X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    a nie mówiłam, że nordy są OK! cisza uwierz, kochana, uwierz! 3 testy się nie mylą! ten 3 test to facelle? w 8 dpo tez piekna kreska :)

tak, facelle, poszłam do rossmana bo jak mnie Piggy wysłała po testy to przypomniałam sobie, że pasta do zębów się kończy...

sylwiaśta159, triss, Selena, justa1234, Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo matko, jakie tu od rana emocje :)
    Cisza, gratuluję i uwierz że to naprawdę się dzieje, dzidziuś do ciebie nadciąga :))

Dziewczyny moja znajoma miała in vitro 10 lat temu i uwierzcie że jak tylko urodziła córkę, tak zaskoczyli że po in vitro naturalnie zaszła jeszcze w dwie ciąże - a lekarze marnie widzieli w ogóle nawet sztuczne zapłodnienie. Także jak widać różne cuda się zdarzają, nigdy nie można przestać wierzyć i mieć nadzieje :)

mysza89, sylwiaśta159, Selena, V., gosia81, Inska, Takanijaka, Beata.D, mia6, Libra, Konwalia lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• kuciak Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza zrób tez progesteron żeby nie bylo :-) i czekamy na wyniki

Inska, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    łoo matko, jakie tu od rana emocje :)
    Cisza, gratuluję i uwierz że to naprawdę się dzieje, dzidziuś do ciebie nadciąga :))

Dziewczyny moja znajoma miała in vitro 10 lat temu i uwierzcie że jak tylko urodziła córkę, tak zaskoczyli że po in vitro naturalnie zaszła jeszcze w dwie ciąże - a lekarze marnie widzieli w ogóle nawet sztuczne zapłodnienie. Także jak widać różne cuda się zdarzają, nigdy nie można przestać wierzyć i mieć nadzieje :)

Ja przestałam wierzyć dawno temu. Wszystko co robimy robię tylko po to by sobie kiedyś nie zarzucić, że nie zrobiliśmy wszystkiego... tym bardziej, że ja jestem 35+, więc czas ucieka.
    Teraz leczyłam się szczepieniami z limfocytów męża - taka ostatnia deska ratunku. Zajęło to paręnaście tygodni, w tym czasie obliczyłam, że zrobiłam 3000 kilometrów na trasie dom - klinika w Łodzi. W te metodę też nie wierzyłam, ale nie bałam się spróbować. I spróbuję pewnie kolejnych.

Wczoraj pokazując mężowi leki do procedury, którą mam zacząć w przyszłym tygodniu powiedziałam mu, że to ostatni raz, bo już mam dość. On odpowiedział: "o nie moja kochana, mamy cel i musimy go osiągnąć. Przecież my nie jesteśmy z tych co się poddają".

:)

mysza89, magic1, Selena, V., gosia81, shooa, Inska, Mimbla, Takanijaka, Beata.D, Libra, SzewskaPasja, Mimi86 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza i może zostaliście za to nagrodzeni :) trzymam kciuki!

Inska lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta jaka jest dr P
    Bo mam u niej jutro podglad hodowli i nie wiem czego sie spodziewac
    ( tz wypytywac czy sama powie co i jak )

A i Cisza oby to bylo to <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Hej dziewczyny
    Zrobiłam badanie homocysteiny. Wyszedł mi wynik 11,20 µmol/l.

normy
    z suplementacja folianami <12
    bez suplementacji folianamia <15

A co on oznacza?

ja mialam homocysteine 7, wiec w normie... a bierzesz kwas foliowy w wiekszej dawce i czy masz mutacje MTHFR stwierdzona?

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Ja przestałam wierzyć dawno temu. Wszystko co robimy robię tylko po to by sobie kiedyś nie zarzucić, że nie zrobiliśmy wszystkiego... tym bardziej, że ja jestem 35+, więc czas ucieka.
    Teraz leczyłam się szczepieniami z limfocytów męża - taka ostatnia deska ratunku. Zajęło to paręnaście tygodni, w tym czasie obliczyłam, że zrobiłam 3000 kilometrów na trasie dom - klinika w Łodzi. W te metodę też nie wierzyłam, ale nie bałam się spróbować. I spróbuję pewnie kolejnych.

Wczoraj pokazując mężowi leki do procedury, którą mam zacząć w przyszłym tygodniu powiedziałam mu, że to ostatni raz, bo już mam dość. On odpowiedział: "o nie moja kochana, mamy cel i musimy go osiągnąć. Przecież my nie jesteśmy z tych co się poddają".

:)

i walkę wygraliście ,los Wam wynagrodził :)wiele przeszłas ja sobie za każdym.razem powtarzam mam dosc nie dam rady to ostatni raz ....i co ??ścieram sie dalej ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Sylwiasta jaka jest dr P
    Bo mam u niej jutro podglad hodowli i nie wiem czego sie spodziewac
    ( tz wypytywac czy sama powie co i jak )

A i Cisza oby to bylo to <3
    To najlepsza Pani dr, wizyta trwa dłużej niż u dr M, więcej mówi na pewno, jakbyś czegoś nie wiedziała spokojnie możesz pytać, nie pośpiesza, jest bardzo konkretna i sympatyczna :)

cisza- leczenie przyniosło efekt, kochana- ja wiem, że ciężko w to uwierzyć, ja sama sobie nie wyobrażam, że ja mogę być mamą... ja? przecież tyle czasu się nie udaje... ale u Ciebie to się dzieje, uwierz w kropka!

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza życzę wysokiej bety :-D ;-)

A tak swoją drogą mam koleżankę, mieli pięć ivf,u nich problem męski i to taki ze na naturalna ciążę nie mieli szans,po tych wszystkich nie udanych procedurach odpuscili totalnie i jakimś cudem zaszła w ciążę naturalnie :-D

Beata.D, Libra lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, a Ty miałaś chyba 5 transferów a nie 5 stymulacji ivf?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Hej dziewczyny
    Zrobiłam badanie homocysteiny. Wyszedł mi wynik 11,20 µmol/l.

normy
    z suplementacja folianami <12
    bez suplementacji folianamia <15

A co on oznacza?

Mnie wyszło 15 i dr M. mówił, żeby się tym nie przejmować.

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • V. Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, wow! Kciuki za jutro! :)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, właśnie tą walke wygraliście :) Powodzenia jutro na becie, trzymam już kciuki. Będzie dobrze, musi być :*

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bomba, takie informacje bradzo ciesza! Powodzonka na becie !!!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, moim zdaniem 3 pozytywne testy z rzędu nie mogą wskazywać pomyłki, z reszta czyta sie ze testy mogą nie pokazać wczesnej ciazy, ale raczej nie odwrotnie ;)

Moje dzisiejsze podejście nr 2 na prawo jazdy zawalone... Jak ja mam zrobic ten cholerny łuk?!?!?!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Cisza, a może jednak coś jest na rzeczy ;)

Mam pytanie do koleżanek, które niestety poroniły. Po jakim czasie od poronienia lekarz pozwolił Wam podchodzić do kolejnej procedury in vitro?

Po pierwszej normalnej miesiączce, czyli tak naprawdę w drugim cyklu po łyżeczkowaniu. Jeśli bez łyżeczkowania to pozwalają w pierwszym.

• Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza a mam pytanie odnośnie tej immunologi.. Robilas tylko badanie MLR? i na jego podstawie dostalas szczepionki z limfocytóe meza?? i jak w ogole trafilas na to ze moze to byc problem z immunologia...

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Po pierwszej normalnej miesiączce, czyli tak naprawdę w drugim cyklu po łyżeczkowaniu. Jeśli bez łyżeczkowania to pozwalają w pierwszym.

No i jeszcze pewnie beta musi spaść do zera. Kurde, u mnie z naturalnymi miesiączkami jest ciężko, więc pewnie będę musiała poprosić o jakąś luteinę...

Cisza, kciuki za betę!!!

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Ja tez miałam lyzeczkowanie i gin w klinice aż się za głowę chwycił jak to usłyszał, tak jak piggy pisze małe ciążę najlepiej naturalnie poronic.
    Ciszaaa aleś zrobiła napięcie hehe ja juz bym na bete leciala

u mnie pęcherzyk nie był duży i próbowali tabletkami poronnymi i udało się ładnie się macica oczyściła. ale miałam zabieg bo endometrium miało ok 15mm i mówili, że to za grube i trzeba trochę..."odchudzić". z tym, że po zbiegu dwa tyg byłam na kontroli i podobno wszystko było ładne, endometrium jednolite więc mam nadzieję, że nie spartolili tematu.

Mimi86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ