IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny... Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy zamiast się łudzić, nie udało się i tyle, show must go on... Nie sądzę, żeby było za wcześnie na tak czuły test, to już 12 dpp, dziewczynom tu wcześniej kreski wychodziły, którejś ten NordTest pokazał betę 6... Ja już nie mam złudzeń. Czekam na ten wynik jak na zbawienie tylko po to, żeby sobie tę informację przypieczętować.
Jeśli to był "tylko" brak szczęścia, to ok, nie tym razem to może następnym... Ale ogarnia mnie strach, że przyczyna jest poważniejsza. Że nasze kariotypy są skopane albo coś w tym guście... Od razu dzisiaj zapytałam w Diagnostyce o to badanie, 420 zł, czas oczekiwania na wynik 6 tygodni. Myślę, że zbadamy, tylko najpierw chcemy jeszcze pogadać z lekarzem. Na 99% pójdziemy też na konsultację do innej kliniki, tam gdzie robią IMSI, może to dla nas lepsza opcja niż ICSI.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
lipa wrote:V. O której masz mieć wynik bety?
Nie mam pojęcia. Chyba jestem w szoku, bo nie pomyślałam żeby zapytać. Ale zamówiłam na cito, więc pewnie w okolicach pory obiadowej. Moja diagnostyka nie ma labu, wożą próbki do innej.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyV. Przy slabej morfologii to tylko IMSI. Popatrz jaka jest roznica z doborze plemnika
http://klinikanieplodnosci.pl/IMSI.html
Na dole masz zdjecie plemnika przy icsi a przy imsi- imsi pozwoli wybrac te najlepsze bowiem powiekszenie jest znacznie wieksze przy icsi nie widac tak wad plemnika jak przy imsi. Macie tez zwiekszona fragmentacje DNA plemnikow wiec tym bardziej to bedzie najlepsza opcja.
Co do kariotypow nie martw sie- to nie jest tak czeste by miec w nim cos pokopane. Ja tez bardzo sie balam a wyszly OK.
Poczekajmy na bete :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:43
-
V. Powiem Ci tylko tyle że ja osobiście w sikańce nie wierzę. Jeśli teoretycznie beta może nie wyjść jeszcze w 6dpt a ciąża jest prawdopodobna, to tym bardziej oszukaniec może nie wykazać kreski w 7dpt. Tak też moje kciuki są cały czas zaciśnięte tak bardzo mocno!
sylwiaśta159, Pola7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
opu stymulacja jest hormonami a nie sterydami. można ewentualnie dostać od lekarza jakieś tam sterydy typu encorton, encortolon czy coś tam jeszcze.
ja brałam encortolon i nic a nic nie przytyłam. A podczas samej stymulacji przybyło mi około 2kg. -
Piggy wrote:tylko dobrze wiedzieć , który chetnie zajmie się ciążą z in vitro. Bo jak wiadomo nie każdy chce.
Proponuję założyć wątek na ten temat i wpisywać nazwiska i miasta. No chyba że już taki jest na ciążówkach
Tutaj jest instytucja tzw. ginekologa pierwszego kontaktu i łaski nie robi, prowadzić musi. -
szałwia wrote:Nie chcą prowadzić ze względu na klauzulę sumienia czy że się boją, bo bardziej skomplikowana?
Tutaj jest instytucja tzw. ginekologa pierwszego kontaktu i łaski nie robi, prowadzić musi.
Ze względu na to, że może być bardziej skomplikowana. Może być, ale przecież nie musi...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
lipa wrote:Szykuje mi się dziś mały zjazd rodzinny i mam takie pytanie: mogę podczas stymulacji menopurem wypić lampkę czy dwie wina? Nie zaszkodzi mi albo jajeczkom? Nic innego nie biorę oprócz suplementow17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnylipa wrote:Szykuje mi się dziś mały zjazd rodzinny i mam takie pytanie: mogę podczas stymulacji menopurem wypić lampkę czy dwie wina? Nie zaszkodzi mi albo jajeczkom? Nic innego nie biorę oprócz suplementow
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzwonilam do laboratorium... zamrozili mi jedna blastke AB... embriolog mowi ze te najlepsze zamrozili mi w 2 i 3 dobie a te gorsze zostawili do 5 doby i z tych niby gorszych zostala ta blastka AB.
Lipa tez mysle ze lepiej odpuscic niz potem sie zastanawiac czy nie zaszkodzilasWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:07
Fedra, szałwia, mia6, Mimi86, Libra lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Dzwonilam do laboratorium... zamrozili mi jedna blastke AB... mowi ze te najlepsze zamrozili mi w 2 i 3 dobie a te gorsze zostawili do 5 doby i z tych niby gorszych zostala ta blastka AB.