IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:To będzie moja 3 histero, ale pierwszy raz szukam na NFZ i chyba się poddam... W Invicie na NFZ ze znieczulenie, bruzdą i konsultacja około 900 zł i chyba się zdecyduje
Sysia, diagnostyczna czy operacyjna? Jeśli nie przeraża Cię wycieczka do Katowic to w provicie robią na nfz histero operacyjną. Wystarczy tylko skierowanie od gina.
W Częstochowie robią za to diagnostyczną na nfz- tak samo wystarczy skierowanie od gina.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ana nie fajnie tracę już wiarę że kiedykolwiek dojdzie do transferu.Najpierw @ przyszła pora 5 dniach od punkcji później kolejna @ po 24 dniach jakas taka niedorobiona i nie zaliczyli mi do tego wg obliczeń transfer przypadłby w okresie świątecznym i znów czekanie na @ przyszła pora 27 dniach szybko to wszystko jak na mnie bo cykle miałam ponad 30.wczoraj okazało się że nie ma pęcherzyka dominującego a endometrium tylko 4mm gdzie piłam wino i jadłam orzechy.pobrali mi krew i mają dzwonić jaki plan żeby stymulować przyszły cykl.rozbeczalam się w gabinecie bo moja cierpliwość jest na skraju wytrzymałości.wiem że kiedyś się doczekam wiem że cierpliwość przyda się kiedy maleństwo przyjdzie na świat ale wczoraj po prostu peklam:-(
Będą mi sprawdzać progesteron lh i estradiol i znów czekanie.Takze widzisz nie ciekawie ale co zrobić...
A u ciebie jak tam? Maleństwa już rozpychaja powolutku brzuszek❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Ewela, straszne to leżenie przed Toba
ale najważniejsze, żeby dało efekt i było wszystko dobrze. Trzymam mocno za Was kciuki!
ewela873 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
problemik wrote:Angie, jak mi odwołali transfer po punkcji to oglądałam filmy na yt i wiedziałam już co i jak.
Nie mozesz podejść na sztucznym cyklu?
Chyba musicie zacząć się nagrywać dziewczyny bo chyba już wszystkie na YouTube obejrzałam hihi
Tak na sztucznym w przyszłym cyklu ale musi dojść do owulacji.takie mają wymogi chociaż boję się bo od punkcji mam krótkie cykle i jak mi pobrali 24 jajca to nie wiem kiedy teraz urosną nastepne
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie u nas został 1 maluszek. U drugiego przestało bic serduszko. I trochę się martwię mNiego. Już bym chciała zrobić usg żeby widzieć co tam u niego! leżałam też W szpitalu na plamienia. Ale już jest lepiej.
No ale widzę że U ciebie też ciężko. Nie poddawaj się walcz Jeszcze aby mały kroczek przed tobą -
lady_pink wrote:Musiałaś coś źle zrozumieć, bo w cyklu sztucznym nie ma owulacji. Jedynie bierze się pod uwagę grubość endometrium.
Czasem jest owulacja jak za mało estrofenu jest podawaneZ tego co pamiętam to Shooa tak miała.
shooa lubi tę wiadomość
Sysiaaa czemu aż 3 raz robisz histero?
Ja niestety nie pomogę robiłam raz w klinice prywatnie. .
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Pysia, ja miałam 5 histero i 1 laparoProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
lady_pink wrote:No ale z założenia cykl sztuczny = brak owulacji
Z założenia takProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Pysia, ja miałam 5 histero i 1 laparo
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:a czemu tak? myslalam ze wystarczy 1 raz sprawdzic czy wszystko ok ...
Tak, ale u mnie wyszło "nie tak" i dodatkowo moje mięśniaki się odnawiały po każdej stymulacji i musiały być od nowa wycinane. Dodatkowo były w takim miejscu, że trzeba było na dwa razy wycinać bo za jednym nie dało się wszystkiego.
Jak się czujesz? Masz jakieś przeczucia?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Tak, ale u mnie wyszło "nie tak" i dodatkowo moje mięśniaki się odnawiały po każdej stymulacji i musiały być od nowa wycinane. Dodatkowo były w takim miejscu, że trzeba było na dwa razy wycinać bo za jednym nie dało się wszystkiego.
Jak się czujesz? Masz jakieś przeczucia?
o kurcze... nieciekawie ;/
czuje sie dobrze. i brzuch mniej boli czyli napewno to byly bole po zabiegu a nie hiperka
przeczucia to ja sobie moge miec hehe, wole sie nie nastawiac bo potem porazke gorzej zniose
a ty jak sie czujesz? leniuchujesz sobie ?
ja wczoraj leniuchowalam na kanapie przed telewizorem z kocykiem, dzis tez chyba bede leniuchowac, nawet obiadu nie gotuje bo mam w lodowce bigosy,leczo, spaggetti w sloikach , zawekowalam sobie wczesniej i teraz mam luz hehehe:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:45
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
lady_pink wrote:Dziewczyny która orientuje się w cytologii?
Mam wynik a kompletnie nie ogarniam o co chodzi bo brakuje mi cyferek
Jedynie co jest napisane to:
BADANIE CYTOLOGICZNE
Ocena cytologii ginekologicznej wg. systemu BETHESDA
Ocena techniczna rozmazu
Odpowiedni do oceny
Ocena ogólna rozmazu
-obraz cytologiczny w granicach normy
Wynik
Ujemny
--
Uwagi
Kolejne badanie cytologiczne - zgodnie z zaleceniem lekarza prowadzącego.
Wszystko w porządku i brak dziwactwlady_pink lubi tę wiadomość
pysia wrote:o kurcze... nieciekawie ;/
czuje sie dobrze. i brzuch mniej boli czyli napewno to byly bole po zabiegu a nie hiperka
przeczucia to ja sobie moge miec hehe, wole sie nie nastawiac bo potem porazke gorzej zniose
a ty jak sie czujesz? leniuchujesz sobie ?
ja wczoraj leniuchowalam na kanapie przed telewizorem z kocykiem, dzis tez chyba bede leniuchowac, nawet obiadu nie gotuje bo mam w lodowce bigosy,leczo, spaggetti w sloikach , zawekowalam sobie wczesniej i teraz mam luz hehehe:)
Mnie mąż rozpieszcza z gotowaniem, ale dziś już sama coś zrobię. W końcu to mój 3dpt blastki więc poruszać też się trzeba.
Dobrze, że się zaopatrzyłaś w masę jedzenia bo masz spokój przynajmniej z staniem przy garachProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
lady_pink wrote:Musiałaś coś źle zrozumieć, bo w cyklu sztucznym nie ma owulacji. Jedynie bierze się pod uwagę grubość endometrium.
OK w takim razie na cyklu stymulowanym i pewnie jak nie będzie owulki to wtedy na sztucznym lub zmiana dawki i leków bla bla bla matko kochana ile jeszcze tych cykli przede mną..
Dzięki za informację zawsze myślałam że sztuczny=stymulowany...całe życie człowiek się uczy
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
ana1122 wrote:Angie u nas został 1 maluszek. U drugiego przestało bic serduszko. I trochę się martwię mNiego. Już bym chciała zrobić usg żeby widzieć co tam u niego! leżałam też W szpitalu na plamienia. Ale już jest lepiej.
No ale widzę że U ciebie też ciężko. Nie poddawaj się walcz Jeszcze aby mały kroczek przed tobą
O kurcze nie wiedziałam, przepraszam że tak wyskoczyłam ale najważniejsze że jest jeden i wierzę że jest silny ,jednak nie łatwa droga by zostać mamą. W każdym bądź razie już nią jesteś jeszcze tylko troszkę
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Ktoś się może orientuje czy łyżka oleju lnianego wystarcza jako suplement omegi 3 czy trzeba oprócz tego suplementowac jeszcze tabletki omega 3 ?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Ewela, mojej siostrze szyjka siadala od samego poczatku, bo mala caly czas naciskala glowka na szyjke, a urodzila po terminie.
Teraz moja bliska znajoma miala podobny problem, od 20tc zaczela sie skracac i robic miekka, dostala lutke, oszczedzala sie i za chwile tp.
Trzymam kciuki, zeby synus posiedzial jak najdluzej :* (poza tym sa te szwy, pessary...bedzie dobrze)ewela873 lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:Ktoś się może orientuje czy łyżka oleju lnianego wystarcza jako suplement omegi 3 czy trzeba oprócz tego suplementowac jeszcze tabletki omega 3 ?
Sadze, ze jedna lyzka stolowa to wystarczajaca ilosc
Edit: Wazne jest zebys do zuzyla w przeciagu ok 2tyg, olej lniany bardzo zle reaguje na swiatlo, zmiane temp i powietrze, wiec po tym czasie traci wiekszosc swoich wartosci. Zwroc uwage na to zeby w sklepie tez stal w lodowce i koniecznie w ciemnej butelce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 13:38
pysia lubi tę wiadomość