🌼 IUI 🌼 - czyli inseminacja w pigułce
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamainprogress wrote:Ok. Zrobiłam rano Prog i estradiol bez LH
Estradiol 370
Prog 0.15
Wiec już owulacja wisi na włosku ale faktycznie jeszcze chyba nie było. Zobaczymy co monitoring powie wieczorem. A jak będą jeszcze pecherzyki to IUI mam jutro o 12 wiec może na styk się uda. Dzięki za odpowiedz:) -
Spadla do 4.9 czyli zastrzyk tak jak wczoraj myslalam niepotrzebnie ten sikany robilam no nic czekamy dalej 😉
-
dallia wrote:Spadla do 4.9 czyli zastrzyk tak jak wczoraj myslalam niepotrzebnie ten sikany robilam no nic czekamy dalej 😉
Teraz w domu nie mam żadnego testu (wczoraj byłam w Rossmanie, chciałam kupić, ale się powstrzymałam 😂). Okres powinnam dostać jakoś 04/05.08. postanowiłam, że nie będę robić domowych testów i jeżeli wcześniej miesiączka nie przyjdzie, to w poniedziałek 08.08. dopiero zrobię betę. Teraz obym wytrwała w tym postanowieniu 😂Miphuhiz, ElenaM, queenie lubią tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Spokojnie, jeszcze jest mega wcześnie ja właśnie dlatego nigdy nie testowałam przed datą spodziewanej miesiączki, bo to i tak nie jest miarodajne.
Teraz w domu nie mam żadnego testu (wczoraj byłam w Rossmanie, chciałam kupić, ale się powstrzymałam 😂). Okres powinnam dostać jakoś 04/05.08. postanowiłam, że nie będę robić domowych testów i jeżeli wcześniej miesiączka nie przyjdzie, to w poniedziałek 08.08. dopiero zrobię betę. Teraz obym wytrwała w tym postanowieniu 😂
Haha noo wiem ze za wcześnie 😂 ja okres powinnam dopiero 3.08 dzisiaj jest 8dpo wiec ciezko zeby wyszlo no ale zawsze sie ludzimy
Ale progesteron mi ladny wyszedl ponad 25Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 13:08
-
dallia wrote:Haha noo wiem ze za wcześnie 😂 ja okres powinnam dopiero 3.08 dzisiaj jest 8dpo wiec ciezko zeby wyszlo no ale zawsze sie ludzimy
Ale progesteron mi ladny wyszedl ponad 25
Moja przyjaciółka dzisiaj mi oznajmiła, że zaszła w ciążę. Starają się od marca, jest w moim wieku. Przykro mi straszniedallia lubi tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Miphuhiz wrote:Ja mam 6 dpo i też bym już testowała. Byłam dzisiaj na USG i pęcherzyk pękł, widac ciałko żółte i Endo mi podrosło do 1,37 cm.
Moja przyjaciółka dzisiaj mi oznajmiła, że zaszła w ciążę. Starają się od marca, jest w moim wieku. Przykro mi strasznie
no to jest zawsze przykre
Mi mąż powiedzial ze jak sie nie uda to chce zrobic przerwe z pół roku w staraniach bo juz ma tego wzystkiego dosc tez mi strasznie przykro bo stracimy wszystko co robilismy w klinice do tej pory -
Miphuhiz wrote:Ja mam 6 dpo i też bym już testowała. Byłam dzisiaj na USG i pęcherzyk pękł, widac ciałko żółte i Endo mi podrosło do 1,37 cm.
Moja przyjaciółka dzisiaj mi oznajmiła, że zaszła w ciążę. Starają się od marca, jest w moim wieku. Przykro mi strasznie
Bedzie dobrze Ty tez niedlugo bedziesz
Mnie bliska kolezanka bo urodzeniu dziecka powiedziala wiedzac jakie mamy problemy ze ivf w ogole nie powinno być refundowane.
Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
dallia wrote:no to jest zawsze przykre
Mi mąż powiedzial ze jak sie nie uda to chce zrobic przerwe z pół roku w staraniach bo juz ma tego wzystkiego dosc tez mi strasznie przykro bo stracimy wszystko co robilismy w klinice do tej pory
Bedzie dobrze zobaczysz. Na pocieszcenie moge Ci powiedziec ze mojemu narzeczonemu zajebisty szwagierek doradzil test na ruchliwości plemnikow z internetu do zrobienia i wyszlo wszystko okey. W szpitalu okazalo sie ze ruchliwosc jest na takim poziomie jakim jest. Ale nie dal sobie powiedziec ze taki test nie jest nic wart, bo szwagier robil jak sie z siostra o dziecko starali ;/
Bedzie dobrze przytulamdallia lubi tę wiadomość
Ona: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
ABK wrote:Bedzie dobrze zobaczysz. Na pocieszcenie moge Ci powiedziec ze mojemu narzeczonemu zajebisty szwagierek doradzil test na ruchliwości plemnikow z internetu do zrobienia i wyszlo wszystko okey. W szpitalu okazalo sie ze ruchliwosc jest na takim poziomie jakim jest. Ale nie dal sobie powiedziec ze taki test nie jest nic wart, bo szwagier robil jak sie z siostra o dziecko starali ;/
Bedzie dobrze przytulam
Dzieki dziewczyny a co do testow z internetu to masakra no ja juz powoli mam dosc 2.5 roku staran a niby medycznie wszystko super myslicie ze jest jeszcze szansa jak 8dpo beta teoretycznie jeszcze spada po zastrzyku? Te z krwi powinny chyba dosc szybko wylapac ciążę
Dodam ze te sikance sa jakies porąbane albo ten zastrzyk jakis lewy bo zrobilam jeszcze jeden z popoludniowego moczu i kreska dalej jest taka sama jak rano czy jest możliwe ze w moczu dluzej niz w krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 17:59
-
Laski nie róbcie tak wcześnie sikanców. One i w terminie potrafią oszukać a co mówiąc tak wcześnie... Poza tym juz miałyśmy tu dwa niedawne przypadki pozytywnych sikanców i negatywnej bety . Nie wiem czy jest sens robić sobie taki rollercoaster emocjonalny, i bez tego jest ciężko. Rozumiem Was całkowicie, mocno wszystkie przytulam i gdybym mogła sprawic byście wszystkie były w ciąży to bez wahania bym to zrobiła. Na pierwszą córę czekałam 8 lat (część starań naturalnych, z pomocą medyczną, rozpad związku i nowy początek -starania naturalne i z pomocą). Naprawdę pamiętam ile mi to zrobiło z głową... Jedyne czego żałuję to że tak późno podeszłam do iui. Nie wiem czego się bałam przed. Byłam też już na tyle zmęczona że rozwazalam już ivf żeby było coś "bardziej pewnego".
Dallia trzymam kciuki za tydzień i może coś się zacznie dziać bo narazie większość z Was na tym samym etapie czekania .Ana.ana, queenie lubią tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
ElenaM wrote:Laski nie róbcie tak wcześnie sikanców. One i w terminie potrafią oszukać a co mówiąc tak wcześnie... Poza tym juz miałyśmy tu dwa niedawne przypadki pozytywnych sikanców i negatywnej bety . Nie wiem czy jest sens robić sobie taki rollercoaster emocjonalny, i bez tego jest ciężko. Rozumiem Was całkowicie, mocno wszystkie przytulam i gdybym mogła sprawic byście wszystkie były w ciąży to bez wahania bym to zrobiła. Na pierwszą córę czekałam 8 lat (część starań naturalnych, z pomocą medyczną, rozpad związku i nowy początek -starania naturalne i z pomocą). Naprawdę pamiętam ile mi to zrobiło z głową... Jedyne czego żałuję to że tak późno podeszłam do iui. Nie wiem czego się bałam przed. Byłam też już na tyle zmęczona że rozwazalam już ivf żeby było coś "bardziej pewnego".
Dallia trzymam kciuki za tydzień i może coś się zacznie dziać bo narazie większość z Was na tym samym etapie czekania .
Wiem masz rację ja juz mam dość porostu zastanawiam sie jak one mogą wychodzic pozytywn3 jak beta ujemna robie zawsse te same testy i zawsze bialo to juz w sumie z ciekawości jakby zastrzyk sie utrzymuwal w moczu a nie w krwi -
nick nieaktualnydallia wrote:Dzieki dziewczyny a co do testow z internetu to masakra no ja juz powoli mam dosc 2.5 roku staran a niby medycznie wszystko super myslicie ze jest jeszcze szansa jak 8dpo beta teoretycznie jeszcze spada po zastrzyku? Te z krwi powinny chyba dosc szybko wylapac ciążę
Dodam ze te sikance sa jakies porąbane albo ten zastrzyk jakis lewy bo zrobilam jeszcze jeden z popoludniowego moczu i kreska dalej jest taka sama jak rano czy jest możliwe ze w moczu dluzej niz w krwi? -
ostatni nadzieja wrote:Ja tylko nadmienię że te testy są poje...ne mi przy becie powyżej 300 pokazywał negatywny więc ja nie wiem jak to jest
Noo dokladnie a mi przy becie 4.9 pokazal i jeszcze z popoludniowego masakra 😅 -
Niech Ci nie będzie przykro, tylko uwierz w to, że i dla Ciebie zaświeci słońce trzeba się cieszyć, że ktoś może naturalnie zajść w ciążę bez kłopotów i że nie przechodzi tego co my, bo nikomu bym tego nie życzyła. Tak jak życzę Wam zajścia w ciążę po IUI. Ale jeśli się nie uda, to nie traćcie nadzei, bo medycyna daje teraz duże możliwości.dallia, Miphuhiz lubią tę wiadomość
👩 Ona '88 👦 On '86 👶 Naturalsik '15 ❤️
👩 Ona 🔹Histeroskopia 11.20 🔹SONO HSG 09.21 (niedrożne jajowody, udało się udrożnić) 🔹 IO (opanowana) 🔹 Endometrioza 🔹 AMH 3,12
👦 On 🔹obniżone parametry nasienia
IUI: 10.21 ❌ 11.21 ❌ 12.21 ❌ 01.22 ❌
IVF start 03.22: punkcja 04.22, ❄️3AB ❄️3BB ❄️6BB
▶️ FET 02.05.22, cykl naturalny ❄️3AB
7 dpt: beta 100,38
18 dpt: pęcherzyk ciążowy
28 dpt: CRL: 0,96 cm, ❤️130 bpm
12w5d: CRL: 6,46 cm, Sanco: zdrowy chłopiec wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego
38w5d: 2900 g szczęścia jest już na świecie ❤️ poród SN -
dallia wrote:Dzieki dziewczyny a co do testow z internetu to masakra no ja juz powoli mam dosc 2.5 roku staran a niby medycznie wszystko super myslicie ze jest jeszcze szansa jak 8dpo beta teoretycznie jeszcze spada po zastrzyku? Te z krwi powinny chyba dosc szybko wylapac ciążę
Dodam ze te sikance sa jakies porąbane albo ten zastrzyk jakis lewy bo zrobilam jeszcze jeden z popoludniowego moczu i kreska dalej jest taka sama jak rano czy jest możliwe ze w moczu dluzej niz w krwi?
Są szanse zagnieżdżenie może być do nawet 12 dpo, teraz może spadać, żeby zacząć rosnąć po zagniezdzeniu jeszcze nie wszystko straconedallia lubi tę wiadomość
-
Jasne, że beta może jeszcze wzrosnąć, szczególnie jeśli termin miesiączki jest 3.08. 🙂🤞
Zastrzyk nie może utrzymywać się dłużej w moczu niż we krwi, to tylko wskazuje na to że te sikańce są g**no warte.. Ja po drugiej iui robiłam test z moczu i krwi (taki domowy, pobiera się kropelkę), na sikańcu blada kreska a na drugim teście negatyw - i to potwierdziła beta.
Zgadzam się z Eleną, lepiej poczekać, nic tak nie boli jak pozytywny test i rozczarowanie kiedy okazuje się, że to była ściema.dallia, ElenaM lubią tę wiadomość
👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
queenie wrote:Jasne, że beta może jeszcze wzrosnąć, szczególnie jeśli termin miesiączki jest 3.08. 🙂🤞
Zastrzyk nie może utrzymywać się dłużej w moczu niż we krwi, to tylko wskazuje na to że te sikańce są g**no warte.. Ja po drugiej iui robiłam test z moczu i krwi (taki domowy, pobiera się kropelkę), na sikańcu blada kreska a na drugim teście negatyw - i to potwierdziła beta.
Zgadzam się z Eleną, lepiej poczekać, nic tak nie boli jak pozytywny test i rozczarowanie kiedy okazuje się, że to była ściema.
Musze uzbroić sie w cierpliwość 😁😁😁 ale wzielam 2 dni wolnego i zrobilismy sobie 4 dniowy wyjazd to do poniedzialku nie bede myśleć 😁 najgorsze jest to ze byly te 3 IUI to byl plan a teraz w sumie nie wiem co dalej mąż narazie nie chce in vitro od razu wiec chyba zostaja naturalne starania -
dallia wrote:Musze uzbroić sie w cierpliwość 😁😁😁 ale wzielam 2 dni wolnego i zrobilismy sobie 4 dniowy wyjazd to do poniedzialku nie bede myśleć 😁 najgorsze jest to ze byly te 3 IUI to byl plan a teraz w sumie nie wiem co dalej mąż narazie nie chce in vitro od razu wiec chyba zostaja naturalne starania
Moze jemu potrzeba wiecej czasu (w sensie mezowi). Fakt moj narzeczony mi w emocjach kiedys powiedzial ze mam schize, ale poszedl po rozum do glowy. Lekarz tez mi pomogl niektore rzeczy wytłumaczyć
Bedzie dobrzeOna: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Mój Mąż też nie był przekonany do ivf, bo twierdził że 'na pewno nie jest z nami tak źle'. Po biochemie już zmienił zdanie, bo widział jak to przeżywałam i że potrzebowałam 'pewnych' rozwiązań, konkretnego planu.
Twój na pewno też jest po prostu zmęczony staraniami i szczera, spokojna rozmowa by pomogła. Chociaż wiadomo, nic na siłę i in vitro to poważna decyzja. Mam nadzieję, że iui się uda i nie będziesz miała takich dylematów 😊☘️ElenaM lubi tę wiadomość
👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
Dziewczyny na tym wątku mało się udzielałam, więcej na tym kwietniowym, ale w tym miesiącu podchodziliśmy do trzeciej próby inseminacji... przed chwilą otworzyłam wyniki, beta 33,5 😱😱😱 na razie jestem spanikowana, bo nie sądziłam że po 2,5 roku kiedykolwiek zobaczę betę inną niż 0...
Sunday_92, ABK, Miphuhiz, Sesyjka, queenie, ostatni nadzieja, verliebtindich, ElenaM, Imbirowa, Koniczynka_87 lubią tę wiadomość
36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔