IUI styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam taką sytuację, że mam dobre badania, dobre amh, swoje owulacje. Nawet nie muszę brać progesteronu bo nie mam niedomogi. Więc jest nadzieja, że się uda. Mój maz od zawsze ma problemy z ruchem, ale zwykle to było około 27- 30 % przy czym zawsze duża ilość. W grudniu leczył się miesiąc na boreliozę i niestety ruch w dniu iui to tylko 18%. Może to to? Staram się sobie tłumaczyć, że mamy szanse. No bo chyba mamy, nie?
Imbirowa, masz straszna presję jeśli owulujesz tylko na lekach. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!
Ania, betowalas?
Joa83, jesteśmy w podobnym wieku. Jakie masz amh i dalsze plany?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 07:26
Imbirowa lubi tę wiadomość
-
Blawatek wrote:Ja mam taką sytuację, że mam dobre badania, dobre amh, swoje owulacje. Nawet nie muszę brać progesteronu bo nie mam niedomogi. Więc jest nadzieja, że się uda. Mój maz od zawsze ma problemy z ruchem, ale zwykle to było około 27- 30 % przy czym zawsze duża ilość. W grudniu leczył się miesiąc na boreliozę i niestety ruch w dniu iui to tylko 18%. Może to to? Staram się sobie tłumaczyć, że mamy szanse. No bo chyba mamy, nie?
Imbirowa, masz straszna presję jeśli owulujesz tylko na lekach. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!
Ania, betowalas?
Joa83, jesteśmy w podobnym wieku. Jakie masz amh i dalsze plany?
Imbirowa nie uważam, ze jest to najgorszy wpis na takim forum. Rozumiem, że każda ma inna sytuację, chodziło mi o to, ze czasami ta presja, myślenie tylko czy się udało czy nie powoduje blokadę. Dlatego czasami warto wyluzować, choć wiem, że nie jest to łatwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 09:26
-
Robiłam test w 26dc, dzisiaj 29dc i nadal nic, chociaż wszystko wskazuje że dziś będzie. Nie miałam kiedy iść na betę. Czekam.
Ciąża z córką byka właśnie takim klasycznym odpuszczeniem, zero supli, zero wizyt, nie wiadomo kiedy owu. Przed tym chodziłam co miesiąc na monitoring w ogóle nie miałam owulacji, nigdy nie pękały, bawet po zastrzyku. Na hsg wyszła niedrożność szyjki macicy, lekarz się dziwił jak ja mogę mieć okres. Ciąża niemożliwa bez histero... a tu miesiąc przed zabiegiem dwie kreski 🙉
Ale to "odpuszczenie" wyszło naturalnie, na siłę się nie daJoa83 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie po monitoringu
Dwa piekne pecherzyki, endometrium ladnie uroslo, czyli wino pomaga 😅
Dzis o 23 ovitrelle, a poniedziałek druga IUI.
Nie za wcześnie ten ovitrelle?Joa83, Martitka3006, Imbirowa lubią tę wiadomość
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Ilość i ruchliwość w normie
Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
Maj 2022 - decyzja o IVF
Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
1. Transfer - beta 0.
2. Transfer - Ciąża biochemiczna -
Blawatek wrote:Imbirowa, masz straszna presję jeśli owulujesz tylko na lekach. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!
Ioa83
Ja nie wierze w żadne blokady i magiczne odpuszczanie. Dlatego, ze w moim przypadku to jest sytuacja niemożliwa. Tez tak jak Ania zaszłam w ciąże z IUI kiedy odstawiliśmy suple, zaczęliśmy jeść mięso i pic alkohol. Ale nie wierze, ze to dało pozytywny wynik. Bo psychicznie nadal byłam wrakiem i tez nie uważam aby to coś zmieniało. Weź wydaj tysiąc złotych na leki aby mieć owu i nie myśl o tym 🙈 kobiety zachodzą w ciąże podczas bardzo trudnych sytuacji jak wojna, choroba - rak. A my staraczki próbujemy sobie jakoś to wszystko wytłumaczyć. Tylko prawda jest taka, ze nie wychodzi bo albo jest coś o czym my jeszcze nie wiemy albo nie ten cykl nie ta komórka, nie ten plemnik, nie to endo, nie te leki. Ba czasem nawet nie ten partner co się słyszało rozstali się i bach z kimś innym dzieci 🤷🏻♀️
Monika
Super 😍
MONIKA lubi tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Hej dziewczyny. My o 2 dziecko staramy sie juz 3 lata. Pierwsza ciążę zaszłam w 1 cyklu starań naturalnie. Teraz to jest jakiś kosmos... maż ma morfologia plemników 2 % reszta ok. Czy komuś udała się IUI z słabą morfologia?
Imbirowa lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Atopikowa wrote:Hej dziewczyny. My o 2 dziecko staramy sie juz 3 lata. Pierwsza ciążę zaszłam w 1 cyklu starań naturalnie. Teraz to jest jakiś kosmos... maż ma morfologia plemników 2 % reszta ok. Czy komuś udała się IUI z słabą morfologia?
Atopikowa lubi tę wiadomość
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF
1. Transfer - beta 0.
MONIKA wrote:My też mamy taką morfologie i próbujemy...Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Atopikowa wrote:A jak dlugo sie staracie juz? Miałaś juz IUI?[/QUOTE
Staramy sie od stycznia 2021.
Mieliśmy już jedna inseminację, ale na zupelnie naturalnym cyklu.
W poniedziałek mamy druga, ale juz na stymulacji
Takze zobaczymy👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF
1. Transfer - beta 0.
MONIKA wrote:Atopikowa wrote:A jak dlugo sie staracie juz? Miałaś juz IUI?[/QUOTE
Staramy sie od stycznia 2021.
Mieliśmy już jedna inseminację, ale na zupelnie naturalnym cyklu.
W poniedziałek mamy druga, ale juz na stymulacji
Takze zobaczymy
Daj koniecznie znać jaki rezultat. A co lekarz mowił o szansach i morfologi?
Nam zee jest ok bo reszta parametrow ok i naturalnie powinno się udać.Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Imbirowa wrote:Ioa83
Ja nie wierze w żadne blokady i magiczne odpuszczanie. Dlatego, ze w moim przypadku to jest sytuacja niemożliwa. Tez tak jak Ania zaszłam w ciąże z IUI kiedy odstawiliśmy suple, zaczęliśmy jeść mięso i pic alkohol. Ale nie wierze, ze to dało pozytywny wynik. Bo psychicznie nadal byłam wrakiem i tez nie uważam aby to coś zmieniało. Weź wydaj tysiąc złotych na leki aby mieć owu i nie myśl o tym 🙈 kobiety zachodzą w ciąże podczas bardzo trudnych sytuacji jak wojna, choroba - rak. A my staraczki próbujemy sobie jakoś to wszystko wytłumaczyć. Tylko prawda jest taka, ze nie wychodzi bo albo jest coś o czym my jeszcze nie wiemy albo nie ten cykl nie ta komórka, nie ten plemnik, nie to endo, nie te leki. Ba czasem nawet nie ten partner co się słyszało rozstali się i bach z kimś innym dzieci 🤷🏻♀️
Monika
Super 😍
Jestem tego samego zdania niestety....ogólnie jak słyszę od koleżanek które bez problemu zaszły w ciążę że wystarczy się rozluźnić i często przytulać to mnie aż ściska od środka, ogólnie na te wszystkie złote rady...
Jakby to wszystko było takie proste. My wyniki mamy super (poza moim Hashimoto [na małej dawce leku TSH 1,4) na papierze powinien być tuzin dzieci, a nie ma....
Prawie rok staraliśmy się naturalnie, w międzyczasie robiliśmy wszystkie badania. Po pewnym czasie wchodzi mechanizm powtarzalności czynności, mało porywów, spontanów. Bez medycyny się nie da, a te wszystkie niezwykłe historie to dla mnie zbieg przypadków ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 14:32
Atopikowa, MONIKA, Blawatek, Imbirowa lubią tę wiadomość
od 09.2020 r. - starania "na poważnie"
od 10.2021 r. - klinika
11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
18.03.22r. - 1 IUI 👎
14.04.22r. 2 IUI 👎
06.22r decyzja o IVF
20.07.22 r. początek stymulacji
16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
13.09.22 r 25dpt mamy ♥️
👱♀️35 lata
Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml
🧑🦲
Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
Hashimoto, TSH w normie -
Atopikowa wrote:Rozumiem. Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊
Daj koniecznie znać jaki rezultat. A co lekarz mowił o szansach i morfologi?
Nam zee jest ok bo reszta parametrow ok i naturalnie powinno się udać.
Praktycznie juz na pierwszej wizycie, czyli w grudniu powiedział, zeby raczej nastawic sie na IUI, bo morfologia slaba, ale ilosc bardzo duża wiec jest duża szansa. Z resztą to samo powiedziała znajoma położna.
W międzyczasie u mnie wyszlo niskie amh (1.12 - 29 lat) i ogólnie te moje jajeczka podobno słabe, dlatego w tym cyklu wzielam CLO i rezultat jest, bo dwa piękne pecherzyki.
Takze czekamy do poniedziałkuAtopikowa, Imbirowa lubią tę wiadomość
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Maj 2022 - decyzja o IVF
1. Transfer - beta 0.
nick nieaktualnyAtopikowa wrote:Hej dziewczyny. My o 2 dziecko staramy sie juz 3 lata. Pierwsza ciążę zaszłam w 1 cyklu starań naturalnie. Teraz to jest jakiś kosmos... maż ma morfologia plemników 2 % reszta ok. Czy komuś udała się IUI z słabą morfologia?
-
Dziewczyny rozumiem, ze nie u wszystkich są dobre wyniki, każda ma inna sytuacje. Ale znam historię i to nie jedną, gdzie kobiety leczyły się latami na niepłodność i nic im nie wychodziło, zdecydowały się na adopcje, bo tak pragnęły dziecka a potem zachodziły w ciążę, wiec dlatego myśle, że głowa tez robi swoje. Takie jest moje zdanie i wcale nie musicie się ze mną zgadzać
-
U mnie okres się rozkręca 😭😭😭 tracę nadzieję. Tym razem wszystko było idealnie. Odpowiedni czas podania zastrzyku, idealne duży pęcherzyk, dobre wyniki... już mam dość. Najlepiej niech rodzi się na pęczki niechcianych dzieci z wpadek, albo w patologiach, a w kochających domach nie...
-
MONIKA wrote:Praktycznie juz na pierwszej wizycie, czyli w grudniu powiedział, zeby raczej nastawic sie na IUI, bo morfologia slaba, ale ilosc bardzo duża wiec jest duża szansa. Z resztą to samo powiedziała znajoma położna.
W międzyczasie u mnie wyszlo niskie amh (1.12 - 29 lat) i ogólnie te moje jajeczka podobno słabe, dlatego w tym cyklu wzielam CLO i rezultat jest, bo dwa piękne pecherzyki.
Takze czekamy do poniedziałkuOna 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Jakieś badania bym może zrobiła. Tylko nie wiem co. Coś głębiej pogrzebać? Jest sens?
Męża wysłać na głębszą diagnostykę jeśli podstawowe są ok?