X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja35 wrote:
    Dziewczyny córka urodziła się tydzień temu, miałam rodzić naturalnie, ale skończylo się cesarka. Ps kg jak ustawić ten pasek na dole z tyg ciąży?

Gratulację i dużo zdrówka dla Ciebie i maleńkiej.
    Jakaś masakra z tym szpitalem. Na szczęście masz już bliżej do wyjścia.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja35 wrote:
    Pojechałam na Borowska, zdziwiło mnie to, że nikt przed porodem nie zrobił mi usg, ale już pomijając ten fakt, mala odwróciła się plecami i nie mogłam jej urodzić. Postanowili zrobić cesarke, trafiła na intensywna terapię i była wspomagana tlenem, teraz jest lepiej, oddycha już samodzielnie, bez wspomagania, ale jeszcze bierze antybiotyk.
    Tak przy okazji podsumowując szpital na Borowskiej nie masz znajomego lekarza tam, licz się z tym że oleja Ciebie... Pomimo tego, że to szpital publiczny, nie doczekałam się laktatorki, ale pacjentki profesora mają je odrazu, sale również, natomast, ja musiał sama po cesarce chodzić i pytać. Zalatwiac sobie miejsce... To jakiś żart...
    Totalna porażka.
    Opatrunek zmienili mi po 3 dobie. Brak mi słów. Czuję się tu jak intruz i marzę o wyjściu do domu.
    Kiedy urodzila sie corka? Ja mialam cc 09.09.2021 na Borowskiej, moze sie widziałyśmy?:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Masakra jakas.Moja lekarka pracuje na Kamienskiego.Ja jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic.

Życzę Wam dużo zdrówka i abyscie jak najszybciej wrocily do domu.
    A kto prowadzi twoaj ciążę jeśli mzoan wiedzieć jaka Pani doktor i czy ja polecasz?

• mila82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja35 wrote:
    Dziewczyny córka urodziła się tydzień temu, miałam rodzić naturalnie, ale skończylo się cesarka. Ps kg jak ustawić ten pasek na dole z tyg ciąży?
    Gratulacje :)

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa jak tam po wizycie wczorajszej?

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka86 wrote:
    A kto prowadzi twoaj ciążę jeśli mzoan wiedzieć jaka Pani doktor i czy ja polecasz?

Dr Olesiak.Jak najbardziej ją polecam.

UlaFalka lubi tę wiadomość

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    AGAaa jak tam po wizycie wczorajszej?

Tak,jak się spodziewałam Mila... KD. Na invitro na moich komórkach szacuje szansę na 1-3%. Mówił,że kwalifikuje nas do KD,a czy skorzystamy,czy nie to już nasza decyzja.
    Mimo,że od dawna to przeczuwałam,to ciężko się z tym pogodzić i się pozbierać....

Mila a jak u Ciebie? Kiedy bierzecie ostatni zarodek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 20:28

• mila82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Tak,jak się spodziewałam Mila... KD. Na invitro na moich komórkach szacuje szansę na 1-3%. Mówił,że kwalifikuje nas do KD,a czy skorzystamy,czy nie to już nasza decyzja.
    Mimo,że od dawna to przeczuwałam,to ciężko się z tym pogodzić i się pozbierać....

Mila a jak u Ciebie? Kiedy bierzecie ostatni zarodek?
    Hm... wiem , że to cios. Musicie przemyśleć co dla was będzie najlepsze. Trudna decyzja.Myslami jestem z Wami🥰

Transfer w środę 😊
    Od dziś już biorę proga.

atka666, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Hm... wiem , że to cios. Musicie przemyśleć co dla was będzie najlepsze. Trudna decyzja.Myslami jestem z Wami🥰

Transfer w środę 😊
    Od dziś już biorę proga.

Ojejku to już :) ale super :) Z całego serca wierzę, że to będzie TEN :) i tego Ci bardzo życzę :)

Tak, musimy to wszystko przemyśleć.

mila82 lubi tę wiadomość

• Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś leczy się u immunologa to proszę mi napisać jakie badania warto zrobić? Szukam po omacku i dlatego pytam tutaj.
    A i jeszcze jedno. Nie to że nie ufam lekarzowi z invimedu ale nie mam czasu. Potrzebuje dobrego lekarza który mnie poprowadzi. Podpowie. Zleci badania bardziej szczegółowe. Może jakiś w prywatnym gabinecie. Wie ktoś coś? Proszę.
    Pisze tutaj bo leczę się w invimed ale tracę pomału nadzieję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 07:18

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć zrobione sono-hsg w invimed we wro ale badanie zostało przerwane gdyż lekaż obawiał się uszkodzenia macicy i mam skierowanie na hsg do szpitala... ból był niesamowity i nie do końca wiem dlaczego się nie udało (miałam kiedyś robioną konizacje na szyjce macicy i mam tam bliznę i podobno to przeszkodziło). Okropne przeżycie, nie życzę nikomu. Teraz mam mega wątpliwości czy w ogóle podchodzić do HSG ale chcę się skonsultować z innym lekarzem w tej sprawie. Stąd moje pytanie- czy któraś z Was miała robione w tym roku HSG na nfz w szpitalu we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak to czy mogę wiedzieć gdzie i czy polecacie?

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Miałam mieć zrobione sono-hsg w invimed we wro ale badanie zostało przerwane gdyż lekaż obawiał się uszkodzenia macicy i mam skierowanie na hsg do szpitala... ból był niesamowity i nie do końca wiem dlaczego się nie udało (miałam kiedyś robioną konizacje na szyjce macicy i mam tam bliznę i podobno to przeszkodziło). Okropne przeżycie, nie życzę nikomu. Teraz mam mega wątpliwości czy w ogóle podchodzić do HSG ale chcę się skonsultować z innym lekarzem w tej sprawie. Stąd moje pytanie- czy któraś z Was miała robione w tym roku HSG na nfz w szpitalu we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak to czy mogę wiedzieć gdzie i czy polecacie?
    Nie wiem nic co mogło by ci pomóc ale Hsg też miałam. Łatwo nie było ale poszło. Miałam zarośnięta szyjkę jeśli to wogóle możliwe. Robiłam na NFZ w szpitalu w Oleśnicy. Jakoś przeżyłam. Wiem od lekarz a invimed Wrocław że na Kamińskiego w szpitalu dr Wojciechowski tak mi ktoś polecał jeśli dobrze pamiętam. Może sobie sprawdź czy jest taki.

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) a kiedy miałaś to badanie w Oleśnicy? Wiesz jakich tam sprzętów używali? Słyszałam że czasami używają jakiegoś obciążnika i to podobno jest straszne.

kariotyp ✅
    Frax ✅

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Dziękuję :) a kiedy miałaś to badanie w Oleśnicy? Wiesz jakich tam sprzętów używali? Słyszałam że czasami używają jakiegoś obciążnika i to podobno jest straszne.
    W tamtym roku. Bez obciążnika. Długo grzebali. Bolało. Ledwo dali radę. Żałowałam że nie poddałam się w invimedzie ale teraz widzę że oni też mają różną skuteczność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 12:46

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    W tamtym roku. Bez obciążnika. Długo grzebali. Bolało. Ledwo dali radę. Żałowałam że nie poddałam się w invimedzie ale teraz widzę że oni też mają różną skuteczność.
    A dali coś przeciwbólowego przed? Mi w invimedzie powiedzieli ze powinnam to mieć w znieczuleniu wlasnie przez ryzyko uszkodzenia tam czegoś. (Ale to powiedzieli już po tej nieudanej próbie). Nie wiem czy to tego warte skoro u moim przypadku jest jakieś ryzyko ale spróbuję zasięgnąć drugiej opini bo ogólnie z tą Panią doktor z invimedu nie było chemi od początku i teraz już na pewno zmienię lekarza.

kariotyp ✅
    Frax ✅

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    A dali coś przeciwbólowego przed? Mi w invimedzie powiedzieli ze powinnam to mieć w znieczuleniu wlasnie przez ryzyko uszkodzenia tam czegoś. (Ale to powiedzieli już po tej nieudanej próbie). Nie wiem czy to tego warte skoro u moim przypadku jest jakieś ryzyko ale spróbuję zasięgnąć drugiej opini bo ogólnie z tą Panią doktor z invimedu nie było chemi od początku i teraz już na pewno zmienię lekarza.
    Ketonal w kroplówce. A jaka to pani dr. J.O może? Czy ta druga.

• Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Ja miałam w kwietniu w Oleśnicy robione HSG. Robił super lekarz specjalista od HSG. Pielęgniarki na oddziale przemiłe. Polecam ten szpital do tego badania. Lekarz delikatny miły i widać że podchodzi tak ludzko do pacjentek. Mówił że jakby bolało to mam powiedzieć to na chwilę przerwie badanie. Ale nie bolało mnie wpuszczanie kontrastu trochę bolało zakadanie cewnika w szyjce macicy. Ale chwilę poczekał i dał mi odsapnąć.

Esperanza05, Alutka77 lubią tę wiadomość

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Ketonal w kroplówce. A jaka to pani dr. J.O może? Czy ta druga.
    Tak, J.O. Teraz zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego, kogoś polecacie?

kariotyp ✅
    Frax ✅

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Nie wiem nic co mogło by ci pomóc ale Hsg też miałam. Łatwo nie było ale poszło. Miałam zarośnięta szyjkę jeśli to wogóle możliwe. Robiłam na NFZ w szpitalu w Oleśnicy. Jakoś przeżyłam. Wiem od lekarz a invimed Wrocław że na Kamińskiego w szpitalu dr Wojciechowski tak mi ktoś polecał jeśli dobrze pamiętam. Może sobie sprawdź czy jest taki.
    Ja robilam badanie HSG na kamieńskiego u Wojciechowskiego, niestety nie robi na NFZ. Robilam z 3 lata temu, koszt 450 zl. Nie wiem jaki jest teraz koszt. Ale naprawde polecam lekarza, duzo pacjentek u niego wykonuje te badanie. Jestem mega panikarą a poszlo szybko, bez bólu, tylko lekki dyskomfort. 🙂

• Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a gdzie moglabym za jednym zamachem we Wrocławiu zrobić ponizsze badania?
    - mutacje MTHFR,
    - mutacje PAI,
    - mutacje w genie protrombiny,
    -mutacja czynnika V Leiden

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ