Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 25 listopada 2020, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Pol litra wypilam ja to sie mam zawsze z tym pecherzem 😁
    Ja sie zastanawiam po ilu dniach implementacja powinna byc jak cos? Narazie nic mnie nie boli czuje sie normalnie.
    Internet mowi ze przy 3dniowym 4 dni po transferze czyli wypadaloby w piatek
    Ty miałaś jeden 3 dniowy podany , czy dwa ?

  • JagnaaJankowska Autorytet
    Postów: 431 815

    Wysłany: 25 listopada 2020, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    A sprawdzałaś w diagnostyce ile się czeka na kariotyp ?co za chore przepisy , ten rząd to jedna wielka porażka. Po co komu drożność jak idzie na invitro .
    Propagowanie naprotechnologii 😂

    1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

    09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

    27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 25 listopada 2020, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile macie/ miałyście zaleconego progesteronu po transferze? Mam progesteron besins 2x1 i luteinę 3x1, czyli w totalu 700 mg. Nie będzie za mało? Mam zbadać w poniedziałek dopiero.

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 486 504

    Wysłany: 25 listopada 2020, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3x1 besins a mialam proga przed transferen samym 24 prawie , jutro badam znowu.

    Morwa, dobre hahahaha ale ostatnio mialam tak samo i to juz godzine przed pilam i nie bylam sikac a mi sie tak chcialo ja nie wiem czy to stres czy podswiadomosc tak dziala.
    Ja mialam podane dwa 3dniowce bo dwa byly w jednej slomce zamrozone no i przez moj wiek tez chyba, w poczekalni jest jeszcze blastka 4ab.

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer 08.03.2021 🍀✊
  • Olympionica Autorytet
    Postów: 305 370

    Wysłany: 25 listopada 2020, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    listopad 2020 wrote:
    To badanie genetyczne robią tylko w pon. u nas. I czeka się na nie 50 dni roboczych 😱

    Najpierw mówiła, że pierwszy krok to sprawdzenie droznosci jajowodow. Wypisala skierowanie, tłumaczyła itd. po czym zapytała jak podchodzimy do in vitro. Wtedy mąż się wyrwał, że po to tu jesteśmy, że może ominmy spr. droznosci i okres oczekiwania na badanie bo przez ten wirus może się to ciągnąć i ciągnąć... Wtedy wyciągnęła listę tych wszystkich badań i powiedziała, że na koleją wizytę mamy je zrobić A jeśli chcemy ominąć to badanie to potrzeba zaświadczenie od lekarza- że takie są procedury, które rząd niedawno wprowadził, że musi mieć taka podkladke. Nie wiem, ja tam się nie znam, byłam zamroczona cała tą wizytą 😂
    Co do dodatkowych badań, które proponujesz na razie się wstrzymam. Na tarczyce lecze się od jakiś 10 lat. Niedoczynność. I wszystkie te badania mam na bieżąco kontrolowane 😊

    Hej kariotyp na CITO robi a w Łodzi, zielonej górze i Poznaniu - 10-12 dni roboczych. Krakow 20 dni roboczych. Jak możecie tam podjechać to podam namiary. Jak nie szukaj specjalistycznych l laboratoriow genetycznych w Twojej okolicy i tam pytaj bezposrednio Diagnostyka robi do 38 dni roboczych. Skoro Ciebie robi a tylko w pon są pośrednikiem i gdzieś to wysyłają.

    ONA: 35 l. AMH 2,55
    ON: 37 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

    I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 25 listopada 2020, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Ja mam 3x1 besins a mialam proga przed transferen samym 24 prawie , jutro badam znowu.

    Morwa, dobre hahahaha ale ostatnio mialam tak samo i to juz godzine przed pilam i nie bylam sikac a mi sie tak chcialo ja nie wiem czy to stres czy podswiadomosc tak dziala.
    Ja mialam podane dwa 3dniowce bo dwa byly w jednej slomce zamrozone no i przez moj wiek tez chyba, w poczekalni jest jeszcze blastka 4ab.
    Ja miałam ogólnie 3 transfery.
    Pierwszy w 2017 roku (mialam podane 2 blastki - 5 doba) , zagniezdzenie 1dpt ... beta 4dpo 3,7 , 5dpt 22,8. Z tego transferu mam córkę.
    Drugi transfer 2019r ( podana jedna blastka - 6 doba). Zagniezdzenie w nocy między dniem transferu a 1dpt). Beta 4dpt 5,52.
    Także jest możliwość, że przy moich 3 dniowcach do zagniezdzenia dojdzie około piątku(3dpt). Wtedy pierwsza beta możliwe, że wyjdzie dopiero w poniedziałek(6dpt) bądź wtorek(7dpt) ;) A u Ciebie wszystko o dzień wcześniej :p

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 25 listopada 2020, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Dziewczyny, ile macie/ miałyście zaleconego progesteronu po transferze? Mam progesteron besins 2x1 i luteinę 3x1, czyli w totalu 700 mg. Nie będzie za mało? Mam zbadać w poniedziałek dopiero.
    Ja też będę badać progesteron w poniedziałek. A biorę:
    - progesterone besins 100mg 1x3
    - utrogestan 200mg 1x1
    - cyclogest 400mg 1x1

    W domu mam jeszcze luteinę i duphaston na czarną godzinę gdyby okazało się , że na gwałt będę potrzebowała kiedyś więcej proga...

  • Alutka Ekspertka
    Postów: 186 169

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja miałam ogólnie 3 transfery.
    Pierwszy w 2017 roku (mialam podane 2 blastki - 5 doba) , zagniezdzenie 1dpt ... beta 4dpo 3,7 , 5dpt 22,8. Z tego transferu mam córkę.
    Drugi transfer 2019r ( podana jedna blastka - 6 doba). Zagniezdzenie w nocy między dniem transferu a 1dpt). Beta 4dpt 5,52.
    Także jest możliwość, że przy moich 3 dniowcach do zagniezdzenia dojdzie około piątku(3dpt). Wtedy pierwsza beta możliwe, że wyjdzie dopiero w poniedziałek(6dpt) bądź wtorek(7dpt) ;) A u Ciebie wszystko o dzień wcześniej :p

    @morwa a ja jak mam blastkę 6 dniową jutro mieć podaną to zagnieżdżenie już w nocy może być?

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    @morwa a ja jak mam blastkę 6 dniową jutro mieć podaną to zagnieżdżenie już w nocy może być?
    Moze być i w nocy a może być i na następny dzień ;) A może być i później;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 15:12

  • Alutka Ekspertka
    Postów: 186 169

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Moze być i w nocy a może być i na następny dzień ;) A może być i później;)

    🙂Pożyjemy zobaczymy 🙂a ty jak się ogólnie czujesz? Kiedy będziesz testować?

  • JagnaaJankowska Autorytet
    Postów: 431 815

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Dziewczyny, ile macie/ miałyście zaleconego progesteronu po transferze? Mam progesteron besins 2x1 i luteinę 3x1, czyli w totalu 700 mg. Nie będzie za mało? Mam zbadać w poniedziałek dopiero.
    2x besins i 3x1 luteina, ale dostałam plamienia i dr dodała mi besins na 3x1.

    1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

    09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

    27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    🙂Pożyjemy zobaczymy 🙂a ty jak się ogólnie czujesz? Kiedy będziesz testować?
    Dzisiaj już lepiej... wczoraj po 8 h od transferu zaczęły się problemu ze stawami , w zasadzie to ścięło mnie tak z minuty na minutę... A u mnie takie objawy nie są dobre bo mogą świadczyć o tym ,że mój układ immunologiczny się załączył w tryb walki. Jestem na sterydzie- 16mg medrolu (To jak 20mg encortonu). Jak wcześniej cieszyłam się ,że dawka na mnie działa tak wczoraj zastąpiłam... no ale co zrobić .. czas pokaże. Nie pozostało nic innego jak wierzyć, że będzie dobrze. Dla kliniki mam zrobic bete 7.12 , ale ja już chyba zacznę testować juz od 1 Grudnia. Wszystko zależy od tego jak się będę czuła. Jak ty w piątek masz mieć podany 6 dniowy zarodek to będziesz testować w podobnym czasie do nas :)

  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za odp! :* Okej, czyli u dr @Mayu85 & @Morwa od razu dawka 900, u naszej dr 700 na start. @Jagnaa - a kiedy wystapily u Cb te plamienia/ po jakim czasie podnosilas besins?

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dzisiaj już lepiej... wczoraj po 8 h od transferu zaczęły się problemu ze stawami , w zasadzie to ścięło mnie tak z minuty na minutę... A u mnie takie objawy nie są dobre bo mogą świadczyć o tym ,że mój układ immunologiczny się załączył w tryb walki. Jestem na sterydzie- 16mg medrolu (To jak 20mg encortonu). Jak wcześniej cieszyłam się ,że dawka na mnie działa tak wczoraj zastąpiłam... no ale co zrobić .. czas pokaże. Nie pozostało nic innego jak wierzyć, że będzie dobrze. Dla kliniki mam zrobic bete 7.12 , ale ja już chyba zacznę testować juz od 1 Grudnia. Wszystko zależy od tego jak się będę czuła. Jak ty w piątek masz mieć podany 6 dniowy zarodek to będziesz testować w podobnym czasie do nas :)

    Morwa, kusisz z tym szybkim testowaniem :D Ja myslalam o tym, zeby zaczac w czw 3.12, ale skoro mowisz, ze moze wyjsc szybciej...:))
    Nie denerwuj sie stawami - moze to w ogole zbieg okolicznosci, ze sie odezwaly, steryd musi dzialac. Kciuki!!

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • Alutka Ekspertka
    Postów: 186 169

    Wysłany: 25 listopada 2020, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dzisiaj już lepiej... wczoraj po 8 h od transferu zaczęły się problemu ze stawami , w zasadzie to ścięło mnie tak z minuty na minutę... A u mnie takie objawy nie są dobre bo mogą świadczyć o tym ,że mój układ immunologiczny się załączył w tryb walki. Jestem na sterydzie- 16mg medrolu (To jak 20mg encortonu). Jak wcześniej cieszyłam się ,że dawka na mnie działa tak wczoraj zastąpiłam... no ale co zrobić .. czas pokaże. Nie pozostało nic innego jak wierzyć, że będzie dobrze. Dla kliniki mam zrobic bete 7.12 , ale ja już chyba zacznę testować juz od 1 Grudnia. Wszystko zależy od tego jak się będę czuła. Jak ty w piątek masz mieć podany 6 dniowy zarodek to będziesz testować w podobnym czasie do nas :)

    Lekarz zalecił mi testowanie 7.12czyli tak jak ty🙂wczesniej nie będę testować bo nie chce rozczarowania

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 798 627

    Wysłany: 25 listopada 2020, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja też będę badać progesteron w poniedziałek. A biorę:
    - progesterone besins 100mg 1x3
    - utrogestan 200mg 1x1
    - cyclogest 400mg 1x1

    W domu mam jeszcze luteinę i duphaston na czarną godzinę gdyby okazało się , że na gwałt będę potrzebowała kiedyś więcej proga...

    Miałam dokładnie ten sam zestaw i żadne dodatkowe tabletki nie były potrzebne. Miałam w sobie tyle proga, że musiałam jeść litry jogurtów, żeby normalnie się załatwić :D (bo prog niekiedy powoduje zatwardzenie)

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Alutka Ekspertka
    Postów: 186 169

    Wysłany: 25 listopada 2020, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dniu transferu, dokładnie przed.. Jadłyście normalnie czy coś lekkiego? 🙂

    JagnaaJankowska lubi tę wiadomość

  • Jadzia Znajoma
    Postów: 22 16

    Wysłany: 25 listopada 2020, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie koniec. Beta HCG negatywna. Na szczęście mamy jeszcze mrozaczki. Za którym transferem Wam się udało?

  • JagnaaJankowska Autorytet
    Postów: 431 815

    Wysłany: 25 listopada 2020, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    Dziewczyny w dniu transferu, dokładnie przed.. Jadłyście normalnie czy coś lekkiego? 🙂
    Normalnie 🤗

    1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

    09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

    27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • JagnaaJankowska Autorytet
    Postów: 431 815

    Wysłany: 25 listopada 2020, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Dzięki wielkie za odp! :* Okej, czyli u dr @Mayu85 & @Morwa od razu dawka 900, u naszej dr 700 na start. @Jagnaa - a kiedy wystapily u Cb te plamienia/ po jakim czasie podnosilas besins?
    W pierwszym tygodniu. Prawdopodobnie było to implantacyjne, ale dr na wszelki wypadek podniosła mi dawkę...

    zielonaherbata lubi tę wiadomość

    1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

    09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

    27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego