InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondie81 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Chciałam się pożegnać. Bardzo Wam dziękuję za ogrom wsparcia na forum i za odpowiedzi na moje glupie pytania 🙏😉
Ostatnie podjescie zaliczyłam po cichu, trochę Was podczytując. Poddaję się.
Nawet zalecenia Paśnika mi nie pomogły.
Nie mam juz siły, mam już swoje lata i chcę normalnie, zdrowo żyć. Teraz chciałabym wrócić do równowagi hormonalnej i psychicznej.
Mam za sobą ostatni transfer. Nie chcę się już w to bawić, bo droga wydaje się nie mieć końca.
Macie jakieś sposoby na powrót do zdrowia po przygodzie z in vitro?
Trzymam jednak za Was kciuki i mam nadzieję że efekty Waszej walki wynagrodzą Wam cały ten trud 💞
W pełni rozumiem Twoją decyzje, też do niej dojrzewam, jeśli zalecenia immuno nie pomogą. Bardzo polecam wgląd w siebie, prac z wewnetrznym dzieckiem, jesli czujesz że to może Ciebie zawołać. Mi rozwój osobisty dał właśnie to, że dziecko przestało być priorytetem, czuje że jest mi dobrze ze sobą i nie mam już wyrwy w sercu, jest wiele metod ułatwiających ogarnianie emocji, ja bardzo polecam prace z ciałem, bioenergetyke, prace z końmy HAE, TRE, terapie gestalt, taniec intuicyjny, może poszukaj co do ciebie przemówi i znajdź swoją ścieżke w zyciu :)we Wrocku jest masa mozliwości, są kregi kobiece itp.
Życze Ci wszystkiego co najlepsze i wierze że jest dla Ciebie pisana właściwa drogaBlondie81, Jatosia lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Dziękuję bardzo 🙏
Jatosiu uwielbiam efekty jakie daje akupunktura 💞 bardzo mi pomaga na sen. Mam za sobą 3 serie, każda w ramach przygotowania i wsparcia przy ivf.
Sport to także moja bajka, czas wrócić na dawne obroty 💪🏃♀️ostatnio została mi tylko joga a przecież tyle pasji poszło w odstawkę bo tu nie wolno, tam trzeba uważać bo transfer, leki itp.
Guniaczku dziękuję za podpowiedzi, części tych spraw nie znam 😉 fajnie ze mamy tutaj sporo możliwości. Rozwój osobisty to droga którą kroczę od jakiegoś czasu. Praca na całe życie ❤
W ramach tej pracy postanawiam odpuścić walkę i stawić się do tego co mi życie przynosi.
Ah, zostało mi trochę leków (hormony i immuno). Jakby któraś z Was potrzebowała piszcie na priv, ja tego raczej juz nie wykorzytam 😉
Guniaczek lubi tę wiadomość
-
Blondie81 dobrze jest ustalać granicę i nie poświęcać całego życia jednemu celowi. Są rzeczy na które niestety nie mamy wpływu i których nie przeskoczymy. Za to warto realizować się we wszystkim,co tylko wpadnie nam do głowy Powodzenia i kciuki za nowe wyzwania i przygody
Przede mną też ostatnia próba i koniec. Trzymaj się ciepłoBlondie81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondie81 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Chciałam się pożegnać. Bardzo Wam dziękuję za ogrom wsparcia na forum i za odpowiedzi na moje glupie pytania 🙏😉
Ostatnie podjescie zaliczyłam po cichu, trochę Was podczytując. Poddaję się.
Nawet zalecenia Paśnika mi nie pomogły.
Nie mam juz siły, mam już swoje lata i chcę normalnie, zdrowo żyć. Teraz chciałabym wrócić do równowagi hormonalnej i psychicznej.
Mam za sobą ostatni transfer. Nie chcę się już w to bawić, bo droga wydaje się nie mieć końca.
Macie jakieś sposoby na powrót do zdrowia po przygodzie z in vitro?
Trzymam jednak za Was kciuki i mam nadzieję że efekty Waszej walki wynagrodzą Wam cały ten trud 💞
Blondie, jesteś siłaczką, pamiętaj o tym.
Przesyłam móc uścisków i polecam... strzelanie sportowe w ramach relaksu 🙂
Blondie81 lubi tę wiadomość
-
mm1 wrote:Ja robiłam w invimedzie. Na chlamydie się czeka najdłużej bo 2 tygodni
ja ostatnio dostałam po 3 dniach też nastawiałam się na czekanie, a tutaj niespodzianka
mm1 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
Ja: 32 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
HSG - ok ✔️
Kariotyp prawidłowy ✔️
Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
CD138 - ok ✅
Mąż: 34 lata, IO, asthenozoospermia
2019: morfologia 2%,
2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
Kariotyp prawidłowy ✔️
HLA-C - C1*07 ✔️
1 IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
1 IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
- 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
2 IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
- 10.2023 - ET 2x8A ❌
- 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
- 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
3 IVF - 02/03.2025 🔜 -
Nasza historia wrote:Dziewczyny, endo 7.8. Dzisiaj 12dc, od jutra progesteron. Transfer w przyszłym tyg. Dr powiedział” szału nie ma”. Ale jak zapytałam czy mam się martwić, to powiedział ze nie.
Ale oczywiście głowa pracuje…nie za cienkie?Nasza historia lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Nasza historia wrote:Dziewczyny, endo 7.8. Dzisiaj 12dc, od jutra progesteron. Transfer w przyszłym tyg. Dr powiedział” szału nie ma”. Ale jak zapytałam czy mam się martwić, to powiedział ze nie.
Ale oczywiście głowa pracuje…nie za cienkie?
U mnie tez około 8mm wiec również bez szału. Transfer we wtorek a u ciebie ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:U mnie tez około 8mm wiec również bez szału. Transfer we wtorek a u ciebie ?
A dr jakoś skomentował twoje endo? I jakie masz leki? Ja oprócz progesteronu, utrogestan, estrofem mam jeszcze acard i metypred.
Chyba dzisiaj nie pośpie przez to moje endometrium -
Nasza historia wrote:Poniedziałek, od jutra cała tablica mendelejewa.
A dr jakoś skomentował twoje endo? I jakie masz leki? Ja oprócz progesteronu, utrogestan, estrofem mam jeszcze acard i metypred.
Chyba dzisiaj nie pośpie przez to moje endometrium
Dokładnie ten sam zestaw leków tez coś w stylu ze mogłoby być lepiej ... teraz żałuje ze nie skupiłam się bardziej na diecie pod endo więcej orzechów i wino czerwone .. No nic mam nadzieje ze wie co robi. Jeśli mogę zapytać, który to twoj transfer ? Ile masz zarodkow ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Mam te same myśli z dieta..
To moja druga procedura i 2 transfer będzie.
U nas jest problem po str męża, w 1 procedurze udało się wyhodować tylko jeden zarodek- transfer nieudany. Teraz w Invimed mamy 6 blastek.
W teorii u mnie niby wszytsko OK, ale okaże się po transferze. Jak widać już problem z cienkim endo, obym nie musiala zagłębiać się w dalsza diagnostykę bo nawet nie wiedziałabym od czego zacząć i nie wiem czy mam sile na to.. -
Ale oczywiście głowa pracuje…nie za cienkie?Jatosia, Nasza historia lubią tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK 🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url] -
Mayu to mnie uspokoiłas dzięki 🙂🙂🙂
Mayu85 lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Nasza historia wrote:Mam te same myśli z dieta..
To moja druga procedura i 2 transfer będzie.
U nas jest problem po str męża, w 1 procedurze udało się wyhodować tylko jeden zarodek- transfer nieudany. Teraz w Invimed mamy 6 blastek.
W teorii u mnie niby wszytsko OK, ale okaże się po transferze. Jak widać już problem z cienkim endo, obym nie musiala zagłębiać się w dalsza diagnostykę bo nawet nie wiedziałabym od czego zacząć i nie wiem czy mam sile na to..
6 blastek to piękny wynik 😍 masz niezły zapas w razie czego 👍🏻Nasza historia lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Dziewczyny, ja tez mam transfer w piątek. Powiedźcie mi proszę jak to jest z tymi transferami, gdzies na forum czytałam żeby nie przesadzić z piciem wody bo przy transferach często są opóźnienia. Z jakim opóźnieniem powinnam się liczyć pół godziny, godzina?Ona- 32 lat
On- 33 lata
-Styczeń 2019- rozpoczęcie starań naturalnych
Klinika w Niemcach :
-Październik 2020- nieudane IUI
-Listopad 2020- nieudana IUI
-Grudzień 2020- nieudana IUI
-Styczeń 2021- nieudane IUI
Zmiana kliniki Invimed Wrocław:
- Czerwiec 2021- punkcja-pobrano 18 dojrzałych pęcherzyków- mamy dwie blastocysty 4 BB, 4BB ❄️❄️
- Lipiec 2021- transfer blastocysty - beta <0,5 😢
- Październik 2021- transfer blastocysty- beta 2,4 😢
Zmiana kliniki- Czechy:
- czerwiec 2022- transfer blastocysty
26.07 ❤️ -
Baby89 wrote:Dziewczyny, ja tez mam transfer w piątek. Powiedźcie mi proszę jak to jest z tymi transferami, gdzies na forum czytałam żeby nie przesadzić z piciem wody bo przy transferach często są opóźnienia. Z jakim opóźnieniem powinnam się liczyć pół godziny, godzina?
Dla mnie to bardzo stresująca czesc całej procedury mam bardzo mały pęcherz i wystarczy mi szklanka wody a już chce mi się do toalety. Przy jednym z transferów ozlopalam się wody w drodze do kliniki i co ? było opóźnienie a ja ledwo dawałam radę 😂 wiec się załatwiłam i od nowa musiałam pic, a lekarzowi ciagle było mało 😯 potem jeszcze 10 min leżeć z pełnym pęcherzem - koszmar. Teraz planuje zacząć pic dopiero w klinice mam nadzieje ze pójdzie gładko 😃Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Blondie81 wysłałam Ci wiadomość na priv , jak możesz to zerknij.2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Jatosia wrote:Dokładnie ten sam zestaw leków tez coś w stylu ze mogłoby być lepiej ... teraz żałuje ze nie skupiłam się bardziej na diecie pod endo więcej orzechów i wino czerwone .. No nic mam nadzieje ze wie co robi. Jeśli mogę zapytać, który to twoj transfer ? Ile masz zarodkow ?
Nasza historia lubi tę wiadomość
×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
nick nieaktualnyBaby89 wrote:Dziewczyny, ja tez mam transfer w piątek. Powiedźcie mi proszę jak to jest z tymi transferami, gdzies na forum czytałam żeby nie przesadzić z piciem wody bo przy transferach często są opóźnienia. Z jakim opóźnieniem powinnam się liczyć pół godziny, godzina?
Ja piłam w drodze do kliniki i jak weszłam na salę to powiedziałam że muszę iść pierwsza bo zaraz się zesikam 😁
U mnie nie było opóźnienia tylko trochę źle czas wymierzylam, ale nie martw się, na miejscu zawsze poczekają aż twój pęcherz się zapełni 😁