IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
małaszarobura wrote:Ale 8b to zarodek 2-3 dniowy. Prawda?
Ja miałam 5 dniowe, testowałam już po 6 dniach noi to było tez krio, wiec bez żadnych zastrzykow i takich tam, tylko luteina i estrofem.08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
21.04.17r 8B -
ślązaczka wrote:Ja miałam podany zarodek 3-dniowyWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
bazylka wrote:Tak to 3-dniowy malec. Ja miałam crio na cyklu sztucznym. Teraz mam estrofem, ultrogestan, encorton,acard,fragmin,Wit d-czyli żelazny zestaw. A to Twoje kolejne crio? Moje pierwsze . Żeby wkoncu się udało
Ile lat już walczysz o bejbika?
a luteiny ci nie dał lekarz?????Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny;)
Czy ktoras z Was sie orientuje czy w Provicie sa jeszcze zatodki do adopcji?
mialam zrobic laparo dopiero po tym moge podejsc do adopcji....wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu.Laparo z histero zrobilam wyszlo wszystko ok teraz sie obawiam, ze mozemy nie dostac zarodka;( -
małaszarobura wrote:moje 4 te.
Ile lat już walczysz o bejbika?
a luteiny ci nie dał lekarz?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 15:54
małaszarobura lubi tę wiadomość
08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
21.04.17r 8B -
małamii89 wrote:Czesc Dziewczyny;)
mialam zrobic laparo dopiero po tym moge podejsc do adopcji....wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu.Laparo z histero zrobilam wyszlo wszystko ok teraz sie obawiam, ze mozemy nie dostac zarodka;(Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
małamii89 wrote:Czesc Dziewczyny;)
mialam zrobic laparo dopiero po tym moge podejsc do adopcji....wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu.Laparo z histero zrobilam wyszlo wszystko ok teraz sie obawiam, ze mozemy nie dostac zarodka;(08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
21.04.17r 8B -
małaszarobura wrote:Ewa- jak ja ci zazdroszczę, w marcu tego roku beta mi sie zatrzymała na 2700.... I to już był koniec. Ehhhh.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 16:16
małaszarobura, Kunia lubią tę wiadomość
-
ewe_a85 wrote:Ja tym razem bałam się podwójnie bo w pierwszej ciąży miałam puste jajo które zakończyło się łyżeczkowaniem w 8tyg ciąży. Trzy miesiące później podeszłam ponownie do crio. Przy tej ciąży na prawdę bardzo przeżywałam przed wizytą, bałam się powtórki z rozrywki.
Biedna moja. Ja tez sue bardzo boje bo to moje ostatnie krio- skończyły sie bąbelki, a na kolejne będziemy musieli znowu uskładać. Dobrze ze w Invikcie dają Relanium do lykania po tranferze, bo bym teraz ciągle ryczała. A tak to jestem ciagle na hajuWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
nick nieaktualnybazylka wrote:A w gync nie mają AZ? Ja też jestem z gync. Widziałam że podchodzisz do programu 2+1 ,to czemu już myślisz o AZ?
Na gynC sie zawiodlam 5 pelnych procedur tyle kasy co tam zostawilismy...mamy jeszcze 1 podejscie z 2+1 ale wszystko wskazuje na to, ze moje komorki sa do dupy albo poprosstu zle mnie stymuluja...
Przy ostatniej procedurze mialam estradiol ok 1600 12 komorek pobranych z czego 2 byly dojrzale a reszta zdegenerowane...mialam wysokie dawki bo 300....i w sumie to byla moja najgorsza stymulacja...narazie nie chce tam wracac...ostatnia nadzieja w az:( -
Dziolszki to samo mam. Też się boję. Ostatnio byłam szczęśliwa, ale potem dostałam kopa...
Teraz pozostaje czekać i wierzyć że będzie dobrze.małaszarobura lubi tę wiadomość
08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
21.04.17r 8B -
małamii89 wrote:Na gynC sie zawiodlam 5 pelnych procedur tyle kasy co tam zostawilismy...mamy jeszcze 1 podejscie z 2+1 ale wszystko wskazuje na to, ze moje komorki sa do dupy albo poprosstu zle mnie stymuluja...
Przy ostatniej procedurze mialam estradiol ok 1600 12 komorek pobranych z czego 2 byly dojrzale a reszta zdegenerowane...mialam wysokie dawki bo 300....i w sumie to byla moja najgorsza stymulacja...narazie nie chce tam wracac...ostatnia nadzieja w az:(08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
21.04.17r 8B -
nick nieaktualnybazylka wrote:Biedna. A u kogo tam jesteś? I wogole nie doszło do ciąży. Kurcze no to zawalili na całej linii. A badalas kochana immunolgie bo może w tym przyczyną. Ja teraz mam 2 transfer z 2 procedury. Pierwsza stymulacja to był krótki protokół i gorsze wyniki. Drugie podejście to protokół długi i o wiele lepsze wyniki. Ja też nie mam aż tylu komórek do pobrania. Ale udało się zajść w ciążę a teraz czekanie. Kurcze kochana tyle przeszlas
W gyn bylam u wszystkich w sumie mercik, czerwinska a na koncu grettka...raz sie tylko udalo ale na chwilke:(
Mialam zawsze dodatkowo intralipid embro glue....Ah...wiec juz nie mam co wierzyc w cud na moich komorkach...
az w gyn kosztuje ok 5 tys w provicie sie placi tylko za transfer.. -
Małamii89, w Provicie płaci się tylko za transfer, ale masz "jajko niespodziankę" jeśli chodzi o krew dziecka. Mają nieoznaczone zarodki i nie wiesz czy dziecko będzie miało zgodną krew czy nie. Jeśli Ci to nie przeszkadza to koszty zdecydowanie niższe
małaszarobura, sylvuś lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyJustine wrote:Małamii89, w Provicie płaci się tylko za transfer, ale masz "jajko niespodziankę" jeśli chodzi o krew dziecka. Mają nieoznaczone zarodki i nie wiesz czy dziecko będzie miało zgodną krew czy nie. Jeśli Ci to nie przeszkadza to koszty zdecydowanie niższe
A Ty jak sie czujesz?kiedy masz kolejna wizyte?
Justine lubi tę wiadomość
-
Matko,to tak źle i tak niedobrze. Bo przecież może być konflikt serelogiczny. Malami89 ja chodzę do dr Piekarz. Kurcze kochana ciężko coś mądrego doradzić,coś powiedzieć. Ja tez biorę to wszystko z lekarstw co pisalas. No plus tylko częstsze dawki intralipidu bo mam duże NK. No i encorton dodatkowo.08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
21.04.17r 8B -
pysia wrote:dziewczyny ktos moze mial transfer na cyklu naturalnym? tam liczy sie tylko endo ?
wie ktos moze jak wygladaja przygotowania do trassferu na cyklu naturalnym? bierze sie sie ovitrelle czy cos takiego? bada jakies hormony albo mierzy jajeczka? napewno mam odstawiony estrofem
U mnie w klinice oprócz usg badają estradiol. I dobrze bo ja mam jeden jajnik schowany w połowie za macicą i ostatnio gdyby nie estradiol wskazywał owulację to po krótkim usg lekarz stwierdził, że nie ma pęcherzyka ale uparcie szukał bo estradiol na to wskazywał. i znalazł piękny pecherzyk który dobrze się ukrył -
bazylka wrote:Matko,to tak źle i tak niedobrze. Bo przecież może być konflikt serelogiczny. Malami89 ja chodzę do dr Piekarz. Kurcze kochana ciężko coś mądrego doradzić,coś powiedzieć. Ja tez biorę to wszystko z lekarstw co pisalas. No plus tylko częstsze dawki intralipidu bo mam
duże NK. No i encorton dodatkowo.
Bazylka a ona wrocila z macierzynskiego juz?
Trzymam kciuki kochana &&& MUSI byc dobrze!
Ja teraz z programu 2+1 mam ostatnia procedure....to mnie przeraza
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-