. Miałam guza na jajniku, wg. Niego nie trzeba usuwać, w INVIMED od razu do usunięcia (patrząc po czacie dobra decyzja, teraz z małą na świecie nie zdecydowałabym się na wycieczkę do szpitala na 4 dni i znów odwlekanie) dr też spojrzał na męża wyniki, zajął się w sumie nim.
Koniec końców mogliśmy sobie pozwolić na procedurę więc do niej podeszliśmy, ale mogliśmy dalej walczyć naturalnie 😄
Mieliśmy też prędzej doczynienia z INVimed w 2021, ale zraziłam się co do jednego lekarza i nie wróciliśmy.
Najwidoczniej tak musiało być
Z dr. G. Pierwsza procedura , pierwszy transfer i nasza śnieżynka jest z nami 🥰
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 👧🏻 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
🤰🏻 ♡ -
Mancik wrote:Czy ktoś ma jakieś opinie o dr. Grobelak?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
AMI wrote:Przy okazji dziewczyny progesteron u mnie 0,11, endometrium 10 mm .. w przyszłym tygodniu transfer obu moich mozaikowych blastusiów.. Jestem szczęśliwa, czekanie na transfer to jak czekanie na wigilię..
Potem wiadomo, że już być różnie ale ciesze się że zaszłam tak daleko, teraz cała nadzieja w moich mrozakach, aby dzielnie walczyli i okazali się zdrowi :>
Piękne endo, będę trzymać mocno kciuki za Was! Dawaj nam znać na bieżąco 😘👩🏻
35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
-
Santi, jesteś z nami? Jak u Ciebie? Działacie? 💛👩🏻
35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
-
fidorka144 wrote:Podobno bardzo miła i ciepła Pani doktor + zna się na rzeczy A wiesz co u ciebie jest problemem czy dopiero chcecie zacząć diagnostykę?
-