X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ;) teraz sie przyznaj kto Cie kobieto zarazil ciaza....wirusami,kichnieciami :) bede kichac teraz na wszystko tutaj,wysylac wirusy itd.

Kobietooo nie mysl za duzo,jestes w ciaszszyyyy i to jest teraz wazne,dasz zycie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:10

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva ja chętnie się podstawiam nakichaj na mnie! :D

Od kiedy brałyście clexane? Od punkcji czy dopiero od transferu?
    Mam APTT na dolnej granicy normy mimo brania acardu, może być coś na rzeczy? Po transferze miałam heparynę może powinnam ją dostać tym razem wcześniej?

Evaa lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    wiem, wtracam sie i wyskakuje jak Filip z konopii, ale mam pytanie , i moze macie na to odpowiedz...aktualnie jestem w trakcie stymulacji do mojego 4 ivf..za 2 dni mam wizyte u anestezjologa, i wyszlo mi, ze mam podwyzszony potas..norma to 3.5-5.1, a ja mam 6.1...myslicie ze moze mnie nie dopuscic przez to do pick upa? bardzo tego nie chce, bo wszystko widomo zapiete na ostatni guzik, a tu nagle patrze w wyniki online a tu ten potas...co mysilcie?. Pozdrawiam Was wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 14:36

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

Powiedzcie mi kochane. Czy w trakcie stymulacji mialyscie cos a'la cmienie? Dzisiaj cos tak czuje podbrzusze, 7ds. Spanikowalam czy mi jajca nie popekaly :-/

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie popekaly, ćmi bo jajka rosną ;)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Mysle ze nie popekaly, ćmi bo jajka rosną ;)

Oby :-) jutro wizyta to sie dowiem co i jak.

age.png

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Wiem wiem ;) teraz sie przyznaj kto Cie kobieto zarazil ciaza....wirusami,kichnieciami :) bede kichac teraz na wszystko tutaj,wysylac wirusy itd.

Kobietooo nie mysl za duzo,jestes w ciaszszyyyy i to jest teraz wazne,dasz zycie :*
    uff, dobrze, że i do mnie zajrzałaś. nie zapomnij w kwietniu ;)

Evaa, Justine lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    wiem, wtracam sie i wyskakuje jak Filip z konopii, ale mam pytanie , i moze macie na to odpowiedz...aktualnie jestem w trakcie stymulacji do mojego 4 ivf..za 2 dni mam wizyte u anestezjologa, i wyszlo mi, ze mam podwyzszony potas..norma to 3.5-5.1, a ja mam 6.1...myslicie ze moze mnie nie dopuscic przez to do pick upa? bardzo tego nie chce, bo wszystko widomo zapiete na ostatni guzik, a tu nagle patrze w wyniki online a tu ten potas...co mysilcie?. Pozdrawiam Was wszystkie :)
    na pewno nikt się tym specjalnie nie przejmie, tylko naturopata i dietetyk może by to zrobił :)

lena7 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:

uwazam ze powinnas zbadac tez kreatynine oraz duzo pic, duzy potas ma bardzo zly wplyw na organizm i na prace serca..!! pic, pic, pic duzo i zebys duzo sikala!!

lena7 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Akurat tobą się nie zamierzam przejmować :) jak ci nie pasi, to nie czytaj moich postów. Już kiedyś pokazałaś klasę jak zrobiłaś gównoburze na dwóch grupach - w każdej smarowałaś dziewczyny z drugiej grupy więc twoje zdanie mam głęboko w dupie.

Kurcze, nie zdążyłam praczytać tego bo widocznie dziewczyna zniknęła z powierzchni ziemi :D

lady_pink, Bella93 lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:

Nic się nie stanie ;) muszą jajka wyciągnąć ;)
    Pij wodę i ogranicz spożywanie soli. Nie tylko teraz tylko w ogóle ;)

lena7 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine i Yoselyn, mnie na tym forum "nie ma" bo tu ścisłe grono jest.. a więc kieruję tego posta do Was. Dzis dostałam telefon z Provity i niestety, nie ma dla nas zarodków. Powiedziałam pani w Rej, że i tak mam do wykonania kilka badań jak biopsja endo, czy rezonans albo ureoplasme i że to potrwa jeszcze jakis czas, ale ona dała mi do zrozumienia, że mogę się w ogóle nie doczekać... wracam więc do mojej Gamety, raczej bez szans na podwójny et, ale z szansami w ogóle. Justine, Bella będzie mi zdawać relacje z Twojej ciąży a ja życzę Ci spokoju w sercu i spokojnej ciąży. Nieważne jest już nic, pamietaj, oprócz tego, że Ci się udało :) Yoselyn- powodzenia!! Bądź następna po Justine, jako szczęściara po AZ :) Wam wszysykim powodzenia :*
    Bella ❤

Yoselyn82, Bella93 lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Justine i Yoselyn, mnie na tym forum "nie ma" bo tu ścisłe grono jest.. a więc kieruję tego posta do Was. Dzis dostałam telefon z Provity i niestety, nie ma dla nas zarodków. Powiedziałam pani w Rej, że i tak mam do wykonania kilka badań jak biopsja endo, czy rezonans albo ureoplasme i że to potrwa jeszcze jakis czas, ale ona dała mi do zrozumienia, że mogę się w ogóle nie doczekać... wracam więc do mojej Gamety, raczej bez szans na podwójny et, ale z szansami w ogóle. Justine, Bella będzie mi zdawać relacje z Twojej ciąży a ja życzę Ci spokoju w sercu i spokojnej ciąży. Nieważne jest już nic, pamietaj, oprócz tego, że Ci się udało :) Yoselyn- powodzenia!! Bądź następna po Justine, jako szczęściara po AZ :) Wam wszysykim powodzenia :*
    Bella ❤

Polly nie musisz nigdzie uciekac :) Nowe dziewczyny też dołączają do nas, a ja mam nadzieję będę niebawem uciekać ;)

Dlaczego nie ma dla Was zarodków? Jakie mieliście wymagania fenotypowe?

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam z ciekawości. Ile kosztuje adopocja zarodka?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

W Provicie koszt transferu czyli 1000pln + wizyty przed adopcją (u mnie były 3) + leki standardowe po ivf

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam grupę krwi Arh+ a mój mąż 0rh-. Fenotypy- bez szału, ja jestem blondynką z zielonymi oczami a mąż jest szatynem z szarymi. Pani dr Paliga zaleciła nam byśmy wybrali zgodność krwi jesli nie zamierzamy mowić dziecku o jego pochodzeniu. Uprzedziła, ze poczekamy Chwilę dłużej ale dzisiejszy tel rozłożył mnie na łopatki. Wprawdzie pani embriolog zaznaczyła, że zostajemy na liście ale czekanie moze trwać bardzo długo bo zarodków nie ma. Zakładam, że pierwszeństwo mają pacjentki Provity. Jesli chodzi o Gametę to az kosztuje koszt transferu (1800) + Ew otoczka 500zl. I bez względu na ilości otrzymanych od pary dawców zarodków, trzeba opłacić koszty ich badan w kierunku chorób zakaźnych.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love czyje badania zakaźne musicie pokryć?
    Dawców czy zarodków? Szczerze powiem pierwsze słyszę

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Invimed, to koszt 2500 zł + 900 transfer, łącznie wyszło nas 4300 :/ wiem, że to dużo

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Dziewczyny, ja mam grupę krwi Arh+ a mój mąż 0rh-. Fenotypy- bez szału, ja jestem blondynką z zielonymi oczami a mąż jest szatynem z szarymi. Pani dr Paliga zaleciła nam byśmy wybrali zgodność krwi jesli nie zamierzamy mowić dziecku o jego pochodzeniu. Uprzedziła, ze poczekamy Chwilę dłużej ale dzisiejszy tel rozłożył mnie na łopatki. Wprawdzie pani embriolog zaznaczyła, że zostajemy na liście ale czekanie moze trwać bardzo długo bo zarodków nie ma. Zakładam, że pierwszeństwo mają pacjentki Provity. Jesli chodzi o Gametę to az kosztuje koszt transferu (1800) + Ew otoczka 500zl. I bez względu na ilości otrzymanych od pary dawców zarodków, trzeba opłacić koszty ich badan w kierunku chorób zakaźnych.

Dziwne to trochę, bo macie bardzo popularne grupy krwi pod kątem dziedziczenia przez dziecko (bo może mieć A lub 0 oraz + albo - więc w sumie ok 70% społeczeństwa).

Cięzko jest mi też coś powiedzieć więcej nt zgodności krwi, bo ja wybrałam zarodki bez oznaczonej grupy krwi.

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Invimed, to koszt 2500 zł + 900 transfer, łącznie wyszło nas 4300 :/ wiem, że to dużo

W Invikcie gdzie aktualnie jestem podejście do AZ bez badań zakaźnych 6900...Lekarz powiedział, że po programie rządowym mają bardzo dużo zarodków , których mrożenie nie jest opłacane. Może dlatego taka cena za AZ.

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
‹‹ 4518 4519 4520 4521 4522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ