IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:bizona nie wiem czy z lutinusem jest tak jak z luteiną- ja rano siusiu i aplikuję. Nie leżę nic a nic i nawet mi to przez myśl nie przyszło
U mnie jest też tak że w dniu transferu mam nie aplikować luteiny tylko mieć ja ze sobą w klinice i zaaplikować po transferze
A mi mowili w klinice ze jak transfer mam np na 10 to rano o 6 aplikowac luteine.. hmm widze to klinika to inaczejMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
bizona wrote:Piatek albo sobota wiec 2,3 doba. Jutro bede wiedziec wiecej;)
Acha..dostalam Lutinus..jak wy go bierzecie rano? Dobrze bedzie jak zaaplikuje i poleze z 30 min i dopiero toaleta? Czy lepiej ze tak powiem dwojke zrobic i wtedy zaaplikowac? Tylko w tym drugim przypadku juz nie poleze tylko od razu do pracy;)
Trzymam kciuki, niech ladnie sie dzielabizona lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
bizona wrote:A ja mam napisane ze w dniu transferu mam biore normalnie wszystkie leki. Kurcze teraz bede miec rozkminke czy beac ten lutinus rano..
Ja zawsze bralam luteine przed transferem...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
bizona wrote:A ja mam napisane ze w dniu transferu mam biore normalnie wszystkie leki. Kurcze teraz bede miec rozkminke czy beac ten lutinus rano..
bizona, nie rozkminiaj tylko bierz wszystkie leki skoro tak kazaliKażda klinika ma inaczej i nie ma się co sugerować
ana167 moje podwójne gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 17:01
ana167 lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Dolaczam do Any..dzis na wizycie dwa pecherzyki z cialkiem zoltkowym..
Podwojne gratulacjeana167 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
MoNaKo wrote:bizona, nie rozkminiaj tylko bierz wszystkie leki skoro tak kazali
Każda klinika ma inaczej i nie ma się co sugerować
ana167 moje podwójne gratulacje
A co jest lepsze intralipid dzien przed czy w dniu transferu ?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:A co jest lepsze intralipid dzien przed czy w dniu transferu ?
Na pewno lepiej w dniu transferu bo tak też mówił dc Paśnik, ale powiedział też że jeśli się nie da w tym samym dniu to jak najbardziej można zrobić wlew dzień przed.
Dla mnie jutro byłoby to niewykonalne, już o 7,30 mam być w klinice a wlew powineni zlatywać jakieś 3-3,5 godziny.
Mi dopiero pierwsza butelka się kończy bo chyba za wolno puściłamYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Monako i jak masz to zmieszane?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Mam dwa worki z solą po 500 ml. Z każdego worka jest odjętę 125 ml soli i tyle też wpuszczone intralipidu. Czyli de facto będę miała mniej soli o 250 ml niż tak naprawdę powinno być ale inaczej nie dało się tego rozwiązać. Najważniejsze że intralipidu jest tak jak być powinno
Yoselyn82, natty85 lubią tę wiadomość
-
Wife wrote:Dziewczyny mam pytanie bo dzwoniła dziś embriolog i pytała czy chce mieć ten embrio żel jak myślicie warto?
-
Witam dziewczyny.
Jestem tu pierwszy raz.. dziś miałam transfer i gnębi mnie jedno pytanie ..;/ może to głupie ale zapytam wprost. Czy nie wyleci mi zarodek po skorzystaniu z toalety (nie chodzi mi tu o siusiu)? ;/ może głupie pytanie ale martwię się bo zauważyłam małą wydzielinę śluzową po wszystkim ...
proszę o odpowiedź -
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Na pewno lepiej w dniu transferu bo tak też mówił dc Paśnik, ale powiedział też że jeśli się nie da w tym samym dniu to jak najbardziej można zrobić wlew dzień przed.
Dla mnie jutro byłoby to niewykonalne, już o 7,30 mam być w klinice a wlew powineni zlatywać jakieś 3-3,5 godziny.
Mi dopiero pierwsza butelka się kończy bo chyba za wolno puściłam
myślę, że dzień przed czy dzień transferu nie ma aż takiego znaczenia, bo przecież efekt się utrzymuje dłużej:)
jakaś dziewczyna pisała na innym forum, że miała NK 18%, wzięła jeden wlew 150ml 20% i 13 dni później NK wynosiły 8%.lipa lubi tę wiadomość
-
shooa u mnie z intralipidem było nieco łatwiej- ja miałam zamawiany przez przychodnie i udało sie w Farmacolu.
Jesteś juz pod ochroną wlewu i leków więc może faktycznie piatkowa dawka nie jest potrzebna. Tym bardziej że dzis też miałaś wlew
A soją drogą, niech nam jutro ( Cala Tobie oczwiście też ) szczęście sprzyjaJa jestem pozytywnie nastawiona i nie mogę się doczekać.
Jedna tylko malutka myśl zaprząta moją głowę czy mój maluszek ładnie się rozmrozi ale nie chcę pisać czarnych scenariuszy więc postaram się już o tym nie myślećCala lubi tę wiadomość
-
Widocznie masz ładne endometrium. Ja wyszłam z założenia, że przy tak dużych kosztach, ten dodatek nie stanowi jakiejś tam wielkiej różnicy. Różne są opinie nt temat- czy to pomaga czy nie. Teoretycznie ma pomóc w "przytwierdzeniu" zarodka do ściany macicy i jednocześnie ułatwić zagnieżdżenie.