X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 23 października, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Hej dziewczyny, wpadam tylko dać znać, że w zalanie we Wrocławiu na Horbaczewskiego 4 ( Astra) do końca miesiąca jest -50% na badania.

Marikamb a co u Ciebie, jakie plany?
    Wracasz do invi na drugą procedurę niedługo jakoś?
    Jak nastroje po konsultacji z dr Jarosz?

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer ❄️6BB ❌

09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
    22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
    po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
    07.11 minihisteroskopia
    ⏳⏳⏳ diphereline x3
    🔜 02.2026 transfer nr 3

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)
    hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌ adenomioza ❌
    immunologia ok ✅ brak 3 KIR DS ❌

👨🏻'95 (30)
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌
    MSOME 0% ❌
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 25 października, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypełniam 2 dni temu ankietę do programu na stronie Invimedu i po chwili dostałam telefon z informacją, że w tym roku zapisują tylko na listę rezerwową, która już jest bardzo długa i na jakąkolwiek wizytę kwalifikacyjną można liczyć dopiero po nowym roku (o ile w ogóle), z rozmowy dało się wyczuć, że są strasznie zapchani i raczej nie mają miejsca na nowe pacjentki. Zastanawiam się w takim razie nad Invictą (wiem, że nadal przyjmują pacjentów) lub Gametą. Macie jakieś doświadczenie z tymi klinikami? Co Wami kierowało, żeby wybrać akurat Invimed? Pytam z czystej ciekawości, bo nie wiem czy invimed jest zapchany bo ma najlepsze opinie czy po prostu jest największy i najbardziej popularny

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ❓ W trakcie: zespół antyfosfolipidowy
    ❌MTHFR 1298A>C heterozygota
    ❌ Trombofilia wrodzona (Leiden V)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ posiewy bakteryjne, grzyby, PCR - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ AMH 6,3 ng/ml - brak innych objawów PCOS
    ✅ metylacja - ok
    ✅ homocysteina - 3,1 - ok
    📈 Owulacja potwierdzona (progesteron lutealny 24 ng/ml)
    ✅ Cytologia, USG piersi – ok
    ❓ Drożność jajowodów: lewy drożny, prawy wątpliwie
    💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
    🦠 posiewy bakteryjne, grzyby - ✅
    📊 Nasienie: 76 mln / ejakulat, ruchliwość 59%, morfologia 5% – ✅
    🧬 Fragmentacja DNA plemników 15%
    ✅ Hormony męskie i tarczyca – ok
    💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk
  • KiciaKocia91 Koleżanka

Wysłany: 25 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Gdzie robicie/robiłyście badanie anty-xa we Wrocławiu ?

Starania od 2020
    ❌Niedroży prawy jajowód ❌Niskie parametry nasienia ❌Usunięty polip w macicy ❌Hashimoto, PAI, V (R2), MTHFR, niskie białko s, ❌Brak kilku ważnych kirów, cross 21%, cytokiny ✅
    2024:
    06 Inseminacja ❌
    09 Stymulacja do IVF
    09 Punkcja 💉:❄️4AA ❄️4AB
    11.10 embrace: 4AA ❄️zdrowy
    12.11 FET#1 beta 0 ❌
    11.12 scratching+CD138 ✅
    13.12 rozmrażamy 🥚:❄️5BA ❄️4AB
    2025:
    23.01 embrace: 5BA ❄️zdrowy
    10.02 FET#2 beta 0 ❌
    16.04 Punkcja💉:5x❄️
    28.05 PGT-A: 2x❄️ zdrowy, 1x❄️ nieinformatywny
    06.10 FET#3, accofil, encorton, acard, clexane 🍀
    5dpt II, beta 22,1; 8dpt, beta 105,0, prog 21,8; 10dpt beta 256,0 prog 19,2; 12dpt beta 705,0 prog 21,0; 16dpt beta 5716,0 prog 26,0
    24.10 GS=0,7 i YS=0,3
    7.11 CRL=0,97 cm z ❤️
    10.11 CRL=1,44 cm
    Kropeczko 🙏
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 października, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiciaKocia91 wrote:
    Hej!
    Za pierwszym razem w diagnostyce, potem w Dolmed bo taniej, a też wysyłają do diagnostyki. :)

KiciaKocia91 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 26 października, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela___96 wrote:
    Wypełniam 2 dni temu ankietę do programu na stronie Invimedu i po chwili dostałam telefon z informacją, że w tym roku zapisują tylko na listę rezerwową, która już jest bardzo długa i na jakąkolwiek wizytę kwalifikacyjną można liczyć dopiero po nowym roku (o ile w ogóle), z rozmowy dało się wyczuć, że są strasznie zapchani i raczej nie mają miejsca na nowe pacjentki. Zastanawiam się w takim razie nad Invictą (wiem, że nadal przyjmują pacjentów) lub Gametą. Macie jakieś doświadczenie z tymi klinikami? Co Wami kierowało, żeby wybrać akurat Invimed? Pytam z czystej ciekawości, bo nie wiem czy invimed jest zapchany bo ma najlepsze opinie czy po prostu jest największy i najbardziej popularny

U mnie to był chyba jakiś przypadek z wyborem invimed. Dodam że pierwsza lekarka wgl mi nie podpasowała i na drugą wizytę umawiałam się do kogoś innego i dopiero wtedy w miaaarę kliknelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 16:10

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌

07.11 minihisteroskopia
    ⏳⏳⏳ diphereline x3
    🔜 02.2026 transfer nr 3

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)

👨🏻'95 (30)
    MSOME 0% ❌
  • dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiciaKocia91 wrote:
    Hej!
    W laboratorium szpitalnym na Weigla, wyniki po kilku godzinach, i cena okazyjna

KiciaKocia91 lubi tę wiadomość

endometrioza, adenomioza, macica mięśniakowata, MTHFR hetero i PAI homo, hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa

1.03 - punkcja -> 20 pęcherzyków ->9 komórek -> 8 prawidłowych zapłodnionych ->❄️❄️❄️❄️4 x 4AA + ❄️ 4BB
    23.04 - FET blastki 4AA z embryoglue:
    4dpt ⏸️
    6dpt beta 78,2, prog 13,38
    9dpt beta 372, prog 17
    13dpt beta 1676, prog 33
    15dpt beta 3269, prog 30
    20dpt beta 11771, prog 23
    20dpt -> doszczepienie APC 💉
    23dpt -> pierwsze USG😍 CRL=0,35cm+ migające💓
    8t0d - CRL 1,65cm 💓
    12t0d - prenatalne+nifty - niskie ryzyko, bedzie synek❣️
    23t3d - 607 g kawalera 💓
    31.12.2024 - witaj na świecie synku :)

age.png
  • Nutkaa Koleżanka

Wysłany: 26 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela___96 wrote:

Myślę, że coś w tym jest… pewnie w pierwszej kolejności będą chcieli się zająć pacjentami co są już w programie od początku a czekają na kolejne procedury. Nawet lekarz tak coś mówił, że nie przyjmują nikogo nowego już od dłuższego czasu. I ja liczę na to skrycie, że najpierw zajmą się nami już będącymi w programie, którzy czekają. Bez opóźnień i kolejek. Jeśli wpuszczą na raz nowych to znów kasy zabraknie w wakacje. Nie wyobrażam sobie czekać na transfer kilka miesięcy.

Ja wybrałam InviMed z polecenia znajomej. Ale ostatnio słyszałam, że właśnie InviMed Wrocław ma największe oblężenie, co jak widać nie jest dla nas pacjentek dobre. Teraz wybrałabym inną klinikę, która takiego nie ma oblężenia i przestojów…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 15:53

• Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 27 października, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutkaa wrote:
    Myślę, że coś w tym jest… pewnie w pierwszej kolejności będą chcieli się zająć pacjentami co są już w programie od początku a czekają na kolejne procedury. Nawet lekarz tak coś mówił, że nie przyjmują nikogo nowego już od dłuższego czasu. I ja liczę na to skrycie, że najpierw zajmą się nami już będącymi w programie, którzy czekają. Bez opóźnień i kolejek. Jeśli wpuszczą na raz nowych to znów kasy zabraknie w wakacje. Nie wyobrażam sobie czekać na transfer kilka miesięcy.

Ja wybrałam InviMed z polecenia znajomej. Ale ostatnio słyszałam, że właśnie InviMed Wrocław ma największe oblężenie, co jak widać nie jest dla nas pacjentek dobre. Teraz wybrałabym inną klinikę, która takiego nie ma oblężenia i przestojów…

W pełni rozumiem, też chciałabym na Twoim miejscu i wszystkich par już będących w programie być traktowana priorytetowo. Chyba trochę invimed przeliczył się ze swoją wydolnością :/. Z drugiej strony medalu osoby, które dopiero chcą przystąpić do kwalifikacji też mają prawo czuć się "poszkodowane", bo akurat trafiły na moment kiedy kasa się skończyła no każdy kij ma dwa końce. Ja póki co skłaniam się ku Gamecie (bo tam mam dużo lepszy dojazd), gdzie aktualnie też brak środków, ale raczej nie jest tak zakorkowana jak Invimed. Poza tym pewnie na początku zaproponują nam inseminacje, bo poza tym, że staramy się od dwóch lat, to nie mamy wyników jednoznacznie wskazujących do in vitro.

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ metylacja - ok
    💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
    💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk
  • Myaia Ekspertka

Wysłany: 28 października, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak was podczytuje i trzymam kciuki żeby w końcu zaczęło sie dziać. Widzę że, w oczekiwaniu na nowe procedury działacie z diagnostyka.
    Co do wyboru invimedu to mi koleżanka poleciła, ale ona też była komercyjnie to inne doświadczenia. Ja ogólnie byłam zadowolona, ale tylko na koncówce załapalam sie na lekkie opoóźnienie i korek przez wiele osób. Najgorzej, że dla nich to tylko pół roku a dla nas aż pół roku.

Brak owulacji od 2020 roku

♀️93' Nieudane stymulacje
    Jajowody drożne
    Kariotyp ok
    2023' ciąża pozamaciczna w jajowodzie
    2024' ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy, pcos, hipoglikemia reaktywna

♂️92'
    Kariotyp ok
    Badania nasienia ok

INVIMED 06.2024
    09.2024 start stymulacja -> menopur -> gonapeptyl
    09.2024 punkcja - puste pęcherzyki

03.2025r druga stymulacja -> ovaleap -> gonapeptyl + ovitelle
    03.2025 punkcja-> 27 🥚
    6❄️ 5AA, 4AA, 4AA, 4BB, 3BB

05.06 🍀 4AA
    7dpt ⏸️
    8dpt 75,6
    11 dpt 378
    13dpt 1698
    19 dpt 19598
    26dpt ❤️

preg.png
  • Nutkaa Koleżanka

Wysłany: 28 października, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela___96 wrote:
    W pełni rozumiem, też chciałabym na Twoim miejscu i wszystkich par już będących w programie być traktowana priorytetowo. Chyba trochę invimed przeliczył się ze swoją wydolnością :/. Z drugiej strony medalu osoby, które dopiero chcą przystąpić do kwalifikacji też mają prawo czuć się "poszkodowane", bo akurat trafiły na moment kiedy kasa się skończyła no każdy kij ma dwa końce. Ja póki co skłaniam się ku Gamecie (bo tam mam dużo lepszy dojazd), gdzie aktualnie też brak środków, ale raczej nie jest tak zakorkowana jak Invimed. Poza tym pewnie na początku zaproponują nam inseminacje, bo poza tym, że staramy się od dwóch lat, to nie mamy wyników jednoznacznie wskazujących do in vitro.

Oczywiście Ciebie w pełni rozumiem, nie chciałabym, żeby moja odpowiedź była źle odebrana. Po prostu to źle wygląda … dla nich liczy się kasa i mnóstwo transferów… a nie patrzą na późniejsze przestoje i ze dla nas to aż pół roku … powinni to tak zaplanować żeby zająć się tymi co są w programie i w ramach możliwości dobierać nowych… a nie zacząć u wszystkich naraz … bo znów wszyscy będą za kilka miesięcy bez kasy na dalsze działanie…

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam Invimed, z uwagi że znajomi korzystali i każdemu się udało. Kilka osób też mi polecało.

Myaia jak się czujesz? Jak bobas? Widzę że mamy dzień różnicy w wieku ciąży 🙃

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
    27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp
    I prenatalne, Nifty niskie ryzyka :) będzie synek :) 🩵

preg.png
  • Myaia Ekspertka

Wysłany: 28 października, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Ja wybrałam Invimed, z uwagi że znajomi korzystali i każdemu się udało. Kilka osób też mi polecało.

Myaia jak się czujesz? Jak bobas? Widzę że mamy dzień różnicy w wieku ciąży 🙃
    Oo faktycznie 😁
    Ja czuje się swietnie, cala ciąża póki co super. Żadnych dolegliwości. Pracuje jeszcze do końca tygodnia i trochę sobie poodpoczywam i zabiorę za wyprawkę. Młody też wszystko dobrze, prenatalne git. Wysłali mnie tylko na usg do kardiologa, niby rutynowo po ivf ale no z tego co wiem to nie wszyscy chodza, ale w sumie sprawdzić nie zaszkodzi.
    A u was jak? Jak sie czujecie?
    Coś już szykujecie?

Brak owulacji od 2020 roku

♀️93' Nieudane stymulacje
    Jajowody drożne
    Kariotyp ok
    2023' ciąża pozamaciczna w jajowodzie
    2024' ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy, pcos, hipoglikemia reaktywna

♂️92'
    Kariotyp ok
    Badania nasienia ok

INVIMED 06.2024
    09.2024 start stymulacja -> menopur -> gonapeptyl
    09.2024 punkcja - puste pęcherzyki

03.2025r druga stymulacja -> ovaleap -> gonapeptyl + ovitelle
    03.2025 punkcja-> 27 🥚
    6❄️ 5AA, 4AA, 4AA, 4BB, 3BB

05.06 🍀 4AA
    7dpt ⏸️
    8dpt 75,6
    11 dpt 378
    13dpt 1698
    19 dpt 19598
    26dpt ❤️

preg.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 28 października, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myaia wrote:
    Oo faktycznie 😁
    Ja czuje się swietnie, cala ciąża póki co super. Żadnych dolegliwości. Pracuje jeszcze do końca tygodnia i trochę sobie poodpoczywam i zabiorę za wyprawkę. Młody też wszystko dobrze, prenatalne git. Wysłali mnie tylko na usg do kardiologa, niby rutynowo po ivf ale no z tego co wiem to nie wszyscy chodza, ale w sumie sprawdzić nie zaszkodzi.
    A u was jak? Jak sie czujecie?
    Coś już szykujecie?

I nas też w porządku, jedyne co doktor ostatnio zauważył że mam trochę za nisko łożysko jak na ten etap, ale powiedizalmze jeszcze się może podnieść więc obserwować będzie. Ja zostałam wysłana na echo serca małego też tak na wszelki wypadek po ivf
    Ja jeszcze do końca następnego tygodnia pracuje.
    U nas się ogólnie sporo dzieje. Za nie cały miesiąc bierzemy ślub i jeszcze xzekamnas przeprowadzka więc totalna rewolucja życiowa 😅
    Trochę już rzeczy mam bo podostawałam ale będę już teraz powoli kompletować resztę żeby wszystkiego na raz potem nie robić.

HSG - ok
    PCOS - owulacja jest!
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok

IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
    27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp
    I prenatalne, Nifty niskie ryzyka :) będzie synek :) 🩵

preg.png
  • Nela___96 Koleżanka

Wysłany: 29 października, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutkaa wrote:
    Oczywiście Ciebie w pełni rozumiem, nie chciałabym, żeby moja odpowiedź była źle odebrana. Po prostu to źle wygląda … dla nich liczy się kasa i mnóstwo transferów… a nie patrzą na późniejsze przestoje i ze dla nas to aż pół roku … powinni to tak zaplanować żeby zająć się tymi co są w programie i w ramach możliwości dobierać nowych… a nie zacząć u wszystkich naraz … bo znów wszyscy będą za kilka miesięcy bez kasy na dalsze działanie…

Spokojnie, nie odebrałam źle Twojej wiadomości :) Widzę że bardzo się wspieracie Dziewczyny, fajnie że jest takie miejsce gdzie każda może znaleźć trochę zrozumienia. Jestem ciekawa co przyniesie nowy rok... Póki co zarejestrowałam się na wizytę w Gamecie na grudzień i zobaczymy co dalej.

Starania od 01.2024
    🐈🐈
    👩 (29)
    ✅ Kariotyp - ok
    ✅ Hormony – ok
    ✅ metylacja - ok

👨 (30)
    ✅ Kariotyp - ok
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 30 października, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_a_girl wrote:
    Marikamb a co u Ciebie, jakie plany?
    Wracasz do invi na drugą procedurę niedługo jakoś?
    Jak nastroje po konsultacji z dr Jarosz?

Hej, dziękuję, że pytasz 🤗
    Obecnie jestem w bieżącym kontakcie z kliniką, po poronieniu miałam podejrzenie wodniaka jajowodu, ale na szczęście okazało się, że była to jakaś resztka po torbieli, teraz jestem na tabletkach anty i czekam kiedy minie magiczne pół roku, aby podejść do drugiej procedury.
    Przyznam, że zaczynam tracić zaufanie do dr T, mam wrażenie, że na każdej wizycie „szyję”, raz mi polecił aby zbadać immunologię, ostatnio kręcił nosem, wcześniej mowil, ze nie ma potrzeby abyśmy badali zarodki, teraz, że powinniśmy badać. Na początku roku podejrzewał adenomioze, ale po wykluczeniu zapalenia endometrium powiedział, ze napewno jej nie mam, a ostatnio stwierdził, że jednak ja mam. Oczywiście konsultacje w tej sprawie poleca tylko u dr Rubisza i nikogo innego…
    Szczerze za każdym razem słyszę co innego.
    Co do dr Jarosz to już po pierwszej konsultacji dała do zrozumienia, że ma jakiś pomysł, wspominała już o acofilu. W poniedziałek kolejna konsultacja i zobaczymy.

Bardzo byśmy chcieli zobaczyć jakieś światełko w tunelu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 16:53

just_a_girl, sylstaa lubią tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 👼
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
    3.04 III transfer wykluta blastocysta 6BB 💔
    6.06 IV transfer blastocysta 4BB 💔 👼
  • dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Hej, dziękuję, że pytasz 🤗
    Obecnie jestem w bieżącym kontakcie z kliniką, po poronieniu miałam podejrzenie wodniaka jajowodu, ale na szczęście okazało się, że była to jakaś resztka po torbieli, teraz jestem na tabletkach anty i czekam kiedy minie magiczne pół roku, aby podejść do drugiej procedury.
    Przyznam, że zaczynam tracić zaufanie do dr T, mam wrażenie, że na każdej wizycie „szyję”, raz mi polecił aby zbadać immunologię, ostatnio kręcił nosem, wcześniej mowil, ze nie ma potrzeby abyśmy badali zarodki, teraz, że powinniśmy badać. Na początku roku podejrzewał adenomioze, ale po wykluczeniu zapalenia endometrium powiedział, ze napewno jej nie mam, a ostatnio stwierdził, że jednak ja mam. Oczywiście konsultacje w tej sprawie poleca tylko u dr Rubisza i nikogo innego…
    Szczerze za każdym razem słyszę co innego.
    Co do dr Jarosz to już po pierwszej konsultacji dała do zrozumienia, że ma jakiś pomysł, wspominała już o acofilu. W poniedziałek kolejna konsultacja i zobaczymy.

Bardzo byśmy chcieli zobaczyć jakieś światełko w tunelu

Mi rok temu polecał wybrać się do Kurczyńskiego ale jak mu powiedziałam że oczekiwanie na wizytę to ponad rok to wspomniał o Rubiszu. Koniec końców i tak bym do niego poszła, a wizyta była warta pieniędzy. Ja wiem że mam Endo i adeno ale dr T chciał sprawdzić na lepszym sprzęcie czy to co mam na jajniku to nie potworniak bo to ich USG w klinice takie sobie. Rubisz bardzo zaangażowany i dokładny, to była wartościową wizyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 22:02

endometrioza, adenomioza, macica mięśniakowata, MTHFR hetero i PAI homo, hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa

1.03 - punkcja -> 20 pęcherzyków ->9 komórek -> 8 prawidłowych zapłodnionych ->❄️❄️❄️❄️4 x 4AA + ❄️ 4BB
    23.04 - FET blastki 4AA z embryoglue:
    4dpt ⏸️
    6dpt beta 78,2, prog 13,38
    9dpt beta 372, prog 17
    13dpt beta 1676, prog 33
    15dpt beta 3269, prog 30
    20dpt beta 11771, prog 23
    20dpt -> doszczepienie APC 💉
    23dpt -> pierwsze USG😍 CRL=0,35cm+ migające💓
    8t0d - CRL 1,65cm 💓
    12t0d - prenatalne+nifty - niskie ryzyko, bedzie synek❣️
    23t3d - 607 g kawalera 💓
    31.12.2024 - witaj na świecie synku :)

age.png
  • Karolka55 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny mam ważne info :)
    Większość z was moze juz o tym wie. Ale mimo to przecież w internecie nic nie ginie wiec zostawię po sobie ślad jakby któraś z was jednak nie miala tych wieści:)
    Od nowego roku rząd będzie troche luzował program/zmieniał zasady. Ponoć nie trzeba bedzie odczekać pół roku. Czas oczekiwania na kolejną procedure ma wynosić 3 miesiace. Takie info dostałam na wizycie.
    Sama rozpoczynam pomału przygotowywać sie do nowej procedury. Dziś robiliśmy z mężem badania krwi, ja wymazy bo badania straciły waznosc. Od 1 dnia miesiączki tabl anty. Trzymajcie sie ciepło✊️✊️✊️❤️

just_a_girl, Kaki21, Ewa89_89, Kama89wroc lubią tę wiadomość

Starania od 09.2022r

Ja 👩 25l
    ✅️ kariotyp
    ❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
    ✅️ drożność jajowodów
    ✅️ monitoringi owulacji
    ✅️ regularne cykle

Mąż 👦 28l
    ❌️ obniżone parametry nasienia
    Ruchliwość, morfologia 0%

✅️ kariotyp

13.09.24r punkcja
    25.11.24r transfer 4BA ❄️❌️🤰
    03.02.25r transfer 2/EB 😐⏸️✖️
    28.03.25r biopsja endometrium
    28.03.25r konsultacja z dr Jarosz
    5.06.25r transfer 4BB ✖️
    24.07.25r histeroskopia ✅️✅️
    Brak kir implantacyjnych

Czekam na nowa procedurę...🔜
  • Nutkaa Koleżanka

Wysłany: 3 listopada, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka55 wrote:
    Większość z was moze juz o tym wie. Ale mimo to przecież w internecie nic nie ginie wiec zostawię po sobie ślad jakby któraś z was jednak nie miala tych wieści:)
    Od nowego roku rząd będzie troche luzował program/zmieniał zasady. Ponoć nie trzeba bedzie odczekać pół roku. Czas oczekiwania na kolejną procedure ma wynosić 3 miesiace. Takie info dostałam na wizycie.
    Sama rozpoczynam pomału przygotowywać sie do nowej procedury. Dziś robiliśmy z mężem badania krwi, ja wymazy bo badania straciły waznosc. Od 1 dnia miesiączki tabl anty. Trzymajcie sie ciepło✊️✊️✊️❤️

W Invimedzie? Przed kolejną procedurą każą robić na nowo wymazy i badania z krwi? Kiedy miałaś ostatnio robione, że straciły ważność?
    Nie wiedziałam nic o nowościach w programie… oby tylko nie kazali czekać 3 miesięcy na transfer… albo każdemu z automatu 3 miesięcy na nową stymulację. Oby niedługo było coś więcej wiadomo. Kiedy rozpoczynasz stymulację? Że już badania robisz?

• just_a_girl Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutkaa wrote:
    W Invimedzie? Przed kolejną procedurą każą robić na nowo wymazy i badania z krwi? Kiedy miałaś ostatnio robione, że straciły ważność?

Wymazy są ważne w programie 12 miesięcy

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌

07.11 minihisteroskopia
    ⏳⏳⏳ diphereline x3
    🔜 02.2026 transfer nr 3

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)

👨🏻'95 (30)
    MSOME 0% ❌
  • Mojra Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka55 wrote:

Ja też nic o tych zmianach nie słyszałam, także mam nadzieję, że faktycznie będzie tak jak piszesz ☺

👩'87👨'85👶'24
    age.png

👩PCOS, IO, Hashimoto, 🐉Immunologia🤯
    👨Tertraoligozoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

📌2023 I procedura- 4 zarodki po PGT-A
    ❌04.2023 -☃️1. FET
    ✅10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka
    ❌06.2025 - ☃️3. FET
    ❌10.2025 - ☃️4. FET

📌II Procedura ⏳⏳⏳
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ