Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mig00ttka mi dr Trzeciak na pierwszej wizycie dał kartkę z zaleconymi badaniami. Kazam zrobić wymazy i wirusy i usg piersi (takie jak napisała Morwa). Nie musiałam robić bo miałam amh i hormony mjmk że sprzed kilku cykli. Luby miał już badanie nasienia test hba i fragmnetacje dna więc tylko wirusy i gr krwi oraz wizyta u androloga w związku z wynikimi nasienia.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa trzymam kciuki !!! Niech maluszek z Tobą zostanie!

Mig00ttka Trzeciak nie umiał u mnie zdiagnozować endometriozy choć wszystko na to wskazywało :O Mam wrażenie, że nie radzi sobie z ciężkimi przypadkami. Ja go nie będę polecać choć jeszcze z 3 lata temu bym to zrobiła.

Morwa lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • AniaK Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jutro transfer o 12.20 , ale znając życie będzie poślizg , więc nastawiam się ,że może o 13 będę już w dwupaku ;)
    Trzymam kciuki !!

Morwa lubi tę wiadomość

AMH: 0.1
    Endometrioza IV stopnia / Laparoskopia / Torbiele Enfometrilane
    Invimed Wroclaw
    02/2019: Przygotowania do IVF z KD
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się powoli do kliniki ja będę na miejscu i będę się nudzić (czekając na transfer) to napiszę ;) trzymajcie kciuki :)

BitterSweetSymphony, mia4444 lubią tę wiadomość

preg.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa;* mocne KCIUKASY:*:*:*;*.

Morwa lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zbieram się powoli do kliniki ja będę na miejscu i będę się nudzić (czekając na transfer) to napiszę ;) trzymajcie kciuki :)
    Jak tam wszystko poszło zgodzie z planem?

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem w domu razem z moim blastusiem :) jakoś dotarłam ;) transfer nie był o 12.20 tylko dopiero o 12.50 ;) po trochę poleżałam a później pojechaliśmy na obiad ;) także trochę to zajęło zanim wróciliśmy do domu :) teraz czas start... Odliczamy do testowania :) już nie mogę się doczekać !!!

BitterSweetSymphony, mia4444 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja już jestem w domu razem z moim blastusiem :) jakoś dotarłam ;) transfer nie był o 12.20 tylko dopiero o 12.50 ;) po trochę poleżałam a później pojechaliśmy na obiad ;) także trochę to zajęło zanim wróciliśmy do domu :) teraz czas start... Odliczamy do testowania :) już nie mogę się doczekać !!!
    Trzymam mocno kciuki :) kiedy masz zrobić betę?
    Masz l4 ? Czy jak to wygląda po transferze?

Morwa lubi tę wiadomość

p19udqk3oonve1f7.png

2017 naturalne starania
    2019 amh 0,02
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Super! Mocno zaciskam kciuki za Twojego malucha &&&&
    Niech się ładnie wgryza :)

Morwa lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszystkie badania które robiliśmy wcześniej w invimedzie mamy bezpłatne. 15 mamy wizytę kwalifikacyjną do programu. Mam nadzieję że później pójdzie z górki :)

Morwa lubi tę wiadomość

p19udqk3oonve1f7.png

2017 naturalne starania
    2019 amh 0,02
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś19 wrote:
    Trzymam mocno kciuki :) kiedy masz zrobić betę?
    Masz l4 ? Czy jak to wygląda po transferze?
    Dla kliniki mam zrobić betę dopiero 15 Lipca. Ja chyba zrobię swoją 12-13 lipca bo wcześniej nie dam rady zrobić. Wcześniej co najwyżej testy sikanie mogę robić ;) Także ty idziesz na wizytę i zdajesz relację a ja zdaję relację z bety ;)

mia4444 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dla kliniki mam zrobić betę dopiero 15 Lipca. Ja chyba zrobię swoją 12-13 lipca bo wcześniej nie dam rady zrobić. Wcześniej co najwyżej testy sikanie mogę robić ;) Także ty idziesz na wizytę i zdajesz relację a ja zdaję relację z bety ;)
    Oby były same dobre wieści :)
    Mam nadzieję że z 12 komórek będą chociaż 4 zarodki, potem trzeba będzie zdecydować ile podać. Same trudne decyzje ..

Morwa lubi tę wiadomość

p19udqk3oonve1f7.png

2017 naturalne starania
    2019 amh 0,02
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie jako do bardziej doświadczonych koleżanek. Po przerwie wracam (mam nadzieję-powtórka wymazów przedemną) do stymulacji clo (mam mieć 3 cykle). Z racji najgorszej rzeczy dla staraczki czyli bezczynności szukałam co można jeszcze zrobić żeby przybliżyć się do celu i tak trafiłam na badania genetyczne. Zastanawiam się nad pakietem w kierunku trombofili i ewentualnie kariotypem. Wiem że kariotyp trzeba by zrobić w parze ale nie wiem czy Luby się zgodzi skoro lekarz powiedział żeby z kariotypem się nie spieszyć. A co Wy myślicie? Jest sens już teraz to badania robić? Czy może jeszcze poczekać?

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Mam do Was pytanie jako do bardziej doświadczonych koleżanek. Po przerwie wracam (mam nadzieję-powtórka wymazów przedemną) do stymulacji clo (mam mieć 3 cykle). Z racji najgorszej rzeczy dla staraczki czyli bezczynności szukałam co można jeszcze zrobić żeby przybliżyć się do celu i tak trafiłam na badania genetyczne. Zastanawiam się nad pakietem w kierunku trombofili i ewentualnie kariotypem. Wiem że kariotyp trzeba by zrobić w parze ale nie wiem czy Luby się zgodzi skoro lekarz powiedział żeby z kariotypem się nie spieszyć. A co Wy myślicie? Jest sens już teraz to badania robić? Czy może jeszcze poczekać?
    Ja bym zrobiła pakiet na trombofilie w teście dna ... A kariptym bym sobie na Twoim miejscu odpuściła jak na razie. Jest dużo większe prawdopodobieństwo ,że masz coś z pakietu na trombofilie niż ,że masz nieprawidłowy kariotyp. Przy tym pierwszym możesz coś zrobić , dostać leki takie jak heparyna. Możesz wprowadzić metylowane witaminy, obniżyć homocysteinę i tak naprawdę masz większy wachlarz możliwości, co zrobić by się udało. Przy nieprawidłowym kariotypie już nie masz tak kolorowo(wszystko zależy co by tam wam wyszło). Wtedy zostaje Ci in Vitro z opcją badania zarodków i dużo szczęście by pojawił się chociaż jeden prawidłowy zarodek, a następnie a y się przyjął. Ja osobiście nie wiem czy bym się zgodziła na badanie zarodków. Musiałabym to naprawdę mocno przemyśleć ;)

Edit : napisz nam co w ogole miałaś badane już . Napisz coś więcej o sobie. Wtedy łatwiej będzie doradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 16:08

preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś19 wrote:
    Oby były same dobre wieści :)
    Mam nadzieję że z 12 komórek będą chociaż 4 zarodki, potem trzeba będzie zdecydować ile podać. Same trudne decyzje ..
    Wszystkie 12 oocytów będą zapładniać ? Ale czad :) 4 zarodki to myślę ,że powinny wyjść z tego na luzie a co dalej ? Hmm, no cóż... ja bym brała 2, zresztą przy pierwszym transferze , z którego mamy córkę brałam 2 ;) teraz gdybym miała więcej niż tej jeden co wzięłam, to też bym brała 2 ;)
    Ale ja marzę o bliźniakach ;) nawet teraz... Marzę ciągle , bezustannie :p może się kiedyś doczekam :p

preg.png
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wszystkie 12 oocytów będą zapładniać ? Ale czad :) 4 zarodki to myślę ,że powinny wyjść z tego na luzie a co dalej ? Hmm, no cóż... ja bym brała 2, zresztą przy pierwszym transferze , z którego mamy córkę brałam 2 ;) teraz gdybym miała więcej niż tej jeden co wzięłam, to też bym brała 2 ;)
    Ale ja marzę o bliźniakach ;) nawet teraz... Marzę ciągle , bezustannie :p może się kiedyś doczekam :p
    Tak 12 daja i wszystkie zapładniają, jest gwarancja 3 zarodków. Kiedyś też chciałam bliźniaki, mam 15letnią córkę trochę ostatnio daje popalić i czasem myślę że jak trafią się takie same bliźniaki to nie dam rady:p
    Mąż na początku chciał dwa podać, a teraz jak program ruszył to zaczął się bać i mówi że chce pierwsze podać jedno. Ja to w sumie już się nastawilam że jakoś to będzie, jak będą dwa :)

Morwa lubi tę wiadomość

p19udqk3oonve1f7.png

2017 naturalne starania
    2019 amh 0,02
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa narazie nie mamy za wiele.
    U mnie pcos z usg wychodzi i amh (lekko ponad 10) w reszcie hormonów ok. Krzywa cukrowa i insulinowa trochę kuleja więc lekarz w klinice zalecił metformax. Od 10 lat lecze niedoczynność tarczycy (euthyrox 100) i od 1,5 roku bromergon na hiperprolaktynemie czynnościową. Wiecznie nieregularne cykle od 30 do 60 dni. Nigdy ciąży nie było. Mam 30 lat i staramy się od początku 2018 roku.
    Luby ma 35 lat. W badaniu nasienia morfologia wacha się 0-1% reszta dobrze wychodzi. Brak żylaków (dwukrotnie potwierdzone przez urologa i androloga w klinice). Fragmentacja dna na poziomie 14% i test hba 89%.
    Teraz oboje leczylismy ureaplasme i grzyby. Teraz będę robić znowu wymazu. W pierwszym cyklu na clo (0,5 tabletki) nic nie wyszło - 2 pęcherzyki i zastrzyk. Jeśli dobrze pójdzie zaczniemy teraz druga symulacje. Co radzicie? Warto robić trombofilie?

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Morwa narazie nie mamy za wiele.
    U mnie pcos z usg wychodzi i amh (lekko ponad 10) w reszcie hormonów ok. Krzywa cukrowa i insulinowa trochę kuleja więc lekarz w klinice zalecił metformax. Od 10 lat lecze niedoczynność tarczycy (euthyrox 100) i od 1,5 roku bromergon na hiperprolaktynemie czynnościową. Wiecznie nieregularne cykle od 30 do 60 dni. Nigdy ciąży nie było. Mam 30 lat i staramy się od początku 2018 roku.
    Luby ma 35 lat. W badaniu nasienia morfologia wacha się 0-1% reszta dobrze wychodzi. Brak żylaków (dwukrotnie potwierdzone przez urologa i androloga w klinice). Fragmentacja dna na poziomie 14% i test hba 89%.
    Teraz oboje leczylismy ureaplasme i grzyby. Teraz będę robić znowu wymazu. W pierwszym cyklu na clo (0,5 tabletki) nic nie wyszło - 2 pęcherzyki i zastrzyk. Jeśli dobrze pójdzie zaczniemy teraz druga symulacje. Co radzicie? Warto robić trombofilie?
    Jasne ,że warto . Mam znajomą, która też "nigdy nie była w ciąży". Zrobiła pakiet na trabo, wszystko ,że potrzebuje wsparcia w postaci heparyny ... zaszła w ciążę i szczęśliwie urodziła. Także ten pakiet nie robi się tylko wtedy gdy dochodzi do powinien tylko także wtedy gdy nie możemy w tą ciążę zajść. Może być tak ,że dochodzi u Ciebie do zapłodnienia, ale na etapie implantacji jest problem i dochodzi do poronienia, zanim zorientujesz się o tym ,że byłaś przez niewielką chwilę w ciąży. Warto też zbadać poziom homocysteiny i jak jest wysoka to ją obniżyć. Super ,że odkryłaś i wyleczylas ureaplasme. Też ją miałam i u mnie niestety zdarzyła zrobić dużo zamieszania w moim organizmie. Doprowadzić do nieodwracalnych zmian.

preg.png
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanowię się w takim razie nad homocysteiną i coraz bardziej przekonuje się do tego pakietu trombofili. Morwa jeśli mogę spytać co spowodowała u ciebie ureaplasma? Nie musisz odpowiadać. Nie wiem kiedy to coś złapałam ale pewnie miałam od kilku lat.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Zastanowię się w takim razie nad homocysteiną i coraz bardziej przekonuje się do tego pakietu trombofili. Morwa jeśli mogę spytać co spowodowała u ciebie ureaplasma? Nie musisz odpowiadać. Nie wiem kiedy to coś złapałam ale pewnie miałam od kilku lat.
    Nie mam pojęcia. Tym bardziej ,że nigdy nie byłam z tych co zmieniają partnerów jak rękawiczki ;) może w którymś z wielu gabinetów ginekologichnych w jakich miałam przyjemność być złapałam? Nie wiem i się tego nie dowiem. Wiem tylko tyle ,że to ona przyczynila się najpierw do niedroznosci lewego jajowodu , a następnie do ciąży pozamacicznej w owym jajowodzie , a w konsekwencji do usunięcia jajowodu. Później mogła przyczynić się do tego ,że poroniłam . A następnie zepsuła mój drugi jajowod , doprowadziła do drugiej ciąży pozamacicznej. Dzięki niej jestem tu gdzie jestem. Jestem zmuszona do in vitro bo inaczej nie mam szans na ciąże.

preg.png
‹‹ ‹ 66 67 68 69 70 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ