X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podany zarodek 3-dniowy

Angela* lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Ale 8b to zarodek 2-3 dniowy. Prawda?
    Ja miałam 5 dniowe, testowałam już po 6 dniach noi to było tez krio, wiec bez żadnych zastrzykow i takich tam, tylko luteina i estrofem.
    Tak to 3-dniowy malec. Ja miałam crio na cyklu sztucznym. Teraz mam estrofem, ultrogestan, encorton,acard,fragmin,Wit d-czyli żelazny zestaw. A to Twoje kolejne crio? Moje pierwsze . Żeby wkoncu się udało

08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
    Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
    21.04.17r 8B :(
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Ja miałam podany zarodek 3-dniowy
    Notak, to masz ciut później wszystko, ale trzymam kciukasy za ciebie. Mooocno!!!

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Tak to 3-dniowy malec. Ja miałam crio na cyklu sztucznym. Teraz mam estrofem, ultrogestan, encorton,acard,fragmin,Wit d-czyli żelazny zestaw. A to Twoje kolejne crio? Moje pierwsze . Żeby wkoncu się udało
    moje 4 te.
    Ile lat już walczysz o bejbika?
    a luteiny ci nie dał lekarz?????

Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny;)

Czy ktoras z Was sie orientuje czy w Provicie sa jeszcze zatodki do adopcji?
    mialam zrobic laparo dopiero po tym moge podejsc do adopcji....wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu.Laparo z histero zrobilam wyszlo wszystko ok teraz sie obawiam, ze mozemy nie dostac zarodka;(

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    moje 4 te.
    Ile lat już walczysz o bejbika?
    a luteiny ci nie dał lekarz?????
    Będzie już 4 lata. Ultrogestan to progesteron, czyli coś takiego jak lutinus,luteina. Ultrogestan kupuje w Czechach i jest tańszy niż lutinus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 15:54

małaszarobura lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Czesc Dziewczyny;)

mialam zrobic laparo dopiero po tym moge podejsc do adopcji....wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu.Laparo z histero zrobilam wyszlo wszystko ok teraz sie obawiam, ze mozemy nie dostac zarodka;(
    niestety nie orientuje sie w temacie zarodkow wogole☹ .

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlak mnie trafi. Właśnie znaleziono zwłoki noworodka... ;(

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Czesc Dziewczyny;)

A w gync nie mają AZ? Ja też jestem z gync. Widziałam że podchodzisz do programu 2+1 ,to czemu już myślisz o AZ?

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Ewa- jak ja ci zazdroszczę, w marcu tego roku beta mi sie zatrzymała na 2700.... I to już był koniec. Ehhhh.....
    Ja tym razem bałam się podwójnie bo w pierwszej ciąży miałam puste jajo które zakończyło się łyżeczkowaniem w 8tyg ciąży. Trzy miesiące później podeszłam ponownie do crio. Przy tej ciąży na prawdę bardzo przeżywałam przed wizytą, bałam się powtórki z rozrywki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 16:16

małaszarobura, Kunia lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    Ja tym razem bałam się podwójnie bo w pierwszej ciąży miałam puste jajo które zakończyło się łyżeczkowaniem w 8tyg ciąży. Trzy miesiące później podeszłam ponownie do crio. Przy tej ciąży na prawdę bardzo przeżywałam przed wizytą, bałam się powtórki z rozrywki.

Biedna moja. Ja tez sue bardzo boje bo to moje ostatnie krio- skończyły sie bąbelki, a na kolejne będziemy musieli znowu uskładać. Dobrze ze w Invikcie dają Relanium do lykania po tranferze, bo bym teraz ciągle ryczała. A tak to jestem ciagle na haju

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    A w gync nie mają AZ? Ja też jestem z gync. Widziałam że podchodzisz do programu 2+1 ,to czemu już myślisz o AZ?

Na gynC sie zawiodlam 5 pelnych procedur tyle kasy co tam zostawilismy...mamy jeszcze 1 podejscie z 2+1 ale wszystko wskazuje na to, ze moje komorki sa do dupy albo poprosstu zle mnie stymuluja...:(
    Przy ostatniej procedurze mialam estradiol ok 1600 12 komorek pobranych z czego 2 byly dojrzale a reszta zdegenerowane...mialam wysokie dawki bo 300....i w sumie to byla moja najgorsza stymulacja...narazie nie chce tam wracac...ostatnia nadzieja w az:(

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziolszki to samo mam. Też się boję. Ostatnio byłam szczęśliwa, ale potem dostałam kopa...
    Teraz pozostaje czekać i wierzyć że będzie dobrze.

małaszarobura lubi tę wiadomość

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Na gynC sie zawiodlam 5 pelnych procedur tyle kasy co tam zostawilismy...mamy jeszcze 1 podejscie z 2+1 ale wszystko wskazuje na to, ze moje komorki sa do dupy albo poprosstu zle mnie stymuluja...:(
    Przy ostatniej procedurze mialam estradiol ok 1600 12 komorek pobranych z czego 2 byly dojrzale a reszta zdegenerowane...mialam wysokie dawki bo 300....i w sumie to byla moja najgorsza stymulacja...narazie nie chce tam wracac...ostatnia nadzieja w az:(
    Biedna. A u kogo tam jesteś? I wogole nie doszło do ciąży. Kurcze no to zawalili na całej linii. A badalas kochana immunolgie bo może w tym przyczyną. Ja teraz mam 2 transfer z 2 procedury. Pierwsza stymulacja to był krótki protokół i gorsze wyniki. Drugie podejście to protokół długi i o wiele lepsze wyniki. Ja też nie mam aż tylu komórek do pobrania. Ale udało się zajść w ciążę a teraz czekanie. Kurcze kochana tyle przeszlas

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Biedna. A u kogo tam jesteś? I wogole nie doszło do ciąży. Kurcze no to zawalili na całej linii. A badalas kochana immunolgie bo może w tym przyczyną. Ja teraz mam 2 transfer z 2 procedury. Pierwsza stymulacja to był krótki protokół i gorsze wyniki. Drugie podejście to protokół długi i o wiele lepsze wyniki. Ja też nie mam aż tylu komórek do pobrania. Ale udało się zajść w ciążę a teraz czekanie. Kurcze kochana tyle przeszlas
    Tak badalam immunologie...kariotypy...jedynie wyszedl mi v leiden ale biore acard i zawsze przed crio mialam claxane podawane...
    W gyn bylam u wszystkich w sumie mercik, czerwinska a na koncu grettka...raz sie tylko udalo ale na chwilke:(
    Mialam zawsze dodatkowo intralipid embro glue....Ah...wiec juz nie mam co wierzyc w cud na moich komorkach...:(
    az w gyn kosztuje ok 5 tys w provicie sie placi tylko za transfer..

• Justine Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamii89, w Provicie płaci się tylko za transfer, ale masz "jajko niespodziankę" jeśli chodzi o krew dziecka. Mają nieoznaczone zarodki i nie wiesz czy dziecko będzie miało zgodną krew czy nie. Jeśli Ci to nie przeszkadza to koszty zdecydowanie niższe ;)

małaszarobura, sylvuś lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Małamii89, w Provicie płaci się tylko za transfer, ale masz "jajko niespodziankę" jeśli chodzi o krew dziecka. Mają nieoznaczone zarodki i nie wiesz czy dziecko będzie miało zgodną krew czy nie. Jeśli Ci to nie przeszkadza to koszty zdecydowanie niższe ;)
    Justine wiem i nie przeszkadza nam to...kazde dziecko pokochamy
    A Ty jak sie czujesz?:) kiedy masz kolejna wizyte?:)

Justine lubi tę wiadomość

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko,to tak źle i tak niedobrze. Bo przecież może być konflikt serelogiczny. Malami89 ja chodzę do dr Piekarz. Kurcze kochana ciężko coś mądrego doradzić,coś powiedzieć. Ja tez biorę to wszystko z lekarstw co pisalas. No plus tylko częstsze dawki intralipidu bo mam duże NK. No i encorton dodatkowo.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny ktos moze mial transfer na cyklu naturalnym? tam liczy sie tylko endo ?
    wie ktos moze jak wygladaja przygotowania do trassferu na cyklu naturalnym? bierze sie sie ovitrelle czy cos takiego? bada jakies hormony albo mierzy jajeczka? napewno mam odstawiony estrofem :)

U mnie w klinice oprócz usg badają estradiol. I dobrze bo ja mam jeden jajnik schowany w połowie za macicą i ostatnio gdyby nie estradiol wskazywał owulację to po krótkim usg lekarz stwierdził, że nie ma pęcherzyka ale uparcie szukał bo estradiol na to wskazywał. i znalazł piękny pecherzyk który dobrze się ukrył :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Matko,to tak źle i tak niedobrze. Bo przecież może być konflikt serelogiczny. Malami89 ja chodzę do dr Piekarz. Kurcze kochana ciężko coś mądrego doradzić,coś powiedzieć. Ja tez biorę to wszystko z lekarstw co pisalas. No plus tylko częstsze dawki intralipidu bo mam
    duże NK. No i encorton dodatkowo.

Bazylka a ona wrocila z macierzynskiego juz?
    Trzymam kciuki kochana &&& MUSI byc dobrze!
    Ja teraz z programu 2+1 mam ostatnia procedure....to mnie przeraza :-(

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
‹‹ 4684 4685 4686 4687 4688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ