X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    A w jakim badaniu wychodzi ze mssz polipowate endometrium?
    100% pewności daje tylko pobranie wycinka do hist-pat przy histero albo chociaż przy porządnym scratchingu.

Kalija lubi tę wiadomość

• Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa mi tez wyszlo to w badaniu hist pat. Mialam dwie cb. Dostalam na to lek provera na mc ale nie wiem czy pomogl czy tez nie(bylo to jakis czas temu) W kwietniu bede miala histero to sie okaze czy dalej to mam. W invicie moj dr tez mowil ze to nie jest decydujacy czynnik. Teraz juz zglupialam. Jak to bedziesz leczyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE wrote:
    Shooa mi tez wyszlo to w badaniu hist pat. Mialam dwie cb. Dostalam na to lek provera na mc ale nie wiem czy pomogl czy tez nie(bylo to jakis czas temu) W kwietniu bede miala histero to sie okaze czy dalej to mam. W invicie moj dr tez mowil ze to nie jest decydujacy czynnik. Teraz juz zglupialam. Jak to bedziesz leczyc?

myślę, że skoro u mnie 3 miesiące leczenia nie pomogły, to miesiąc też może nie pomóc, ale wiadomo, każda z nas jest inna..
    nie wiem gdzie jesteś w invikcie, ale jak we Wrocławiu, to pewnie ten sam lekarz powiedział Ci to samo co mnie. na szczęście stamtąd uciekłam.
    jak idziesz na histero to nalegaj na pobranie wycinka, tylko po nim będziesz wiedzieć czy pomogło. u mnie podczas histero lekarze zachwycali się macicą, jaka piękna, bez polipów, bez zmian itd.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa a wskazania do histero jakie są? tylko brak ciąży? pamiętam jak przy IUI (inna klinika) lekarz dziwił się, że nie miałam histero, ale nie pociągnęłam tematu, teraz żałuję.

edit:

znacie dr Ż z Invimedu Wrocław? co o nim sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 22:52

dqprgu1royghdo7j.png
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat ten lek dostalam od innego lekarza niz moj prowadzacy i ona mowila ze moze utrudniac zajscie ale ze ta provera wyleczy mapewno bo niby to sie podaje przy raku endometrium i jest to silny lek. Tak to zrozumialam od tej dr. Ja jestem w invicta w gdansku. A masz jakis plan leczenia tego? Napewno bede miala scratching wiec poprosze o wycinek do badania.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    100% pewności daje tylko pobranie wycinka do hist-pat przy histero albo chociaż przy porządnym scratchingu.
    A to mialm histero.Hist pat ok bylo.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaNE jutro będę wiedzieć jak leczenie zaleca dalej mój dr ale sama będę nalegac na łyżeczkowanie endometrium. Wiem że Konwalii na pewno to pomoglo a leki jednym pomagają innym nie. Nie chcę być parę miesięcy na lekach a potem znowu stanąc przed dylematem jak dziś.
    Tyszanka to jest ok jak histpat był w porzo, bądź spokojna :)

Konwalia, Tyszanka81 lubią tę wiadomość

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mag, może wyjść na usg, może na histero a może tylko z hist-pat. u mnie wyszło tylko z hist-pat (wynik po histeroskopii dwa mce po łyżeczkowaniu wrzesień 2015 i teraz po leczeniu gestagenami). każde usg i dwie histero z drapankiem na przestrzeni czasu były ok w obrazie histeroskopu, więc nie pobierali wycinka, a ja nie wiedziałam o tej polipowatości (w invikcie mi powiedzieli, że taki wynik nic nie znaczy i jest ok a wtedy jeszcze nie sprawdzałam wszystkiego co mówią mi lekarze, uwierzyłam, wynik schowałam i olałam) więc nie nalegałam na pobieranie wycinków.

dopiero w grudniu lekarz który sprawdzał moją historię leczenia w ramach konsultacji od razu powiedział, że polipowate endometrium wręcz uniemożliwia zagnieżdżenie i wg niego wszystkie zarodki były spisane na stratę.
    wtedy poszłam na mojej kliniki z tym wynikiem, mój dr z kliniki zapisał mi luteinę na jeden cykl i dwa na antykach jako leczenie. nawet niespecjalnie uważał, że powinnam iść teraz po antykach na histeroskopię, bo skoro z polipowatego endometrium robią się polipy a u mnie przez 1,5 roku nic nie urosło, to widać, że już polipowatości nie ma.

a jednak ją mam..

rozpisałam się, ale to ku przestrodze innym dziewczynom, bo może ktoś jest w podobnej sytuacji i też z każdym transferem ma nadzieję, że się uda, ale to endometrium niestety nie przyjmie zarodka..a przynajmniej są bardzo małe szanse na to.
    Qrcze ale historia i co za patałachy i naciągacze! Szkodzę ciagle sie zdarzają. A potem mówią " Nuxe czytać forum, nie grzebać w necie a ufać" hehe. Shooa trzymam kciuki mocno!

shooa lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Zrobiłam dziś przecudnej urody jednokreskowego sikacza 5 dpt. Uciekłam z pracy na "zakupy" i poszłam do kościoła, chyba pada mi na mózg totalnie :D
    Ja pierdziele Mała! no to zaszalałas powiem Ci :P
    Ejjj a Ty mialas wczoraj 5dpt? i juz w czwartek kazali Ci betowac?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    MartaNE jutro będę wiedzieć jak leczenie zaleca dalej mój dr ale sama będę nalegac na łyżeczkowanie endometrium. Wiem że Konwalii na pewno to pomoglo a leki jednym pomagają innym nie. Nie chcę być parę miesięcy na lekach a potem znowu stanąc przed dylematem jak dziś.
    Tyszanka to jest ok jak histpat był w porzo, bądź spokojna :)
    Kurcze ale po tym lyzeczkowaniu mozna miec nieciekawe powiklania:-(

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tej cholernej Fertinei? Czy wszystkie te składowe mozna brać po transferze? Bo teraz ogarnęła mnie przerażająca myśly, że kobieta w aptece mówiła że któregoś po transferze lepiej nie brać bo może powodować poronienia, ale nie pamiętam który? Dobrze kojarzę?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja miałam 5cio dniowa blastocyste. 7dpt to juz będzie wszystko wiadomo. Ale czuję okres wielkimi krokami więc nie raczej nie liczę na pozytywne wieści.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mag, może wyjść na usg, może na histero a może tylko z hist-pat. u mnie wyszło tylko z hist-pat (wynik po histeroskopii dwa mce po łyżeczkowaniu wrzesień 2015 i teraz po leczeniu gestagenami). każde usg i dwie histero z drapankiem na przestrzeni czasu były ok w obrazie histeroskopu, więc nie pobierali wycinka, a ja nie wiedziałam o tej polipowatości (w invikcie mi powiedzieli, że taki wynik nic nie znaczy i jest ok a wtedy jeszcze nie sprawdzałam wszystkiego co mówią mi lekarze, uwierzyłam, wynik schowałam i olałam) więc nie nalegałam na pobieranie wycinków.

dopiero w grudniu lekarz który sprawdzał moją historię leczenia w ramach konsultacji od razu powiedział, że polipowate endometrium wręcz uniemożliwia zagnieżdżenie i wg niego wszystkie zarodki były spisane na stratę.
    wtedy poszłam na mojej kliniki z tym wynikiem, mój dr z kliniki zapisał mi luteinę na jeden cykl i dwa na antykach jako leczenie. nawet niespecjalnie uważał, że powinnam iść teraz po antykach na histeroskopię, bo skoro z polipowatego endometrium robią się polipy a u mnie przez 1,5 roku nic nie urosło, to widać, że już polipowatości nie ma.

a jednak ją mam..

rozpisałam się, ale to ku przestrodze innym dziewczynom, bo może ktoś jest w podobnej sytuacji i też z każdym transferem ma nadzieję, że się uda, ale to endometrium niestety nie przyjmie zarodka..a przynajmniej są bardzo małe szanse na to.
    Wspóczuje Shooa..ja miałam histero(wyszla ok), ale tez mi nie brali wycinkow, zreszta histero robilam w tym samym szpitalu w ktorym mialam lyzeczkowanie po poronieniu, wiec teraz sobie tez mysle ze nawet jakby mi cos narobili grzebiac za pierwszym razem to by nie przyznali sie pozniej do tego, zreszta to inna bajka dotyczaca zrostow itd...natomiast polipowatosc..a czy jak ciaza sie zagniezdzi i obumiera ale dopiero po kilku tygodniach, tak jak w moim przypadku, to chyba polipowatosc raczej nie wchodzi w gre? przepraszam za glupie pytania pewnie, ale wole spytac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:43

• lena7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lena ja miałam 5cio dniowa blastocyste. 7dpt to juz będzie wszystko wiadomo. Ale czuję okres wielkimi krokami więc nie raczej nie liczę na pozytywne wieści.
    No tak, beta powinna wyjsc, ale ten sikaniec to oj oj! :)
    Sluchaj, ja przy pierwszej ciazy tez czulam okres wielkimi krokami, wiec sie nie stresuj, naprawde :) ja tez mialam 5dniowa blast. ciut gorsza 4AA :)
    A cycki Cie bola? bo ja dalej schiz z nimi :P

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic a nic. Trochę je czułam przez pare dni ale od wczoraj nie bolą nawet przy dotyku :/ i szyjka nisko, otwarta ale dziewczyny mnie z*ebaly, że sie nie znam i mam tam nie grzebać więc siedze cicho :P
    Sikacza dziś nie zrobiłam. Choć jeden poranek nie zaczął się od beksy :P ale jadę na angielski a skupić się ni chu chu. Jeszcze mam dziś sprawdzian, dostanę pałę jak nic :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Nic a nic. Trochę je czułam przez pare dni ale od wczoraj nie bolą nawet przy dotyku :/ i szyjka nisko, otwarta ale dziewczyny mnie z*ebaly, że sie nie znam i mam tam nie grzebać więc siedze cicho :P
    Sikacza dziś nie zrobiłam. Choć jeden poranek nie zaczął się od beksy :P ale jadę na angielski a skupić się ni chu chu. Jeszcze mam dziś sprawdzian, dostanę pałę jak nic :P
    Wiecie co, ja to taka stara jestem, ale ja nie mam pojecia o co chodzi z ta szyjka?? gdzie, jak i w ogole? kurde chyba sobie tez pogrzebie dzis moze i znajde? ale ja nie wiem nawet w ktorym miejscu jej szukac?? :P a w ogole jaka to otwarta a jaka zamknieta??? ;/
    P.S Powodzenia na sprawdzianie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 08:07

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kobieta nie jest w ciazy to nigdy nie jest do końca zamknieta, jest nisko twarda i otwarta przed okresem. Jak dojdzie to zaplodnienia powinna być wysoko tak, że ciężko jej dosięgnąć i zamknięta. Ale Bella ma rację, że gdyby po szyjce można rozpoznać ciążę to by żadnych bet nie kazali robić :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tez tak mówiłam ;) trzymam &&&& żeby było tak jak u mnie

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce isc zaraz zrobic badanie homocysteiny, ale wypilam mielone siemie lniane, a badanie robi sie na czczo? co myslicie?

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa jak masz zaufanego Dr to ja bym sie zdecydowała na to łyżeczkowanie bo co Ci po kolejnej kuracji lekami skoro wcześniej nie pomogły. A tak endo odbuduje się na nowo. Jeśli nigdy nie miałaś problemów z endo ładie Ci rosło itp to tym bardziej bym sie nie zastanawiała.

shooa, gosia81 lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
‹‹ 4621 4622 4623 4624 4625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: