X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IUI kwiecień 2022
Odpowiedz

IUI kwiecień 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ana wrote:
    Żadnej z Was nie znam, ale zauważyłam taka zależność, o czym już niejednokrotnie gdzieś czytałam:
    Na codzień pracuje z samymi kobietami. Kiedy widzę w moim otoczeniu dziewczyny, które bez żadnego problemu zachodzą w ciążę, nawet kiedy jej nie chcą, albo opowiadają mi na wizytach że starały się trzy miesiące i ciągle musiały wydawać (według nich) krocie na testy owulacyjne i ciążowe - ogarnia mnie złość, nienawiść do nich, mam ochotę im wygarnąć, że nie wiedzą co u mnie, ale muszę się uśmiechać i gratulować... Głowa pełna emocji... Ale kiedy czytam, że u Was dobrze, to taka radość, ulga, że to jednak się udaje... I aby odświeżam żeby zobaczyć kto jeszcze ma coś dobrego do powiedzenia. 😁💚🍀
    Ana, jesteś terapeuta?

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na monitoring 15.06. Dobrze, ze bez IUI tym razem bo pewnie wypadałaby w Boże ciało lub dzień po a nie przyjmują w piątek. 😐
    Mąż zaczął pic czarnuszkę i włączy sok pomidorowy jak polecały dziewczyny z innego watku. Nie wierze totalnie, ze Nam się uda bo jak nie promyka nadziei to ciężko w cokowlkek uwierzyć, ale chce spróbować.

Atopikowa, ElenaM, queenie lubią tę wiadomość

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa wrote:
    Wierze, ze każda z Nas ma szanse. Tylko okropne jest to kiedy się nie udaje i mijają lata i człowiek sobie zdaje sprawę z tego poczucia, ze się starzeje i jest beznadziejnie. Sama nie mam problemu z tym ile mam lat ale z poczuciem marnowania czasu owszem. Bo siedzę z synkiem w domu aż pójdzie do przedszkola bo przecież miałam być w drugiej ciąży. Taki był plan. 🤷🏻‍♀️ Jestem ogolnie bardzo szczęśliwa i kocham moje życie na maksa. A tu takie coś psuje wszystko 😐
    No dokładnie, starzeje się. Co mi z tych owulacji własnych i całej reszty. Pesel to pesel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 09:50

• queenie Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Lila, kciuki:)
    Elena, serdeczne gratulacje:)
    U mnie 1 DC. Brak sil. Badania ok, powinno się udać a tu za przeproszeniem gówno. Okres za okresem. I ta cholerna czterdziecha na karku.
    Imbirowa, badz dobrej myśli. Jesteś ode mnie młodsza, masz większe szanse.

Przykro mi, że się nie udało 😓 Macie dalszy plan działania?

Imbirowa - trzeba próbować takimi środkami jakimi w danym momencie dysponujemy. Bądź silna 🤍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 10:32

Imbirowa, ElenaM lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
    HSG - jajowody drożne
    🧔 29l: hipogonadyzm
    morfologia 3%, DFI 46%

2 lata bez @ i owulacji
    4 cykle stymulowane - brak ciąży
    28.01. IUI - cb
    07.03. IUI - fail
    09.04. IUI
    21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
    04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
    19.05. mamy ❤️
    21.06. prenatalne - niskie ryzyka

03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍

01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jade do ginekologa na wymazy. Cos czuje ze zas cos wyjdzie w tych wynikach. Przed HSG leczyłam to 3mc😑😐
    Na innym forym dziwią sie dziewczyny ze z taką morfologią nasienia w ogóle nas do IUI dopuścili, to juz wogole moje nadzieje zmalały i to bardzo na powodzenie.

Imbirowa lubi tę wiadomość

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Ana, jesteś terapeuta?

Hehe :) Nie :) Gabinet kosmetyczny już kilka lat. Niektóre klientki mówią, że kosmetyczka i psycholog w jednym i chyba coś w tym jest. Bardzo często klientki, tym bardzie, te które chodzą do nas długo, opowiadają nam o swoim życiu, bo czują taka potrzebę... A ja przecież nie będę trąbić na prawo i lewo o moich problemach - choć nie raz chce się wykrzyczeć. Tyle co ja się nasłucham w pracy to jest kosmos. Albo narzekań i wtedy myślę sobie "ty głu*ia babo za przeproszeniem co ty wiesz o problemach", albo odwrotnie - tyle szczęścia, że aż do porzygu - oglądanie zdjęć itd. wysłuchiwanie o dzieciach, co to zjadło wczoraj, a jak się wykupało :p a ile pospało... I aby tak z uśmiechem na twarzy.

LILA_33 lubi tę wiadomość

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Queenie
    Bardzo dziękuje za wsparcie ♥️ To jest mi mega potrzebne 😊

Atopikowa
    U Nas np z wymazow to tylko cytologia, chlamydia i czystość pochwy. Wiec dlatego tez tak szybko podchodzimy, bo nigdy na żadne urea czy myco nikt mi nic nie pobierał. Innych wymazow tez nie badałam nigdy. A widziałam, ze dziewczyny często takie coś maja. A Ty co miałaś teraz przypomnij?
    Nie przejmuj się takim czymś. Przed Wami pierwsza IUI i dopiero zbadacie ten grunt. Należy wszystkiego próbować 🤞🏼♥️

Atopikowa, queenie lubią tę wiadomość

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa wrote:
    Queenie
    Bardzo dziękuje za wsparcie ♥️ To jest mi mega potrzebne 😊

Atopikowa
    U Nas np z wymazow to tylko cytologia, chlamydia i czystość pochwy. Wiec dlatego tez tak szybko podchodzimy, bo nigdy na żadne urea czy myco nikt mi nic nie pobierał. Innych wymazow tez nie badałam nigdy. A widziałam, ze dziewczyny często takie coś maja. A Ty co miałaś teraz przypomnij?
    Nie przejmuj się takim czymś. Przed Wami pierwsza IUI i dopiero zbadacie ten grunt. Należy wszystkiego próbować 🤞🏼♥️
    Posiew mykologiczny i tlenowy musze robić ponownie bo wyszło mi - candida. Inne wymazy a troche ich bylo mam.ok. dzieki za dobre słowo. Juz bym chciala podejsc a tu ciagle cos...

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa wrote:
    Posiew mykologiczny i tlenowy musze robić ponownie bo wyszło mi - candida. Inne wymazy a troche ich bylo mam.ok. dzieki za dobre słowo. Juz bym chciala podejsc a tu ciagle cos...
    Rozumiem. U Nas totalnie niewymagany. Ale każda klinika inaczej widzę. ;) trzymam kciuki za to aby było czysto 🤞🏼 I niedługo podejdziecie 😊

Atopikowa lubi tę wiadomość

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atopikowa ja też miałam cały czas coś z czystością a w końcu się wyjalowilam (grupa 0) i niby nie powinnam podejść do iui ale dr stwierdziła że to przez karmienie piersią więc coś tam psikną przed i mogę podchodzić. Życzę Ci by w końcu już było ok.

Blawatek przykro mi że się nie udało :(. Macie plan na to co dalej?

Imbirowa tak jak juz dziewczyny napisaly- nic Cię to nie kosztuje wiec niech próbuje. Już w ciąży byłaś i to z takiego iui co szans już nie miało wiec coś zadzialalo.

Atopikowa u nas przy tej iui parametry kiepskie. Jak je zobaczyłam na protokole to mój optymizm wyparował. A jednak się udało. Jak widać wystarczy ten jeden. Potem to już nasza robota by to się utrzymało ale nawet z kiepskim nasieniem się trafił złoty plemnik ;). Iui je podrasuje wiec zawsze warto spróbować.

Ana współczuję tych historii. Wiem jak mi było trudno przetrawić wszytskie ciążę wokół. A najtrudniejsze były te ciążę siostry czy przyjaciółki bo całym sercem kibicowałam i przy każdej sytuacji serce pękało na milion kawałków. I nie uwierzę w to że ktoś kto tego nie przeżył zrozumie emocje staraczki. Mimo najszczerszych chęci. Miałam teraz trudna sytuację by przekazać koleżance która w 9 msc urodziła martwe dziecko że prawdopodobnie jestem w ciąży. Bo tak niefortunnie wyszło że się zorientowała i zapytała wprost. I niestety widziałam jak jej trudno i po kilku minutach pod pretekstem uciekła ze spotkania. Ona o tamta ciążę się nie starała, potem się rozstali z partnerem i nie było już prób. Wiec nie rozumie mojego pragnienia i długich starań za to ja wiem ze pewnie nie jestem w stanie ogarnąć tej rozpaczy jaka ona przeżywa. Mimo wszystko nigdy nie byłam w takiej sytuacji i mogę sobie tylko to wyobrazić.

Imbirowa, Atopikowa, Ana.ana lubią tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena
    No chciałabym jedynie mieć na IUI aby zwiększyć te szanse no ale niestety. Jak ma się udać to się uda. Wiemy, ze to możliwe. A potem się zobaczy. Tym razem po półrocznej stymulacji i tak muszę zapewne mieć przerwę. Wiec ciekawa jestem co lekarka zaproponuje. Oby tak nie musiało się zdarzyć ale na pewno to omówimy. 😊

Temat ciąż wokół jak człowiek się stara tyle i nie może jest trudny, bardzo trudny. Ja byłam najpierw bardzo wspierająca wszystkie ciężarne bo myślałam, ze zaraz i ja będę. Później jak już sporo osób wiedziało to zaczęło mnie unikać a potem ja unikałam. Odmawialiśmy wszelkie imprezy w rodzinie aby nie oglądać szczęśliwych ciężarnych. Akurat beta po nieudanej IUI była w tygodniu gdzie mieliśmy chrzest w rodzinie, nie poszliśmy. A pózniej teściowa mówiła mężowi, ze tak się nie robi bo to siw odwróci przeciwko Nam 😂😂😂 człowiek w depresji leży i płacze a tu zero empatii. Ważniejsze aby iść na imprezkę bo płaca za talerz 🤡 Straciłam przyjaciółkę, która wspierałam rok przed Naszymi staraniami bo nie mogła zajść w ciąże. Jak zaszła stwierdziła, ze wystarczyło uprawiać seks. 🙈 zapomniała jak płakała mi prawie rok. Ciagle mówiła abym gdzieś wyjechała i przestała tak bardzo chcieć bo pewnie mąż się stresuje i robi to na sile 🙈
    Generalnie wyszłam z tego bardzo silna. Jestem totalnie odcięta od toksycznych osób. Zrozumiałam, ze tylko zdrowie jest w życiu najważniejsze. Nie interesują mnie ploteczki przy kawie o cellulicie i dodatkowych 5 kg które musza zrzucić chore głowy. Mam teraz tylko wspaniałych ludzi wokół, którzy chcą posłuchać po prostu o tym co u mnie na serio a nie obgadać komuś dupe. Życie z niepłodnością zweryfikowało wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 12:00

ElenaM, Ana.ana, queenie, LILA_33 lubią tę wiadomość

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan jest taki,żeby starać się dalej :) choć dzisiaj wyję i nie mam na to siły.
    Ana, moja mama byla fryzjerka a jednocześnie skarbnica miliona sekretów, płaczów, tajemnic i radosci swoich klientek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 12:07

ElenaM, Ana.ana lubią tę wiadomość

• Atopikowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Atopikowa ja też miałam cały czas coś z czystością a w końcu się wyjalowilam (grupa 0) i niby nie powinnam podejść do iui ale dr stwierdziła że to przez karmienie piersią więc coś tam psikną przed i mogę podchodzić. Życzę Ci by w końcu już było ok.

Blawatek przykro mi że się nie udało :(. Macie plan na to co dalej?

Imbirowa tak jak juz dziewczyny napisaly- nic Cię to nie kosztuje wiec niech próbuje. Już w ciąży byłaś i to z takiego iui co szans już nie miało wiec coś zadzialalo.

Atopikowa u nas przy tej iui parametry kiepskie. Jak je zobaczyłam na protokole to mój optymizm wyparował. A jednak się udało. Jak widać wystarczy ten jeden. Potem to już nasza robota by to się utrzymało ale nawet z kiepskim nasieniem się trafił złoty plemnik ;). Iui je podrasuje wiec zawsze warto spróbować.

Ana współczuję tych historii. Wiem jak mi było trudno przetrawić wszytskie ciążę wokół. A najtrudniejsze były te ciążę siostry czy przyjaciółki bo całym sercem kibicowałam i przy każdej sytuacji serce pękało na milion kawałków. I nie uwierzę w to że ktoś kto tego nie przeżył zrozumie emocje staraczki. Mimo najszczerszych chęci. Miałam teraz trudna sytuację by przekazać koleżance która w 9 msc urodziła martwe dziecko że prawdopodobnie jestem w ciąży. Bo tak niefortunnie wyszło że się zorientowała i zapytała wprost. I niestety widziałam jak jej trudno i po kilku minutach pod pretekstem uciekła ze spotkania. Ona o tamta ciążę się nie starała, potem się rozstali z partnerem i nie było już prób. Wiec nie rozumie mojego pragnienia i długich starań za to ja wiem ze pewnie nie jestem w stanie ogarnąć tej rozpaczy jaka ona przeżywa. Mimo wszystko nigdy nie byłam w takiej sytuacji i mogę sobie tylko to wyobrazić.
    No mi doktor powiedziała ze jak nie bedzie ok to mnie nie dopuści do IUI :(
    Wlasnie wierzę ze sie moze udać i dlatego chce spróbować 3xIUI by potem sobie nie pluć w twarz ze nie spróbowałam.
    Ja nikomu nie powiedziałam o naszym " problemie" bo nasze rodziny są bardzo " płodne " i poza współczuciem na zrozumienie nie liczę.

ElenaM lubi tę wiadomość

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Plan jest taki,żeby starać się dalej :) choć dzisiaj wyję i nie mam na to siły.
    I takie dni tez są potrzebne. Nie można dusić w sobie emocji. Ja jestem po latach terapii bo jestem dda i ddd. Więc zawsze moje samopoczucie psychiczne jest na pierwszym miejscu. I wtedy po pierwszej IUI płakałam a za miesiąc byłam w ciąży. Kiedyś ta zła karta musi się odmienić, wierze w to ♥️

Atopikowa, ElenaM, queenie lubią tę wiadomość

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa rozumiem Cię w 100% bo u nas jak podjęliśmy temat starań ponownych to była mowa o dwoch- max trzech iui (też z uwagi na fundusze). Któraś z dziewczyn tu pisała o iui na NFZ chociaz nie mam pojęcia jakie trzeba spełniać normy by się załapać, może spróbuj zgłębić temat?
    Blawatek Imbirowa super to napisała. Przytulam Cię dzis mocno.
    Lila, ja widzę krechę jak byk. Przy mojej poprzedniej ciąży nawet takiej nie miałam a beta była 83. Teraz miałam krechę którą było chcoiaz widać a beta 60 więc ja już nie wiem jak działają te testy :P. Trzymam kciuki za dziś i czekam niecierpliwie na wyniki.

Moja dr nadal milczy. Jutro powtarzam bete i proga i jeśli nic się nie zmieni to zmienię lekarza. Klinika nawet nie chciała konsultować z lekarzem dyżurującym tylko uparcie każe pisać do dr.

Imbirowa, LILA_33 lubią tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Imbirowa rozumiem Cię w 100% bo u nas jak podjęliśmy temat starań ponownych to była mowa o dwoch- max trzech iui (też z uwagi na fundusze). Któraś z dziewczyn tu pisała o iui na NFZ chociaz nie mam pojęcia jakie trzeba spełniać normy by się załapać, może spróbuj zgłębić temat?
    Blawatek Imbirowa super to napisała. Przytulam Cię dzis mocno.
    Lila, ja widzę krechę jak byk. Przy mojej poprzedniej ciąży nawet takiej nie miałam a beta była 83. Teraz miałam krechę którą było chcoiaz widać a beta 60 więc ja już nie wiem jak działają te testy :P. Trzymam kciuki za dziś i czekam niecierpliwie na wyniki.

Moja dr nadal milczy. Jutro powtarzam bete i proga i jeśli nic się nie zmieni to zmienię lekarza. Klinika nawet nie chciała konsultować z lekarzem dyżurującym tylko uparcie każe pisać do dr.
    Robią IUI na NFZ u Nas (wiem o jednym miejscu) ale wtedy muszę zmienić całkowicie lekarza. Trzeba znaleźć takiego pracującego w szpitalu, w którym wykonuje on IUI. Wiec prywatnie do Niego a potem wciśnie Cie na NFZ. Tylko w ogóle nie badają hormonów, nie ma monitoringów po. Bo jedna znajoma robiła tak 6 IUI właśnie. Przyszła pęcherzyk 22 mm to jeb zastrzyk, IUI i koniec. Myślę, ze jakbym wyskoczyła z badaniami, ze wiem lepiej to by się w głowę popukali. Ale popatrzę jeszcze.
    Daj znać koniecznie czy się odezwa 🤞🏼

ElenaM lubi tę wiadomość

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej potrzebowałbym kogoś kto by powiedział.: Nie martw się tak tym wiekiem, przecież to teraz notmq, zdejmij sobie to plecow, uda się !

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Najchętniej potrzebowałbym kogoś kto by powiedział.: Nie martw się tak tym wiekiem, przecież to teraz notmq, zdejmij sobie to plecow, uda się !
    Bo tak jest Kochana ! Kobiety zaczynaja obecnie starać się o ciąże mając 35+. Za oceanem ciąże po 40 to norma. Późne macierzyństwo jest na pewno wspaniałe dla niektórych kobiet. Najważniejsze abyś była zdrowa i szczęśliwa. A reszta się ułoży. Wierze, ze Wam się uda. Ty tez musisz w to wierzyć! 😍

ElenaM lubi tę wiadomość

2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u ginekologa. Byl bardzo zdziwiony ze w klinice tyle badan mi zrobili i ze mam p/c plemnikowe. Nawet zażartował ze jestem uczulona na męża 🙄 i oczywiście powiedział mi swoje zdanie na temat IUI, jakie to małe szanse daje. A na koniec zyczył szczęście .

Imbirowa, ElenaM lubią tę wiadomość

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Histeroskopia:
    On
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    22.05 - punkcja
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test wyglądał tak prawdziwie 😭 beta negatywna, jestem załamana:( mogłam nie robić tego testu i iść prosto na betę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 14:28

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ