X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Nutkaa Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_90 wrote:
    hej,
    ja od 2 miesięcy słyszałam od lekarza ciągle, że kasy nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. W piątek podczas rozmowy koordynator potwierdziła, że środki dodatkowe dostali już dawno, ale tak je rozdysponowali, że już dawno znowu zabrakło i kolejne cykle rozpoczynają po 6 miesiącach od zakońćzenia a nowych kwalifikacji do końca roku nie będzie. U mnie byłby to listopad/grudzień. Zabrałam papiery, dziś mam kwalifikację w innej klinice, zlecony mamy też transport zamrożonych oocytów.

U kogo byłaś? Gdzie się przeniosłaś? Też we Wrocławiu? Ale ile miałabyś czekać na kolejny teraz transfer? Długo czekałaś na dokumentację z kliniki? Ja też to rozważam przeniesienie. Chce porozmawiać z lekarzem… co powie? nie mogę i nie chce czekać pół roku na rozpoczęcie stymulacji… szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:43

• Ścigacz Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    J.O.

Moja ulubiona Pani dr ❤️

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

Kacper- 4040g, 56 cm

age.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

Leo- 4360g, 58 cm

age.png
  • Srusik Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_90 wrote:
    hej,
    ja od 2 miesięcy słyszałam od lekarza ciągle, że kasy nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. W piątek podczas rozmowy koordynator potwierdziła, że środki dodatkowe dostali już dawno, ale tak je rozdysponowali, że już dawno znowu zabrakło i kolejne cykle rozpoczynają po 6 miesiącach od zakońćzenia a nowych kwalifikacji do końca roku nie będzie. U mnie byłby to listopad/grudzień. Zabrałam papiery, dziś mam kwalifikację w innej klinice, zlecony mamy też transport zamrożonych oocytów.
    Co masz na myśli mówiąc „kolejne cykle”? Czyli kolejne stymulacje po zakończeniu poprzednich nieudanych transferów?

• Madlen_90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srusik wrote:
    Co masz na myśli mówiąc „kolejne cykle”? Czyli kolejne stymulacje po zakończeniu poprzednich nieudanych transferów?

Tak lub zapłodnienie zamrożonych oocytów

👩🏼34
    AMH 2,30
    HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
    Trombofilia ✔️
    Cytokiny ❌ IMK ❌
    CD56 4%, CD138 1/10 - antybiotyki, ✔️
    KIR AA , brak implantacyjnych ❌
    ANA1 1:80 ✔️ ANA3, ASA ✔️

👦🏻37
    Morfologia 6%
    HBA, SCD, MiOXSYS ✔️

Kariotypy oboje ✔️

Starania od 12.2023
    10.2024 - IUI 1 -> ❌
    11.2024 - IUI 2 -> ❌

START IVF: 18.02.2025
    10 🥚 zamrożonych
    ❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥

⏳ FET 09/2025 ❓

❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie
  • Madlen_90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutkaa wrote:
    U kogo byłaś? Gdzie się przeniosłaś? Też we Wrocławiu? Ale ile miałabyś czekać na kolejny teraz transfer? Długo czekałaś na dokumentację z kliniki? Ja też to rozważam przeniesienie. Chce porozmawiać z lekarzem… co powie? nie mogę i nie chce czekać pół roku na rozpoczęcie stymulacji… szok

Byłam u JG. Przeniosłam się do Invicty, transfery są na bieżąco. Na dokumentację czekałam 2 dni.

👩🏼34
    AMH 2,30
    HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
    Trombofilia ✔️
    Cytokiny ❌ IMK ❌
    CD56 4%, CD138 1/10 - antybiotyki, ✔️
    KIR AA , brak implantacyjnych ❌
    ANA1 1:80 ✔️ ANA3, ASA ✔️

👦🏻37
    Morfologia 6%
    HBA, SCD, MiOXSYS ✔️

Kariotypy oboje ✔️

Starania od 12.2023
    10.2024 - IUI 1 -> ❌
    11.2024 - IUI 2 -> ❌

START IVF: 18.02.2025
    10 🥚 zamrożonych
    ❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥

⏳ FET 09/2025 ❓

❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie
  • Karolka55 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powiem wam, ze świetne wieści...
    Zostałam wysłana na histeroskopie która juz mam za sobą z tyłu glowy czułam, ze chyba jest to taki "czas na diagnostyke " ale troszkę tez spowodowany brakiem funduszy. W prost nie zapytałam ale jak jesteście na biezaco to widze ze jest nie za ciekawie. Miałam 1sza i jedyna procedurę i zarodkow juz brak. Liczyłam ze zacznę przygotowania do punkcji juz we wrześniu. Nie wiem czy nie czas na zmianę kliniki jeśli tak sie dzieje. Nie chce czekać pol roku. Tak jak kazda z nas:)

Starania od 09.2022r

Ja 👩 25l
    ✅️ kariotyp
    ❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
    ✅️ drożność jajowodów
    ✅️ monitoringi owulacji
    ✅️ regularne cykle

Mąż 👦 28l
    ❌️ obniżone parametry nasienia
    Ruchliwość, morfologia 0%

✅️ kariotyp

13.09.24r punkcja
    25.11.24r transfer 4BA ❄️
    06.12.24r ❌️🤰
    13.01.25r włączenie leków do 2 transferu
    03.02.25r transfer 2/EB
    14.02.25r 😐⏸️✖️
    28.03.25r biopsja endometrium
    28.03.25r konsultacja z dr Jarosz

Została ❄️ 4BB
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ