IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pabelka88 wrote:Kochana ja też byłam informowana w 7dobie.W 5 dobie zabrałam pod serce blastusie,a 2 pozostałe zarodki trochę się rozleniwily,i do blastki rozwinęły się w 6 dobie.Wtedy też zostały zamrożone.Poinformowano nas o tym w 7 dobie.
aaa no to ok. w sumie to przecież oni wiedzą co czynią a ja tu się chcę doktoryzować. Pani embriolog zabroniła łazić po forach i szukać info ;)Ciebie nie było literki?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:aaa no to ok. w sumie to przecież oni wiedzą co czynią a ja tu się chcę doktoryzować. Pani embriolog zabroniła łazić po forach i szukać info ;)Ciebie nie było literki?
W mojej klinice oznacza się cyframi,jednak na takiej samej zasadzie jak przy literach.Saramago lubi tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:Domyślam się że chodzi o oznaczenie klasy zarodka?
W mojej klinice oznacza się cyframi,jednak na takiej samej zasadzie jak przy literach.
Czyli 411 to jakby odpowiednik 4AA?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Oplata za EG jest jedna niezaleznie od ilosci zarodkow.
Apropo mrozenia bo cos mi sie tu przewinelo: takie zamrozone podwojnie mozna tez potem rozdzielic, z tym ze drugiego trzeba potrm ponownie zamrozic co rowna sie pewnej oplacie. Ja tak mam: mam jeszcze 2x dwudniowe i jedna blastke. Chce trojke dzieci- z tym ze trzecie dopiero po 30licze wiec, ze chociaz dwa z nich z nami zostana- no chyba ze trafi sie naturlas niespodziewany
O ile odpowiadajac na pytanie lunki- teraz mialam podane dwa- bo dalabym rade z blizniakami a wiadomo podajac 2 zarodki mamy 2x30-40% szans na powodzenie a nie 1x30-40%i ta nadzieje ze moze jak jeden nie da rady to da rade drugi. Tak nastepne transfery beda pojedyncze- bo przy jednym juz dziecku nie wyobrazam sobie blizniakow
Pytalam o mozliwosc blizniakow dr w klinice- odpowiedzial ze 4/5 kobiet bierze dwa zarodki a ciaz blizniaczych jest garstka- tak samo i wyszlo u mnie. Pierwszy transfer w drugiej dobie- mozliwie najlepszy zarodek 6A- beta ani drgnela. Drugi transfer- mozliwie najlepsze zarodki w 3 dobie 8A i 10A- zostala Marcelinadr mowil ze to samo jest z blastkami- podawane dwie 4AA a zostaje jedna. Wiadomo tez ze podane osobno to dwa transfery- w tym jeden nieudany. ALE- jednak mozliwosc ciazy blizniaczej dalej jest i trzeba to brac na poprawke- czy na taka ewentualnosc jestesmi gotowi, czy wolimy jednak dluzej poczekac a brac po jednym zarodku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 10:27
Anuszka, gosia81 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Kochana- mnie dr zalecila- i sama tez uwazam ze to dobru wybor Pregne Plus
jadam jak zawsze- mieso, warzywa, owoce itd wiec nie ma potrzeby suplementowac witamin typu A,B,C ... bo to w wystarczajacej ilosci dostarczam z pozywieniem. A pregna ma potrzebne kwasy tluszczowe, zelazo, jod wit D3 i kwas foliowy
i cena tez jest dobra w stosunku do jakosci
z tym, ze mialam zalecenie brac je od II trym a do konca I tylko kwas foliowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:13
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Piggy wrote:A co dr Niedbały to na mnie zrobila bardzo dobre wrażenie. Fakt jest nowa w klinice i jeszcze sie uczy, ale czasem lepsze jest takie świeże spojrzenie na problem. Poza tym nie wstydzi sie zadzwonic do kolegow po radę
Piggy, Ty też w Inwikcie? Napisz jak po punkcji.
Zapisalam się do Niedbaly zeby po prostu posluchac opinni innego lekarza. A ze robila mi punkcje to bedzie lepszy punkt zaczepienia do rozmowy
-
Generalnie czuje się jakbym miała @ dostać, nie wiem ile taki stan będzie trwał, i niestety prZeziebilam się, boli mnie gardło i nos mam przytkany i czuje każdą kość swojego ciała, pije herbatkę z miodem i cytrtną i mleko z miodem i mam nadzieje, że do poniedziałku się wykurujęOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
amygdala wrote:Mam mrozaka 3BC, myslicie że może byc ciąża z takiego slabeuszka? Dzis dostalam @ ciekawe czy w tym cyklu bedzie transfer...
A dlaczego nie?Ja miałam 2bc i 2bb, póki co ciąża jest haha ,kolejna beta za 2 godzinki.
Saramago lubi tę wiadomość
-
Neo84 wrote:Generalnie czuje się jakbym miała @ dostać, nie wiem ile taki stan będzie trwał, i niestety prZeziebilam się, boli mnie gardło i nos mam przytkany i czuje każdą kość swojego ciała, pije herbatkę z miodem i cytrtną i mleko z miodem i mam nadzieje, że do poniedziałku się wykuruję
Ja mam tak samo... może to kolejny objaw ciążowy?Stanka36 lubi tę wiadomość
-
Neo84 wrote:Anatolka ja tez pytanie do Ciebie jakie witaminy kupujesz dla kobiet w ciąży?
Neo, najpierw skończyłam opakowanie Femibion Natal 1, bo takie brałam przed ciążą. Później miałam takie dość drogie Mamadha premium a teraz mam feminovit+dha (https://www.doz.pl/apteka/p60884-Feminovit__DHA_kapsulki_miekkie_30_szt.) oprócz tego że względu na mutacje mam 5mg kwas foliowy. Ja zwracała dużą uwagę na dha, bo z jedzeniem ryb u mnie w ciąży średnio kiepsko. Mój Pawełek (ktoś pytał dziś o imię) nie bardzo je lubiwięc kwas dha wrzucalam Mu w tabletce chociaż
Ja witaminy musiałam brać, bo do 20tc bardzo wymiotowalam. Jedyny owoc w zasadzie jaki zyskał akceptację w tym czasie to banan. Inne nie lub bardzo sporadycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:45
Neo84, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Hejka
jestem po punkcji pobrano 9 cumulusów . Teraz tylko czekać do jutra na telefon i transfer w 3 lub 5 dobie zależy jak sie będą zarodki rozwijać . Przed wyjściem miałam jeszcze usg płynu za macica nie było wiec powinno być ok .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:48
nicka2229, Anatolka, amygdala, Asiula86, Elmirka, pabelka88, takasobieja, Neo84, india, Tosia 1981, V., gosia81, Saramago, Beata.D, Karo85 lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Kolejne podgladanie i juz pecherzy maja 14mm ( jhest ich duzo ale pare tylko dominujacych), od dzis do menu dodaje orgalutran i w poniedzialek podgladanie.
Ja biore witaminy: Ovarin (zamiennik inofoliku - ponoc bogatszy w skladniki), femibion, magneB6 i wit D3pabelka88, gosia81 lubią tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Melduje wykonanie zadania. 9 komórek pobranych
Asiula86, Elmirka, Anatolka, pabelka88, Anuszka, takasobieja, roletka, india, Tosia 1981, V., amygdala, gosia81, Beata.D, Konwalia, Karo85, shooa lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB