IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mówią żeby wszystko było dobrze to proszę się nie stresować - ale czytam te wszystkie posty i to jakieś szaleństwo
)))
Najpierw stres - czy jajka się wyhodowały, zapłodniły, zarodki rozmroziły, podzieliły ...później stres żeby się ładnie zagnieździły, stresówka przy teście z moczu, stresówka przy teście z krwi, stresówka czy beta przyrasta, stresówka do pierwszej wizyty - czy jest pęcherzyk, stresówka czy rośnie, stresówka czy serduszko bije AAAaaaaaaaAaaa
i tak do końca ciąży))
Ale mimo wszystko chce to wszystko przeżyć)) choćbym miała później we wczesnym wieku zejść na zawał
)
Wszystkim czekającym, testującym, zaciążonym, przed porodem - NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI
Kobiety są MEGA SILNENicka678 lubi tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Inka ja miałam w 3 dniu 8 komórkowy a dopiero dziś mam kreskę - jeszcze wczoraj była lipa
Oczywiście, że beta wszystko wyjaśni ale na prawdę już spisałaś ten cykl na straty ?
Czy wolisz tak się nastawić i ewentualnie mile zaskoczyć
Czujesz, że się nie udało ?
To ja potrzymam kciuki za Ciebie
Dawaj jutro znać jak beta
a to moje sikańce
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Kredowa wrote:Inka ja miałam w 3 dniu 8 komórkowy a dopiero dziś mam kreskę - jeszcze wczoraj była lipa
Oczywiście, że beta wszystko wyjaśni ale na prawdę już spisałaś ten cykl na straty ?
Czy wolisz tak się nastawić i ewentualnie mile zaskoczyć
Czujesz, że się nie udało ?
To ja potrzymam kciuki za Ciebie
Dawaj jutro znać jak beta
a to moje sikańce
-
mi w 7dpt ale koleżanka, która miała transfer tego samego dnia i też jest 11 dpt ma dziś cień cienia przy becie 49 - była badać w Wigilię.
Nie twierdzę, że Ci się na pewno udało, że jesteś w ciąży ale chce Ci pokazać że z sikańcami to różnie bywa.
Sikańce to jakieś kongo- jak w ogóle przy becie 49 test sikany o czułości 10 mlU/m mógł wyjść jej w postaci cienia - cienia ?? przecież powinna mieć 2 wyraźne krechy ?
Taka sytuacja.
Jutro beta prawdę Ci powie15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
-
Monako u mnie też apetyt wrócił przejadlam się w święta
mnie czasami zaboli jak na okres i coś przeziębienie mnie pobiera boję się żeby mnie nie dopadlo
i odliczam dni do wizyty bo też nic nie czuje i się martwie
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Dobry wieczór świątecznie,
Do niedawna byłam uczestniczką forum CLO, dziś już wiem, że jedyną szansą na poczęcie jest dla mnie In vitro.
Razem z mężem staramy się o dziecko już rok i 9 miesiecy. Przez długi czas tylko slyszałam"przestań sie stresowa, to głowa i ciśnienie na ciąże jest powodem porażki". Przez długi czas w to wierzyłam Przez półtora roku byłam pod opieką bardzo miłego, ciepłego lekarza - z każdym kolejnym miesiącem coraz bardziej rozkładał ręce - nie potrafiąc zdiagnozować co może być przyczyną tego, że nam się nie udaje. Najpierw była ureaplasma, po wyleczeniu stan zapalny dróg rodnych W końcu dostalam CLO - 2 tabletki dziennie. Nigdy jednak nie miałam problemów z owulacją. Przyjmowałam ten lek 4 cykle. W ostatnim utworzylo się 6! pęcherzyków. Niestety w żadnym z tych cykli nie zaszłam. Czułam, że ten lekarz nie jest mi w stanie pomóc. Postanowiłam skonsultować się z kolejnym specjalistą - również miłą, dającą ogromne nadzieje Panią ginekolog. Powiedziała, abyśmy sobie odpuscili na jakiś czas i sama ciąża sie pojawi. To mnie nie przekonało, bo cały czas czułam, że coś jest nie tak. Ostatecznie, nie majac już psychicznie siły trafiliśmy do kliniki leczenia niepołdoności. Jedna konsultacja z ordynatorem kliniki - diagnoza: zrosty w szyjce macicy, zrosty w macicy, 3 polipy, mnostwo płynów i zapchane jajowody - a wszystko to, to powikłania po przewklekłym zapaleniu pęcherza, które męczyło mnie latami oraz przez kilkanaście lat nieleczonej nadżerki, która doprowadziła do powstania blizn (nieodwracalnych) na macicy. Kolejna wizyta i zrobiona cytologia potwierdziła diagnozę - bez in vitro nie mamy szans na zajście w ciążę, ponieważ wszystkie plemniki od razu topią się w płynie który mam w macicy. Nie ma szans na zagnieżdzenie zarodka.
Zaraz po nowym roku czeka mnie zabieg histerokopii (pod warunkiem, że antybiotyk Dalacin który teraz pryjmuje wyeliminuje bakterie , ktore znow sie pojawily). W nastepnym cyklu, jesli histeroskopia pojdzie dobrze podchodzimy do pierwszej proby in vitro. Jestem przerazona. Boje sie , ze dotarlismy do miejsca po ktorym juz wiecej nadziei nie ma, ze jesli sie nie uda, to juz nigdy nie bedziemy miec dzieci. Mam ogromny zal do lekarze u ktorego leczylam sie przez 1,5 roku, ktory mnie przestymulowal, ktroy nie potrafil dostrzec tych zmian, ktore widac bylo golym okiem na usg. Z tego wszystkiego znow wrocilam do palenia, bo nie radze sobie ze stresem. Z tego co wyczytałam - pierwsza proba In vitro najczesciej nie przynosi rezultatow. Napiszcie prosze jakie macie doswiadczenia, skad czerpalyscie sile, jak to wszystko wyglada...
Basia
3 lata starań
1 wczesne poronienie
Ciąża pozamaciczna
usunięcie jajowodu
zrosty i płyn w macicy
marzec 2018 - udało się
listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
-
Ana trzymam kciuki za blizniaki &&,mam nadzieje ze oba mają sie dobrze.Czekam na wiesci,o której wizytujesz?
Ja we srode wizyta w klinice a w piątek juz prenatalne,powoli juz mysle czy jest wszystko ok..
Evaa przykro mi ze nie mozesz nawet w swieta konkretnie pojesc tych pysznosci,jednak mysl o dzieciaczku z pewnoscią rekompensuje straty.Ja nadal bez rzyganek,mdlosci minęly choc malo ich bylo,ale jakos apetytu nie mialam w te swieta na nic,jadlam ale tak na siłeAntoś IVF,Julisia natural
-
Basia czy oby na pewno in vitro pomoze skoro jest problem z zagniezdzeniem przez te zrujnowaną macice?Co lekarz na to,jakie daje szanse,czy aby to nie naciąganie na kase jesli jest powód którego nie da die obejsc,wyeliminowac?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna, lekarz twierdzi, że po zabiegu histeroskopii, czyli m.in po usunieciu płynu - jest duza szansa na powodzenie.
Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko wierzyc, że sie uda. Jak nie za pierwszym, to za trzecim razem.
3 lata starań
1 wczesne poronienie
Ciąża pozamaciczna
usunięcie jajowodu
zrosty i płyn w macicy
marzec 2018 - udało się
listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
-
Dziewczyny czy ktoras z was brala Atosiban? jak dlugo on dziala? szkoda ze jest taki drogi...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
ana167 wrote:Monako rozumiem Twoje obawy..tez sie denerwowalm, denerwuje.. Jutro mam wizytę i swiruje czy drugie maleństwo dalo rade i zobaczymy dwojke..eh i tak do smierci bedziemy się denerwować o dzieci..
trzymam kciuki za jutroMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Inkaa85 wrote:Test mój już poszedł do śmieci testowałam w 11 dpt więc nie na stawiam się na nic z tym cieniem cienia, jutro dla formalności idę na betę żeby spokojnie przestać brać leki. Podawany miałam dwudniowy zarodek czterokomórkowy
kciuki za wysoka beteMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Basia30 wrote:Jagna, lekarz twierdzi, że po zabiegu histeroskopii, czyli m.in po usunieciu płynu - jest duza szansa na powodzenie.
Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko wierzyc, że sie uda. Jak nie za pierwszym, to za trzecim razem.powodzenia
Antoś IVF,Julisia natural
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny czy ktoras z was brala Atosiban? jak dlugo on dziala? szkoda ze jest taki drogi...
Ja miałam ostatnim razem Tracktocile. Cena ok 600pln. Teraz też będę chciała go mieć.
Nie wiem jak długo działa, ale odczuwam dużą różnicę między cyklem z Tractocile a bez. Z tractocile macica tak nie szalała, a ciąża była.
Teraz macica i jajniki nieziemsko szalały (i szaleją dalej) i ciąży prawdopodobnie nie ma. Jutro dam znać ostatecznie czy jest czy nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 21:45
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
4Koniczynka wrote:Justine trzymam kciuki , ja też jutro betuje, ale coś brzuch mnie pobolewa, obawiam się że to na okres...
Trzymam kciuki, żeby jednak nie był to ból okresowyProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/