X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Felicita Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylstaa powodzenia dziś na transferze, daj znać po 🤞🍀🙂

sylstaa, Marikamb lubią tę wiadomość

👩30
    🆗Kariotyp
    🆗HSG
    🆗Hormony
    🆗Monitoring - cykle 30-33 dni, potwierdzone owulacje
    Amh - 3,01

🧔30
    🆗Kariotyp
    🆗SCD- 9,5%
    🆗Ilość i ruchliwość
    🆗Przeciwciała przeciw plemnikom
    🆗Hormony
    🆗USG
    ✖️Morfologia - 0%
    ✖️Lekko podwyższony stres oksydacyjny - 1,79

….............................
    09.2022-05.2023 - 6 cykli aromek + ovitrelle ✖️
    09.2023 Imvimed Wrocław

IUI 14.12.2023✖️
    IUI 11.01.2023✖️

03.2024 start IVF
    05.04.2024 punkcja
    IMSI + Fertile Chip
    26🥚->18 dojrzałych -> 8 zarodków
    2x 4AA, 2x 4BA, 3AA, 4AB, 3BA, 4BB

29.04.2024 transfer
    8dpt 215mIU/ml
    10dpt 547 mIU/ml
    25dpt ❤️
    9+4 2,95 cm
    13+0 prenatalne, niskie ryzyka
    15+4 143g 👶💙
    19+4 połówkowe 332g
    21+4 480g 👶💙
    24+4 830 g
    27+4 1300g
    30+6 1900g
    33+4 2470g
    36+0 3100g

preg.png
  • drSylwia Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiciaKocia91 wrote:
    Cześć Dziewczyny !

Czego mogę się spodziewać po klinice przy pierwszym nieudanym transferze?

Czy zostaną zlecone jakieś dodatkowe badania? Czy będzie to traktowane jako statystyka?

Jestem u dr Z, zarodek był badany, beta 0.

Czy któraś z Was przedstawiała wyniki immunologii ? Zalecenia od immunologa?
    Hej! Ja przedstawiałam zalecenia od dr Paśnika i dr bezwzględnie się do nich stosował. Jeśli chodzi o dodatkowe badania, to mówił, że dopiero po 2 nieudanych transferach zaleca test Era. Ja robiłam już po pierwszym, bo to był początek zapisów do programu i jeszcze nie było wiadomo czy będzie można w trakcie robić badania komercyjne.
    Przy pierwszym transferze tez słabo mi rosło endometrium, musiałam mieć wlew z accofilu dla podratowania żeby transfer był w ogóle mozliwy, także do drugiego już od początku miałam zwiększony estrofem.

KiciaKocia91 lubi tę wiadomość

• Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiciaKocia91 wrote:
    Cześć Dziewczyny !

Czego mogę się spodziewać po klinice przy pierwszym nieudanym transferze?

Czy zostaną zlecone jakieś dodatkowe badania? Czy będzie to traktowane jako statystyka?

Jestem u dr Z, zarodek był badany, beta 0.

Czy któraś z Was przedstawiała wyniki immunologii ? Zalecenia od immunologa?

Mi zalecono biopsje endometrium że scretchingiem do tego embrio glue przy kolejnym transferze.

Mam natomiast pytanie, jak długo odczuwaliście skutki punkcji? Bo ja właśnie kończę pierwszy okres po punkcji i nadal czuje lekkie kłucie jajnikow, czy to normalne czy coś tam jest nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 14:24

KiciaKocia91 lubi tę wiadomość

• fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja polecam bardzo konsultacje z genetykiem przed podjęciem decyzji. Pani dr w invimed bardzo dokładnie robi wywiad żeby ocenić ryzyko, opisuje wady i zalety obu badań i wyczerpująco odpowiada na pytania. Nam bardzo pomogła tak konsultacja podjąć decyzję, nawet nie tyle czy badać ( bo na to byliśmy zdecydowani) ale, którą metodę wybrać.
    Można wiedzieć, którą metodą badałaś? i co o tym zadecydowało?

styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
    30.03 IUI - nieudane

Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
    AMH 1,86

6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
    24.01.22 - mamy 6 blastek!
    2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
    kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna :(
    Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
    sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️
  • Karolka55 Znajoma

Wysłany: 22 listopada, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Mi zalecono biopsje endometrium że scretchingiem do tego embrio glue przy kolejnym transferze.

Mam natomiast pytanie, jak długo odczuwaliście skutki punkcji? Bo ja właśnie kończę pierwszy okres po punkcji i nadal czuje lekkie kłucie jajnikow, czy to normalne czy coś tam jest nie tak?

Tez tak miałam po tygodniu powinni ustąpić. Pij bialko takie w proszku:) pomoże.
    Korzystając z okazji ja również zapytam was o skutki uboczne. Jestem przed transferem biorę progesteron doustnie i do pochwowo, encorton, estrofem, acard, zastrzyki neoparin. Czytałam, że progesteron może powodować zawroty głowy i osłabienie i takowe objawy mam. Czy tak będzie przez cały czas brania tych leków?

• Felicita Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka55 wrote:
    Tez tak miałam po tygodniu powinni ustąpić. Pij bialko takie w proszku:) pomoże.
    Korzystając z okazji ja również zapytam was o skutki uboczne. Jestem przed transferem biorę progesteron doustnie i do pochwowo, encorton, estrofem, acard, zastrzyki neoparin. Czytałam, że progesteron może powodować zawroty głowy i osłabienie i takowe objawy mam. Czy tak będzie przez cały czas brania tych leków?

Hej ja po progesteronie besins miałam takie zawroty głowy, że po południowej dawce musiałam się położyć bo mnie totalnie ścinało, raz nie byłam wstanie wrócić autem z pracy bo czułam się jak pijana, no i trwało to dopóki nie skończyłam go brać 🤦

👩30
    🆗Kariotyp
    🆗HSG
    🆗Hormony
    🆗Monitoring - cykle 30-33 dni, potwierdzone owulacje
    Amh - 3,01

🧔30
    🆗Kariotyp
    🆗SCD- 9,5%
    🆗Ilość i ruchliwość
    🆗Przeciwciała przeciw plemnikom
    🆗Hormony
    🆗USG
    ✖️Morfologia - 0%
    ✖️Lekko podwyższony stres oksydacyjny - 1,79

….............................
    09.2022-05.2023 - 6 cykli aromek + ovitrelle ✖️
    09.2023 Imvimed Wrocław

IUI 14.12.2023✖️
    IUI 11.01.2023✖️

03.2024 start IVF
    05.04.2024 punkcja
    IMSI + Fertile Chip
    26🥚->18 dojrzałych -> 8 zarodków
    2x 4AA, 2x 4BA, 3AA, 4AB, 3BA, 4BB

29.04.2024 transfer
    8dpt 215mIU/ml
    10dpt 547 mIU/ml
    25dpt ❤️
    9+4 2,95 cm
    13+0 prenatalne, niskie ryzyka
    15+4 143g 👶💙
    19+4 połówkowe 332g
    21+4 480g 👶💙
    24+4 830 g
    27+4 1300g
    30+6 1900g
    33+4 2470g
    36+0 3100g

preg.png
  • KiciaKocia91 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drSylwia wrote:
    Hej! Ja przedstawiałam zalecenia od dr Paśnika i dr bezwzględnie się do nich stosował. Jeśli chodzi o dodatkowe badania, to mówił, że dopiero po 2 nieudanych transferach zaleca test Era. Ja robiłam już po pierwszym, bo to był początek zapisów do programu i jeszcze nie było wiadomo czy będzie można w trakcie robić badania komercyjne.
    Przy pierwszym transferze tez słabo mi rosło endometrium, musiałam mieć wlew z accofilu dla podratowania żeby transfer był w ogóle mozliwy, także do drugiego już od początku miałam zwiększony estrofem.
    Dziękuję drSylwia!!!

drSylwia lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    ❌Niedroży prawy jajowód
    ❌Niskie parametry nasienia
    ❌Usunięty polip w macicy
    ❌Hashimoto, PAI, V (R2), MTHFR

06.2024 Inseminacja ❌
    09.2024 Stymulacja do IVF
    11.09 Punkcja 💉, 24 pęcherzyki, 14 dojrzałych🥚, 6 🥚zapłodnionych, 7🥚 zamrożonych
    ❄️4AA ❄️4AB
    11.10 embrace: 4AA ❄️zdrowy 🍀
    12.11 FET#1 beta 0 ❌
    11.12 scratching+CD138
    13.12 rozmrażamy 7🥚
    🔜FET#2
  • KiciaKocia91 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:

Cześć!
    Dziękuję!

Ja po punkcji byłam 3 dni na zwolnieniu + weekend słabo się czułam pod kątem ogólnego bólu brzucha. Następne dni do okresu ciągle byłam ociężała i nie miałam totalnie kondycji. Piersi to myślałam że mi wybuchną dosłownie. Po okresie było już ok . Polecam białkowe koktajle :)

Starania od 2020
    ❌Niedroży prawy jajowód
    ❌Niskie parametry nasienia
    ❌Usunięty polip w macicy
    ❌Hashimoto, PAI, V (R2), MTHFR

06.2024 Inseminacja ❌
    09.2024 Stymulacja do IVF
    11.09 Punkcja 💉, 24 pęcherzyki, 14 dojrzałych🥚, 6 🥚zapłodnionych, 7🥚 zamrożonych
    ❄️4AA ❄️4AB
    11.10 embrace: 4AA ❄️zdrowy 🍀
    12.11 FET#1 beta 0 ❌
    11.12 scratching+CD138
    13.12 rozmrażamy 7🥚
    🔜FET#2
  • sylstaa Koleżanka

Wysłany: 22 listopada, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicita wrote:
    Sylstaa powodzenia dziś na transferze, daj znać po 🤞🍀🙂
    Dziękuję💜💜 Kropek 3AA już z nami🤞

Byłam dzisiaj mega wyluzowana przed, dopóki nie podeszłam do recepcji gdzie okazało się, że kilka dni temu wygasły mi badania i doktor jakoś to przeoczył🫣 (pytałam go w poniedziałek czy wszystko mamy) Trochę się spięłam przez to i mieliśmy obsuwę zanim weszłam na wlew z intralipidu, ale doktor chyba mnie zaraził swoim spokojem i później było już tylko pozytywnie🙃

AMI, Kate@@, Felicita, Lolka30, Santi_14, Lilithgirl, Marikamb, Ewa89_89, NadiaaL lubią tę wiadomość

Starania od 04.2022

Chapter 1:
    AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotyp, histeroskopia✅
    2 x IUI (06-07.23)
    I IVF (11.23), po EMBRACE zdrowy:
    ❄️4AB, transfer 01.24, beta <0.2

Chapter 2:
    AMH 0.6
    II IVF (02.24), po EMBRACE zdrowe:
    ❄️3AA, 4AA, 4AB
    W międzyczasie dalsza diagnostyka:
    KIR AA
    wysoki cross match + podwyższone CD56
    6 x szczepienia pulowane z poprawą wyników
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    rezonans w kierunku endometriozy✅
    poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
    Transfer 11.2024 ❄️3AA + immunosupresja, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
  • AMI Ekspertka

Wysłany: 22 listopada, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciuki za pozytywny wynik!! :)

sylstaa lubi tę wiadomość

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki ze zgodą na transfer
    11.2024 Transfer dwóch mrozaków
    6 dpt ⏸️ !!! 🍀,7 dpt beta 114!, 9 dpt beta 420, progesteron 27,70 :)
    26dpt - mamy <3, 30 dpt jednak są <3 <3 :D
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fidorka144 wrote:
    Można wiedzieć, którą metodą badałaś? i co o tym zadecydowało?
    Mieliśmy badanie PGT-A. Uznaliśmy, że wydając tak duże pieniądze chcemy uzyskać jak najbardziej wiarygodne wyniki, a ta metoda ma wyższą czułość .
    Jestem po rozmowach z koordynatorkami. Mój dr jest na urlopie do poniedziałku, a nawet dr G jako Dyrektor nie chciał podejmować decyzji za niego. Muszę czekać do poniedziałku. Dowiedziałam się tylko , że w przypadku ponownego badania tego zarodka nieinformatywnego nie będziemy za nie płacić.

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • Bubu2024 Znajoma

Wysłany: 22 listopada, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    jestem nowa na forum jak i w staraniowym świecie. Poczytuję Was od pewnego czasu i chciałam zaczerpnąć od Was wiedzy w temacie inseminacji w klinice ☺️
    Czy możecie powiedzieć jak to wygląda jeśli chodzi o wizyty - ile ich jest podczas inseminacji? Są dodatkowo płatne czy już zawarte w cenie?
    Moja historia jest dosyć krótka, jesteśmy dopiero na początku starań z pomocą medyczną.
    Dzisiaj już tak konkretnie rozmawialiśmy z doktorem o planach. Pierwsza inseminacja koło lutego ☺️

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    03.2024 diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
    08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
    09.2024 Badanie HSG ✅

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu2024 wrote:
    Hej,
    jestem nowa na forum jak i w staraniowym świecie. Poczytuję Was od pewnego czasu i chciałam zaczerpnąć od Was wiedzy w temacie inseminacji w klinice ☺️
    Czy możecie powiedzieć jak to wygląda jeśli chodzi o wizyty - ile ich jest podczas inseminacji? Są dodatkowo płatne czy już zawarte w cenie?
    Moja historia jest dosyć krótka, jesteśmy dopiero na początku starań z pomocą medyczną.
    Dzisiaj już tak konkretnie rozmawialiśmy z doktorem o planach. Pierwsza inseminacja koło lutego ☺️

Ja mogę powiedzieć jak to wyglądało u mnie kilka lat temu, chociaż w sumie teraz przed programem też mieliśmy mieć IUI tylko w dniu zabiegu okazało się, ze nie udało się uzyskać dawki inseminacyjnej z wystarczającą liczbą plemników i odstąpiliśmy od IUI.
    Wizyty przed IUI są dodatkowo płatne plus badania typu wirusologia i przeciwciała. W cyklu w którym masz mieć IUI masz 1-2 monitoringi (możesz mieć na cyklu naturalnym lub ze stymulacją). Na 36h przed zabiegiem będziesz musiała zrobić zastrzyk ovitrelle. W dniu IUI najpierw przychodzi partner oddać nasienie, po ok 2h przychodzisz ty i jeśli nasienie jest ok to lekarz robi USG żeby zobaczyć jak sytuacja z owulacją i podaje nasienie takim cewnikiem. Potem ja miałam zbadać po kilku dniach proga i ewentualnie włączyć duphaston i chyba po 14 dniach zrobić betę.

Bubu2024 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • Bubu2024 Znajoma

Wysłany: 23 listopada, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 - dzięki za informację, już chociaż trochę mam obraz jak to może wyglądać ☺️

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    09.2024 Badanie HSG ✅

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • Mancik Debiutantka

Wysłany: 23 listopada, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu2024 wrote:
    Hej,

My mieliśmy na początku września. To wszystkie wizyty przed są dodatkowo płatne (miałam stymulowaną owulację, monitoring). Plus sporo badań, w zasadzie kazali wszystko zrobić to, co do in vitro oprócz kariotypu (wymazy, badania krwi, drożność jajowodów, itd). Moja wizyta inseminacji trwała z 5 min i do domu. Brałam duphaston przez 14 dni, potem test z moczu. Negatywny więc odstawiłam duphaston i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 22:30

• Bubu2024 Znajoma

Wysłany: 24 listopada, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamcik dzięki za odpowiedź! Kariotyp mam zrobić już teraz (mąż już ma).
    Jestem trochę sceptycznie nastawiona do inseminacji, ze względu na statystyki powodzenia oraz moją endometriozę. Ale trzeba ten etap przejść, żeby myśleć o innych metodach leczenia (in vitro).
    Mamcik, a jakie plany na dalsze leczenie u Ciebie?

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    09.2024 Badanie HSG ✅

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • Mancik Debiutantka

Wysłany: 24 listopada, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu2024 wrote:
    Jestem trochę sceptycznie nastawiona do inseminacji, ze względu na statystyki powodzenia oraz moją endometriozę. Ale trzeba ten etap przejść, żeby myśleć o innych metodach leczenia (in vitro).

Odnośnie kariotypu, jak mogę doradzić, to rozejrzyj sie za innymi miejscami niż klinika. Czas oczekiwania może byc krótszy i mniejsza cena (my znaleźliśmy promke w Alab i czekaliśmy 2 razy krócej niż w klinice). Ja też odniosłam wrażenie, że musimy przejść inseminację, żeby w ogóle rozważali z nami in vitro. Po nieudanej próbie, w październiku nas zakwalifikowali i teraz czekamy. Mam wizytę w grudniu i mam nadzieję zaczniemy już stymulację do punkcji. Juz nie wierzę, ze uda się innym sposobem.

• Bubu2024 Znajoma

Wysłany: 24 listopada, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam, że w Alab teraz około 440 zł kosztuje, więc skorzystam ☺️ dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 12:15

Mancik lubi tę wiadomość

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    09.2024 Badanie HSG ✅

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu2024 wrote:

No wiesz, nie ma co sie nastawiać, bo jednak też wielu parom się udaje tą metodą, wiec trzymam kciuki zeby i u Was zaskoczyło. Jesli sie nie uda to wtedy mozna zastanawiac sie dalej, a tez ten czas bym wykorzytsała na wdrożenie zdrowej diety jelsi jeszcze na niej nie jestescie itp. Niepłodność uczy cierpliwości i czesto to wszystko toczy sie wolniej niż byśmy chciały ♥️

PCOS
    IO
  • NadiaaL Ekspertka

Wysłany: 25 listopada, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, wracam po dluższej przerwie - problemy z SM przeszkodziły mi w planach transferowych, więc dałam sobie trochę czasu na podreperowanie zdrowia fizycznego i psychicznego. Uśmiałam się mocno, bo lecieliśmy na urlop w tym tygodniu, żeby jeszcze się odstresować i nie myśleć o ivf, a tam w samolocie obok siedzi dr Z xD no to się niestety nie udało zapomnieć o temacie 😅

Jutro mam USG przed transferem, powiecie mi proszę jaka powinna być grubość endometrium? I co z hormonami, estradiolem i progesteronem, czy na tym etapie są jakieś prawidłowe widełki?

Ona 33':
    -stwardnienie rozsiane (8 lat leczenia immunomodulącego 😕)
    -niedoczynność tarczycy
    - kariotyp ok ✅

AMH: 3,26

On 34':
    -kryptozoospermia, pojedyncze żywe plemniki 😕
    - kariotyp ok ✅

25.07 start stymulacji
    07.08 punkcja 🤞 --> 24 🥚
    ❄️4AB, ❄️ 4AB, ❄️4BA

03.12 transfer 4BA ☘️
    7dpt beta 39,90, 10dpt 98,80 cb 13dpt 110 ??😥
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ