IUI kwiecień 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicja94 wrote:Ja miałam rok temu podchodzić do histeroskopii w szpitalu, zrobiłam wymazy w jednym coś wyszło ale lekarz do którego zadzwoniłam skonsultować (nie mój) powiedział że to nie przeszkadza. Wszystko w pracy zaplanowane, dzień wcześniej siedziałam do późna żeby wszystko skończyć, pół dnia czekałam na przyjęcie w szpitalu i odprawili mnie do domu... Wystawiłam opinię lekarzowi, mogłam sprawdzić jego ocenę na znanym lekarzu (chyba 2...) Płacz, urlop na żądanie i powrót po miesiącu na zabieg, w pracy w tym czasie miałam szkolić nową osobę i rzuciłam ją na głęboką wodę zostawiając wiem ze lepiej ze mam wykryte i do przeleczenia. Tylko czasu szkoda, zegar tyka a tu ciągle cos. I najgorsze gdy sie człowiek nastawi i nici z tego. Ciebie załatwił ten lekarz ładnie. Szkoda czasu,nerwów, urlopu i ten stres....Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Imbirowa wrote:Zgadzam się totalnie z Wami dziewczyny.
Ja byłam pewna, ze „naprawimy” nasienie i będę w sekundę w ciąże. Do tej pory nie mamy diagnozy na taki stan rzeczy u męża. Nie wiemy skąd te leukocyty w takich ilościach skoro nigdzie żadnego stanu zapalnego nie możemy znaleźć. Na szczęście mimo tego, można mieć dziecko więc odpuściliśmy. Nie szukamy przyczyny tylko zaleczamy i poprawiamy nasienie. Ciekawe jakie będzie teraz. Po tych 3 miesiącach brania leków i supli.
Najgorsi lekarza ginekolodzy to Ci pierwszego rzutu, która chyba każda z Nas spotkała na swojej drodze. Idziesz pierwszy raz mówiąc, ze już rok nie ma dziecka a oni dają Clo jak cuksy bez monitoringów. 🙈 nawet wątek jest tutaj taki o osobach, które biorą to same 🤣
u nas lepiej. Ginekolog z pierwszego rzutu przy morfologii 5% stwierdził, że tylko invitro, więc mąż od razu wizyta u Wolskiego i Dziadeckiego, a oni po przejrzeniu badań popukali w głowe i powiedzieli, że super wyniki, do naturalsa. Ja z kolei właśnie mam tak, że starsznie lubie mieć przyczyne, wiedziec co jest i czasami myślę, że to się robi wręcz takie "maniakalne" ta potrzeba znania przyczyny.
Z mutacjami mialam wlasnie tak jak, któras z Was pisala - najpierw szok, a pozniej ze przecież to nie ejst taka przeszkoda.
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Imbirowa wrote:Borowkowa Głowa bardzo mi przykro Jakie teraz macie plany?
Jeszcze dwa podejścia do IUI, a potem zostaje juz tylko in vitro. Niestety u nas niepłodność idiopatyczna, ja mam własne owulacje i pękające pęcherzyki, hormony bardzo ok ostatnio, mąż ma dobre nasienie. Nie ma co leczyć, a 2,5 roku starań za nami.
Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze badania 🙂Imbirowa lubi tę wiadomość
36 cs
3 IUI 🍀
04.23 - Hello, world 🤱
1 cs
08.24 💔 -
Ola1988 wrote:u nas lepiej. Ginekolog z pierwszego rzutu przy morfologii 5% stwierdził, że tylko invitro, więc mąż od razu wizyta u Wolskiego i Dziadeckiego, a oni po przejrzeniu badań popukali w głowe i powiedzieli, że super wyniki, do naturalsa. Ja z kolei właśnie mam tak, że starsznie lubie mieć przyczyne, wiedziec co jest i czasami myślę, że to się robi wręcz takie "maniakalne" ta potrzeba znania przyczyny.
Z mutacjami mialam wlasnie tak jak, któras z Was pisala - najpierw szok, a pozniej ze przecież to nie ejst taka przeszkoda.
Ja miałam niegdyś to samo co Ty. Dostałam diagnozę pcos i brak owu to myślałam, ze będę w ciąży natychmiast po Clo. A droga okazała się bardziej kręta. Później niedomoga lutealna, zakrzepica, po każdej diagnozie wiedziałam, ze to na bank to 🤣
A dziś tak naprawdę nie wiemy czemu się nie udaje skoro wtedy udało. I chyba nigdy się nie dowiemy.
Borowkowa Głowa
Liczę, ze te dwie szanse dadzą Wam owoce 🤞🏼 A najlepiej już przy następnej okazji ☺️
Dziękuje Ci bardzo 😍2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Imbirowa wrote:Mój mąż również u Wolskiego obecnie się leczy. Mimo, ze morfologia 2/3% i leukocytospermia to od razu mówił, ze nie ma żadnych przeszkod do poczęcia naturalnego. Tylko z wiadomych przyczyn podchodzimy do IUI aby zwiększyć szanse.
Ja miałam niegdyś to samo co Ty. Dostałam diagnozę pcos i brak owu to myślałam, ze będę w ciąży natychmiast po Clo. A droga okazała się bardziej kręta. Później niedomoga lutealna, zakrzepica, po każdej diagnozie wiedziałam, ze to na bank to 🤣
A dziś tak naprawdę nie wiemy czemu się nie udaje skoro wtedy udało. I chyba nigdy się nie dowiemy.
Borowkowa Głowa
Liczę, ze te dwie szanse dadzą Wam owoce 🤞🏼 A najlepiej już przy następnej okazji ☺️
Dziękuje Ci bardzo 😍Imbirowa lubi tę wiadomość
-
queenie wrote:Ja miałam wszystkie 3 podejścia na niepękniętym. Mam nadzieję, że to podejście będzie dla Ciebie szczęśliwe i obejdzie się bez ivf 🍀
Atopikowa, pewnie jesteś mega sfrustrowana.. oby udało się to jak najszybciej podleczyć i machnąć iui 🤞 Wiesz już, ile takie leczenie będzie trwało? Masz jakąś wizytę kontrolną, kolejne badania?
LILA_33 hej kochana, jasne że możesz dołączyć! Jeśli wykryli wrogi śluz, to inseminacja może tutaj bardzo pomóc 😊 Nie stresuj się, na pewno sobie poradzisz. A cykl stymulowany czy naturalny? Będę mocno trzymała kciuki 🤞🌸
Na stymulowanym cyklu, biorę aromek u nas też jest troszkę problem z nasieniem, wcześniej była zła ruchliwości ale poprawiło się potem mąż miał covid I parametry nasienia byly tragiczne.. teraz już minął jakiś czas, brał suplementy i jest lepiej no ale mam nadzieję, że będą dobre w dniu IUI. Właśnie mam taką nadzieję że może jak uda się ominąć ten wrogi sluz to nasze szanse będą większe 😊
Borówkowa przykro mi że się nie udało, mam nadzieję że następna będzie szczęśliwa 🍀
Atopikowa dużo zdrówka, oby następne wymazy byly ok i się wszystko udało 🤞
Imbirowa trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki 🤞
Imbirowa, Atopikowa lubią tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Mój mąż idzie jutro na wizytę do Wolskiego i liczę, że może coś to wniesie był już oczywiście przed tem u innego androloga/urologa i tamta wizyta nic nie wniosła (z resztą mąż mówił, że było mega szybko i pobieżnie), także stwierdziliśmy, że nie zaszkodzi konsultacja u kogoś innego. Może uda się podniesc parametry nasienia, chociażby do iui lub nawet potencjalnie ivf
U Nas tak naprawdę ta wizyta u Wolskiego była strcite po leki bo my już wiemy, ze głównego problemu czyli leukocytów nie da się zniwelować. Zlecił oczywiście USG prostaty przez odbyt ale to tyko dla formalności bo leków nie ma na to żadnych. Może brać antybiotyk co właśnie robił. Dorzucił do tego coś na układ moczowy i TenFertil On (podobno on się w tym suplemencie kocha) Jak nasienie będzie lepsze i bez leukocytów to będę w szoku bo nigdy tak nie było. Raz morfologia była 6 % jednakże leukocyty w ponad połowie nasienia. 🤷🏻♀️ Nikt nie umie wytłumaczyć skąd to.
Lila dziękuje 😍2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Lol, może to jakiś ulubiony suplement, bo nasz lekarz z kliniki też zlecił ten fertil on, po 3 miesiącach niestety poprawy nie było. Za to poprawa i to znaczna, była po braniu wszystkich supli osobno (ale na krótko było lepiej). No nic dam znać po wizycie, nowe spojrzenie nie zaszkodzi, a może akurat pomoże.
-
Sunday_92 wrote:Lol, może to jakiś ulubiony suplement, bo nasz lekarz z kliniki też zlecił ten fertil on, po 3 miesiącach niestety poprawy nie było. Za to poprawa i to znaczna, była po braniu wszystkich supli osobno (ale na krótko było lepiej). No nic dam znać po wizycie, nowe spojrzenie nie zaszkodzi, a może akurat pomoże.
U Nas lepiej mąż czuł się biorąc wszystko osobno, natomiast poprawy nie było żadnej. Od października brał różne suple a od lutego ten złożony preparat i zobaczymy. A nóż coś w końcu chociaż trochę pomoże.
Oczywiście, daj znaka ,)2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Sunday_92 wrote:Lol, może to jakiś ulubiony suplement, bo nasz lekarz z kliniki też zlecił ten fertil on, po 3 miesiącach niestety poprawy nie było. Za to poprawa i to znaczna, była po braniu wszystkich supli osobno (ale na krótko było lepiej). No nic dam znać po wizycie, nowe spojrzenie nie zaszkodzi, a może akurat pomoże.
U mojego małża morfologia wskoczyła na 5 ale dopiero po roku h suplementacji. Wcześniej brak androvit a teraz ferril men. Ponadto przestał palić i może dzięki temu też się polepszyło wy iki... -
30stka wrote:U mojego małża morfologia wskoczyła na 5 ale dopiero po roku h suplementacji. Wcześniej brak androvit a teraz ferril men. Ponadto przestał palić i może dzięki temu też się polepszyło wy iki...
Dzięki suplementom można często coś podkręcić ale właśnie podstawą jednak jest to jak się żyje. Alkohol, papierosy, używki, otyłość, siedzący tryb życia, zła dieta. U mężczyzn w większości przypadków to któryś z tych powodów.
U Nas ewidentnie coś z czym mąż się urodził bo nic z powyższych się nie zgadza. Jest wysportowany ale nie trenuje tak aby moc się przyczepić do przeciązania organizmu, nie jest sportowcem itp. Alkohol odstawił całkowicie, wcześniej pił tylko sporadycznie, nigdy nie pił kawy a co dopiero jakichś „dopalaczy”. Dietę mieliśmy wegańska. Tak wiec nie wiem co by tu można jeszcze zrobić 😂 No i wszelkie wyniki z krwi perfekcyjne. Kiedyś myślałam, ze może to jakaś genetyczna choroba ale tez nic nie znaleźliśmy. Mojej koleżanki mąż ma jakiś ten zespół ale tam nie ma żadnego plemnika w nasieniu. Wiec wszystko jasne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 16:38
30stka lubi tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Moj od 3 miesięcy miał łykać zestaw ale nie wiem czy chociaż systematycznie przez 7 dni brał🤷♀️ Ale uważa ze skoro androloga pow ze jest ok to przecież jest ok…
Btw zrobiłam dziś sikańca 10 dni po ovi, 8 po insemie, wydaje mi się ze jest ciemniejszy niz te sprzed miesiąca/dwóch. Jeszcze sobie tak mysle, ze owszem ovi jeszcze pewnie może być we krwi ale może byłby mniej widoczny jeśli byłby to tylko ovi 😅🤷♀️ Ja to chyba nigdy nie zmądrzeje 🙈1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Mój mąż też bierze Tenfertil On i o dziwo sam pilnuje żeby to brać poprzednio brał moją kompozycje więc teraz mam mniej roboty. Czy działa to się dowiemy za 2 miesiące. Widzę, że każdemu pomaga co innego.Ktoś gdzieś pisał, że Wolski to poleca bo ma udziały w tej firmie. Stosowali może wasi faceci plastry chłodzące jądra ? Zastanawiam się nad zakupem 😅.
-
Dziewczyny, pokonaliśmy problem ze słabym nasieniem, usunęłam polipa w grudniu i nadal nie jestem w ciąży.
Planem mojego lekarza jest kilka cykli naturalnych a potem podejście do iui. Twierdzi, że stymulacja mnie to błąd w sztuce, bo można stymulować max 6x a jak nie zajdę w ciążę to trochę blokuje sobie podejście do iui..
Skonsultowałam ostatnio z drugim lekarzem i on za kilka cykli jesli się nie uda, proponuje stymulację..
Sama już nie wiem, która drogą miałabym pójść i czy w naszym przypadku iui ma w ogóle sens?
Może coś podpowiecie.. U nas największymWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 19:14
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Dziewczyny, pokonaliśmy problem ze słabym nasieniem, usunęłam polipa w grudniu i nadal nie jestem w ciąży.
Planem mojego lekarza jest kilka cykli naturalnych a potem podejście do iui. Twierdzi, że stymulacja mnie to błąd w sztuce, bo można stymulować max 6x a jak nie zajdę w ciążę to trochę blokuje sobie podejście do iui..
Skonsultowałam ostatnio z drugim lekarzem i on za kilka cykli jesli się nie uda, proponuje stymulację..
Sama już nie wiem, która drogą miałabym pójść i czy w naszym przypadku iui ma w ogóle sens?
Może coś podpowiecie.. U nas największym
Ale u mnie co jest ciekawe bez stymulacji były pecherzyki, pękały ale miałam bardzo długie cykle.1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
BorówkowaGłowa wrote:Jeszcze dwa podejścia do IUI, a potem zostaje juz tylko in vitro. Niestety u nas niepłodność idiopatyczna, ja mam własne owulacje i pękające pęcherzyki, hormony bardzo ok ostatnio, mąż ma dobre nasienie. Nie ma co leczyć, a 2,5 roku starań za nami.
Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze badania 🙂
U nas było to samo.. niby moje badania świetne.. mąż też ok.. niepłodność idiopatyczna... Zapewnienia że to nic takiego bo jesteśmy młodzi i wyniki dobre.. 3 insemiancje nic.. mało tego in vitro też nie.. okazało się że powstają zarodki ale nagle przyspieszają.. są za szybkie i przestają się rozwijać w 3 bądź 5 dobie.. czemu? Ciągle szukamy przyczyny a czas mija..💃 32 lat
🕺 29 lat
Starania od 2 lat, niepłodność nieokreślona
Oviklinika
02.2022 - protokół krótki- 4🥚, 3 padły w 3 dobie, transfer w 5 dobie zarodka kompaktującego Beta 0 ❌
05.2022 - protokół długi - 5 🥚 - 2 padły w 2 dobie, 2 padły w 5 dobie
10.05 transfer zarodka 3dniowego 8A
20.05 beta 100.48
21.05 beta 159.12 prog 23,20
23.05 beta 446.80 prog 54,70
25.05 beta 901.48
27.05 beta 2099.99
13.06 CRL 1.04 ❤️
16.09 chłopiec!
36t Jest z nami synek♡
Nie mamy żadnych ❄️ -
Ola1988 wrote:Ja miałam najpierw 3 cykle stymulowane, 4 nieudany i było pierwsze podejście do IUI, 5 - kolejne podejście. Jeśli teraz się nie uda to za miesiąc 6ty cykl stymulowany i ostatnia iui.
Ale u mnie co jest ciekawe bez stymulacji były pecherzyki, pękały ale miałam bardzo długie cykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 19:46
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Ale ja mam normalne owulacje, cykle 27-28dni, owu 10-14 dzień..1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Sesyjka wrote:Ale ja mam normalne owulacje, cykle 27-28dni, owu 13-14 dzień..
-
Dlatego też się zastanawiam, bo jeden lekarz nie widzi sensu a drugi mówi że to podkręci owu lub będą dwa pęcherzyki. Nie wiem też czy w naszym przypadku iui w ogóle ma sens..?
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶