X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie 1000ml ponad 5 godzin;) a kropla leciała co 2-3 sekundy

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa dawaj foto tego cienia, już my go ocenimy czy widać :) A nasze oczy nawet największego bladziocha dostrzegą!

Kochane moje, tęskniłam za forum przez te dwa dni :)

Wife, bizona- jak sie czujęcie? Macie więcej objawów czy raczej spokój? Ja przez święta byłam w ciąży beztrosko ale dla mnie już dziś jest właściwie po świętach i znów naszły mnie myśli że mam bardzo mało objawów...Mam tylko odrobinę tkliwe piersi i tak naprawdę to wszystko, nic innego sie nie dzieje, cisza- nawet nie czuję jakbym w ciąży była... Dziś pierwszy dzień 6 tygodnia i tak bardzo chciałabym czuć że jestem w ciąży ale jakichkolwiek objawów brak :( Więcej działo się w zeszłym tygodniu niż teraz...

Kredowa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Jak dlugo splywa intralipid ?

Jedna butelka 100ml + 500ml soli staram się aby spłynęło w 3 godziny. Ostatnio jednak musiałam przyśpieszyć i intralipid zleciał mi w 40min i sól tak samo.

Nie mniej czym wolniej poleci intralipid tym lepiej.

Kiedy masz mieć podany?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    Jest jeszcze żel crinone jak dla mnie najlepszy ze wszystkich dowcipnych leków :) tylko cena powalajaca. Ja używam luteine 100 ale widzę, że wiele z was przyjmuje lutinus i utrogeatan.

Ja sobie teraz mieszam- utrogestan + lutka. Gdybym nie miała blisko do Czech to zostałabym przy lutce. Nie jest zła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Jedna butelka 100ml + 500ml soli staram się aby spłynęło w 3 godziny. Ostatnio jednak musiałam przyśpieszyć i intralipid zleciał mi w 40min i sól tak samo.

Nie mniej czym wolniej poleci intralipid tym lepiej.

Kiedy masz mieć podany?

W srode. Tzn ja nie wiem jak to wszystko wyglada, ile ml tego mi podadza itd, bo nie mam jakichs zalecen immuno, biore na wszelki wypadek, a ile ma intralipid w gyn czy 100 ml czy wiecej i ile mi go zmieszaja to nie mam pojecia ...

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Monako.. Spokojnie jestes w ciąży.. Jeszcze będziesz tesknic za tylko tkliwymi piersiami. ;-)

ana167 staram się być spokojna, ale wydaje mi się że nic nie czuję ;/ Jeszcze na początku zeszłego tygodnia sporo działo się u mnie w brzuchu a teraz nic, nawet zapachy mi nie przeszkadzaja a jeszcze nie dawno śmierdziała mi choinka, w dodatku nie dokucza mi juz brak apetytu...Nie wiem kiedy zaznam spokój. Do wizyty jeszcze cały tydzień :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    W srode. Tzn ja nie wiem jak to wszystko wyglada, ile ml tego mi podadza itd, bo nie mam jakichs zalecen immuno, biore na wszelki wypadek, a ile ma intralipid w gyn czy 100 ml czy wiecej i ile mi go zmieszaja to nie mam pojecia ...

Jak robisz w klinice to o nic się nie martw. Oni wiedzą doskonale jak podawać. W gync podają chyba 100ml tylko. Jak będziesz czuć taki lekki ból w żyle to znaczy, że intralipid jest za szybko podawany. Jak nie będziesz nic odczuwać to leci dobrze. Sól za to może lecieć tak szybko jak chcesz ;)

• sisi Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja też nie miałam żadnych objawów. Do teraz mam spokój.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Jak robisz w klinice to o nic się nie martw. Oni wiedzą doskonale jak podawać. W gync podają chyba 100ml tylko. Jak będziesz czuć taki lekki ból w żyle to znaczy, że intralipid jest za szybko podawany. Jak nie będziesz nic odczuwać to leci dobrze. Sól za to może lecieć tak szybko jak chcesz ;)

ja mam zdjecie tej buteleczki z kliniki i u nas nie podaja w soli tylko normalnie. Nawet dr G mowila ze u nich intralipid jest przygotowany zeby bylo ok

jak sie dodaje tutaj zdjecie?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja mam zdjecie tej buteleczki z kliniki i u nas nie podaja w soli tylko normalnie. Nawet dr G mowila ze u nich intralipid jest przygotowany zeby bylo ok

jak sie dodaje tutaj zdjecie?

Nie napisałam, że w Gync podają zmieszany intralipid z solą.

Co to znaczy "u nich intralipid jest przygotowywany żeby było ok"?

Jest to zwykła butelka którą się podłącza jak zwykłą kroplówkę. Nie ma tutaj żadnej filozofii w podawaniu.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie napisałam, że w Gync podają zmieszany intralipid z solą.

Co to znaczy "u nich intralipid jest przygotowywany żeby było ok"?

Jest to zwykła butelka którą się podłącza jak zwykłą kroplówkę. Nie ma tutaj żadnej filozofii w podawaniu.

Tak mi odpowiedziala dr G ze nie trzeba go rozcienczac z sola.. oto mi chodzilo, ja sie osobiscie pytalam czy rozcienczaja to mi odpowiedziala ze nie no chyba ze jest jakies wskazanie. A tak to podaja normalnie

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/4P6wtf3Y~hdJuA5MxpMuzmL73Dh65o

To zdjecie z kliniki

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co ta sól do kompletu ? Wybaczcie, ale nie wiem jak to wszystko wyglada i po co podaje sie tez sol, albo rozciencza i moze uzylam niefortunnego sformuowania odnosnie mieszania , nie mialam nic takiego na mysli, bo poprostu nie wiem jak to sie odbywa w Gyn. :)

Dziewczyny wspomagalam sie wszystkim co tylko mozna zeby endo uroslo, i mam takie pytanie czy mam te suple lykac nadal ? Glownie chodzi mi o kwas omega i olej z wiesiolka ? N anaturalnym cyklu niby do owulki sie to lyka ...

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Monako ja też nie miałam żadnych objawów. Do teraz mam spokój.
    Sisi tylko u mnie z początku "sporo się działo" a teraz dzieje się niewiele. Ja wiem, że to wszystko może się zmieniać. Postaram sie o tym nie myśleć, plamień nie mam, brzuch też nie boli- więc to najważniejsze...Wiadomo, jak człowiek zajęty to głowa odpoczywa. Ale jak juz jest nieco więcej czasu na myślenie to główka pracuje :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    A po co ta sól do kompletu ? Wybaczcie, ale nie wiem jak to wszystko wyglada i po co podaje sie tez sol, albo rozciencza i moze uzylam niefortunnego sformuowania odnosnie mieszania , nie mialam nic takiego na mysli, bo poprostu nie wiem jak to sie odbywa w Gyn. :)

Dziewczyny wspomagalam sie wszystkim co tylko mozna zeby endo uroslo, i mam takie pytanie czy mam te suple lykac nadal ? Glownie chodzi mi o kwas omega i olej z wiesiolka ? N anaturalnym cyklu niby do owulki sie to lyka ...

Sól się podaje na koniec aby "przepłukać" żyły bo intralipid jest gęsty. Tylko po to się go podaje ;)

Ja wszystkie suple wcinałam cały cykl, ale nie wiem jak w przypadku crio.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167, ja mam wizytę 02 stycznia. To będzie moja druga wizyta bo na pierwszej byłam 22 i był już widoczny pęcherzyk. Tamta wizyta bardzo mnie uspokoiła ale wiadomo że emocję od wizyty do wizyty będą się zmieniać.
    Ana a w którym tc jesteś? U mnie wypada dziś 5t6d. Fajnie że masz wizytę jutro, na pewno drugi maluch się pojawi :) Masz jakieś objawy??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako powodzenia na wizycie <3
    Gwarantuje Ci ze zawsze bedziesz miec stres,ja przed kazda wizyta sie stresuje...taka rola matki ;)

Ja zamiast swietowac ...wczoraj caly dzien wymioty,mdlosci..udalo sie zjesc tylko mala kanapke przez caly dzien bo wszystko ladowalo...w wc.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva co ja bym dała żeby już mieć te ciążowe mdłości :) Chociaż wiem, że to nic przyjemnego- zniosę wszystko aby maluch został ze mną do rozwiązania.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok. Nie mam nowych objawow co mnie cieszy. Mam to co mialam czyli mega bol cyckow i straszna sennosc. Modle sie o to by nie miec wymiotow..nie mialabym jak wymiotowac w pracy. U mnie 1 kibelek na wiele osob, wszystko slychac co w nim robisz;) nie daloby sie ukryc ze wymiotuje..wtedy kazdy by wiedzial o co chodzi..a ja do 3 miesiaca nie mam zamiaru mowic w pracy.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 czekam więc z niecierpliwośćią na typowe ciążowe objawy. Mam nadzieję że szybko się pojawią :)
    Bizona, to faktycznie lepiej żebys nie miała mdłośći bo ciężko byłoby je ukryć.
    Ja teraz idę spać żeby za duzo nie wymyślać i nie czytać o objawach :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 4332 4333 4334 4335 4336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ