IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ja głosowałam na Nowoczesną i ponoć mają być w Sejmie. Z tego jednego się cieszę.
nie mam telewizora ale zaraz sobie włączę radio internetowe zeby być na bieząco....
czarownica_tea, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczor
Wow, ale naprodukowalyscie. Aż nie wiem juz co mialam komu odpisac, wiec z tego co pamietam:
Anatolko, gratuluje pieknego przyrostupytalam tez ostatnio o twoje objawy- czulas sie jakos inaczej by moc przypuszczac ze sie udalo? Nie wiem czy ominelas w tlumie mone pytanie czy po prostu nie chcialas odpowiedziec
Mimi, ja tez mysle ze jak ominiesz co nieco to nic sie nie stanie- dzialanie bedzie zachowane a czas zleci szybciej:) a ciekawe jakbys tak brala te anty bez zadnej przerwy na krwawienie z odstawienia i jakbys sie dowiedziala ze provita ma juz zgode to odstawilabys i czekala na krwaeirnie by zaczac od razu stymulacje? Przeciez nie chodzi ci o dzialanie antykoncepcyjne tylko wyciszenie a nawet jakbys je przestala brac w polowie drugiego opakowania np to przeciez wyciszone jajniki beda. Choc nie wiem czy tak mozna musialabys pogadac z doktorkiem?
Asiula, bardzo sie ciesze, ze wszystko znosisz coraz lepiej, po burzy zawsze wychodzi slonce i tego sie trzymajmy wszystkie
Inska esttadiol rosnie , jest tendencja wzrostowa wiec to jest najwazniejsze) bedzie dobrze
Lipa trzymam kciuki za Twoje komoreczki, wszystkie tu o nich cieplo myslimy wiec bedzie dobrze. :* kiedy maja dzwonic z kliniki do Ciebie?
Mysza- ja nawet nie chce slyszec czegos w stylu " ... to ja calkowicie odpuszczam" ...
Jak patrzylam dzis na tego malego szkraba... serce sie tak raduje... ten kazdy odwzajemniony usmiech jest bezcenny. Od 4 nad ranem skurczybyk juz mi nie spal, mleka nie, bajka nie, kolysanka nie... oczy jak 5 zl i tak oto zaczelam dzis dzienz malym szkrabem od 4 ogladajac reklamy mango
a kiedy wszystkich pobudzil piszczeniem to on poszedl sobie spac
Ja chcialam sobie przedluzyc troche cykl chociaz do wtorku wiec bralam jeszcze lutinusa a od rana ( czyli planowo jesli za dzien owulacji przyjac dzien punkcji) mam plamienia wiec odstawie i pewnie jutro @ dostane a we wtorek mam wizyte i dowiem sie co z crio.
Drugi raz w tym miesiacu dostalam opryszczke! Jak nie meczyla mnie kilka lat, tak teraz prosze... chyba jednak organizm jest oslabiony tym calym i vitrowym dzialaniem...no i martwi mnie tez to ze mialam kontakt z osoba chora na ospe- mam nadzieje ze nie zachoruje. Niby chorowalam juz na ospe, ale jej przebieg skonczyl sie na dokladnie 3 albo 4 krostach
no ale lekarz powiedzial ze to byla ospa, zreszta wszyscy wtedy w domu hurtowo zachorowalismy.
Milego wieczoru :*
Ps wstepne wyniki sa przerazajace...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 21:17
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Dzięki Wam wszystkim! Kochane jesteście! Dzięki Wam przechodzę przez to naprawdę spokojnie (juz). I powiem Wam jedno-co nas nie zabije, to nas wzmocni!
Ale ja startowałam z ponad 40 tysięcy...
Ja endo miałam chyba 13 i miałam zabieg dokładnie nie pamiętam musi być chyba mniej niż 11. Wiesz po cytotecu to też nie jest takie typowe łyzeczkowanie kanal szyjki jest po cytotecu szeroki, to jest tylko jakby wygarnięcie tego co zostało w macicy. Myślę że jest to mniejsze zło.
Antonelka to piszemy na forum ja jutro zadzwonię do invicta Gdańsk albo napiszę maila do kogoś tam kompetentnego.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Boże... Ja nie wiem co nasz czeka. aż się boję.... Płakać mi się chce.
pojadę pod sejm jeśli będzie trzeba!
napewno zniosą dofinansowanie IVF
oby nie zablokowali zabiegów....
bałam się o tym myśleć, ale teraz, gdy widzę samodzielną władzę PiS to szczerze sie tego obawiam.
-
sylwiaśta159 wrote:Dobry wieczor
Wow, ale naprodukowalyscie. Aż nie wiem juz co mialam komu odpisac, wiec z tego co pamietam:
Anatolko, gratuluje pieknego przyrostupytalam tez ostatnio o twoje objawy- czulas sie jakos inaczej by moc przypuszczac ze sie udalo? Nie wiem czy ominelas w tlumie mone pytanie czy po prostu nie chcialas odpowiedziec
Mimi, ja tez mysle ze jak ominiesz co nieco to nic sie nie stanie- dzialanie bedzie zachowane a czas zleci szybciej:) a ciekawe jakbys tak brala te anty bez zadnej przerwy na krwawienie z odstawienia i jakbys sie dowiedziala ze provita ma juz zgode to odstawilabys i czekala na krwaeirnie by zaczac od razu stymulacje? Przeciez nie chodzi ci o dzialanie antykoncepcyjne tylko wyciszenie a nawet jakbys je przestala brac w polowie drugiego opakowania np to przeciez wyciszone jajniki beda. Choc nie wiem czy tak mozna musialabys pogadac z doktorkiem?
Asiula, bardzo sie ciesze, ze wszystko znosisz coraz lepiej, po burzy zawsze wychodzi slonce i tego sie trzymajmy wszystkie
Inska esttadiol rosnie , jest tendencja wzrostowa wiec to jest najwazniejsze) bedzie dobrze
Lipa trzymam kciuki za Twoje komoreczki, wszystkie tu o nich cieplo myslimy wiec bedzie dobrze. :* kiedy maja dzwonic z kliniki do Ciebie?
Mysza- ja nawet nie chce slyszec czegos w stylu " ... to ja calkowicie odpuszczam" ...
Jak patrzylam dzis na tego malego szkraba... serce sie tak raduje... ten kazdy odwzajemniony usmiech jest bezcenny. Od 4 nad ranem skurczybyk juz mi nie spal, mleka nie, bajka nie, kolysanka nie... oczy jak 5 zl i tak oto zaczelam dzis dzienz malym szkrabem od 4 ogladajac reklamy mango
a kiedy wszystkich pobudzil piszczeniem to on poszedl sobie spac
Ja chcialam sobie przedluzyc troche cykl chociaz do wtorku wiec bralam jeszcze lutinusa a od rana ( czyli planowo jesli za dzien owulacji przyjac dzien punkcji) mam plamienia wiec odstawie i pewnie jutro @ dostane a we wtorek mam wizyte i dowiem sie co z crio.
Drugi raz w tym miesiacu dostalam opryszczke! Jak nie meczyla mnie kilka lat, tak teraz prosze... chyba jednak organizm jest oslabiony tym calym i vitrowym dzialaniem...no i martwi mnie tez to ze mialam kontakt z osoba chora na ospe- mam nadzieje ze nie zachoruje. Niby chorowalam juz na ospe, ale jej przebieg skonczyl sie na dokladnie 3 albo 4 krostach
no ale lekarz powiedzial ze to byla ospa, zreszta wszyscy wtedy w domu hurtowo zachorowalismy.
Milego wieczoru :*
Ps wstepne wyniki sa przerazajace...
To sie teraz dołamałam pis może samodzielnie rządzićjak powiedział mòj mąż chcą pojechać do ludzi mogą polecieć znòw .....
No nic czas kupić żel i co dzień się starać o dziecko może zdarzy się cud ...Reni555 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ech... szkoda to w ogóle komentować... W jakim my kraju żyjemy, że tyle ludzi na pisiorow głosowało...
Reni555, mysza89 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Reni555 wrote:napewno zniosą dofinansowanie IVF
oby nie zablokowali zabiegów....
bałam się o tym myśleć, ale teraz, gdy widzę samodzielną władzę PiS to szczerze sie tego obawiam.
Polityka prorodzinna.....masakra
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Zakazać nie mogą. Jetsesmy w Unii. Nikt nie wyrazi na to zgody. Jest jeden kraj na świecie który zabrania in vitro. Ewentualnie zniosą refundacje i program ministerialnych.
Reni555, Mimbla, gosia81, Libra lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
mysza89 wrote:Kochana ,bo z Ciebie twarda babka jest
Wczoraj w klinice zwiększono mi estrofem na 3x1 i oczywiscie mam brac dopochwowo no i po aplikacji po pewnym czasie poczułam swędzenie pieczenie itd oni twierdza ze nie moge byc uczulona i nie mają na co mi tego zamienić to co teraz ??
Zjadaj, nie stosuj dopochwowo będziesz mniej odczuwać. Ja do dnia transferu mimo uczulenia na całym ciele brałam. Od transferu mam plastry Systen 50. Zmieniam co drugi dzień.
Sylwia, czułam się chora, nie w ciazy. Nadal nie czuje się jakoś nadzwyczaj inaczej. Tylko @ brak. -
Pozdrowienia z oddzialu ginekologicznego. Niestety kazali mi zostac. Na razie widac pecherzyki ale nie wiadomo czy to poczatek poronienia czy ciaze da sie utrzymac. Dlatego mam lezec w szpitalu. Dostalam dodatkowo duphaston i nospe i leze. Trzymajcie kciuki za mnie i blizniaki.transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Zakazać nie mogą. Jetsesmy w Unii. Nikt nie wyrazi na to zgody. Jest jeden kraj na świecie który zabrania in vitro. Ewentualnie zniosą refundacje i program ministerialnych.
oby
pojedyńcze wypowiedzi były o zakazie
ale skoro Uńia na to nie pozwoli to .... uff miejmy nadzieje -
Kala 1980 wrote:Pozdrowienia z oddzialu ginekologicznego. Niestety kazali mi zostac. Na razie widac pecherzyki ale nie wiadomo czy to poczatek poronienia czy ciaze da sie utrzymac. Dlatego mam lezec w szpitalu. Dostalam dodatkowo duphaston i nospe i leze. Trzymajcie kciuki za mnie i blizniaki.
Kochana trzymam z caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałych moich sił!!!!!!!!!!Kala 1980 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKala 1980 wrote:Pozdrowienia z oddzialu ginekologicznego. Niestety kazali mi zostac. Na razie widac pecherzyki ale nie wiadomo czy to poczatek poronienia czy ciaze da sie utrzymac. Dlatego mam lezec w szpitalu. Dostalam dodatkowo duphaston i nospe i leze. Trzymajcie kciuki za mnie i blizniaki.
Kochana trzymajcie sie dzielnie. Malenstwa sa silne I dadza rade. Musisz w nie wierzyc.Kala 1980, mysza89 lubią tę wiadomość
-
Kala 1980 wrote:Pozdrowienia z oddzialu ginekologicznego. Niestety kazali mi zostac. Na razie widac pecherzyki ale nie wiadomo czy to poczatek poronienia czy ciaze da sie utrzymac. Dlatego mam lezec w szpitalu. Dostalam dodatkowo duphaston i nospe i leze. Trzymajcie kciuki za mnie i blizniaki.
Kala myslimy o Tobie i MaluszkachKala 1980 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami