Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podany zarodek 3-dniowy

Angela* lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Ale 8b to zarodek 2-3 dniowy. Prawda?
    Ja miałam 5 dniowe, testowałam już po 6 dniach noi to było tez krio, wiec bez żadnych zastrzykow i takich tam, tylko luteina i estrofem.
    Tak to 3-dniowy malec. Ja miałam crio na cyklu sztucznym. Teraz mam estrofem, ultrogestan, encorton,acard,fragmin,Wit d-czyli żelazny zestaw. A to Twoje kolejne crio? Moje pierwsze . Żeby wkoncu się udało

08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
    Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
    21.04.17r 8B :(
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Ja miałam podany zarodek 3-dniowy
    Notak, to masz ciut później wszystko, ale trzymam kciukasy za ciebie. Mooocno!!!

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Tak to 3-dniowy malec. Ja miałam crio na cyklu sztucznym. Teraz mam estrofem, ultrogestan, encorton,acard,fragmin,Wit d-czyli żelazny zestaw. A to Twoje kolejne crio? Moje pierwsze . Żeby wkoncu się udało
    moje 4 te.
    Ile lat już walczysz o bejbika?
    a luteiny ci nie dał lekarz?????

Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny;)

Czy ktoras z Was sie orientuje czy w Provicie sa jeszcze zatodki do adopcji?
    mialam zrobic laparo dopiero po tym moge podejsc do adopcji....wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu.Laparo z histero zrobilam wyszlo wszystko ok teraz sie obawiam, ze mozemy nie dostac zarodka;(

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    moje 4 te.
    Ile lat już walczysz o bejbika?
    a luteiny ci nie dał lekarz?????
    Będzie już 4 lata. Ultrogestan to progesteron, czyli coś takiego jak lutinus,luteina. Ultrogestan kupuje w Czechach i jest tańszy niż lutinus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 15:54

małaszarobura lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Czesc Dziewczyny;)

mialam zrobic laparo dopiero po tym moge podejsc do adopcji....wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu.Laparo z histero zrobilam wyszlo wszystko ok teraz sie obawiam, ze mozemy nie dostac zarodka;(
    niestety nie orientuje sie w temacie zarodkow wogole☹ .

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlak mnie trafi. Właśnie znaleziono zwłoki noworodka... ;(

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Czesc Dziewczyny;)

A w gync nie mają AZ? Ja też jestem z gync. Widziałam że podchodzisz do programu 2+1 ,to czemu już myślisz o AZ?

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    Ewa- jak ja ci zazdroszczę, w marcu tego roku beta mi sie zatrzymała na 2700.... I to już był koniec. Ehhhh.....
    Ja tym razem bałam się podwójnie bo w pierwszej ciąży miałam puste jajo które zakończyło się łyżeczkowaniem w 8tyg ciąży. Trzy miesiące później podeszłam ponownie do crio. Przy tej ciąży na prawdę bardzo przeżywałam przed wizytą, bałam się powtórki z rozrywki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 16:16

małaszarobura, Kunia lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    Ja tym razem bałam się podwójnie bo w pierwszej ciąży miałam puste jajo które zakończyło się łyżeczkowaniem w 8tyg ciąży. Trzy miesiące później podeszłam ponownie do crio. Przy tej ciąży na prawdę bardzo przeżywałam przed wizytą, bałam się powtórki z rozrywki.

Biedna moja. Ja tez sue bardzo boje bo to moje ostatnie krio- skończyły sie bąbelki, a na kolejne będziemy musieli znowu uskładać. Dobrze ze w Invikcie dają Relanium do lykania po tranferze, bo bym teraz ciągle ryczała. A tak to jestem ciagle na haju

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    A w gync nie mają AZ? Ja też jestem z gync. Widziałam że podchodzisz do programu 2+1 ,to czemu już myślisz o AZ?

Na gynC sie zawiodlam 5 pelnych procedur tyle kasy co tam zostawilismy...mamy jeszcze 1 podejscie z 2+1 ale wszystko wskazuje na to, ze moje komorki sa do dupy albo poprosstu zle mnie stymuluja...:(
    Przy ostatniej procedurze mialam estradiol ok 1600 12 komorek pobranych z czego 2 byly dojrzale a reszta zdegenerowane...mialam wysokie dawki bo 300....i w sumie to byla moja najgorsza stymulacja...narazie nie chce tam wracac...ostatnia nadzieja w az:(

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziolszki to samo mam. Też się boję. Ostatnio byłam szczęśliwa, ale potem dostałam kopa...
    Teraz pozostaje czekać i wierzyć że będzie dobrze.

małaszarobura lubi tę wiadomość

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Na gynC sie zawiodlam 5 pelnych procedur tyle kasy co tam zostawilismy...mamy jeszcze 1 podejscie z 2+1 ale wszystko wskazuje na to, ze moje komorki sa do dupy albo poprosstu zle mnie stymuluja...:(
    Przy ostatniej procedurze mialam estradiol ok 1600 12 komorek pobranych z czego 2 byly dojrzale a reszta zdegenerowane...mialam wysokie dawki bo 300....i w sumie to byla moja najgorsza stymulacja...narazie nie chce tam wracac...ostatnia nadzieja w az:(
    Biedna. A u kogo tam jesteś? I wogole nie doszło do ciąży. Kurcze no to zawalili na całej linii. A badalas kochana immunolgie bo może w tym przyczyną. Ja teraz mam 2 transfer z 2 procedury. Pierwsza stymulacja to był krótki protokół i gorsze wyniki. Drugie podejście to protokół długi i o wiele lepsze wyniki. Ja też nie mam aż tylu komórek do pobrania. Ale udało się zajść w ciążę a teraz czekanie. Kurcze kochana tyle przeszlas

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Biedna. A u kogo tam jesteś? I wogole nie doszło do ciąży. Kurcze no to zawalili na całej linii. A badalas kochana immunolgie bo może w tym przyczyną. Ja teraz mam 2 transfer z 2 procedury. Pierwsza stymulacja to był krótki protokół i gorsze wyniki. Drugie podejście to protokół długi i o wiele lepsze wyniki. Ja też nie mam aż tylu komórek do pobrania. Ale udało się zajść w ciążę a teraz czekanie. Kurcze kochana tyle przeszlas
    Tak badalam immunologie...kariotypy...jedynie wyszedl mi v leiden ale biore acard i zawsze przed crio mialam claxane podawane...
    W gyn bylam u wszystkich w sumie mercik, czerwinska a na koncu grettka...raz sie tylko udalo ale na chwilke:(
    Mialam zawsze dodatkowo intralipid embro glue....Ah...wiec juz nie mam co wierzyc w cud na moich komorkach...:(
    az w gyn kosztuje ok 5 tys w provicie sie placi tylko za transfer..

• Justine Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamii89, w Provicie płaci się tylko za transfer, ale masz "jajko niespodziankę" jeśli chodzi o krew dziecka. Mają nieoznaczone zarodki i nie wiesz czy dziecko będzie miało zgodną krew czy nie. Jeśli Ci to nie przeszkadza to koszty zdecydowanie niższe ;)

małaszarobura, sylvuś lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Małamii89, w Provicie płaci się tylko za transfer, ale masz "jajko niespodziankę" jeśli chodzi o krew dziecka. Mają nieoznaczone zarodki i nie wiesz czy dziecko będzie miało zgodną krew czy nie. Jeśli Ci to nie przeszkadza to koszty zdecydowanie niższe ;)
    Justine wiem i nie przeszkadza nam to...kazde dziecko pokochamy
    A Ty jak sie czujesz?:) kiedy masz kolejna wizyte?:)

Justine lubi tę wiadomość

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko,to tak źle i tak niedobrze. Bo przecież może być konflikt serelogiczny. Malami89 ja chodzę do dr Piekarz. Kurcze kochana ciężko coś mądrego doradzić,coś powiedzieć. Ja tez biorę to wszystko z lekarstw co pisalas. No plus tylko częstsze dawki intralipidu bo mam duże NK. No i encorton dodatkowo.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny ktos moze mial transfer na cyklu naturalnym? tam liczy sie tylko endo ?
    wie ktos moze jak wygladaja przygotowania do trassferu na cyklu naturalnym? bierze sie sie ovitrelle czy cos takiego? bada jakies hormony albo mierzy jajeczka? napewno mam odstawiony estrofem :)

U mnie w klinice oprócz usg badają estradiol. I dobrze bo ja mam jeden jajnik schowany w połowie za macicą i ostatnio gdyby nie estradiol wskazywał owulację to po krótkim usg lekarz stwierdził, że nie ma pęcherzyka ale uparcie szukał bo estradiol na to wskazywał. i znalazł piękny pecherzyk który dobrze się ukrył :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Matko,to tak źle i tak niedobrze. Bo przecież może być konflikt serelogiczny. Malami89 ja chodzę do dr Piekarz. Kurcze kochana ciężko coś mądrego doradzić,coś powiedzieć. Ja tez biorę to wszystko z lekarstw co pisalas. No plus tylko częstsze dawki intralipidu bo mam
    duże NK. No i encorton dodatkowo.

Bazylka a ona wrocila z macierzynskiego juz?
    Trzymam kciuki kochana &&& MUSI byc dobrze!
    Ja teraz z programu 2+1 mam ostatnia procedure....to mnie przeraza :-(

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
‹‹ 4684 4685 4686 4687 4688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ