🌸IUI 2021🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
BeataX wrote:A czemu odstawiłaś? I jaką dawkę miałaś? Lekarze chcą być zabezpieczeni i każą odstawiać przed ciążą. Mój endokrynolog powiedział, że to złe postępowanie i powinno się, jak coś, zjechać do najmniejszej dawki.
Ja Metformax brałam do 12 tygodnia ciąży. Przez ostatni miesiąc miałam dawkę 2x250.
I tak, wysokie wyrzuty insuliny, wysoka io może osłabiać komórki jajowe. Są dziewczyny z niezdiagnozowaną io i dopiero po wprowadzeniu leczenia zachodzą w ciążę.
Uważam również, że sprawami io powinien zajmować się endokrynolog a nie ginekolog.
No ale nie jest już teraz pewna czy wystarczy...
Mialam.dawke 500 mg 1 tabl dziennie.
Dzisiaj poluje na termin do dr Paśnika (immunolog)-odzwiezam.strone jam głupia, był.jeden termin ale ktoś był.szybszy 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 14:28
-
Kardamonka dzięki za kciuki
KoszulkaUlka nie wiem czy widziałaś ale na znanym lekarzu jest informacja o tym że 26.08 będą zapisy otwarte na telewizyty we wrześniu. Ja się chcę na zaś zapisać na początek roku, jakby nam te iui nie wyszły. Złapać u niego termin to jakiś kosmos 😄36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
Kociara_ wrote:Kardamonka dzięki za kciuki
KoszulkaUlka nie wiem czy widziałaś ale na znanym lekarzu jest informacja o tym że 26.08 będą zapisy otwarte na telewizyty we wrześniu. Ja się chcę na zaś zapisać na początek roku, jakby nam te iui nie wyszły. Złapać u niego termin to jakiś kosmos 😄
A co się za długo zastanawiałam czy brać termin w Łodzi na poniedziałek. No i Przez moje zastanawianie się ktoś był szybszy. Stwierdziłam ze jak coś to poswiece się i pojadę do Łodzi z Warszawy daleko nie jest, a potem.po jednej wizycie w Łodzi można już na teleporady się umawiać bez problemu...
Ja na stronie znanylekarz polujeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 14:45
-
KoszulkaUlka wrote:Widzialam widziałam, jak nic nie upoluje wcześniej to t3z będę polować 26.08, bo faktycznienkosmos się do niego dostac.
A co się za długo zastanawiałam czy brać termin w Łodzi na poniedziałek. No i Przez moje zastanawianie się ktoś był szybszy. Stwierdziłam ze jak coś to poswiece się i pojadę do Łodzi z Warszawy daleko nie jest, a potem.po jednej wizycie w Łodzi można już na teleporady się umawiać bez problemu...
Ja na stronie znanylekarz poluje
No tam się niestety nie można zastanawiać, dziewczyny o tym piszą na grupie na fb dot Paśnika właśnie. Ja mam o tyle prościej że jestem z Łodzi, więc pół godziny i na miejscu jestem.36 cykli starań
2 x IUI ❌
09.2024 - ⏸️
-
Kociara_ wrote:No tam się niestety nie można zastanawiać, dziewczyny o tym piszą na grupie na fb dot Paśnika właśnie. Ja mam o tyle prościej że jestem z Łodzi, więc pół godziny i na miejscu jestem.
-
Gratulacje
a podpowiedzieć jak dojechać osobiście oczywiście zawsze mogę
36 cykli starań
2 x IUI ❌
09.2024 - ⏸️
-
Kardamonka wrote:Mi też się wydawało że mój ostatni okres był inny. Bardziej jak za młodu 😉
Ale ja już nie polegam na moich obserwacjach i odczuciach bo już nie raz o czułam pękające pęcherzyki A tu jeszxze przed owu było 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ -
Ja też zauważyłam zmianę po wprowadzeniu acardu. Praktycznie zero skrzepów i inny kolor. Totalna zmiana. A ponieważ już na acardzie miałam 2 cykle (jeden zaczęłam od owulacji) - widzę, że jest ogromna zmiana!
Chociaż jak już na innym wątku wspominałam, 2 genetyków i 1 hematolog nie widzi wskazań do brania przy mojej mutacji PAI-1 w wariancie homozygotycznym acardu to póki co zostaję przy nim. A jak w tym cyklu się nie uda to odstawię i zrobię dodatkowe badania: antytrombina III, ACA IgG, IgM oraz białko c i s. Bo chyba tych badań nie można robić biorąc acard? Zapomniałam zapytać o to lekarza ;/ A już wtedy brałam acard. -
Bunkierka wrote:Ja też zauważyłam zmianę po wprowadzeniu acardu. Praktycznie zero skrzepów i inny kolor. Totalna zmiana. A ponieważ już na acardzie miałam 2 cykle (jeden zaczęłam od owulacji) - widzę, że jest ogromna zmiana!
Chociaż jak już na innym wątku wspominałam, 2 genetyków i 1 hematolog nie widzi wskazań do brania przy mojej mutacji PAI-1 w wariancie homozygotycznym acardu to póki co zostaję przy nim. A jak w tym cyklu się nie uda to odstawię i zrobię dodatkowe badania: antytrombina III, ACA IgG, IgM oraz białko c i s. Bo chyba tych badań nie można robić biorąc acard? Zapomniałam zapytać o to lekarza ;/ A już wtedy brałam acard.
Hematolog u którego byłam powiedział, że to nie ma znaczenia i ja tak te badania zrobiłam, biorąc normalnie Acard 75 codziennie.36 cykli starań
2 x IUI ❌
09.2024 - ⏸️
-
Blawatek wrote:Karolka, wirowanie zwiększa fragmentacje, nie fertile. Doczytaj proszę dokładnie zanim piszesz rzeczy, które nie są akuratne.
Lusia, jakie wyniki ma Twoj mąż?
Przy pierwszej IUI koncentracja nasienia po preparatyce wynosiła 70 mln/ml, Ruch postępowy 65%, a stopień aglutynacji:1.
Przy drugiej IUI Z Fertile Chip koncentracja po preparatyce 7,0 mln/ml (przed preparatyka wynosiła 25,5mln/ml). Ruch postępowy 48%, lepkość jest nieprawidłowa, aglutynacji brak. -
nick nieaktualnyLusia30 wrote:Przy pierwszej IUI koncentracja nasienia po preparatyce wynosiła 70 mln/ml, Ruch postępowy 65%, a stopień aglutynacji:1.
Przy drugiej IUI Z Fertile Chip koncentracja po preparatyce 7,0 mln/ml (przed preparatyka wynosiła 25,5mln/ml). Ruch postępowy 48%, lepkość jest nieprawidłowa, aglutynacji brak. -
Blawatek wrote:Ja bym się zainteresowała ta lepkością, jaki jest powód?
Nie mam pojęcia, za pierwszym razem lepkość była prawidłowa, a z użyciem Fertil lepkość była nieprawidłowa. W przyszłym tygodniu idę do ginekolog to zapytam się jej o co z tym chodzi. -
Jak tam dziewczyny na którą dziś monitoringi?
Ja na 10.30 mam krew i covid, a o 14.30 wizyta u doktora.
Oby tam jajki były u mnie jakieś
Powodzenia dla wasWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 08:42
Ona:
36 lat
Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
AMH styczeń 2021 - 6,15
Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3
On:
41 lat
Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3
Starania:
Od marca 2020, 3 x IUI
1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
2 FET V. 2022 - bhcg<0
2 IVF - > start IX
ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
29.10 - usg 🙏🙏🙏
2 mrozaki -
Kardamonka wrote:Jak tam dziewczyny na którą dziś monitoringi?
Ja na 10.30 mam kręć i covid, a o 14.30 wizyta u doktora.
Oby tam jajki były u mnie jakieś
Powodzenia dla was
Ja na 11.30 monitoring -
Powodzenia dziś dziewczyny
Natalia321, Kardamonka lubią tę wiadomość
36 cykli starań
2 x IUI ❌
09.2024 - ⏸️
-
Iiiiii mój dominujący pęcherzyk się rozleniwił i nie urosnął... W lewym dwa ale jeszcze za małe. Zastrzyki w ruch... Brrr
-
Bibilus87 wrote:Iiiiii mój dominujący pęcherzyk się rozleniwił i nie urosnął... W lewym dwa ale jeszcze za małe. Zastrzyki w ruch... Brrr
Cholipa czyli jeszcze poczekasz.
Bez kitu Natalia321 ja też się stresuje
Ja mam estradiol mega wysoki, lh na granicy między fazami, także chyba będzie rosnąć.
USG jeszcze nie mialam
Zobaczymy co doktor wymyśliWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 12:53
Ona:
36 lat
Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
AMH styczeń 2021 - 6,15
Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3
On:
41 lat
Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3
Starania:
Od marca 2020, 3 x IUI
1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
2 FET V. 2022 - bhcg<0
2 IVF - > start IX
ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
29.10 - usg 🙏🙏🙏
2 mrozaki