InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
UlaFalka wrote:Hej dziewczyny, z mojego pierwszego IUI nici, choć nie ukrywam, że robiłam sobie wielkie nadzieje.
Właśnie zaczęłam plamić więc nawet nie dotrwam do piątkowego testowania.
Jednak wysoki progesteron to nie wszystko 😣
Bardzo mi przykro ((
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie boicie się że przez tego koronowirusa zamkną klinikę i nie będzie transferów?
2004 urodziła się moja córka
2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
12.2016 ciąża biochemiczna
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
2019 amh 0,02
11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer -
35latka wrote:Jestem załamana, zadzwonili z Cytologia że jest coś nie tak:(
O matko, jedziesz jeszcze dzisiaj do lekarza?
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualnyNasty wrote:O matko, jedziesz jeszcze dzisiaj do lekarza?
Nie chce mówić co przeszłam jadąc do lekarza, co czułam jak się bałam, chce mi się nadal ryczeć. Bogu dziękuję że to nic poważnego. Ale z drugiej strony co z moim transferem. Moja Cytologia zawsze byłam wzorowa, mogło się coś stać podczas punkcji jakiś stan zapalny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 18:58
-
35latka wrote:Juz byłam. To musi być jakiś stan zapalny. Cudownie marzyłam o tym. Ale na szczęście brak komórek nowotworowych. Za pół roku mam powtórzyć Cytologie. Czy myślicie ze mogę wcześniej? . Na szczęście mogę mieć histeroskopie.
Nie chce mówić co przeszłam jadąc do lekarza, co czułam jak się bałam, chce mi się nadal ryczeć. Bogu dziękuję że to nic poważnego. Ale z drugiej strony co z moim transferem. Moja Cytologia zawsze byłam wzorowa, mogło się coś stać podczas punkcji jakiś stan zapalny?
Nie martw się ja też zawsze miałam idealna cytologię i właśnie przed IVF wyszła mi źle. Wiem co przeżywasz zanim dr G mi odpisał to myślałam że umrę. ale okazało się że to nie przeszkadza ani w stymulacji ani w transferze. Też mam powtórzyć badanie za pół roku. Będzie dobrze! -
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:Nie martw się ja też zawsze miałam idealna cytologię i właśnie przed IVF wyszła mi źle. Wiem co przeżywasz zanim dr G mi odpisał to myślałam że umrę. ale okazało się że to nie przeszkadza ani w stymulacji ani w transferze. Też mam powtórzyć badanie za pół roku. Będzie dobrze!
Dziękuję za wsparcie które jest nieocenione. Dziś to był ciężki dzień. Oby było w końcu lepiej i niech w kocnu zaświeci słonko.
Myślicie, że warto robić Cytologie jeszcze raz?
A której kategorii miałaś wynik jeśli mogę zapytać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 19:58
-
35latka wrote:Juz byłam. To musi być jakiś stan zapalny. Cudownie marzyłam o tym. Ale na szczęście brak komórek nowotworowych. Za pół roku mam powtórzyć Cytologie. Czy myślicie ze mogę wcześniej? . Na szczęście mogę mieć histeroskopie.
Nie chce mówić co przeszłam jadąc do lekarza, co czułam jak się bałam, chce mi się nadal ryczeć. Bogu dziękuję że to nic poważnego. Ale z drugiej strony co z moim transferem. Moja Cytologia zawsze byłam wzorowa, mogło się coś stać podczas punkcji jakiś stan zapalny?×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
nick nieaktualny
-
35latka wrote:Dziękuję za wsparcie które jest nieocenione. Dziś to był ciężki dzień. Oby było w końcu lepiej i niech w kocnu zaświeci słonko.
Myślicie, że warto robić Cytologie jeszcze raz?
A której kategorii miałaś wynik jeśli mogę zapytać?
Nic dziwnego że się zestresowałas, nieprawidłowa cytologia zawsze budzi niepokój a w czasie starań to dla nas przecież kolejna kłoda rzucona pod nogi. ale głowa do góry, jeśli masz napisane że należy powtórzyć badanie za pół roku (też tak mam) i do tej pory było ok to na pewno nic groźnego i nie powinno przeszkodzić w transferze.
Ja miałam wynik AI B III CIVa
A Ty? -
UlaFalka wrote:Hej dziewczyny, z mojego pierwszego IUI nici, choć nie ukrywam, że robiłam sobie wielkie nadzieje.
Właśnie zaczęłam plamić więc nawet nie dotrwam do piątkowego testowania.
Jednak wysoki progesteron to nie wszystko 😣
A @ się rozkręciła? Jak po jednej z inseminacji zaczęłam plamić przed dniem testowania dr G zlecił mi mimo wszystko wykonac betę, ale uprzedził że rokowania nie są pomyslne. Przyjmujesz jakieś leki? Przed odstawieniem skonultowalabym się z lekarzem albo właśnie zrobiła betę. Trzymaj się mocno! -
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:Nic dziwnego że się zestresowałas, nieprawidłowa cytologia zawsze budzi niepokój a w czasie starań to dla nas przecież kolejna kłoda rzucona pod nogi. ale głowa do góry, jeśli masz napisane że należy powtórzyć badanie za pół roku (też tak mam) i do tej pory było ok to na pewno nic groźnego i nie powinno przeszkodzić w transferze.
Ja miałam wynik AI B III CIVa
A Ty?
A teraz 3. Także nie mam pojęcia skąd ta nagła zmiana, zawsze było ok wszystko. Jak tylko dostanę szczegółowy opis dam znać. Staram się nie martwić ale nie ukrywam, że mnie to dobiło. -
35latka wrote:Mój wynik miał pojawić się w systemie, do tej pory go nie ma, widziałam go u Pani dr i żałuję że nie poprosilam ja o wydrukowanie. Jedyne co pamięta m to że rok temu miałam PAP 1
A teraz 3. Także nie mam pojęcia skąd ta nagła zmiana, zawsze było ok wszystko. Jak tylko dostanę szczegółowy opis dam znać. Staram się nie martwić ale nie ukrywam, że mnie to dobiło.
Nie dziwie się, ze się zdenerwowałaś, robimy co możemy tu na każdym kroku los rzuca nam kłody pod nogi. Dobrze, ze mamy siebie i możemy podzielić się doświadczeniami. Mnie jako osobę postronna zmartwił Twój post, nie wyobrażam sobie co Ty musiałaś przeżyć.
Jakie szczęście, ze mamy Faith teraz wiemy, ze nie ma co się martwić na zapas ! Nasze ciało musi wiele przejść zanim będzie gotowe na malucha, stad pewne ten stan zapalny.
Może igiełki coś pomogą ?
Na miesięcznym wątku dziewczyny straszą, ze w niektórych klinikach odwołują transfery, co Wy na to ?
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Dziewczyny jestem załamana do 1000 moja beta pięknie rosła, a teraz podwoila się dopiero po 6 dniach. Chciałam umówić się na wizytę w klinice, ale koordynatorka powiedziała mi, że najszybciej w poniedzialek 😭zadzwoniłam do dr to powiedział, że powyżej 1000 bety już się nie sprawdza, tylko USG jest wiążące. Nie mniej jednak u większości dziewczyn takie historie kończą się słabo ☹️jak ja przeżyje do poniedziałku??!!Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
W poniedziałek będzie 31 dpt, na tym etapie beta powinna być dwucyfrowa😩Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Mania12 wrote:Dziewczyny jestem załamana do 1000 moja beta pięknie rosła, a teraz podwoila się dopiero po 6 dniach. Chciałam umówić się na wizytę w klinice, ale koordynatorka powiedziała mi, że najszybciej w poniedzialek 😭zadzwoniłam do dr to powiedział, że powyżej 1000 bety już się nie sprawdza, tylko USG jest wiążące. Nie mniej jednak u większości dziewczyn takie historie kończą się słabo ☹️jak ja przeżyje do poniedziałku??!!
Mania, proszę Cię nie stresuj się. Przerobiłam właśnie miesięczny wątek, wiem do którego posta nawiązujesz... osoba, która to napisała ma tendencje do dołowanie wszystkich...
nikt nie da 100% gwarancji dopóki nie będziemy trzymały dzidziusia już w ramionach ale nie można tak żyć, nie można karmić się tylko złymi myślami, złymi emocjami. Trzymaj się tych historii, które skończyły się dobrze )
To jedyna rzecz nad która teraz masz kontrole - wiem, ze łatwo mi się mówi...
Natomiast czy jeśli będziesz się stresować i zamartwiać - pomoże to kropkowi? Proszę, nie bierz tamtego posta do siebie... nie jest to jeszcze moment na robienie wyprawki ale proszę, spróbuj uwierzyć, ze się uda.
Umów się do normalnego gina na usg, do poniedziałku się wykończysz..
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
35latka wrote:Mój wynik miał pojawić się w systemie, do tej pory go nie ma, widziałam go u Pani dr i żałuję że nie poprosilam ja o wydrukowanie. Jedyne co pamięta m to że rok temu miałam PAP 1
A teraz 3. Także nie mam pojęcia skąd ta nagła zmiana, zawsze było ok wszystko. Jak tylko dostanę szczegółowy opis dam znać. Staram się nie martwić ale nie ukrywam, że mnie to dobiło.
Też miałam PAP3. Byłam bardzo zestresowana, ale dr G powiedział że to zmiany czynnościowe i ze nie ma sensu powtarzać badania wcześniej (a też miałam taki pomysł). Dostałam od niego globulki arilin ale to było akurat straszne, bo okazało się że mam nietolerancję na ten antybiotyk i zaczęłam krwawić- znów stres itd. konsultowałam ten wynik też ostatnio już u ginekologa spoza kliniki i powiedział żeby się nie martwić, zwłaszcza że poprzedni wynik jest ok. Nie da się oszukać, że te wszystkie procedury, stymulację mają wpływ na to co się z nami dzieje... Może igiełki rzeczywiście pomogą? Powiedz p. Karolinie że się bardzo stresujesz, że jesteś w kiepskiej formie psychicznej, na pewno postara się pomoc. Trzymam za Ciebie i za Was wszystkie Dziewczyny nieustająco kciuki i pamiętam o Was w 🙏.Nasty lubi tę wiadomość
-
Mania a może do innego lekarza z kliniki na usg ?
Spróbuj tez przez infolinie, ja ciagle mam zgrzyty z ta koordynatorka. Raz mi powiedziała, ze ona nie jest od umawiania wizyt.
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest