X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja głosowałam na Nowoczesną i ponoć mają być w Sejmie. Z tego jednego się cieszę.

nie mam telewizora ale zaraz sobie włączę radio internetowe zeby być na bieząco....

czarownica_tea, gosia81 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :)

Wow, ale naprodukowalyscie. Aż nie wiem juz co mialam komu odpisac, wiec z tego co pamietam:

Anatolko, gratuluje pieknego przyrostu :) pytalam tez ostatnio o twoje objawy- czulas sie jakos inaczej by moc przypuszczac ze sie udalo? Nie wiem czy ominelas w tlumie mone pytanie czy po prostu nie chcialas odpowiedziec :)

Mimi, ja tez mysle ze jak ominiesz co nieco to nic sie nie stanie- dzialanie bedzie zachowane a czas zleci szybciej:) a ciekawe jakbys tak brala te anty bez zadnej przerwy na krwawienie z odstawienia i jakbys sie dowiedziala ze provita ma juz zgode to odstawilabys i czekala na krwaeirnie by zaczac od razu stymulacje? Przeciez nie chodzi ci o dzialanie antykoncepcyjne tylko wyciszenie a nawet jakbys je przestala brac w polowie drugiego opakowania np to przeciez wyciszone jajniki beda. Choc nie wiem czy tak mozna musialabys pogadac z doktorkiem?

Asiula, bardzo sie ciesze, ze wszystko znosisz coraz lepiej, po burzy zawsze wychodzi slonce i tego sie trzymajmy wszystkie :)

Inska esttadiol rosnie , jest tendencja wzrostowa wiec to jest najwazniejsze :)) bedzie dobrze :)

Lipa trzymam kciuki za Twoje komoreczki, wszystkie tu o nich cieplo myslimy wiec bedzie dobrze. :* kiedy maja dzwonic z kliniki do Ciebie?

Mysza- ja nawet nie chce slyszec czegos w stylu " ... to ja calkowicie odpuszczam" ...
    Jak patrzylam dzis na tego malego szkraba... serce sie tak raduje... ten kazdy odwzajemniony usmiech jest bezcenny. Od 4 nad ranem skurczybyk juz mi nie spal, mleka nie, bajka nie, kolysanka nie... oczy jak 5 zl i tak oto zaczelam dzis dzien :P z malym szkrabem od 4 ogladajac reklamy mango :P a kiedy wszystkich pobudzil piszczeniem to on poszedl sobie spac :P

Ja chcialam sobie przedluzyc troche cykl chociaz do wtorku wiec bralam jeszcze lutinusa a od rana ( czyli planowo jesli za dzien owulacji przyjac dzien punkcji) mam plamienia wiec odstawie i pewnie jutro @ dostane a we wtorek mam wizyte i dowiem sie co z crio.

Drugi raz w tym miesiacu dostalam opryszczke! Jak nie meczyla mnie kilka lat, tak teraz prosze... chyba jednak organizm jest oslabiony tym calym i vitrowym dzialaniem... ;) no i martwi mnie tez to ze mialam kontakt z osoba chora na ospe- mam nadzieje ze nie zachoruje. Niby chorowalam juz na ospe, ale jej przebieg skonczyl sie na dokladnie 3 albo 4 krostach :P no ale lekarz powiedzial ze to byla ospa, zreszta wszyscy wtedy w domu hurtowo zachorowalismy.

Milego wieczoru :*

Ps wstepne wyniki sa przerazajace... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 21:17

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Dzięki Wam wszystkim! Kochane jesteście! Dzięki Wam przechodzę przez to naprawdę spokojnie (juz). I powiem Wam jedno-co nas nie zabije, to nas wzmocni!
    U mnie beta bardzo długo spadała do zera. Chyba miesiąc
    Ale ja startowałam z ponad 40 tysięcy...
    Ja endo miałam chyba 13 i miałam zabieg dokładnie nie pamiętam musi być chyba mniej niż 11. Wiesz po cytotecu to też nie jest takie typowe łyzeczkowanie kanal szyjki jest po cytotecu szeroki, to jest tylko jakby wygarnięcie tego co zostało w macicy. Myślę że jest to mniejsze zło.

Antonelka to piszemy na forum ja jutro zadzwonię do invicta Gdańsk albo napiszę maila do kogoś tam kompetentnego....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Nie ... PiS 39%... Czego my się teraz mamy spodziewać??
    dziewczyny

słyszałam, jak któryś poseł wypowiadał się o zakazie invitro w Polsce.
    powiem szczerźe, nie zdziwię się, jak wpadną na ten pomysł......

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Boże... Ja nie wiem co nasz czeka. aż się boję.... Płakać mi się chce. :( pojadę pod sejm jeśli będzie trzeba!

napewno zniosą dofinansowanie IVF

oby nie zablokowali zabiegów....
    bałam się o tym myśleć, ale teraz, gdy widzę samodzielną władzę PiS to szczerze sie tego obawiam.

• agulas Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będą najbardziej stresujące 4 lata dla nas z problemami.. Miejmy nadzieję że szybko mina a nasz kraj nie zostanie zbudowany...

Reni555, gosia81 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dobry wieczor :)

Wow, ale naprodukowalyscie. Aż nie wiem juz co mialam komu odpisac, wiec z tego co pamietam:

Anatolko, gratuluje pieknego przyrostu :) pytalam tez ostatnio o twoje objawy- czulas sie jakos inaczej by moc przypuszczac ze sie udalo? Nie wiem czy ominelas w tlumie mone pytanie czy po prostu nie chcialas odpowiedziec :)

Mimi, ja tez mysle ze jak ominiesz co nieco to nic sie nie stanie- dzialanie bedzie zachowane a czas zleci szybciej:) a ciekawe jakbys tak brala te anty bez zadnej przerwy na krwawienie z odstawienia i jakbys sie dowiedziala ze provita ma juz zgode to odstawilabys i czekala na krwaeirnie by zaczac od razu stymulacje? Przeciez nie chodzi ci o dzialanie antykoncepcyjne tylko wyciszenie a nawet jakbys je przestala brac w polowie drugiego opakowania np to przeciez wyciszone jajniki beda. Choc nie wiem czy tak mozna musialabys pogadac z doktorkiem?

Asiula, bardzo sie ciesze, ze wszystko znosisz coraz lepiej, po burzy zawsze wychodzi slonce i tego sie trzymajmy wszystkie :)

Inska esttadiol rosnie , jest tendencja wzrostowa wiec to jest najwazniejsze :)) bedzie dobrze :)

Lipa trzymam kciuki za Twoje komoreczki, wszystkie tu o nich cieplo myslimy wiec bedzie dobrze. :* kiedy maja dzwonic z kliniki do Ciebie?

Mysza- ja nawet nie chce slyszec czegos w stylu " ... to ja calkowicie odpuszczam" ...
    Jak patrzylam dzis na tego malego szkraba... serce sie tak raduje... ten kazdy odwzajemniony usmiech jest bezcenny. Od 4 nad ranem skurczybyk juz mi nie spal, mleka nie, bajka nie, kolysanka nie... oczy jak 5 zl i tak oto zaczelam dzis dzien :P z malym szkrabem od 4 ogladajac reklamy mango :P a kiedy wszystkich pobudzil piszczeniem to on poszedl sobie spac :P

Ja chcialam sobie przedluzyc troche cykl chociaz do wtorku wiec bralam jeszcze lutinusa a od rana ( czyli planowo jesli za dzien owulacji przyjac dzien punkcji) mam plamienia wiec odstawie i pewnie jutro @ dostane a we wtorek mam wizyte i dowiem sie co z crio.

Drugi raz w tym miesiacu dostalam opryszczke! Jak nie meczyla mnie kilka lat, tak teraz prosze... chyba jednak organizm jest oslabiony tym calym i vitrowym dzialaniem... ;) no i martwi mnie tez to ze mialam kontakt z osoba chora na ospe- mam nadzieje ze nie zachoruje. Niby chorowalam juz na ospe, ale jej przebieg skonczyl sie na dokladnie 3 albo 4 krostach :P no ale lekarz powiedzial ze to byla ospa, zreszta wszyscy wtedy w domu hurtowo zachorowalismy.

Milego wieczoru :*

Ps wstepne wyniki sa przerazajace... :/
    Myślałam,że tylko ja mam po ivf tą cholerną opryszczke meczy mnie wiecznie pomaga tylko heviran ...

To sie teraz dołamałam pis może samodzielnie rządzić:( jak powiedział mòj mąż chcą pojechać do ludzi mogą polecieć znòw .....:(

No nic czas kupić żel i co dzień się starać o dziecko może zdarzy się cud ...

Reni555 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... szkoda to w ogóle komentować... W jakim my kraju żyjemy, że tyle ludzi na pisiorow głosowało...

Reni555, mysza89 lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    napewno zniosą dofinansowanie IVF

oby nie zablokowali zabiegów....
    bałam się o tym myśleć, ale teraz, gdy widzę samodzielną władzę PiS to szczerze sie tego obawiam.

Polityka prorodzinna.....masakra

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakazać nie mogą. Jetsesmy w Unii. Nikt nie wyrazi na to zgody. Jest jeden kraj na świecie który zabrania in vitro. Ewentualnie zniosą refundacje i program ministerialnych. :(

Reni555, Mimbla, gosia81, Libra lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole.....musiałam tu wejść. Chyba nikt bardziej nie ubolewa nad wynikiem niż my- będące w temacie ivf :/

Tragedia.

dfe01f0225.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Kochana ,bo z Ciebie twarda babka jest :)

Wczoraj w klinice zwiększono mi estrofem na 3x1 i oczywiscie mam brac dopochwowo no i po aplikacji po pewnym czasie poczułam swędzenie pieczenie itd oni twierdza ze nie moge byc uczulona i nie mają na co mi tego zamienić to co teraz ??

Zjadaj, nie stosuj dopochwowo będziesz mniej odczuwać. Ja do dnia transferu mimo uczulenia na całym ciele brałam. Od transferu mam plastry Systen 50. Zmieniam co drugi dzień.

Sylwia, czułam się chora, nie w ciazy. Nadal nie czuje się jakoś nadzwyczaj inaczej. Tylko @ brak.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kala 1980 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z oddzialu ginekologicznego. Niestety kazali mi zostac. Na razie widac pecherzyki ale nie wiadomo czy to poczatek poronienia czy ciaze da sie utrzymac. Dlatego mam lezec w szpitalu. Dostalam dodatkowo duphaston i nospe i leze. Trzymajcie kciuki za mnie i blizniaki.

transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
    transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - :( beta ujemna
    transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
    Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna :(
    Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8 :(
    Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
    Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2 :(
    Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
    202112105581.png[/url]
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni będą rządzić sami...Maja przewagę w rządzie....!!:'(:'(:'(:'(

Reni555, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Zakazać nie mogą. Jetsesmy w Unii. Nikt nie wyrazi na to zgody. Jest jeden kraj na świecie który zabrania in vitro. Ewentualnie zniosą refundacje i program ministerialnych. :(

oby :)

pojedyńcze wypowiedzi były o zakazie

ale skoro Uńia na to nie pozwoli to .... uff miejmy nadzieje

• justa1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala trzymaj się dzielnie z kropusiem <3 <3

Kala 1980 lubi tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:
    Pozdrowienia z oddzialu ginekologicznego. Niestety kazali mi zostac. Na razie widac pecherzyki ale nie wiadomo czy to poczatek poronienia czy ciaze da sie utrzymac. Dlatego mam lezec w szpitalu. Dostalam dodatkowo duphaston i nospe i leze. Trzymajcie kciuki za mnie i blizniaki.

Kochana trzymam z caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałych moich sił!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no wlasnie ja tez jestem w szoku, bo dwa razy w ciagu miesiaca? Przegiecie :/

Anatolka a bolal Cie brzuch okresowo?

Kala, trzymajcie sie dzielnie!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:

Kochana trzymajcie sie dzielnie. Malenstwa sa silne I dadza rade. Musisz w nie wierzyc. <3

Kala 1980, mysza89 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1980 wrote:

Kala myslimy o Tobie i Maluszkach

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ