IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie 1000ml ponad 5 godzin;) a kropla leciała co 2-3 sekundyStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Inkaa dawaj foto tego cienia, już my go ocenimy czy widać
A nasze oczy nawet największego bladziocha dostrzegą!
Kochane moje, tęskniłam za forum przez te dwa dni
Wife, bizona- jak sie czujęcie? Macie więcej objawów czy raczej spokój? Ja przez święta byłam w ciąży beztrosko ale dla mnie już dziś jest właściwie po świętach i znów naszły mnie myśli że mam bardzo mało objawów...Mam tylko odrobinę tkliwe piersi i tak naprawdę to wszystko, nic innego sie nie dzieje, cisza- nawet nie czuję jakbym w ciąży była... Dziś pierwszy dzień 6 tygodnia i tak bardzo chciałabym czuć że jestem w ciąży ale jakichkolwiek objawów brakWięcej działo się w zeszłym tygodniu niż teraz...
Kredowa lubi tę wiadomość
-
opu wrote:Jak dlugo splywa intralipid ?
Jedna butelka 100ml + 500ml soli staram się aby spłynęło w 3 godziny. Ostatnio jednak musiałam przyśpieszyć i intralipid zleciał mi w 40min i sól tak samo.
Nie mniej czym wolniej poleci intralipid tym lepiej.
Kiedy masz mieć podany?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
ewe_a85 wrote:Jest jeszcze żel crinone jak dla mnie najlepszy ze wszystkich dowcipnych leków
tylko cena powalajaca. Ja używam luteine 100 ale widzę, że wiele z was przyjmuje lutinus i utrogeatan.
Ja sobie teraz mieszam- utrogestan + lutka. Gdybym nie miała blisko do Czech to zostałabym przy lutce. Nie jest złaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnyJustine wrote:Jedna butelka 100ml + 500ml soli staram się aby spłynęło w 3 godziny. Ostatnio jednak musiałam przyśpieszyć i intralipid zleciał mi w 40min i sól tak samo.
Nie mniej czym wolniej poleci intralipid tym lepiej.
Kiedy masz mieć podany?
W srode. Tzn ja nie wiem jak to wszystko wyglada, ile ml tego mi podadza itd, bo nie mam jakichs zalecen immuno, biore na wszelki wypadek, a ile ma intralipid w gyn czy 100 ml czy wiecej i ile mi go zmieszaja to nie mam pojecia ...
-
ana167 wrote:Monako.. Spokojnie jestes w ciąży.. Jeszcze będziesz tesknic za tylko tkliwymi piersiami.
ana167 staram się być spokojna, ale wydaje mi się że nic nie czuję ;/ Jeszcze na początku zeszłego tygodnia sporo działo się u mnie w brzuchu a teraz nic, nawet zapachy mi nie przeszkadzaja a jeszcze nie dawno śmierdziała mi choinka, w dodatku nie dokucza mi juz brak apetytu...Nie wiem kiedy zaznam spokój. Do wizyty jeszcze cały tydzień -
opu wrote:W srode. Tzn ja nie wiem jak to wszystko wyglada, ile ml tego mi podadza itd, bo nie mam jakichs zalecen immuno, biore na wszelki wypadek, a ile ma intralipid w gyn czy 100 ml czy wiecej i ile mi go zmieszaja to nie mam pojecia ...
Jak robisz w klinice to o nic się nie martw. Oni wiedzą doskonale jak podawać. W gync podają chyba 100ml tylko. Jak będziesz czuć taki lekki ból w żyle to znaczy, że intralipid jest za szybko podawany. Jak nie będziesz nic odczuwać to leci dobrze. Sól za to może lecieć tak szybko jak chceszProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Jak robisz w klinice to o nic się nie martw. Oni wiedzą doskonale jak podawać. W gync podają chyba 100ml tylko. Jak będziesz czuć taki lekki ból w żyle to znaczy, że intralipid jest za szybko podawany. Jak nie będziesz nic odczuwać to leci dobrze. Sól za to może lecieć tak szybko jak chcesz
ja mam zdjecie tej buteleczki z kliniki i u nas nie podaja w soli tylko normalnie. Nawet dr G mowila ze u nich intralipid jest przygotowany zeby bylo ok
jak sie dodaje tutaj zdjecie?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ja mam zdjecie tej buteleczki z kliniki i u nas nie podaja w soli tylko normalnie. Nawet dr G mowila ze u nich intralipid jest przygotowany zeby bylo ok
jak sie dodaje tutaj zdjecie?
Nie napisałam, że w Gync podają zmieszany intralipid z solą.
Co to znaczy "u nich intralipid jest przygotowywany żeby było ok"?
Jest to zwykła butelka którą się podłącza jak zwykłą kroplówkę. Nie ma tutaj żadnej filozofii w podawaniu.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Nie napisałam, że w Gync podają zmieszany intralipid z solą.
Co to znaczy "u nich intralipid jest przygotowywany żeby było ok"?
Jest to zwykła butelka którą się podłącza jak zwykłą kroplówkę. Nie ma tutaj żadnej filozofii w podawaniu.
Tak mi odpowiedziala dr G ze nie trzeba go rozcienczac z sola.. oto mi chodzilo, ja sie osobiscie pytalam czy rozcienczaja to mi odpowiedziala ze nie no chyba ze jest jakies wskazanie. A tak to podaja normalnieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/4P6wtf3Y~hdJuA5MxpMuzmL73Dh65o
To zdjecie z klinikiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyA po co ta sól do kompletu ? Wybaczcie, ale nie wiem jak to wszystko wyglada i po co podaje sie tez sol, albo rozciencza i moze uzylam niefortunnego sformuowania odnosnie mieszania , nie mialam nic takiego na mysli, bo poprostu nie wiem jak to sie odbywa w Gyn.
Dziewczyny wspomagalam sie wszystkim co tylko mozna zeby endo uroslo, i mam takie pytanie czy mam te suple lykac nadal ? Glownie chodzi mi o kwas omega i olej z wiesiolka ? N anaturalnym cyklu niby do owulki sie to lyka ... -
sisi wrote:Monako ja też nie miałam żadnych objawów. Do teraz mam spokój.
-
opu wrote:A po co ta sól do kompletu ? Wybaczcie, ale nie wiem jak to wszystko wyglada i po co podaje sie tez sol, albo rozciencza i moze uzylam niefortunnego sformuowania odnosnie mieszania , nie mialam nic takiego na mysli, bo poprostu nie wiem jak to sie odbywa w Gyn.
Dziewczyny wspomagalam sie wszystkim co tylko mozna zeby endo uroslo, i mam takie pytanie czy mam te suple lykac nadal ? Glownie chodzi mi o kwas omega i olej z wiesiolka ? N anaturalnym cyklu niby do owulki sie to lyka ...
Sól się podaje na koniec aby "przepłukać" żyły bo intralipid jest gęsty. Tylko po to się go podaje
Ja wszystkie suple wcinałam cały cykl, ale nie wiem jak w przypadku crio.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
ana167, ja mam wizytę 02 stycznia. To będzie moja druga wizyta bo na pierwszej byłam 22 i był już widoczny pęcherzyk. Tamta wizyta bardzo mnie uspokoiła ale wiadomo że emocję od wizyty do wizyty będą się zmieniać.
Ana a w którym tc jesteś? U mnie wypada dziś 5t6d. Fajnie że masz wizytę jutro, na pewno drugi maluch się pojawiMasz jakieś objawy??
-
Monako powodzenia na wizycie
Gwarantuje Ci ze zawsze bedziesz miec stres,ja przed kazda wizyta sie stresuje...taka rola matki
Ja zamiast swietowac ...wczoraj caly dzien wymioty,mdlosci..udalo sie zjesc tylko mala kanapke przez caly dzien bo wszystko ladowalo...w wc.,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
U mnie ok. Nie mam nowych objawow co mnie cieszy. Mam to co mialam czyli mega bol cyckow i straszna sennosc. Modle sie o to by nie miec wymiotow..nie mialabym jak wymiotowac w pracy. U mnie 1 kibelek na wiele osob, wszystko slychac co w nim robisz;) nie daloby sie ukryc ze wymiotuje..wtedy kazdy by wiedzial o co chodzi..a ja do 3 miesiaca nie mam zamiaru mowic w pracy.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
ana167 czekam więc z niecierpliwośćią na typowe ciążowe objawy. Mam nadzieję że szybko się pojawią
Bizona, to faktycznie lepiej żebys nie miała mdłośći bo ciężko byłoby je ukryć.
Ja teraz idę spać żeby za duzo nie wymyślać i nie czytać o objawach