IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane z okazji Świąt życzę nam wszystkim spełnienia tego jednego największego marzenia. Aby każda z Nas za rok tuliła do piersi swoje zdrowe i piękne maleństwo. Albo dwa. Albo nawet trzy jak się trafi
Anko:-), Mag85, Kredowa, natty85, nika03, Beata.D lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:Justine trzymam kciuki za następną betę
Dziewczyny przed in vitro , przed stymulacja pozwalacie sobie i mężom na alkohol? Bo jak czytam w internecie to zle niby wpływa ale jak mój przed ostatnią inseminacja miał zakaz alkoholu to nasienie się pogorszyło. . Dziwne może zbieg okoliczności bo jak pil sobie jak chciał to miał zawsze bardzo dobre nasienie. ..
A wy ograniczacie siebie i mężów ?
lipa lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
nick nieaktualnyPowoli się rozsypuję, smutno mi ze znowu sami, bez dziecka.... Znowu muszę trzymać się dzielnie, ale ja nie chce nie chce się trzymać dzielnie, chcę aby spełniły się moje marzenia, chcę pełnej rodziny, krzyku dzieci, płaczu śmiechu tuptania zabaw z psem .... Nie chce przecież lotu w kosmos ...
Tym bardziej że to swięta Bożego NARODZENA.... i nawet kolędy mnie "dobijają" bo sąo tym czego nie mogę mieć i nie mam
Wesołych świąt dziewczyny ! -
Opu kochana ja mam tak samo, oboje z mężem mamy, dlatego mamy w tym roku focha na święta i nawet choinki nie będzie, dlatego ja życzeń nie składam bo święta to najgorszy czas... dobrze, że ten rok już się kończy
W tamtym roku o tej porze pełna nadziei robiłam pierwsze zastrzyki, teraz nawet myśleć mi się o tym nie chce, więc bardzo dobrze Cię rozumiemHashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
opu wrote:Powoli się rozsypuję, smutno mi ze znowu sami, bez dziecka.... Znowu muszę trzymać się dzielnie, ale ja nie chce nie chce się trzymać dzielnie, chcę aby spełniły się moje marzenia, chcę pełnej rodziny, krzyku dzieci, płaczu śmiechu tuptania zabaw z psem .... Nie chce przecież lotu w kosmos ...
Tym bardziej że to swięta Bożego NARODZENA.... i nawet kolędy mnie "dobijają" bo sąo tym czego nie mogę mieć i nie mam
Wesołych świąt dziewczyny !
Znam ten bol, wczoraj mialam chwile zalamania, ze znow bez dziecka, po stratach i dzis znow zyczenia beda bym miala maluszka.. ech ciezkie to jest. Zastanawialam sie kiedy w koncu usmiechnie sie do mnie szczescie....Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
wombi wrote:Opu kochana ja mam tak samo, oboje z mężem mamy, dlatego mamy w tym roku focha na święta i nawet choinki nie będzie, dlatego ja życzeń nie składam bo święta to najgorszy czas... dobrze, że ten rok już się kończy
W tamtym roku o tej porze pełna nadziei robiłam pierwsze zastrzyki, teraz nawet myśleć mi się o tym nie chce, więc bardzo dobrze Cię rozumiem
dla mnie tez jest to najgorszy czas, jeszcze dowiedzialam sie ze moja bliska znajoma jest w ciazy... a praktycznie sie nie starala...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Doskonale Was rozumiem,w zeszłym roku w Święta miałam taki kryzys ze rozplakalam się przy Wszystkich,nic nie mogłam zjeść,kula w gardle,a o Pasterce nie wspomnę,Mąż się starał trzymać,ale wiem że było mu ciężko! przysiegnelam sobie ze to ostatnie takie Święta! I się spełniło!
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:W zeszłym roku 8 grudnia odebralam zerowa bete... Mrozakow zero.... Masakryczne swięta
Ile jeszcze tych "samotnych " świąt przed nami ...
Sorki za te smęty musiałam się wyżalić.
doskonale ciebie rozumiemMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Opu, Wombi ja tez tak mam. W tym roku bez choinki, powiedzialam mezowi ze nie chce, nie mamy zadnych ozdob czy stroikow swiatecznych, nic ..... pierwszy raz w moim zyciu NIC. A dola mam niesamowitego.
Wombi zdecydowalam sie na laparo, ide 02.01, a 03.01 mam zabieg. -
PragnącaDziecka wrote:Opu, Wombi ja tez tak mam. W tym roku bez choinki, powiedzialam mezowi ze nie chce, nie mamy zadnych ozdob czy stroikow swiatecznych, nic ..... pierwszy raz w moim zyciu NIC. A dola mam niesamowitego.
Wombi zdecydowalam sie na laparo, ide 02.01, a 03.01 mam zabieg.
Tez mam dola i to wielkiego...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny solidaryzuje się z Wami.
Dla mnie Święta to zazwyczaj czas dużego smutku i rozmyślań oraz niestety pełen zazdrości - gdy przyglądam się szczęśliwym pełnym rodzinom.
W tym roku z mężem nie pojechaliśmy do rodziny. Nie potrafiłam tego udźwignąć... spędzamy Wigilię we dwójkę ( we czwórkę licząc dwa zarodeczki wewnątrz)
Życzę NAM by uczucie pustki zostało w końcu wypełnione bezgraniczną miłością do upragnionego potomstwa :**
ściskam Was wszystkie... będą z Wami w tym smutku
KasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 12:52
Asia_88, Elf, Beata.D lubią tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Yoselyn82 wrote:Tez mam dola i to wielkiego...
Zycze Wam z calego serca abyscie nastepne swieta spedzaly ze swoimi pociechami na rekach albo w brzuszku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 12:55
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Myslalam, ze tylko ja tak mam, ale i Wy macie dolki. W ubiegle swieta u meza w rodzinie podczas modlitwy zaczelam strasznie plakac. Maz stal daleko ode mnie i raczej wiedzial jaka jest przyczyna tego histerycznego placzu. Ale poczulam wtedy ogromna pustke i bylam przerazona, ze za chwile zacznal sie pytania o dzieci.
2016 byl piekny dla tak ogromnej ilosci z nas. 2017 teraz musi byc szczesliwym rokiem dla pozostalych
Pozostala nam wiara w marzenia, ktore sa do spelnienia,
A wiara czyni cuda o jakich marzymyKredowa, Asia_88, Mag85, Ania:gdzie ta ciaza!, Milkowiec lubią tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Ojej, dziewczyny...
Ja nie lubie swiat, ale to ze wzgledu na brak wiary. W domu nie ma nic co wskazywaloby na to, ze dzis wigilia i gdyby nie to, ze moj partner jest jedynakiem a jego rodzice juz w podeszlym wieku to ni hu hu nie wyszlabym z domu(on z reszta tez).
To tylko kilka godzin, dacie rade :*
U mnie w domu, jak jeszcze obchodzilismy święta, jedna osoba wypowiada zyczenia i wszyscy dzielili sie oplatkiem...polecamAsia_88 lubi tę wiadomość
-
Bella, u nas tez jest trudno ze względu na to, że my wyrodne dzieci ateistyczne
Ale właśnie dlatego pracujemy co roku nad jakimś fajnym rozwiązaniem - święta rodzinne, ciepłe, ale bez motywów religijnych. Jak juz doczekamy sie potomstwa, to musimy mieć spójną wizję
Dziewczyny, ja rozumiem te smutne wpisy, wasze emocje nie są dla mnie obce. Ale święta to czas dla naszych bliskich, nie zapominajmy o nich..
opu, Bella93, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMasz rację Asia
Bella u mnie tez tato zwykle przemawiamodlimy sie wspolnie a zyczenia "przez stol" tzn wiadomo ze wszyscy zycza sobie wszystkiego co najlepsze w koncu to najblizsza rodzina
No i od razu siadamy do wigilii
Ja tez polecam ten wariant.
U tesciowej kazdy kazdemu ... i to jest nie fajne.... Tzn w naszej sytuacji bo jakbym miala dziecko/dzieci to nie mialabym zadnego problemu z zyczeniami ...