X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Guniaczek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    Chciałam się pożegnać. Bardzo Wam dziękuję za ogrom wsparcia na forum i za odpowiedzi na moje glupie pytania 🙏😉
    Ostatnie podjescie zaliczyłam po cichu, trochę Was podczytując. Poddaję się.
    Nawet zalecenia Paśnika mi nie pomogły.
    Nie mam juz siły, mam już swoje lata i chcę normalnie, zdrowo żyć. Teraz chciałabym wrócić do równowagi hormonalnej i psychicznej.
    Mam za sobą ostatni transfer. Nie chcę się już w to bawić, bo droga wydaje się nie mieć końca.
    Macie jakieś sposoby na powrót do zdrowia po przygodzie z in vitro?
    Trzymam jednak za Was kciuki i mam nadzieję że efekty Waszej walki wynagrodzą Wam cały ten trud 💞

W pełni rozumiem Twoją decyzje, też do niej dojrzewam, jeśli zalecenia immuno nie pomogą. Bardzo polecam wgląd w siebie, prac z wewnetrznym dzieckiem, jesli czujesz że to może Ciebie zawołać. Mi rozwój osobisty dał właśnie to, że dziecko przestało być priorytetem, czuje że jest mi dobrze ze sobą i nie mam już wyrwy w sercu, jest wiele metod ułatwiających ogarnianie emocji, ja bardzo polecam prace z ciałem, bioenergetyke, prace z końmy HAE, TRE, terapie gestalt, taniec intuicyjny, może poszukaj co do ciebie przemówi i znajdź swoją ścieżke w zyciu :)we Wrocku jest masa mozliwości, są kregi kobiece itp. :)

Życze Ci wszystkiego co najlepsze i wierze że jest dla Ciebie pisana właściwa droga :)

Blondie81, Jatosia lubią tę wiadomość

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • Blondie81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo 🙏
    Jatosiu uwielbiam efekty jakie daje akupunktura 💞 bardzo mi pomaga na sen. Mam za sobą 3 serie, każda w ramach przygotowania i wsparcia przy ivf.
    Sport to także moja bajka, czas wrócić na dawne obroty 💪🏃‍♀️ostatnio została mi tylko joga a przecież tyle pasji poszło w odstawkę bo tu nie wolno, tam trzeba uważać bo transfer, leki itp.
    Guniaczku dziękuję za podpowiedzi, części tych spraw nie znam 😉 fajnie ze mamy tutaj sporo możliwości. Rozwój osobisty to droga którą kroczę od jakiegoś czasu. Praca na całe życie ❤
    W ramach tej pracy postanawiam odpuścić walkę i stawić się do tego co mi życie przynosi.

Ah, zostało mi trochę leków (hormony i immuno). Jakby któraś z Was potrzebowała piszcie na priv, ja tego raczej juz nie wykorzytam 😉

Guniaczek lubi tę wiadomość

• Nasza historia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie, powodzenia. Wierze, ze jeszcze wszystko ułoży się po Twojej myśli i będziesz szczęśliwa.
    Trzymam kciuki! ♥️

Blondie81 lubi tę wiadomość

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 dobrze jest ustalać granicę i nie poświęcać całego życia jednemu celowi. Są rzeczy na które niestety nie mamy wpływu i których nie przeskoczymy. Za to warto realizować się we wszystkim,co tylko wpadnie nam do głowy :) Powodzenia i kciuki za nowe wyzwania i przygody :)
    Przede mną też ostatnia próba i koniec. Trzymaj się ciepło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    Chciałam się pożegnać. Bardzo Wam dziękuję za ogrom wsparcia na forum i za odpowiedzi na moje glupie pytania 🙏😉
    Ostatnie podjescie zaliczyłam po cichu, trochę Was podczytując. Poddaję się.
    Nawet zalecenia Paśnika mi nie pomogły.
    Nie mam juz siły, mam już swoje lata i chcę normalnie, zdrowo żyć. Teraz chciałabym wrócić do równowagi hormonalnej i psychicznej.
    Mam za sobą ostatni transfer. Nie chcę się już w to bawić, bo droga wydaje się nie mieć końca.
    Macie jakieś sposoby na powrót do zdrowia po przygodzie z in vitro?
    Trzymam jednak za Was kciuki i mam nadzieję że efekty Waszej walki wynagrodzą Wam cały ten trud 💞

Blondie, jesteś siłaczką, pamiętaj o tym.
    Przesyłam móc uścisków i polecam... strzelanie sportowe w ramach relaksu 🙂

• WannaBe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm1 wrote:
    Ja robiłam w invimedzie. Na chlamydie się czeka najdłużej bo 2 tygodni

ja ostatnio dostałam po 3 dniach ;) też nastawiałam się na czekanie, a tutaj niespodzianka

mm1 lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    Ja: 32 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅

Mąż: 34 lata, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5

3️⃣ IVF-ICSI - długi protokół, ❄️ 4AB, 4BA
    - 04.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AB ❌
    - 06.2024 - FET 🔜🌷

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, endo 7.8. Dzisiaj 12dc, od jutra progesteron. Transfer w przyszłym tyg. Dr powiedział” szału nie ma”. Ale jak zapytałam czy mam się martwić, to powiedział ze nie.
    Ale oczywiście głowa pracuje…nie za cienkie?

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia wrote:
    Dziewczyny, endo 7.8. Dzisiaj 12dc, od jutra progesteron. Transfer w przyszłym tyg. Dr powiedział” szału nie ma”. Ale jak zapytałam czy mam się martwić, to powiedział ze nie.
    Ja zaszlam w ciaze naturalna z endo 8.6 mm

Nasza historia lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia wrote:

U mnie tez około 8mm wiec również bez szału. Transfer we wtorek a u ciebie ?

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    U mnie tez około 8mm wiec również bez szału. Transfer we wtorek a u ciebie ?
    Poniedziałek, od jutra cała tablica mendelejewa.
    A dr jakoś skomentował twoje endo? I jakie masz leki? Ja oprócz progesteronu, utrogestan, estrofem mam jeszcze acard i metypred.
    Chyba dzisiaj nie pośpie przez to moje endometrium :/

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia wrote:
    Poniedziałek, od jutra cała tablica mendelejewa.
    A dr jakoś skomentował twoje endo? I jakie masz leki? Ja oprócz progesteronu, utrogestan, estrofem mam jeszcze acard i metypred.
    Chyba dzisiaj nie pośpie przez to moje endometrium :/

Dokładnie ten sam zestaw leków ;) tez coś w stylu ze mogłoby być lepiej ... teraz żałuje ze nie skupiłam się bardziej na diecie pod endo więcej orzechów i wino czerwone .. No nic mam nadzieje ze wie co robi. Jeśli mogę zapytać, który to twoj transfer ? Ile masz zarodkow ?

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA

Wysłany: 28 lipca 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te same myśli z dieta..
    To moja druga procedura i 2 transfer będzie.
    U nas jest problem po str męża, w 1 procedurze udało się wyhodować tylko jeden zarodek- transfer nieudany. Teraz w Invimed mamy 6 blastek.
    W teorii u mnie niby wszytsko OK, ale okaże się po transferze. Jak widać już problem z cienkim endo, obym nie musiala zagłębiać się w dalsza diagnostykę bo nawet nie wiedziałabym od czego zacząć i nie wiem czy mam sile na to..

• Mayu85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia wrote:
    Ja mialam 8mm tez be szalu a udalo sie 😊

Jatosia, Nasza historia lubią tę wiadomość

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu to mnie uspokoiłas dzięki 🙂🙂🙂

Mayu85 lubi tę wiadomość

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia wrote:
    Mam te same myśli z dieta..
    To moja druga procedura i 2 transfer będzie.
    U nas jest problem po str męża, w 1 procedurze udało się wyhodować tylko jeden zarodek- transfer nieudany. Teraz w Invimed mamy 6 blastek.
    W teorii u mnie niby wszytsko OK, ale okaże się po transferze. Jak widać już problem z cienkim endo, obym nie musiala zagłębiać się w dalsza diagnostykę bo nawet nie wiedziałabym od czego zacząć i nie wiem czy mam sile na to..

6 blastek to piękny wynik 😍 masz niezły zapas w razie czego 👍🏻

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Baby89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez mam transfer w piątek. Powiedźcie mi proszę jak to jest z tymi transferami, gdzies na forum czytałam żeby nie przesadzić z piciem wody bo przy transferach często są opóźnienia. Z jakim opóźnieniem powinnam się liczyć pół godziny, godzina?

Ona- 32 lat
    On- 33 lata

-Styczeń 2019- rozpoczęcie starań naturalnych
    Klinika w Niemcach :
    -Październik 2020- nieudane IUI
    -Listopad 2020- nieudana IUI
    -Grudzień 2020- nieudana IUI
    -Styczeń 2021- nieudane IUI
    Zmiana kliniki Invimed Wrocław:
    - Czerwiec 2021- punkcja-pobrano 18 dojrzałych pęcherzyków- mamy dwie blastocysty 4 BB, 4BB ❄️❄️
    - Lipiec 2021- transfer blastocysty - beta <0,5 😢
    - Październik 2021- transfer blastocysty- beta 2,4 😢
    Zmiana kliniki- Czechy:
    - czerwiec 2022- transfer blastocysty
    26.07 ❤️
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby89 wrote:
    Dziewczyny, ja tez mam transfer w piątek. Powiedźcie mi proszę jak to jest z tymi transferami, gdzies na forum czytałam żeby nie przesadzić z piciem wody bo przy transferach często są opóźnienia. Z jakim opóźnieniem powinnam się liczyć pół godziny, godzina?

Dla mnie to bardzo stresująca czesc całej procedury :/ mam bardzo mały pęcherz i wystarczy mi szklanka wody a już chce mi się do toalety. Przy jednym z transferów ozlopalam się wody w drodze do kliniki i co ? było opóźnienie a ja ledwo dawałam radę 😂 wiec się załatwiłam i od nowa musiałam pic, a lekarzowi ciagle było mało 😯 potem jeszcze 10 min leżeć z pełnym pęcherzem - koszmar. Teraz planuje zacząć pic dopiero w klinice mam nadzieje ze pójdzie gładko 😃

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wysłałam Ci wiadomość na priv , jak możesz to zerknij.

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dokładnie ten sam zestaw leków ;) tez coś w stylu ze mogłoby być lepiej ... teraz żałuje ze nie skupiłam się bardziej na diecie pod endo więcej orzechów i wino czerwone .. No nic mam nadzieje ze wie co robi. Jeśli mogę zapytać, który to twoj transfer ? Ile masz zarodkow ?
    U mnie wlasnie transfer udal sie na endo 8mm

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby89 wrote:

Ja piłam w drodze do kliniki i jak weszłam na salę to powiedziałam że muszę iść pierwsza bo zaraz się zesikam 😁
    U mnie nie było opóźnienia tylko trochę źle czas wymierzylam, ale nie martw się, na miejscu zawsze poczekają aż twój pęcherz się zapełni 😁

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ