X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Czesc Dziewczyny,

Zagladam do Was co jakiś czas, gratuluje wszystkim ktorym juz sie udalo- te Wasze cuda dodają wiary że na nas, na te ktore jeszcze sie starają przyjdzie też kolej.
    Tym razem pisze w dwoch sprawach - pierwsza, ktora mam nadzieje doda wiary w niemozliwe - to wlasnie czesc mojej historii z IVF i zamrozeniem zarodkow, Staramy sie z mezem o dziecko od ponad 2 lat. Przyczyna lezy po mojej stronie- zrosty po stanach zapalnych na macicy. W koncu po kilku zabiegach w tym histeroskopii - po kilku miesiacach odroczenia ( caly czas cos bylo nie tak) udalo nam sie rozpoczac stymulacje. To byl bardzo trudny czas. Wyladowalam w nocy na SORze - bol glowy trwal okolo 16 godzin bez przerwy, blagalam by stracic przytomnosc i nic nie czuc. Lekarz sugerowal przerwac stymulacje - jednak my oboje z mezem go przekonalismy i na wlasna odpowiedzialnosc, oczywiscie pod opieka lekarza prowadzacego - doprowadzilismy ja do konca. Dzis oboje wiemy ze to byla najlepsza decyzja. Niestety doszlo do lekkiej hiperstymulacji ( pobrano mi 17 komorek, zaplodnilo sie 4 i 3 oocyty) i swiezy transfer w dniu transferu zostal odwolany. Plakalam jak bobr, bo wszedzie czytalam ze mrozenie niestety obniza szanse ze wzgledu na ryzyko nieodmrozenia. Planowany termin pierwszego criotransferu byl na czerwiec, ale uparlam sie ze chce sprobowac juz w nastepnym cyklu czyli w maju, bo bardzo dobrze fizycznie sie czulam. Ww 12 dniu cyklu przyszlam na usg i po badaniu padla decyzja robimy na cyklu naturalnym. I tak zaczely sie codzienne pomiary progesteronu itd. W dniu owulacji moje LH bylo ponizej 2 i znow oczekiwanie czy ruszy i czy robimy criotransfer. Ruszylo w ciagu dwoch dni jak szalone i w koncu dostalalismy date transferu. Sobota - 13 maja. Balam sie tej daty bardzo, bo poprzednio odwolano trafnser wlasnie 13-tego czyli miesiac wczesniej. Ostatnie badanie na dwa dni przed transferem - idealne wyniki. Teraz czekamy na najwazniejsze- czy zarodek sie rozmrozi? To byl miniony piatek, bylismy na spotkaniu u przyjaciol- by troche sie wyluzowac przed dniem zero. Nagle o 23.00 dzwoni telefon z kliniki. Weryfikacja i informacja: mamy nie za dobre wiesci- pierwszy rozmrazany zarodek rozmrozil sie tylko w polowie, embriolog zdecydowal ze rozmrozi od razu drugi i mowi ze niestety drugi tak samo tylko w polowie. Wiecej nie slyszalam nic, bo zalalam sie lzami- dobrze ze maz przejal sluchawke. Lekarx powiedxial ze tak sie niestety czasem zdarza, ze najblizsza noc jest kluczowa i trzeba poczekac do rana. Od razu podjelismy decyzje ze jesli przetrwaja bierzemy oba. Tego nastepnego dnia nie zapomne do konca zycia. O 8 rano zadzwonili z kliniki ..." Niestety zarodki w polowie obumarly i nierozwijaja sie dalej. Transfer odwolany. Czekamy do poniedzialku , ale szanse bardzo male". Cala noc nie spalam, plakalam i sie modlilam. Po porannym telefonie bylam wrakiem. Gdyby nie moj maz to nie wiem co bym zrobila. O 13 wyciagnal mnie na spacer, zaczelismy rozmawiac o tym co dalej. Podjelismy decyzje ze i tak pojedziemy do kliniki zapytac lekarza co sie moglo stac i dlaczego obumarly. O 14 bylismy juz w aucie, cala spuchnieta i ciagle placzaca. Nagle telefon z kliniki. Prosze szybko przyjeźdzać" zarodki ruszyly i rozwijaja sie jak oszalale,! Plakalam jak nigdy, z radosci. Od razu w reke butelka wody, bo za 40 minut transfer a pecherz pusty i jedziemy. Cisnienie zmierzone - 155/80, oddechy dlugie i tylko spokoj. O 15,30 bylismy juz po wszystkim. Lekarz zaznaczl ze na zyczenie pacjentow podaje dwa zarodki. To byla magiczna chwila. Dla mnie w tym wszystkim najbardziej przerazajace bylo to ze oba zarodki w polowie obumarly i informacja o tym ze nagle odzyly byla cudem. Czy ten cud dotrwa do konca... ? Nie wiem.. I bardzo sie boje... Staram sie myslec pozytywnie . I wy tez wierzcie w swoje szczescie.
    Dzis jestem 3 dpt i jak do tej pory nie mam zadnych objawow, moze poza kilkoma ciagnieciami lub ukluciami podbrzusZa. Poza tym nic, piersi nie bola, nie mam plamien, tylko lutinus ze mnie od czasu do czasu wyplywa. Czy brak objawow to zly znak.? Z lekow przyjmuje 2xdziennie lutinus, 3xdziennie luteina podjezykowa, 1/2 encortonu i folik. Do testowania jeszcze 11 dni, nie wiem jak to wytrzymam, jak radzicie sobie z oczekiwaniem?
    Sciskam i kibicuje mocno Wam wszystkim
    ja mialam transfer 3 dniowych zarodkow tylko, ze swiezych 8 dni po transferze robilam juz bete i byla 2 cyfrowa. 6 dni mialam na aplikatorze od Lutinusa lekko zabarwiony sluz co lekarz uznal za implatacje. Obecnie jestem juz w polowie 12 tygodnia. TRZEBA WIERZYC A NA PEWNO SIĘ UDA.

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak wygladala wasza @ po cb? Mialyscie duze skrzepy? Ja mialam wczoraj i dzis i przypomniala mi sie sytuacja z poronienia, ale w porownaniu do skrzepow z poronienia te byly sporo mniejsze.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak wygladala wasza @ po cb? Mialyscie duze skrzepy? Ja mialam wczoraj i dzis i przypomniala mi sie sytuacja z poronienia, ale w porownaniu do skrzepow z poronienia te byly sporo mniejsze.
    Ja co prawda nie mialam cb, ale zapewne mialas dosc grube endo i to nie sa skrzepy krwi tylko fragmenty blony sluzowej. Mi po tabl anty, potrafi blona podczas @ zejsc w jednym kawalku.

PragnącaDziecka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 tak by wypadalo. W mojej klinice rozmrazaja w nocy poprzedzajacej transfer.
    Emcia123 od ktorego dnia mialas zabarwiony sluz? Zastanawiam sie czy brak rozowego sluzu czy jakiegokolwiek plamienia w 4 dpt to zly znak i czy nie mam juz na co liczyc...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 09:45

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnego plamienia :)

Basia30 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:

Niestety tak jest przez grube endometrium. Ja też tak miałam. To normalne.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Zastanawiam sie czy brak rozowego sluzu czy jakiegokolwiek plamienia w 4 dpt to zly znak i czy nie mam juz na co liczyc...?
    Żaden to zły znak ;) plamienie wcale nie musi występować. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. &&

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja nie miałam żadnego plamienia a zarodki zagnieżdżały się.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia30 wrote:
    Bella93 tak by wypadalo. W mojej klinice rozmrazaja w nocy poprzedzajacej transfer.
    Emcia123 od ktorego dnia mialas zabarwiony sluz? Zastanawiam sie czy brak rozowego sluzu czy jakiegokolwiek plamienia w 4 dpt to zly znak i czy nie mam juz na co liczyc...?
    Ja tylko zobaczylam na aplikatorze od lutinusa spokojnie zadne plamienie nie musi wystapic. Spokojnie czekaj do bhcg☺

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Basia ja nie miałam żadnego plamienia a zarodki zagnieżdżały się.

Ja tak samo☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z hashimoto
    Dziś o 17:15 we wszechnicy żywieniowej na SGGW jest wyklad o żywieniu przy tej chorobie. Będzie transmitowany online, to będzie można z każdego zakątka Polski posłuchać.
    Www.wszechnia-zywieniowa.sggw.pl

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kariotypy prawidłowe, wrodzonej trombofilii nie stwierdzono :)

MalaHD, sylwia80, Evaa, Polly_love, ana167, sylvuś, Natka-matka wariatka :), Angie 31, Justine, Karo-Linka, emka29 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to teraz do dziela...i zachodzisz w ciaze ;) kiedy masz zamiar wrocic Po mrozaczki.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Bella to teraz do dziela...i zachodzisz w ciaze ;) kiedy masz zamiar wrocic Po mrozaczki.
    22.05 :)

Polly_love, Dootka_86, Evaa, Ginka lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a Ty bierzesz wlewy z int ( coś tam) nie pamiętam nazwy :) ??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Bella a Ty bierzesz wlewy z int ( coś tam) nie pamiętam nazwy :) ??
    Intralipid :) tak biorę

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo za wsparcie i podniesienie na duchu. To najtrudniejsze 2 tygodnie ever, a myslalam ze bedzie latwo. Jedyny objaw to lekkie od czasu do czasu klucie w podbrzuszu. Czy Wam tez lekarz zalecal testowanie po 14 dniach od transferu? Dodam ze u mnie 2dniowych zarodkow. Tak sie sklada ze moj kalendarz pokazuje ze okres dostane za 7 dni ( a do tej pory chodzilam jak w zegarku) zatem istnieje ryzyko, ze miesiaczka przyjdzie jeszcze przed betą... Czy Testowalyscie wczesniej? Czy mam czekac?

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia możesz zatestować 9 dni po transferze.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mam 2dc i robilam bhcg-15.23, tydzien temu w 12dpt blastki beta byla 15.21. Co oznacza ze bhcg nie spada?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny dzis mam 2dc i robilam bhcg-15.23, tydzien temu w 12dpt blastki beta byla 15.21. Co oznacza ze bhcg nie spada?

Może będzie potrzebny zabieg łyżeczkowania. Tak jakby się nie oczyszczało. Powtórz badanie za dwa dni.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 4786 4787 4788 4789 4790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ