X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Sanna my też podchodzimy pierwszy raz do ivf. Na razie nie robię kariotypów,. Daj losie, że uda się za pierwszym razem i może to niepotrzebny wydatek i stres? A wątpie, żeby kliniki wymagały to na starcie.

Mąż już zrobił czekamy na wynik, Lipa a kiedy podchodzicie?? Państwowo czy prywatnie i gdzie ??

Cisza a nóż ?:) Testy sa straszne ale kusza rownie strasznie :)

74di4z174lr410ce.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, Jezu, nawet mi nie mów, nie wyobrażam sobie że po transferze zrobię test a on wyjdzie fałszywie pozytywny... Może Twój jednak był ok? Chyba poleciałabym na betę.

Inska lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Cisza, Jezu, nawet mi nie mów, nie wyobrażam sobie że po transferze zrobię test a on wyjdzie fałszywie pozytywny... Może Twój jednak był ok? Chyba poleciałabym na betę.

V, spokojnie! może ja mam takiego pecha do fałszywek :)

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi się niestety nie udało. 8 dzień po transferze mrożonego zarodka beta 1,50 :/ chyba nie ma już szans żeby urosła? Jak myślicie?

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Mąż już zrobił czekamy na wynik, Lipa a kiedy podchodzicie?? Państwowo czy prywatnie i gdzie ??

Cisza a nóż ?:) Testy sa straszne ale kusza rownie strasznie :)

jutro/pojutrze powinnam dostać @, i od 2dc ruszam ze stymulacją. Tak więc to jużten cykl :) my z programu rządowego, Parens Rzeszów

Inska lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Dziewczyny :) kocham testy ciążowe :) do rzeczy: niedawno Któraś z "nas" pisała o nord testach i nawet podała link do allegro. Myśląc o nadchodzącym miesiącu z in vitro zakupiłam parę sztuk (ku zasadzie: w necie taniej). Przyszły z dwa dni temu, ale dzisiaj zmotywowałam się by pójść na pocztę i je odebrać. Oczywiście jak odebrałam to postanowiłam jeden zrobić (bo mam jakieś 8 dni po owu) no i wyszedł pozytywny :) i to nie jakaś tam kreska "popierduszka" tylko druga, widoczna różowa kreska :) Powiem Wam, że się uśmiałam, bo zupełnie nie wierzę, że mając swoje problemy mogłabym być w naturalnej ciąży (skoro po pięciu in vitro nawet nie byłam). Chyba nie pozostaje mi nic innego jak resztę tych testów wyrzucić :)

idę kawkować :)

Ty nie kawkuj tylko idź robić betę.
    Ja bym oszalała!

Inska lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    Dziewczyny mi się niestety nie udało. 8 dzień po transferze mrożonego zarodka beta 1,50 :/ chyba nie ma już szans żeby urosła? Jak myślicie?

To więcej niż 1. Nie mam doświadczenia w betowaniu po ivf, ale ja nie traciłabym nadzieji.

Mimbla lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ty nie kawkuj tylko idź robić betę.
    Ja bym oszalała!

ani mi się śni!
    szkoda pieniążków ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:

Kurde, niziutko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Dziewczyny :) kocham testy ciążowe :) do rzeczy: niedawno Któraś z "nas" pisała o nord testach i nawet podała link do allegro. Myśląc o nadchodzącym miesiącu z in vitro zakupiłam parę sztuk (ku zasadzie: w necie taniej). Przyszły z dwa dni temu, ale dzisiaj zmotywowałam się by pójść na pocztę i je odebrać. Oczywiście jak odebrałam to postanowiłam jeden zrobić (bo mam jakieś 8 dni po owu) no i wyszedł pozytywny :) i to nie jakaś tam kreska "popierduszka" tylko druga, widoczna różowa kreska :) Powiem Wam, że się uśmiałam, bo zupełnie nie wierzę, że mając swoje problemy mogłabym być w naturalnej ciąży (skoro po pięciu in vitro nawet nie byłam). Chyba nie pozostaje mi nic innego jak resztę tych testów wyrzucić :)

idę kawkować :)

o matko!!! leź na betę, mnie test ŻADEN nigdy nie oszukał jak ciąży nie było to ani cienia cienia cienia nie było... dziwne to na prawdę !!!

cisza, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    o matko!!! leź na betę, mnie test ŻADEN nigdy nie oszukał jak ciąży nie było to ani cienia cienia cienia nie było... dziwne to na prawdę !!!

Skarbie mój kochany :) ja juz taaaaaaak długoooo żyję :) i tyle cienia cieniów widziałam, że aż mi się samej żal robi na samą myśl :) Ta jest co prawda zacna (może uda mi się gdzieś wrzucić), ale w cuda przestałam wierzyć dawno temu :*

PS. Wcale nie jestem tak stara jak to zabrzmiało :P

myszaaa, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, to nasikaj na jeszcze jeden! Zrób to dla nas, jeśli nie dla siebie

Konwalia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza... nigdy nie slyszalam by nordtest sie pomylil... o pepino i innych cudach tak ale nordtest nie! No wez ze no kobieto lec na ta bete! Byly niepowodzenia bo byl powod! Teraz go nie ma :) zolnierze dobre to i ciaza jest :D

To ja podalam link- zobacz czy tak jak ja masz czulosc 10?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:58

myszaaa, mysza89, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszła na bete. Tyle znam przypodków ze po in vitro (nieudanych), kobiety zachodzą naturalnie. Wcale bym sie nie zdziwila jakby sie okazalo ze i tobie sie to udało

myszaaa, mysza89, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz na bede !!!! sama osobiście ci za nią moge zwrocic kase jesli bedzie negatywna :)

Libra, Konwalia lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was za te wiarę :) :*
    Lipa, wedle życzenia... zaraz nasikam dla Ciebie :)

buziaki!

myszaaa, Mimbla, Libra, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza pokaz od razu zdjecie :D! Troche wiary, wygralas walke z immunologia ktora byla przyczyna niepowodzen!

Libra lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Uwielbiam Was za te wiarę :) :*
    Lipa, wedle życzenia... zaraz nasikam dla Ciebie :)

buziaki!

dziekuję bardzo ;)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuu odświeżam co chwilę strone !!!

a tu cisza!!! ale nie ta forumowa :D
    a spodziewam się forumowej :D

sylwiaśta159, cisza, Mimbla, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    jezuu odświeżam co chwilę strone !!!

a tu cisza!!! ale nie ta forumowa :D
    a spodziewam się forumowej :D

Momentos :) szukam gdzie to badziewie wrzucić :)
    ale zabawa :)

‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ