IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:To będzie moja 3 histero, ale pierwszy raz szukam na NFZ i chyba się poddam... W Invicie na NFZ ze znieczulenie, bruzdą i konsultacja około 900 zł i chyba się zdecyduje
Sysia, diagnostyczna czy operacyjna? Jeśli nie przeraża Cię wycieczka do Katowic to w provicie robią na nfz histero operacyjną. Wystarczy tylko skierowanie od gina.
W Częstochowie robią za to diagnostyczną na nfz- tak samo wystarczy skierowanie od gina.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ana nie fajnie tracę już wiarę że kiedykolwiek dojdzie do transferu.Najpierw @ przyszła pora 5 dniach od punkcji później kolejna @ po 24 dniach jakas taka niedorobiona i nie zaliczyli mi do tego wg obliczeń transfer przypadłby w okresie świątecznym i znów czekanie na @ przyszła pora 27 dniach szybko to wszystko jak na mnie bo cykle miałam ponad 30.wczoraj okazało się że nie ma pęcherzyka dominującego a endometrium tylko 4mm gdzie piłam wino i jadłam orzechy.pobrali mi krew i mają dzwonić jaki plan żeby stymulować przyszły cykl.rozbeczalam się w gabinecie bo moja cierpliwość jest na skraju wytrzymałości.wiem że kiedyś się doczekam wiem że cierpliwość przyda się kiedy maleństwo przyjdzie na świat ale wczoraj po prostu peklam:-(
Będą mi sprawdzać progesteron lh i estradiol i znów czekanie.Takze widzisz nie ciekawie ale co zrobić...
A u ciebie jak tam? Maleństwa już rozpychaja powolutku brzuszek❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Ewela, straszne to leżenie przed Toba
ale najważniejsze, żeby dało efekt i było wszystko dobrze. Trzymam mocno za Was kciuki!
ewela873 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
problemik wrote:Angie, jak mi odwołali transfer po punkcji to oglądałam filmy na yt i wiedziałam już co i jak.
Nie mozesz podejść na sztucznym cyklu?
Chyba musicie zacząć się nagrywać dziewczyny bo chyba już wszystkie na YouTube obejrzałam hihi
Tak na sztucznym w przyszłym cyklu ale musi dojść do owulacji.takie mają wymogi chociaż boję się bo od punkcji mam krótkie cykle i jak mi pobrali 24 jajca to nie wiem kiedy teraz urosną nastepne
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie u nas został 1 maluszek. U drugiego przestało bic serduszko. I trochę się martwię mNiego. Już bym chciała zrobić usg żeby widzieć co tam u niego! leżałam też W szpitalu na plamienia. Ale już jest lepiej.
No ale widzę że U ciebie też ciężko. Nie poddawaj się walcz Jeszcze aby mały kroczek przed tobą -
lady_pink wrote:Musiałaś coś źle zrozumieć, bo w cyklu sztucznym nie ma owulacji. Jedynie bierze się pod uwagę grubość endometrium.
Czasem jest owulacja jak za mało estrofenu jest podawane
Z tego co pamiętam to Shooa tak miała.
shooa lubi tę wiadomość
Sysiaaa czemu aż 3 raz robisz histero?
Ja niestety nie pomogę robiłam raz w klinice prywatnie. .
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Pysia, ja miałam 5 histero i 1 laparo
lady_pink wrote:No ale z założenia cykl sztuczny = brak owulacji

Z założenia tak
a czemu tak? myslalam ze wystarczy 1 raz sprawdzic czy wszystko ok ...Justine wrote:Pysia, ja miałam 5 histero i 1 laparo

Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:a czemu tak? myslalam ze wystarczy 1 raz sprawdzic czy wszystko ok ...
Tak, ale u mnie wyszło "nie tak" i dodatkowo moje mięśniaki się odnawiały po każdej stymulacji i musiały być od nowa wycinane. Dodatkowo były w takim miejscu, że trzeba było na dwa razy wycinać bo za jednym nie dało się wszystkiego.
Jak się czujesz? Masz jakieś przeczucia?
Justine wrote:Tak, ale u mnie wyszło "nie tak" i dodatkowo moje mięśniaki się odnawiały po każdej stymulacji i musiały być od nowa wycinane. Dodatkowo były w takim miejscu, że trzeba było na dwa razy wycinać bo za jednym nie dało się wszystkiego.
Jak się czujesz? Masz jakieś przeczucia?
o kurcze... nieciekawie ;/
czuje sie dobrze. i brzuch mniej boli czyli napewno to byly bole po zabiegu a nie hiperka
przeczucia to ja sobie moge miec hehe, wole sie nie nastawiac bo potem porazke gorzej zniose
a ty jak sie czujesz? leniuchujesz sobie ?
ja wczoraj leniuchowalam na kanapie przed telewizorem z kocykiem, dzis tez chyba bede leniuchowac, nawet obiadu nie gotuje bo mam w lodowce bigosy,leczo, spaggetti w sloikach , zawekowalam sobie wczesniej i teraz mam luz hehehe:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:45

Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
lady_pink wrote:Dziewczyny która orientuje się w cytologii?
Mam wynik a kompletnie nie ogarniam o co chodzi bo brakuje mi cyferek
Jedynie co jest napisane to:
BADANIE CYTOLOGICZNE
Ocena cytologii ginekologicznej wg. systemu BETHESDA
Ocena techniczna rozmazu
Odpowiedni do oceny
Ocena ogólna rozmazu
-obraz cytologiczny w granicach normy
Wynik
Ujemny
--
Uwagi
Kolejne badanie cytologiczne - zgodnie z zaleceniem lekarza prowadzącego.
Wszystko w porządku i brak dziwactw
lady_pink lubi tę wiadomość
pysia wrote:o kurcze... nieciekawie ;/
czuje sie dobrze. i brzuch mniej boli czyli napewno to byly bole po zabiegu a nie hiperka
przeczucia to ja sobie moge miec hehe, wole sie nie nastawiac bo potem porazke gorzej zniose
a ty jak sie czujesz? leniuchujesz sobie ?
ja wczoraj leniuchowalam na kanapie przed telewizorem z kocykiem, dzis tez chyba bede leniuchowac, nawet obiadu nie gotuje bo mam w lodowce bigosy,leczo, spaggetti w sloikach , zawekowalam sobie wczesniej i teraz mam luz hehehe:)
Mnie mąż rozpieszcza z gotowaniem, ale dziś już sama coś zrobię. W końcu to mój 3dpt blastki więc poruszać też się trzeba.
Dobrze, że się zaopatrzyłaś w masę jedzenia bo masz spokój przynajmniej z staniem przy garach
lady_pink wrote:Musiałaś coś źle zrozumieć, bo w cyklu sztucznym nie ma owulacji. Jedynie bierze się pod uwagę grubość endometrium.
OK w takim razie na cyklu stymulowanym i pewnie jak nie będzie owulki to wtedy na sztucznym lub zmiana dawki i leków bla bla bla matko kochana ile jeszcze tych cykli przede mną..
Dzięki za informację zawsze myślałam że sztuczny=stymulowany...całe życie człowiek się uczy

5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
ana1122 wrote:Angie u nas został 1 maluszek. U drugiego przestało bic serduszko. I trochę się martwię mNiego. Już bym chciała zrobić usg żeby widzieć co tam u niego! leżałam też W szpitalu na plamienia. Ale już jest lepiej.
No ale widzę że U ciebie też ciężko. Nie poddawaj się walcz Jeszcze aby mały kroczek przed tobą
O kurcze nie wiedziałam, przepraszam że tak wyskoczyłam ale najważniejsze że jest jeden i wierzę że jest silny ,jednak nie łatwa droga by zostać mamą. W każdym bądź razie już nią jesteś jeszcze tylko troszkę
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Ktoś się może orientuje czy łyżka oleju lnianego wystarcza jako suplement omegi 3 czy trzeba oprócz tego suplementowac jeszcze tabletki omega 3 ?

Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Ewela, mojej siostrze szyjka siadala od samego poczatku, bo mala caly czas naciskala glowka na szyjke, a urodzila po terminie.
Teraz moja bliska znajoma miala podobny problem, od 20tc zaczela sie skracac i robic miekka, dostala lutke, oszczedzala sie i za chwile tp.
Trzymam kciuki, zeby synus posiedzial jak najdluzej :* (poza tym sa te szwy, pessary...bedzie dobrze)
ewela873 lubi tę wiadomość
-
Olej lniany bedzie najlepszy, bo zawiera to najbardziej wartosciowe Omega 3 czyli ALA (pamietaj zeby trzymac szczelnie zamkniety w lodowce). Tabletki zazwyczaj sa z oleju rybnego i zawieraja DHA i EPA, na ktore nie ma az tak wielkiego zapotrzebowania, a poza tym bardzo ciezko znalezc dobry suplement.pysia wrote:Ktoś się może orientuje czy łyżka oleju lnianego wystarcza jako suplement omegi 3 czy trzeba oprócz tego suplementowac jeszcze tabletki omega 3 ?
Sadze, ze jedna lyzka stolowa to wystarczajaca ilosc
Edit: Wazne jest zebys do zuzyla w przeciagu ok 2tyg, olej lniany bardzo zle reaguje na swiatlo, zmiane temp i powietrze, wiec po tym czasie traci wiekszosc swoich wartosci. Zwroc uwage na to zeby w sklepie tez stal w lodowce i koniecznie w ciemnej butelce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 13:38
pysia lubi tę wiadomość