InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Plapart wrote:Hej wszystkim
Jestem właśnie po pierwszej wizycie w klinice Invimed , wizyta trwała 30-40minut , przekazaliśmy dotychczasowe wyniki badań + wyniki badań nasienia męża . Dodatkowo zostało zrobione badanie USG , na którym była widoczne ciałko żółte , co sugeruje że owulacja wystąpiła..
Że względu na niskie AMH , zalecono leczenie. „Przyspieszone” , zostalosmy skierowani na dodatkowe badania na kariotypy , wymaz szyjki macicy i skierowanie na HSG na NFZ , po zrobieniu tych badań kolejna wizyta . Jeśli jajowody będą drożne to propozycja 3x inseminacja , jeśli się nie uda to invitro ..
i pytanie do was , co kropnie obawiam się tego HSG , gdzie robililyscie takie badanie ? I czy polecacie ten szpital ? Jakie odczucia ?
Hej, ja robiłam w szpitalu w Oleśnicy. Bolało, dla mnie osobiście najmniej przyjemne, a miałam już biopsję, punkcje, transfery. Ale było krótkie! Szpital polecam. Byłam na wizycie kwalifikacyjnej, a potem miałam termin na badanie na miesiąc wprzod. Tylko tam trzeba mieć swój cewnik do badania, bo szpital szuka oszczędności, trzeba kupić w necie, okolo 150zl.Plapart lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
02.2025 start I IVF
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
II IVF ?
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅ adenomioza ❌ hormony, tarczyca ✅ kariotyp ✅
👨🏻'95 (30)
kariotyp ✅koncentracja, ruchliwość ✅
morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
fragmentacja DNA ✅ test HBA ✅ -
Jestem właśnie po pierwszej wizycie w klinice Invimed , wizyta trwała 30-40minut , przekazaliśmy dotychczasowe wyniki badań + wyniki badań nasienia męża . Dodatkowo zostało zrobione badanie USG , na którym była widoczne ciałko żółte , co sugeruje że owulacja wystąpiła..
Że względu na niskie AMH , zalecono leczenie. „Przyspieszone” , zostalosmy skierowani na dodatkowe badania na kariotypy , wymaz szyjki macicy i skierowanie na HSG na NFZ , po zrobieniu tych badań kolejna wizyta . Jeśli jajowody będą drożne to propozycja 3x inseminacja , jeśli się nie uda to invitro ..
i pytanie do was , co kropnie obawiam się tego HSG , gdzie robililyscie takie badanie ? I czy polecacie ten szpital ? Jakie odczucia ?
Bylam w Oławie na histeroskopii na nfz. Robią tez hsg
Jeśli chodzi o szybkie terminy i poziom opieki moge śmiało polecić.Plapart lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022r
Ja 👩 25l
✅️ kariotyp
❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
✅️ drożność jajowodów
✅️ monitoringi owulacji
✅️ regularne cykle
Mąż 👦 28l
❌️ obniżone parametry nasienia
Ruchliwość, morfologia 0%
✅️ kariotyp
13.09.24r punkcja
25.11.24r transfer 4BA ❄️
06.12.24r ❌️🤰
13.01.25r włączenie leków do 2 transferu
03.02.25r transfer 2/EB
14.02.25r 😐⏸️✖️
28.03.25r biopsja endometrium
28.03.25r konsultacja z dr Jarosz
Została ❄️ 4BB -
Miałam hsg 2x. Za 1 razem bolało, bo miałam nie drożne , jeden się udrożnił podczas badania, drugiego już nie daliśmy rady- mdlałam , bo macica się broniła i wysyłała sygnały 😬. Miałam usuwane zrosty , wróciłam na hsg i zero bólu, nie czułam nic.
To wszystko zależy od tego w jakim stanie jest macica i jajowody. Ja robiłam prywatnie w mama i ja Wrocław. Dr. K.F.
Edit. Histero. Z usuwaniem zrostów miałam w Brudzowicach NFZ. Ogólne znieczulenie, obudziłam się po wszystkim. Mogę polecić to miejsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:48
Plapart lubi tę wiadomość
-