InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Toja35 wrote:Dziewczyny córka urodziła się tydzień temu, miałam rodzić naturalnie, ale skończylo się cesarka. Ps kg jak ustawić ten pasek na dole z tyg ciąży?
Gratulację i dużo zdrówka dla Ciebie i maleńkiej.
Jakaś masakra z tym szpitalem. Na szczęście masz już bliżej do wyjścia. -
Toja35 wrote:Pojechałam na Borowska, zdziwiło mnie to, że nikt przed porodem nie zrobił mi usg, ale już pomijając ten fakt, mala odwróciła się plecami i nie mogłam jej urodzić. Postanowili zrobić cesarke, trafiła na intensywna terapię i była wspomagana tlenem, teraz jest lepiej, oddycha już samodzielnie, bez wspomagania, ale jeszcze bierze antybiotyk.
Tak przy okazji podsumowując szpital na Borowskiej nie masz znajomego lekarza tam, licz się z tym że oleja Ciebie... Pomimo tego, że to szpital publiczny, nie doczekałam się laktatorki, ale pacjentki profesora mają je odrazu, sale również, natomast, ja musiał sama po cesarce chodzić i pytać. Zalatwiac sobie miejsce... To jakiś żart...
Totalna porażka.
Opatrunek zmienili mi po 3 dobie. Brak mi słów. Czuję się tu jak intruz i marzę o wyjściu do domu.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Alicja1105 wrote:Masakra jakas.Moja lekarka pracuje na Kamienskiego.Ja jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic.
Życzę Wam dużo zdrówka i abyscie jak najszybciej wrocily do domu. -
Toja35 wrote:Dziewczyny córka urodziła się tydzień temu, miałam rodzić naturalnie, ale skończylo się cesarka. Ps kg jak ustawić ten pasek na dole z tyg ciąży?2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
AGAaa jak tam po wizycie wczorajszej?2xIUI
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Majeczka86 wrote:A kto prowadzi twoaj ciążę jeśli mzoan wiedzieć jaka Pani doktor i czy ja polecasz?
Dr Olesiak.Jak najbardziej ją polecam.UlaFalka lubi tę wiadomość
×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
mila82 wrote:AGAaa jak tam po wizycie wczorajszej?
Tak,jak się spodziewałam Mila... KD. Na invitro na moich komórkach szacuje szansę na 1-3%. Mówił,że kwalifikuje nas do KD,a czy skorzystamy,czy nie to już nasza decyzja.
Mimo,że od dawna to przeczuwałam,to ciężko się z tym pogodzić i się pozbierać....
Mila a jak u Ciebie? Kiedy bierzecie ostatni zarodek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 20:28
-
AGAaa wrote:Tak,jak się spodziewałam Mila... KD. Na invitro na moich komórkach szacuje szansę na 1-3%. Mówił,że kwalifikuje nas do KD,a czy skorzystamy,czy nie to już nasza decyzja.
Mimo,że od dawna to przeczuwałam,to ciężko się z tym pogodzić i się pozbierać....
Mila a jak u Ciebie? Kiedy bierzecie ostatni zarodek?
Transfer w środę 😊
Od dziś już biorę proga.atka666, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
mila82 wrote:Hm... wiem , że to cios. Musicie przemyśleć co dla was będzie najlepsze. Trudna decyzja.Myslami jestem z Wami🥰
Transfer w środę 😊
Od dziś już biorę proga.
Ojejku to już ale super Z całego serca wierzę, że to będzie TEN i tego Ci bardzo życzę
Tak, musimy to wszystko przemyśleć.mila82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeśli któraś leczy się u immunologa to proszę mi napisać jakie badania warto zrobić? Szukam po omacku i dlatego pytam tutaj.
A i jeszcze jedno. Nie to że nie ufam lekarzowi z invimedu ale nie mam czasu. Potrzebuje dobrego lekarza który mnie poprowadzi. Podpowie. Zleci badania bardziej szczegółowe. Może jakiś w prywatnym gabinecie. Wie ktoś coś? Proszę.
Pisze tutaj bo leczę się w invimed ale tracę pomału nadzieję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 07:18
-
Miałam mieć zrobione sono-hsg w invimed we wro ale badanie zostało przerwane gdyż lekaż obawiał się uszkodzenia macicy i mam skierowanie na hsg do szpitala... ból był niesamowity i nie do końca wiem dlaczego się nie udało (miałam kiedyś robioną konizacje na szyjce macicy i mam tam bliznę i podobno to przeszkodziło). Okropne przeżycie, nie życzę nikomu. Teraz mam mega wątpliwości czy w ogóle podchodzić do HSG ale chcę się skonsultować z innym lekarzem w tej sprawie. Stąd moje pytanie- czy któraś z Was miała robione w tym roku HSG na nfz w szpitalu we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak to czy mogę wiedzieć gdzie i czy polecacie?👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:Miałam mieć zrobione sono-hsg w invimed we wro ale badanie zostało przerwane gdyż lekaż obawiał się uszkodzenia macicy i mam skierowanie na hsg do szpitala... ból był niesamowity i nie do końca wiem dlaczego się nie udało (miałam kiedyś robioną konizacje na szyjce macicy i mam tam bliznę i podobno to przeszkodziło). Okropne przeżycie, nie życzę nikomu. Teraz mam mega wątpliwości czy w ogóle podchodzić do HSG ale chcę się skonsultować z innym lekarzem w tej sprawie. Stąd moje pytanie- czy któraś z Was miała robione w tym roku HSG na nfz w szpitalu we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak to czy mogę wiedzieć gdzie i czy polecacie?
-
Dziękuję a kiedy miałaś to badanie w Oleśnicy? Wiesz jakich tam sprzętów używali? Słyszałam że czasami używają jakiegoś obciążnika i to podobno jest straszne.👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:Dziękuję a kiedy miałaś to badanie w Oleśnicy? Wiesz jakich tam sprzętów używali? Słyszałam że czasami używają jakiegoś obciążnika i to podobno jest straszne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 12:46
-
Alutka77 wrote:W tamtym roku. Bez obciążnika. Długo grzebali. Bolało. Ledwo dali radę. Żałowałam że nie poddałam się w invimedzie ale teraz widzę że oni też mają różną skuteczność.👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:A dali coś przeciwbólowego przed? Mi w invimedzie powiedzieli ze powinnam to mieć w znieczuleniu wlasnie przez ryzyko uszkodzenia tam czegoś. (Ale to powiedzieli już po tej nieudanej próbie). Nie wiem czy to tego warte skoro u moim przypadku jest jakieś ryzyko ale spróbuję zasięgnąć drugiej opini bo ogólnie z tą Panią doktor z invimedu nie było chemi od początku i teraz już na pewno zmienię lekarza.
-
Esperanza05 wrote:Miałam mieć zrobione sono-hsg w invimed we wro ale badanie zostało przerwane gdyż lekaż obawiał się uszkodzenia macicy i mam skierowanie na hsg do szpitala... ból był niesamowity i nie do końca wiem dlaczego się nie udało (miałam kiedyś robioną konizacje na szyjce macicy i mam tam bliznę i podobno to przeszkodziło). Okropne przeżycie, nie życzę nikomu. Teraz mam mega wątpliwości czy w ogóle podchodzić do HSG ale chcę się skonsultować z innym lekarzem w tej sprawie. Stąd moje pytanie- czy któraś z Was miała robione w tym roku HSG na nfz w szpitalu we Wrocławiu lub okolicach? Jeśli tak to czy mogę wiedzieć gdzie i czy polecacie?
Esperanza05, Alutka77 lubią tę wiadomość
-
Alutka77 wrote:Ketonal w kroplówce. A jaka to pani dr. J.O może? Czy ta druga.👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Alutka77 wrote:Nie wiem nic co mogło by ci pomóc ale Hsg też miałam. Łatwo nie było ale poszło. Miałam zarośnięta szyjkę jeśli to wogóle możliwe. Robiłam na NFZ w szpitalu w Oleśnicy. Jakoś przeżyłam. Wiem od lekarz a invimed Wrocław że na Kamińskiego w szpitalu dr Wojciechowski tak mi ktoś polecał jeśli dobrze pamiętam. Może sobie sprawdź czy jest taki.