Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌼 IUI 🌼 - czyli inseminacja w pigułce
Odpowiedz

🌼 IUI 🌼 - czyli inseminacja w pigułce

Oceń ten wątek:
  • Margolciaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Będę Was obserwować w najbliższych dniach 🤗
    Jestem przed pierwszą IUI, w środę mam wizytę przed i dowiem się kiedy :-)

Jesteście skarbnicą wiedzy ❤

Lierin2, Sesyjka, Agus8.8 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • Agus8.8 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Lekkie ciagniecie w podbrzuszu mialam tak do 3 dni po iui, teraz nic nie czuję w sumie. Samopoczucie w porządku, ładna pogoda wiec dużo spacerujemy. Kiedy testujesz czy od razu beta?
    A nie 4 dpo u nas?

Tak, 4 dni.. oczywiście poprawiam się 🙆‍♂️ czekam na betę 9.11 w klinice, być może dzien wcześniej zrobię test z apteki aby się ewentualnie przygotować na którąś z opcji. Trzymaj się i dużo odpoczynku życzę 🌹🙂🤗

Sesyjka lubi tę wiadomość

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus8.8 wrote:
    Tak, 4 dni.. oczywiście poprawiam się 🙆‍♂️ czekam na betę 9.11 w klinice, być może dzien wcześniej zrobię test z apteki aby się ewentualnie przygotować na którąś z opcji. Trzymaj się i dużo odpoczynku życzę 🌹🙂🤗
    U mnie 9.11 wypada 1 dzień okresu, wiec pewnie wcześniej zrobię test, bo 8.11 umówiłam się na wizytę w razie w- jakby się nie udało to od razu ruszamy ze stymulacją do 2 iui.
    Trzymam kciuki za Ciebie 🍀✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 20:01

Agus8.8 lubi tę wiadomość

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulację zawsze mam, potrafię wyczuc kiedy, Endometrium zawsze książkowe. Mąż ma trochę obniżone nasienie, ale łyka tabletki, generalne rzucił fajki, jego jedynym grzechem jest coca cola, wypija ją jak po.ebany ale twierdzi że wszystkiego mu nie mogę odebrać, alkohol praktycznie wg. Więc nie prostestuje o cole już;)

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile iui u was kosztuje?
    W mojej klinice 1000 zł.

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Ile iui u was kosztuje?
    W mojej klinice 1000 zł.
    Iui 700zl ale do tego miałam 1 wizytę z usg 250zl, dwa monitoringi po 120 zł plus badania i leki do iui więc wyszło jakieś 1800 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 20:38

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus8.8 wrote:
    Ojaa dziękuję za to co napisałaś!! Mam normalnie łzy w oczach :) i coraz większą nadzieje na pozytywne zakończenie.. dzis - 5 dzien po IUI ciągnie mnie caly dzien w podbrzuszu.. oby to dobry zwiastun. U mnie wyniki są naprawdę ok, podkręcili mi owu tak, że aż realnie czułam jak pękają pecherzyki, a wyhodowałam całe 2 ;) miałam okropny bol owulacyjny przed samym zabiegiem a bez ovitrelle w każdym cyklu dokladnie wiem kiedy mam owu. Trzymam tez kciuki, że Twoje wyniki będą dobre i dzidziuś się pojawi jak najszybciej ❤️❤️🥰 doceniam to co napisałaś, dziękuję 😘

Czytając twoje objawy po iui w tych dniach oraz o samej owulacji wierze i czuje ze ci się udało. Ja miałam 5ak samo i 5 miesiac. Ściskam kciuki.

Sesyjka, Agus8.8 lubią tę wiadomość

• Agus8.8 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Ile iui u was kosztuje?
    W mojej klinice 1000 zł.

W mojej 1050zl

• Agus8.8 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatni nadzieja wrote:
    Czytając twoje objawy po iui w tych dniach oraz o samej owulacji wierze i czuje ze ci się udało. Ja miałam 5ak samo i 5 miesiac. Ściskam kciuki.

Dzięki wielkie ! Ja tez mam taką nadzieję bo juz mi szkoda.mego męża.. biedny obwiniał się przez te lata leczenia i prób.. 2 biochemiczne ciążę, masa starań. Oby to juz bliżej niż dalej ❤️🤗

• Agus8.8 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    U mnie 9.11 wypada 1 dzień okresu, wiec pewnie wcześniej zrobię test, bo 8.11 umówiłam się na wizytę w razie w- jakby się nie udało to od razu ruszamy ze stymulacją do 2 iui.
    Trzymam kciuki za Ciebie 🍀✊

U mnie okres wypada na 13stego, mam 31dniowe równiutkie cykle od lat, napewno Wam się uda !!! Trzymam mocno kciuki I czekam na dobre wieści ❤️

• Lierin2 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus8.8 wrote:
    Ojaa dziękuję za to co napisałaś!! Mam normalnie łzy w oczach :) i coraz większą nadzieje na pozytywne zakończenie.. dzis - 5 dzien po IUI ciągnie mnie caly dzien w podbrzuszu.. oby to dobry zwiastun. U mnie wyniki są naprawdę ok, podkręcili mi owu tak, że aż realnie czułam jak pękają pecherzyki, a wyhodowałam całe 2 ;) miałam okropny bol owulacyjny przed samym zabiegiem a bez ovitrelle w każdym cyklu dokladnie wiem kiedy mam owu. Trzymam tez kciuki, że Twoje wyniki będą dobre i dzidziuś się pojawi jak najszybciej ❤️❤️🥰 doceniam to co napisałaś, dziękuję 😘

Trzeba wierzyć kochana! 💗🤞 Ale też miej z tyłu głowy, że nie zawsze udaje się za 1 razem, niestety starania to czasem dluga i kreta droga ale wszystkie wierzymy, że na końcu się uda i przeważnie się udaje. :D
    Margolciaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Będę Was obserwować w najbliższych dniach 🤗
    Jestem przed pierwszą IUI, w środę mam wizytę przed i dowiem się kiedy :-)

Jesteście skarbnicą wiedzy ❤

Masz jakieś pytania przed pierwszym IUI? :) Trzymamy kciuki żeby się powiodła! 🤞
    Kiki25 wrote:
    Ile iui u was kosztuje?
    W mojej klinice 1000 zł.

U nas kosztowało 850 bodajże sam zabieg, do tego oczywiście wizyty, leki itd.

Agus8.8 lubi tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • Margolciaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2
    Przede mną IUI na cyklu naturalnym, więc jakoś tak spokojniej do tego podchodzę. Myślę, że najbardziej przeraża mnie opcja stymulacji w kolejnych próbach 🙈🙈

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Lierin2
    Przede mną IUI na cyklu naturalnym, więc jakoś tak spokojniej do tego podchodzę. Myślę, że najbardziej przeraża mnie opcja stymulacji w kolejnych próbach 🙈🙈

Dasz radę kochana! :) Ja też się tak martwiłam przed pierwszą IUi, jak przeczytałam te ulotki do leków to ich nie wzięłam bo myślałam, że wszystkich skutków ubocznych dostanę. ;) A teraz wiem, że trzeba zaufać lekarzom (jesli oczywiście prowadzi Cie taki, któremu ufasz, to bardzo wazne) i dać się ponieść flow bo nic innego nam nie pozostaje. :) Może uda się na naturalnym, czego Ci życzę a jak nie to stymulacja też jest dla kudzi. Ja co prawda do IUI się nje stymulowalam ale fo invitro tak i przeszłam zarówno stymu jak i zabieg bezproblemowo, a też się mega bałam. Oczywiście to też nie jest refula i trzeba zdawać sobie sprawy z ryzyk ale ogólnie więcej jest przypadków pozytywnych. :) Ale oczywiście trzymam kciuki żebyście mie musieli tej drogi przechodzić i żeby wszystko się ma naturalnej IUI udało. 🤞💓🍀

Margolciaa lubi tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • Koniczynka_87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Dasz radę kochana! :) Ja też się tak martwiłam przed pierwszą IUi, jak przeczytałam te ulotki do leków to ich nie wzięłam bo myślałam, że wszystkich skutków ubocznych dostanę. ;) A teraz wiem, że trzeba zaufać lekarzom (jesli oczywiście prowadzi Cie taki, któremu ufasz, to bardzo wazne) i dać się ponieść flow bo nic innego nam nie pozostaje. :) Może uda się na naturalnym, czego Ci życzę a jak nie to stymulacja też jest dla kudzi. Ja co prawda do IUI się nje stymulowalam ale fo invitro tak i przeszłam zarówno stymu jak i zabieg bezproblemowo, a też się mega bałam. Oczywiście to też nie jest refula i trzeba zdawać sobie sprawy z ryzyk ale ogólnie więcej jest przypadków pozytywnych. :) Ale oczywiście trzymam kciuki żebyście mie musieli tej drogi przechodzić i żeby wszystko się ma naturalnej IUI udało. 🤞💓🍀

Lierin jak Ci wyszła borelioza? Badałaś się typowo w tym kierunku? Czy to przypadek?

Szczepienia. Allo MLR 44% 10.2022.
    Endometrioza. Adenomioza. Mięśniak.

Salve Medica Łódź: IUI
    04/08/2022 ❌️

Invimed Poznań: ICSI
    4 blastki 🍀
    6 doba: ❄️ 4AA ❄️ 3BB
    5 doba: ❄️ 4BA ❄️ 4BB
    09/12/2022 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BA ❌️
    11/01/2023 - scratching endo ✂️
    30/01/2023 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BB ❌

03/2023 - biopsja endo: cd138 5/10 HPF ❌
    03/2023 - doksycyklina 💊
    05/2023 - biopsja endo: ✅
    01/2024 - mini-histeroskopia: ✅
    04/2024 - odnowione badania💉
    05/2024 - USG: adeno&endo 🆘️

Plan na siebie: dieta przeciwzapalna, suplementacja, ruch.

xx/06-07/2024 - transfer 🍀
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po iui odpoczywacie czy normalnie korzystacie z życia? 🤣
    Teraz iui będę miała 10 listopada, więc idealnie mogę przez 3 dni błogo leżeć.
    Po pierwszym iui lekarz mówił że jak mam ochotę biegać to mam biegać, normalnie żyć. Także prałam, sprzątałam i efektu nie było;p teraz chce inaczeh

• Lierin2 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka_87 wrote:
    Lierin jak Ci wyszła borelioza? Badałaś się typowo w tym kierunku? Czy to przypadek?

Badałam się typowo w tym kierunku ale przez przypadek. ;) To znaczy nie miałam żadnych objawów, ale w trakcie wiosny i lata bywaliśmy na wsi gdzie byliśmy narażeni na kleszcze. I w lipcu miałam takiego siniaka który długo nie schodził (kompletnie nie wyglądał jak rumien) I pani dermatolog dala mi jakąś masc badania na borelioze ale powiedziała, żeby zaczekać 4 tygodnie bo może nie wyjść od razu. No i siniak zszedł, ja trochę zapomniałam o tym badaniach, poszłam zrobić Tsh przed IUI i pani mi w luxmedzie mówi że tutaj jeszcze borelioza, to zrobiłam dla świętego spokoju. Wyobraźcie sobie mój szok jak ona tam wyszła i to nawet nie aktywna, tylko wyszły przeciwciala po przechorowaniu. Potem już konsultacja z zakaznikiem i potwierdzeniem testem westernblot i antybiotykoterapia 3 tygodnie. Także mogłabym chodzić z tą przechorowana borelioza jeszcze x lat i nigdy objawy mogłyby się nie zacząć, albo by się zaczęły za rok, dwa, 10 i nikt by nawet nie doszedł z początku do tego. Takze trzeba się badać jeśli miało się jakiś kontakt lasem, wsia, trawami itd. nawet jeśli nie ma żadnych objawów. A taka wcześnie wykryta robi się antybiotyk i do widzenia po chorobie. Ale jakby się rozwijała i się nie wiem to wtedy dużo gorzej bo może uszkadzac różne układy u czasem się tego wyleczyć z powrotem nie da już.

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️

Immuno:

🔥I runda ICSI:

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Po iui odpoczywacie czy normalnie korzystacie z życia? 🤣
    Teraz iui będę miała 10 listopada, więc idealnie mogę przez 3 dni błogo leżeć.
    Po pierwszym iui lekarz mówił że jak mam ochotę biegać to mam biegać, normalnie żyć. Także prałam, sprzątałam i efektu nie było;p teraz chce inaczeh

Żyłam ale oszczędnie, mnie lekarz mówił żeby ciężkich sportów nie uprawiasz, nie nosić ciężkich rzeczy, nie kapać się w gorącej wodzie (i ogrzewania foteli w aucie też nie wlaczac), no i wiadomo używek też nie. :)

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️

Immuno:

🔥I runda ICSI:

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • Koniczynka_87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Badałam się typowo w tym kierunku ale przez przypadek. ;) To znaczy nie miałam żadnych objawów, ale w trakcie wiosny i lata bywaliśmy na wsi gdzie byliśmy narażeni na kleszcze. I w lipcu miałam takiego siniaka który długo nie schodził (kompletnie nie wyglądał jak rumien) I pani dermatolog dala mi jakąś masc badania na borelioze ale powiedziała, żeby zaczekać 4 tygodnie bo może nie wyjść od razu. No i siniak zszedł, ja trochę zapomniałam o tym badaniach, poszłam zrobić Tsh przed IUI i pani mi w luxmedzie mówi że tutaj jeszcze borelioza, to zrobiłam dla świętego spokoju. Wyobraźcie sobie mój szok jak ona tam wyszła i to nawet nie aktywna, tylko wyszły przeciwciala po przechorowaniu. Potem już konsultacja z zakaznikiem i potwierdzeniem testem westernblot i antybiotykoterapia 3 tygodnie. Także mogłabym chodzić z tą przechorowana borelioza jeszcze x lat i nigdy objawy mogłyby się nie zacząć, albo by się zaczęły za rok, dwa, 10 i nikt by nawet nie doszedł z początku do tego. Takze trzeba się badać jeśli miało się jakiś kontakt lasem, wsia, trawami itd. nawet jeśli nie ma żadnych objawów. A taka wcześnie wykryta robi się antybiotyk i do widzenia po chorobie. Ale jakby się rozwijała i się nie wiem to wtedy dużo gorzej bo może uszkadzac różne układy u czasem się tego wyleczyć z powrotem nie da już.

Szok, nie spodziewałabym się takiej historii 😱

Ja bywałam w lesie, nie raz i nie dwa, pieskowi podaję tabletkę na kleszcze, bo wiadomo, że te cholery siedzą w trwach najwięcej, ale sama uznałam, że gdzieś by się na takiego wbitego natrafiło przy braniu prysznica. A tutaj masz 🙄 Będziesz musiała się jeszcze badać w tym kierunku?

Szczepienia. Allo MLR 44% 10.2022.
    Endometrioza. Adenomioza. Mięśniak.

Salve Medica Łódź: IUI
    04/08/2022 ❌️

Invimed Poznań: ICSI
    4 blastki 🍀
    6 doba: ❄️ 4AA ❄️ 3BB
    5 doba: ❄️ 4BA ❄️ 4BB
    09/12/2022 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BA ❌️
    11/01/2023 - scratching endo ✂️
    30/01/2023 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BB ❌

03/2023 - biopsja endo: cd138 5/10 HPF ❌
    03/2023 - doksycyklina 💊
    05/2023 - biopsja endo: ✅
    01/2024 - mini-histeroskopia: ✅
    04/2024 - odnowione badania💉
    05/2024 - USG: adeno&endo 🆘️

Plan na siebie: dieta przeciwzapalna, suplementacja, ruch.

xx/06-07/2024 - transfer 🍀
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka_87 wrote:
    Szok, nie spodziewałabym się takiej historii 😱

Ja bywałam w lesie, nie raz i nie dwa, pieskowi podaję tabletkę na kleszcze, bo wiadomo, że te cholery siedzą w trwach najwięcej, ale sama uznałam, że gdzieś by się na takiego wbitego natrafiło przy braniu prysznica. A tutaj masz 🙄 Będziesz musiała się jeszcze badać w tym kierunku?

Ja też się nie spodziewałam. ;) Dlatego też uważam, że trzeba mocno grzebać przed procedurami bo czasem się człowiek nieoczywiste rzeczy może znaleźć. :) Ale oczywiście nikomu nie życzę takich przygód.
    Dr powiedzial, że nie trzeba badac, bo te przeciwciala będą cały czas, bo one pokazują, że organizm miał do czynienia z tym wirusem, ale ze można za pół roku sprawdzić czy ich poziom spadl jak spadł to wszytsko w porządku. :)

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️

Immuno:

🔥I runda ICSI:

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • ABK Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj narzeczony kolo lasu stanie i caly w kleszczach. Kiedys wyjęliśmy na pogotowiu kleszcza, po 4 dniach rumien w innym miejscu. I jeżdżenie od lekarza do lekarza.
    Badanie na borelioze po kilku tygodniach

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ