IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
4Koniczynka wrote:Nie wiem jak Ty ale ją miałam tylko jeden jedyny zarodek, nie mam mrozaczkow... jak coś to reż wszystko od nowa będę musiala zaczynać ale najpierw będzie trzeba nazbierać pieniazkow
Ja już przeszłam 3 pełne stymulacje. W dwóch pierwszych udało się tylko zrobić po jednym transferze w 3 dobie. Pierwszy transfer- strata w 5tyg. Drugi transfer nic. Trzeci transfer- strata 5tyg.
To jest mój 4 transfer. Za miesiąc ostatni piąty, bo więcej dzieci już nie mamy. Później tylko jestem zdecydowana na AZ (raz).
Jest ciężko zaczynać od nowa, ale każda stymulacja to nowe szanse i nowe nadzieje. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała zaczynać od nowa, a i u mnie mój 57 cykl starań będzie tym ostatnimProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Kredowa wrote:Właśnie mi głownie zależy na igle
Ta z Menopuru jest super cienka - ale jest juz razem ze strzykawka - nie można ich rozdzielić.
Byłam w aptece bo cieńsze igły - 4 apteki zjechałam i nie ma taki h jak chce - moze to kwestia braków w hurtowniach przed świetami nie wiem. Dorwałam zatem te strzykawki po menopurze i super sie nimi robi ale właśnie nie mieści sie całość prolutexu
Igły które dała mi aptekarka do prolutexu to jakis hardcor dla mnie. Siniak na siniaku.
Sprawdziłam dokładnie jaki ja mam "zestaw". Strzykawka 2ml. Igła do nabierania: 0,9x40mm, igła do wbijania: 0,4x19mm.
Ta z menuporu jest: 0,33 x 12mm czyli tylko o 0,07mm mniejsza od tej co ja mam. Nie odczuwam równicy pomiędzy nimi przy wkłuciu a mieści się cała fiolka prolutexu.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Ja dostałam do wbijania 0,45 x 12 do Prolutex
A Menopur faktycznie ma 0,33
Myśle, że to kwestia indywidualnego odczucia, ale dla mnie jest faktycznie bardzo duża różnica !!
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Kredowa wrote:Ja dostałam do wbijania 0,45 x 12 do Prolutex
A Menopur faktycznie ma 0,33
Myśle, że to kwestia indywidualnego odczucia, ale dla mnie jest faktycznie bardzo duża różnica !!
To już wiemy że trzeba szukać mniejszej niż 0.33Kredowa lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
We wtorek udam sie na poszukiwanie po aptekach
Trzeba sie zabezpieczyć jakby jednak wszystko poszło ok z ciążą to pewnie jeszcze mi nakażą ten nieszczęsny prolutex brać do któregoś tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 22:06
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Dobre są jeszcze strzykawki do insuliny
Kredowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
nick nieaktualny
-
Który to dpt? Inka pierwszy transfer miałaś świeży? Bo widzę że u nas podobna sytuacja...pierwszy transfer cb a kolejne klapa. Moze jest za wcześnie na test
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 10:24
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Justine wrote:Ja już przeszłam 3 pełne stymulacje. W dwóch pierwszych udało się tylko zrobić po jednym transferze w 3 dobie. Pierwszy transfer- strata w 5tyg. Drugi transfer nic. Trzeci transfer- strata 5tyg.
To jest mój 4 transfer. Za miesiąc ostatni piąty, bo więcej dzieci już nie mamy. Później tylko jestem zdecydowana na AZ (raz).
Jest ciężko zaczynać od nowa, ale każda stymulacja to nowe szanse i nowe nadzieje. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała zaczynać od nowa, a i u mnie mój 57 cykl starań będzie tym ostatnim
To faktycznie już sporo przeszłas... Ale dobrze że ktoś JeszcE na Ciebie czeka, mam.nadzieję że.będzie przynajmniej 9 miesiecy czekałja wczoraj robiłam test oczywiście jedną kreską, trochę brzuch mnie pobolewa, ból podobny jak na okres ale dużo słabszy, czasami jajnik prawy mnie zakluje, skończę miałam.kilka razy. Pozostaje czekać jutra na betę ehh...
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny a moze byc tak ze ciaza utrzyma sie na lutinusie a na utrogestanie nie?
Problemik u mnie w klinice prolutex 199zl a w aptece doz 165 zl, lutinus 165 a w doz drozej wiec nie bralam.. ale w cieszynie prolutrz kosztuje ok 130 zl
ja sie kiedys zapytalam lekarza czy utrogestan dziala jak lutinus, i odpowiedzial ze tak, tylko ze mi jakos ciezko wyciagac informacje od mojego gina, chociaz sporo dziewczyn go chwali . i to bylo takie zdawkowe szybkie ''tak''
widzialam ze bylo sporo ciaz na utrogestanie, wiec mysle ze chyba ma podobne dzialanie, tylko czemu taka roznica w cenie ;o;o;o;oWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 11:08
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:ja sie kiedys zapytalam lekarza czy utrogestan dziala jak lutinus, i odpowiedzial ze tak, tylko ze mi jakos ciezko wyciagac informacje od mojego gina, chociaz sporo dziewczyn go chwali . i to bylo takie zdawkowe szybkie ''tak''
widzialam ze bylo sporo ciaz na utrogestanie, wiec mysle ze chyba ma podobne dzialanie, tylko czemu taka roznica w cenie ;o;o;o;o
Luteina, lutinus, utrogestan, prolutex, duphaston- to wszystko jest progesteron. Stosowałam już wszystko. Wg mnie najlepszy jest utrogestan z powodu łatwości aplikowania. Są to małe żelowe kuleczki i łatwo wchodzą i nie wylewają się po rozpuszczeniu
Najgorzej oceniam lutinus- ogromniaste tablety, które dosłownie wszystko zaklejają.
Mój osobisty ranking dopochwowych:
1. Utrogestan
2. Luteina
3. LutinusProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Luteina, lutinus, utrogestan, prolutex, duphaston- to wszystko jest progesteron. Stosowałam już wszystko. Wg mnie najlepszy jest utrogestan z powodu łatwości aplikowania. Są to małe żelowe kuleczki i łatwo wchodzą i nie wylewają się po rozpuszczeniu
Najgorzej oceniam lutinus- ogromniaste tablety, które dosłownie wszystko zaklejają.
Mój osobisty ranking dopochwowych:
1. Utrogestan
2. Luteina
3. Lutinus
Dla mnie ten lutinus tez jest najgorszy dosc ze duzy to jeszcze duzo wylatuje z niego...mi utrogestan troszke wylewal sie ale nie tak jak lutinus
Ale czemu taka roznica w cenie i do tego tutaj 21 tabletek a tutaj 30Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 11:37
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Inka pokaż ten cień cienia - widziałaś mojego pierwszego bladziocha ? Mój mąż patrzył w ten test i nic nie widział
a dziś 11 dpt 'mam grubą krechę
-
nick nieaktualny