SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Podobno jest sprawiedliwy i milosierny, nie zlosliwy.
    Sami piszemy swoje scenariusze ;) Mysle, ze Twoj bedzie mial happy end.
    Alruna, Bella pieknie napisała.
    Ja zawsze byłam ostrożna w planowaniu. Nie miałam nigdy żadnych problemów ze zdrowiem, wiec mój mąż uważał, że zajdę w ciążę raz dwa i nie ma się co spieszyć. Ja mam w sobie mnóstwo pokory, ale mój mąż wszystko zaplanował ;), więc ja czekałam najpierw 3 lata, aż mój mąż będzie gotowy na dziecko (ma dwie córki z poprzedniego małżeństwa -prawie dorosłe), później fatalnie złamałam nogę na nartach i mnie zaśróbowali. Dalej było czekanie na wyjęcie tego wszystkiego i tak operacja przekładana przez 3 lata aż w końcu okazało się, że zostawiamy to wszystko w mojej nodze bo po moim typie zespolenia nogi się łamią w tym samym miejscu co poprzednio. Okazało się, że mam juz 35 lat więc czas zacząć się starać :). 2 lata obserwowalismy moje cudowne owulacje i kolejni lekarze mlaskali nad cudownymi wynikami moimi i męża i w końcu ktoś wpadł na pomysł zbadania amh - i tu szok! wynik 0,67 i szyka kwalifikaja do invitro!! 9 miesięcy i sukces :). Były chwile (zwłaszcza ostatnio) że modliłam się, że skoro nie mogę zostać mamą, to proszę o odebranie mi mojego instynktu macierzyńskiego. zawsze byłam najlepszą ciocią i kocham wszystjie dzieci. W głębi duszy czułam, że zostanę mamusią i nie potrafiłam sobie wyobrazić, że będzie inaczej...z latami starań spokorniałam jeszcze bardziej i zaufałam...Spotkała mnie nagroda :):) Trzymam wiec kciuki za nas wszystkie starające się.

Alrauna1987, małamii89, Nadira, ana167, renieczka, Karola1985, promyczek 39, Beata.D, sylwia80, Natka-matka wariatka :), Anna1975, gosia81 lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Nie mialam na mysli tego ze zlosliwy tylko ze czasami nam ludziom wydaje sie ze mamy na wszystko wplyw i wszystko zalezy tylko i wylacznie od nas.
    Nabralam przez te 3 lata pokory.
    Przed 1 ivf bylam wrecz pewna ze zaciaze za 1 lub 2 razem :-P ze to takie O i juz myk myk i dzidzi :-P
    Teraz to sie modle "etapami" i staram sie zyc dana chwila.
    Lubie za zycie dana chwila :)

Teoretycznie mamy wplyw, bo jak sie nie udaje to my decydujemy co z tym zrobimy dalej.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna bardzo mi przykro :(:(

Mam nadzieję że następne podejście zakończy się sukcesem.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy po transferze blastki 4aa z AH moge zrobic bete? Tak dla siebie zeby zobaczyć czy drgnęła w ogole...bo nigdy mi nie drgnela przy normalnych staraniach...

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 7 dpt i było już drgnięcie

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zwariuje chyba...Jednak jestem strasznie niecierpliwa....strasznie

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Dziewczyny kiedy po transferze blastki 4aa z AH moge zrobic bete? Tak dla siebie zeby zobaczyć czy drgnęła w ogole...bo nigdy mi nie drgnela przy normalnych staraniach...
    4dpt
    Edit: czyli ze dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 15:08

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    4dpt
    Edit: czyli ze dzisiaj
    E no dzisiaj juz jechać nie bede, jutro po szpitalach tez nie bo bez sensu...co do poniedziałku pomyśle bo kolejki ;)

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    E no dzisiaj juz jechać nie bede, jutro po szpitalach tez nie bo bez sensu...co do poniedziałku pomyśle bo kolejki ;)

Przy CB w 6dpt blastek 3BB i 1BC mialam pozytywna bete wiec smialo mozesz robic w poniedzialek. Mi sikance nawet od 5dpt wychodzily bladziochy ale na czulosci 25 nie 10.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna kusisz...pojde do rossmanna po sikanca ;) jutro zrobie :p

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Czyli jestes cierpliwa :P
    Co do testu, polecam facelle 25 - ale jak nie wyjdzie to nie znaczy ze po ptokach.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella uwierz ze nie jestem. W ogole to od wczoraj skurcze jak reka odjął...wiec nie wiem czy to dobrze czy zle...nudze sie w tym domu, staram sie oszczędzać....chodze tylko na bliskie i lekkie zakupy, ide chyba z synem do cukierni na ciacho :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Bella uwierz ze nie jestem. W ogole to od wczoraj skurcze jak reka odjął...wiec nie wiem czy to dobrze czy zle...nudze sie w tym domu, staram sie oszczędzać....chodze tylko na bliskie i lekkie zakupy, ide chyba z synem do cukierni na ciacho :)
    Jestes, jestes. Jakbys nie byla to juz bys byla w drodze do lab ;)
    Smacznego

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już 3 tygodnie po transferze. U nas póki co ok. Uziemiona na L quattro w domu i tak się zastanawiam...do kiedy bralyscie luteinę po transferze? Ja już ciągle 3 tydzień 100mg 6tbl/dzień. wizytę mam w poniedziałek i pewnie doktor oceni ale chciałam się dowiedzieć jak to u was było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 19:07

• lena7 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam do przedwczoraj tez 6/dziennie. Bierze się do ok 70 dpt conajmniej.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja brałam do przedwczoraj tez 6/dziennie. Bierze się do ok 70 dpt conajmniej.
    Wszystko zależy od sytuacji.nie ma reguły Ale jak napisałaś do 70dpt co najmniej.
    Ja biorę nadal 3x100. I duphaston 2x1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 23:08

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka86 daj znac jak zrobisz test☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupiłam wiec dzis nie zrobie ;) Może jutro zrobie jak dzisiaj skocze kupic :) tylko nie wiem jak z Ovitrelle bo 15.08 brałam dwa zastrzyki wieczorem.. Z tego co pamiętam przy nomalnych stymulacjach clo i letrozolem skubaniec mi wychodził w testach do 12-13 dni później...a wtedy brałam 1 zastrzyk

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Nie kupiłam wiec dzis nie zrobie ;) Może jutro zrobie jak dzisiaj skocze kupic :) tylko nie wiem jak z Ovitrelle bo 15.08 brałam dwa zastrzyki wieczorem.. Z tego co pamiętam przy nomalnych stymulacjach clo i letrozolem skubaniec mi wychodził w testach do 12-13 dni później...a wtedy brałam 1 zastrzyk
    Idz na bete jutro, wydasz nie wiele wiecej niz na test.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    jestem po transferze. jeden maluszek przyjechał z nami do domu. od dziś wielkie odliczanie. jakieś sposoby żeby nie zwariować? chodze po domu jakbym ziemi nie dotykala.... :)
    czekamy 8dni i testujemy :)

Alrauna1987, renieczka, promyczek 39, Beata.D lubią tę wiadomość

‹‹ 4929 4930 4931 4932 4933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ