X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie 1000ml ponad 5 godzin;) a kropla leciała co 2-3 sekundy

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa dawaj foto tego cienia, już my go ocenimy czy widać :) A nasze oczy nawet największego bladziocha dostrzegą!

Kochane moje, tęskniłam za forum przez te dwa dni :)

Wife, bizona- jak sie czujęcie? Macie więcej objawów czy raczej spokój? Ja przez święta byłam w ciąży beztrosko ale dla mnie już dziś jest właściwie po świętach i znów naszły mnie myśli że mam bardzo mało objawów...Mam tylko odrobinę tkliwe piersi i tak naprawdę to wszystko, nic innego sie nie dzieje, cisza- nawet nie czuję jakbym w ciąży była... Dziś pierwszy dzień 6 tygodnia i tak bardzo chciałabym czuć że jestem w ciąży ale jakichkolwiek objawów brak :( Więcej działo się w zeszłym tygodniu niż teraz...

Kredowa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Jak dlugo splywa intralipid ?

Jedna butelka 100ml + 500ml soli staram się aby spłynęło w 3 godziny. Ostatnio jednak musiałam przyśpieszyć i intralipid zleciał mi w 40min i sól tak samo.

Nie mniej czym wolniej poleci intralipid tym lepiej.

Kiedy masz mieć podany?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    Jest jeszcze żel crinone jak dla mnie najlepszy ze wszystkich dowcipnych leków :) tylko cena powalajaca. Ja używam luteine 100 ale widzę, że wiele z was przyjmuje lutinus i utrogeatan.

Ja sobie teraz mieszam- utrogestan + lutka. Gdybym nie miała blisko do Czech to zostałabym przy lutce. Nie jest zła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Jedna butelka 100ml + 500ml soli staram się aby spłynęło w 3 godziny. Ostatnio jednak musiałam przyśpieszyć i intralipid zleciał mi w 40min i sól tak samo.

Nie mniej czym wolniej poleci intralipid tym lepiej.

Kiedy masz mieć podany?

W srode. Tzn ja nie wiem jak to wszystko wyglada, ile ml tego mi podadza itd, bo nie mam jakichs zalecen immuno, biore na wszelki wypadek, a ile ma intralipid w gyn czy 100 ml czy wiecej i ile mi go zmieszaja to nie mam pojecia ...

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Monako.. Spokojnie jestes w ciąży.. Jeszcze będziesz tesknic za tylko tkliwymi piersiami. ;-)

ana167 staram się być spokojna, ale wydaje mi się że nic nie czuję ;/ Jeszcze na początku zeszłego tygodnia sporo działo się u mnie w brzuchu a teraz nic, nawet zapachy mi nie przeszkadzaja a jeszcze nie dawno śmierdziała mi choinka, w dodatku nie dokucza mi juz brak apetytu...Nie wiem kiedy zaznam spokój. Do wizyty jeszcze cały tydzień :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    W srode. Tzn ja nie wiem jak to wszystko wyglada, ile ml tego mi podadza itd, bo nie mam jakichs zalecen immuno, biore na wszelki wypadek, a ile ma intralipid w gyn czy 100 ml czy wiecej i ile mi go zmieszaja to nie mam pojecia ...

Jak robisz w klinice to o nic się nie martw. Oni wiedzą doskonale jak podawać. W gync podają chyba 100ml tylko. Jak będziesz czuć taki lekki ból w żyle to znaczy, że intralipid jest za szybko podawany. Jak nie będziesz nic odczuwać to leci dobrze. Sól za to może lecieć tak szybko jak chcesz ;)

• sisi Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja też nie miałam żadnych objawów. Do teraz mam spokój.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Jak robisz w klinice to o nic się nie martw. Oni wiedzą doskonale jak podawać. W gync podają chyba 100ml tylko. Jak będziesz czuć taki lekki ból w żyle to znaczy, że intralipid jest za szybko podawany. Jak nie będziesz nic odczuwać to leci dobrze. Sól za to może lecieć tak szybko jak chcesz ;)

ja mam zdjecie tej buteleczki z kliniki i u nas nie podaja w soli tylko normalnie. Nawet dr G mowila ze u nich intralipid jest przygotowany zeby bylo ok

jak sie dodaje tutaj zdjecie?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja mam zdjecie tej buteleczki z kliniki i u nas nie podaja w soli tylko normalnie. Nawet dr G mowila ze u nich intralipid jest przygotowany zeby bylo ok

jak sie dodaje tutaj zdjecie?

Nie napisałam, że w Gync podają zmieszany intralipid z solą.

Co to znaczy "u nich intralipid jest przygotowywany żeby było ok"?

Jest to zwykła butelka którą się podłącza jak zwykłą kroplówkę. Nie ma tutaj żadnej filozofii w podawaniu.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie napisałam, że w Gync podają zmieszany intralipid z solą.

Co to znaczy "u nich intralipid jest przygotowywany żeby było ok"?

Jest to zwykła butelka którą się podłącza jak zwykłą kroplówkę. Nie ma tutaj żadnej filozofii w podawaniu.

Tak mi odpowiedziala dr G ze nie trzeba go rozcienczac z sola.. oto mi chodzilo, ja sie osobiscie pytalam czy rozcienczaja to mi odpowiedziala ze nie no chyba ze jest jakies wskazanie. A tak to podaja normalnie

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/4P6wtf3Y~hdJuA5MxpMuzmL73Dh65o

To zdjecie z kliniki

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co ta sól do kompletu ? Wybaczcie, ale nie wiem jak to wszystko wyglada i po co podaje sie tez sol, albo rozciencza i moze uzylam niefortunnego sformuowania odnosnie mieszania , nie mialam nic takiego na mysli, bo poprostu nie wiem jak to sie odbywa w Gyn. :)

Dziewczyny wspomagalam sie wszystkim co tylko mozna zeby endo uroslo, i mam takie pytanie czy mam te suple lykac nadal ? Glownie chodzi mi o kwas omega i olej z wiesiolka ? N anaturalnym cyklu niby do owulki sie to lyka ...

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Monako ja też nie miałam żadnych objawów. Do teraz mam spokój.
    Sisi tylko u mnie z początku "sporo się działo" a teraz dzieje się niewiele. Ja wiem, że to wszystko może się zmieniać. Postaram sie o tym nie myśleć, plamień nie mam, brzuch też nie boli- więc to najważniejsze...Wiadomo, jak człowiek zajęty to głowa odpoczywa. Ale jak juz jest nieco więcej czasu na myślenie to główka pracuje :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    A po co ta sól do kompletu ? Wybaczcie, ale nie wiem jak to wszystko wyglada i po co podaje sie tez sol, albo rozciencza i moze uzylam niefortunnego sformuowania odnosnie mieszania , nie mialam nic takiego na mysli, bo poprostu nie wiem jak to sie odbywa w Gyn. :)

Dziewczyny wspomagalam sie wszystkim co tylko mozna zeby endo uroslo, i mam takie pytanie czy mam te suple lykac nadal ? Glownie chodzi mi o kwas omega i olej z wiesiolka ? N anaturalnym cyklu niby do owulki sie to lyka ...

Sól się podaje na koniec aby "przepłukać" żyły bo intralipid jest gęsty. Tylko po to się go podaje ;)

Ja wszystkie suple wcinałam cały cykl, ale nie wiem jak w przypadku crio.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167, ja mam wizytę 02 stycznia. To będzie moja druga wizyta bo na pierwszej byłam 22 i był już widoczny pęcherzyk. Tamta wizyta bardzo mnie uspokoiła ale wiadomo że emocję od wizyty do wizyty będą się zmieniać.
    Ana a w którym tc jesteś? U mnie wypada dziś 5t6d. Fajnie że masz wizytę jutro, na pewno drugi maluch się pojawi :) Masz jakieś objawy??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako powodzenia na wizycie <3
    Gwarantuje Ci ze zawsze bedziesz miec stres,ja przed kazda wizyta sie stresuje...taka rola matki ;)

Ja zamiast swietowac ...wczoraj caly dzien wymioty,mdlosci..udalo sie zjesc tylko mala kanapke przez caly dzien bo wszystko ladowalo...w wc.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva co ja bym dała żeby już mieć te ciążowe mdłości :) Chociaż wiem, że to nic przyjemnego- zniosę wszystko aby maluch został ze mną do rozwiązania.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok. Nie mam nowych objawow co mnie cieszy. Mam to co mialam czyli mega bol cyckow i straszna sennosc. Modle sie o to by nie miec wymiotow..nie mialabym jak wymiotowac w pracy. U mnie 1 kibelek na wiele osob, wszystko slychac co w nim robisz;) nie daloby sie ukryc ze wymiotuje..wtedy kazdy by wiedzial o co chodzi..a ja do 3 miesiaca nie mam zamiaru mowic w pracy.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 czekam więc z niecierpliwośćią na typowe ciążowe objawy. Mam nadzieję że szybko się pojawią :)
    Bizona, to faktycznie lepiej żebys nie miała mdłośći bo ciężko byłoby je ukryć.
    Ja teraz idę spać żeby za duzo nie wymyślać i nie czytać o objawach :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 4332 4333 4334 4335 4336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ