X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja35 wrote:
    Dziewczyny córka urodziła się tydzień temu, miałam rodzić naturalnie, ale skończylo się cesarka. Ps kg jak ustawić ten pasek na dole z tyg ciąży?

Gratulację i dużo zdrówka dla Ciebie i maleńkiej.
    Jakaś masakra z tym szpitalem. Na szczęście masz już bliżej do wyjścia.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja35 wrote:
    Pojechałam na Borowska, zdziwiło mnie to, że nikt przed porodem nie zrobił mi usg, ale już pomijając ten fakt, mala odwróciła się plecami i nie mogłam jej urodzić. Postanowili zrobić cesarke, trafiła na intensywna terapię i była wspomagana tlenem, teraz jest lepiej, oddycha już samodzielnie, bez wspomagania, ale jeszcze bierze antybiotyk.
    Tak przy okazji podsumowując szpital na Borowskiej nie masz znajomego lekarza tam, licz się z tym że oleja Ciebie... Pomimo tego, że to szpital publiczny, nie doczekałam się laktatorki, ale pacjentki profesora mają je odrazu, sale również, natomast, ja musiał sama po cesarce chodzić i pytać. Zalatwiac sobie miejsce... To jakiś żart...
    Totalna porażka.
    Opatrunek zmienili mi po 3 dobie. Brak mi słów. Czuję się tu jak intruz i marzę o wyjściu do domu.
    Kiedy urodzila sie corka? Ja mialam cc 09.09.2021 na Borowskiej, moze sie widziałyśmy?:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Masakra jakas.Moja lekarka pracuje na Kamienskiego.Ja jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic.

Życzę Wam dużo zdrówka i abyscie jak najszybciej wrocily do domu.
    A kto prowadzi twoaj ciążę jeśli mzoan wiedzieć jaka Pani doktor i czy ja polecasz?

• mila82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja35 wrote:
    Dziewczyny córka urodziła się tydzień temu, miałam rodzić naturalnie, ale skończylo się cesarka. Ps kg jak ustawić ten pasek na dole z tyg ciąży?
    Gratulacje :)

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa jak tam po wizycie wczorajszej?

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka86 wrote:
    A kto prowadzi twoaj ciążę jeśli mzoan wiedzieć jaka Pani doktor i czy ja polecasz?

Dr Olesiak.Jak najbardziej ją polecam.

UlaFalka lubi tę wiadomość

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    AGAaa jak tam po wizycie wczorajszej?

Tak,jak się spodziewałam Mila... KD. Na invitro na moich komórkach szacuje szansę na 1-3%. Mówił,że kwalifikuje nas do KD,a czy skorzystamy,czy nie to już nasza decyzja.
    Mimo,że od dawna to przeczuwałam,to ciężko się z tym pogodzić i się pozbierać....

Mila a jak u Ciebie? Kiedy bierzecie ostatni zarodek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 20:28

• mila82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Tak,jak się spodziewałam Mila... KD. Na invitro na moich komórkach szacuje szansę na 1-3%. Mówił,że kwalifikuje nas do KD,a czy skorzystamy,czy nie to już nasza decyzja.
    Mimo,że od dawna to przeczuwałam,to ciężko się z tym pogodzić i się pozbierać....

Mila a jak u Ciebie? Kiedy bierzecie ostatni zarodek?
    Hm... wiem , że to cios. Musicie przemyśleć co dla was będzie najlepsze. Trudna decyzja.Myslami jestem z Wami🥰

Transfer w środę 😊
    Od dziś już biorę proga.

atka666, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Hm... wiem , że to cios. Musicie przemyśleć co dla was będzie najlepsze. Trudna decyzja.Myslami jestem z Wami🥰

Transfer w środę 😊
    Od dziś już biorę proga.

Ojejku to już :) ale super :) Z całego serca wierzę, że to będzie TEN :) i tego Ci bardzo życzę :)

Tak, musimy to wszystko przemyśleć.

mila82 lubi tę wiadomość

• Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś leczy się u immunologa to proszę mi napisać jakie badania warto zrobić? Szukam po omacku i dlatego pytam tutaj.
    A i jeszcze jedno. Nie to że nie ufam lekarzowi z invimedu ale nie mam czasu. Potrzebuje dobrego lekarza który mnie poprowadzi. Podpowie. Zleci badania bardziej szczegółowe. Może jakiś w prywatnym gabinecie. Wie ktoś coś? Proszę.
    Pisze tutaj bo leczę się w invimed ale tracę pomału nadzieję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 07:18

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć zrobione sono-hsg w invimed we wro ale badanie zostało przerwane gdyż lekaż obawiał się uszkodzenia macicy i mam skierowanie na hsg do szpitala... ból był niesamowity i nie do końca wiem dlaczego się nie udało (miałam kiedyś robioną konizacje na szyjce macicy i mam tam bliznę i podobno to przeszkodziło). Okropne przeżycie, nie życzę nikomu. Teraz mam mega wątpliwości czy w ogóle podchodzić do HSG ale chcę się skonsultować z innym lekarzem w tej sprawie. Stąd moje pytanie- czy któraś z Was miała robione w tym roku HSG na nfz w szpitalu we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak to czy mogę wiedzieć gdzie i czy polecacie?

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Miałam mieć zrobione sono-hsg w invimed we wro ale badanie zostało przerwane gdyż lekaż obawiał się uszkodzenia macicy i mam skierowanie na hsg do szpitala... ból był niesamowity i nie do końca wiem dlaczego się nie udało (miałam kiedyś robioną konizacje na szyjce macicy i mam tam bliznę i podobno to przeszkodziło). Okropne przeżycie, nie życzę nikomu. Teraz mam mega wątpliwości czy w ogóle podchodzić do HSG ale chcę się skonsultować z innym lekarzem w tej sprawie. Stąd moje pytanie- czy któraś z Was miała robione w tym roku HSG na nfz w szpitalu we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak to czy mogę wiedzieć gdzie i czy polecacie?
    Nie wiem nic co mogło by ci pomóc ale Hsg też miałam. Łatwo nie było ale poszło. Miałam zarośnięta szyjkę jeśli to wogóle możliwe. Robiłam na NFZ w szpitalu w Oleśnicy. Jakoś przeżyłam. Wiem od lekarz a invimed Wrocław że na Kamińskiego w szpitalu dr Wojciechowski tak mi ktoś polecał jeśli dobrze pamiętam. Może sobie sprawdź czy jest taki.

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) a kiedy miałaś to badanie w Oleśnicy? Wiesz jakich tam sprzętów używali? Słyszałam że czasami używają jakiegoś obciążnika i to podobno jest straszne.

kariotyp ✅
    Frax ✅

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Dziękuję :) a kiedy miałaś to badanie w Oleśnicy? Wiesz jakich tam sprzętów używali? Słyszałam że czasami używają jakiegoś obciążnika i to podobno jest straszne.
    W tamtym roku. Bez obciążnika. Długo grzebali. Bolało. Ledwo dali radę. Żałowałam że nie poddałam się w invimedzie ale teraz widzę że oni też mają różną skuteczność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 12:46

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    W tamtym roku. Bez obciążnika. Długo grzebali. Bolało. Ledwo dali radę. Żałowałam że nie poddałam się w invimedzie ale teraz widzę że oni też mają różną skuteczność.
    A dali coś przeciwbólowego przed? Mi w invimedzie powiedzieli ze powinnam to mieć w znieczuleniu wlasnie przez ryzyko uszkodzenia tam czegoś. (Ale to powiedzieli już po tej nieudanej próbie). Nie wiem czy to tego warte skoro u moim przypadku jest jakieś ryzyko ale spróbuję zasięgnąć drugiej opini bo ogólnie z tą Panią doktor z invimedu nie było chemi od początku i teraz już na pewno zmienię lekarza.

kariotyp ✅
    Frax ✅

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    A dali coś przeciwbólowego przed? Mi w invimedzie powiedzieli ze powinnam to mieć w znieczuleniu wlasnie przez ryzyko uszkodzenia tam czegoś. (Ale to powiedzieli już po tej nieudanej próbie). Nie wiem czy to tego warte skoro u moim przypadku jest jakieś ryzyko ale spróbuję zasięgnąć drugiej opini bo ogólnie z tą Panią doktor z invimedu nie było chemi od początku i teraz już na pewno zmienię lekarza.
    Ketonal w kroplówce. A jaka to pani dr. J.O może? Czy ta druga.

• Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Ja miałam w kwietniu w Oleśnicy robione HSG. Robił super lekarz specjalista od HSG. Pielęgniarki na oddziale przemiłe. Polecam ten szpital do tego badania. Lekarz delikatny miły i widać że podchodzi tak ludzko do pacjentek. Mówił że jakby bolało to mam powiedzieć to na chwilę przerwie badanie. Ale nie bolało mnie wpuszczanie kontrastu trochę bolało zakadanie cewnika w szyjce macicy. Ale chwilę poczekał i dał mi odsapnąć.

Esperanza05, Alutka77 lubią tę wiadomość

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Ketonal w kroplówce. A jaka to pani dr. J.O może? Czy ta druga.
    Tak, J.O. Teraz zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego, kogoś polecacie?

kariotyp ✅
    Frax ✅

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Nie wiem nic co mogło by ci pomóc ale Hsg też miałam. Łatwo nie było ale poszło. Miałam zarośnięta szyjkę jeśli to wogóle możliwe. Robiłam na NFZ w szpitalu w Oleśnicy. Jakoś przeżyłam. Wiem od lekarz a invimed Wrocław że na Kamińskiego w szpitalu dr Wojciechowski tak mi ktoś polecał jeśli dobrze pamiętam. Może sobie sprawdź czy jest taki.
    Ja robilam badanie HSG na kamieńskiego u Wojciechowskiego, niestety nie robi na NFZ. Robilam z 3 lata temu, koszt 450 zl. Nie wiem jaki jest teraz koszt. Ale naprawde polecam lekarza, duzo pacjentek u niego wykonuje te badanie. Jestem mega panikarą a poszlo szybko, bez bólu, tylko lekki dyskomfort. 🙂

• Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a gdzie moglabym za jednym zamachem we Wrocławiu zrobić ponizsze badania?
    - mutacje MTHFR,
    - mutacje PAI,
    - mutacje w genie protrombiny,
    -mutacja czynnika V Leiden

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ