WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Lidia19 Koleżanka

Wysłany: 8 maja, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mam ogromną prośbę do Pań, którym udało się pokonać niepłodność i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku ☺️
    Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest wskazanie ewentualnych różnic w poziomie wiedzy oraz identyfikacja obszarów wymagających zwiększonej edukacji w zakresie suplementacji w okresie przedkoncepcyjnym i ciążowym, w dwóch grupach kobiet: tych które nie miały problemu z niepłodnością i tych które niestety się z nią mierzyły .
    Obecnie jestem również w ciąży ( po długiej walce z niepłodnością), aktualnie 33 tc, rozwiązanie w czerwcu i koniecznie chciałabym do tego czasu skończyć pisanie pracy 😅 ale żeby to zrobić muszę przeprowadzić badania, a do tego potrzebuję jeszcze około 10 ankiet, wypełnionych głównie przez bohaterki, które walkę z niepłodnością wygrały i obecnie są w ciąży lub były w niej w ciągu ostatniego roku 🥰
    Będę bardzo wdzięczna jeśli znajdą się tu kobietki które zechcą mi w tym pomóc i wypełnią ankietę 🙏 nie zajmie to dużo czasu, maksymalnie 5-6 minut ☺️ będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️

Poniżej zostawiam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Cześć dziewczyny.😀
    Razem z mężem chcemy wrócić po zarodek i zastanawiamy się jak wygląda sytuacja z kwalifikacja.Planijemy wrócić po zarodek listopad, grudzień. Kiedy musielibyśmy iść mniej więcej na wizytę kwalifikacyjną? 😀
    Trudno ocenić jak będzie za kilka miesięcy, bo na ten moment są środki i raczej płynnie to idzie bez przestojów. Może koordynatorka podpowie więcej🙂

Po kwalifikacji do 30 dni powinno nastąpić rozpoczęcie cyklu/transfer (chyba że będą przeciwwskazania po badaniach). Jak ja zaczynałam refundację transferami zarodków sprzed programu to tylko ja miałam robione badania (wirusowe, wymazy, cytologia itd) od razu po wizycie kwalifikacyjnej.

Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8:
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6:
    IMSI (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    W międzyczasie dalsza diagnostyka:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, podwyższone CD56
    rezonans w kierunku endometriozy, CD138, ANA✅
    6 x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%, zmiana immunologa
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    biopsja, cross match, cytokiny, IMK⏳
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Trudno ocenić jak będzie za kilka miesięcy, bo na ten moment są środki i raczej płynnie to idzie bez przestojów. Może koordynatorka podpowie więcej🙂

Po kwalifikacji do 30 dni powinno nastąpić rozpoczęcie cyklu/transfer (chyba że będą przeciwwskazania po badaniach). Jak ja zaczynałam refundację transferami zarodków sprzed programu to tylko ja miałam robione badania (wirusowe, wymazy, cytologia itd) od razu po wizycie kwalifikacyjnej.
    Dzięki za informacje. Bliżej terminu skontaktuje się z moim lekarzem prowadzącym w Invimed

age.png
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ