IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia wrote:Torbiel 4cm. Czyli tak jak u Ciebie. Lekarz powiedział że jedno opakowanie wystarczy.
To będziesz pierwsza, będę kibicować i dokładnie wypytywać co i jak i kiedy
Ja na stanie mam już jednego brzdąca, ale najprawdopodobniej przez cc które miałam i które musiało być błyskawicznie zakończone i nie należało do łatwych, moje jajniki, jajowody i wszystko inne znalazło się za macicą - diagnoza niedrożność jajowodów.
Więc mam nadzieję, że drugie dziecko przyniesie mi bocian -
nick nieaktualnySierściucha wrote:To będziesz pierwsza, będę kibicować i dokładnie wypytywać co i jak i kiedy
Ja na stanie mam już jednego brzdąca, ale najprawdopodobniej przez cc które miałam i które musiało być błyskawicznie zakończone i nie należało do łatwych, moje jajniki, jajowody i wszystko inne znalazło się za macicą - diagnoza niedrożność jajowodów.
Więc mam nadzieję, że drugie dziecko przyniesie mi bocian
Mam nadzieję...bo już jajko zniose z tego czekania. -
Sierściucha wrote:A u kogo się leczysz w bocianie??
Ja mam przyjść do lekarza w 11dniu brania tabletek i mam dostać recepty na rozpoczęcie stymulacji, ale też mi nic nie mówią co i jak to będzie wyglądało.
Wiesz ile w Bocianie ważne są badania z krwi i wymazy te co robi się przed in vitro??
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18.6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
kayama wrote:Dziewczyny mam takie pytanie może głupie, czy po transferze bralyscie zwolnienie? Na ile dni? Czy lekarz w klinice prywatnej wystawi i to obowiazuje?
Lekarz w klinice chętnie wystawi l4 na ile tylko trzeba, jedyny problem to to, że masz pieczątkę z kliniki na zwolnieniu. U mnie w pracy nikt nie wie o in vitro (dla pracodawcy nigdy nie ma dobrego momentu na ciąże pracownika) dlatego brałam l4 od zwykłego lekarza rodzinnego, powiedziałam mu prawdę o in vitro, nie było problemu z wystawieniem.
04.2016,05.2016- IUI
20dpt 3873; 27dpt ♥
28.02.2024 ⏸️
Ja leczę się u Niemoczyńskiego.
I sama nie wiem co myśleć.
Rozszerzone badanie nasienia męża wyszło o.k.
Mamy już dziecko, nigdy nie miałam poronień, mam potwierdzoną niedrożność jajowodów, a on powiedział że zastanawia się nad zrobieniem Fragmentacji DNA plemników i testu HBA przed pierwszą próbą in vitro.
A ja sama nie wiem czy to nie naciąganie??
-
nick nieaktualnyTak sobie wyliczylam że jeśli nie będzie już niespodzianek to transfer bym miała albo w wielką sobotę albo po lanym poniedziałku hahaha (w zależności jak dostanę @).. ja to mam szczęście...Może wysiedze tego mojego kurczaczka wymarzonego.
Bardolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySierściucha wrote:Ja leczę się u Niemoczyńskiego.
Mamy już dziecko, nigdy nie miałam poronień, mam potwierdzoną niedrożność jajowodów, a on powiedział że zastanawia się nad zrobieniem Fragmentacji DNA plemników i testu HBA przed pierwszą próbą in vitro.
Zły wynik HBA determinuje do wykonania ivf metoda picsi. Tak jak u mnie. Moim zdaniem i dna i hba są kluczowe. -
Lusia 1234 wrote:dzieczyny, albo cos pokręciłam albo dobrze zrozumiałam... gin mi mówił, że mam brać antyki i po 18 dniach przychodzę na usg i da mi jakieś zastrzyki, które mam brać co drugi dzień. i mam się nie przejmować plamieniami jeśli dostane w trakcie branie anty bo organizm ma się przyzwyczaić. czyli nie będzie u mnie okresu? kurde nie pamiętam co to za leki.... z reszta może nawet ich nazwa nie padła bo mój lekarz jest zdania że wszystko po kolei, kropk po kroku i nie muszę wiedzieć wszystkiego na przód żeby się nie denerwować niepotrzebnie. trochę ma z tym racje, no ale lubie wiedzieć wszystko wczesniej najlepiej miesiąc
czy wy macie przerwę na okres i dopiero stymulacja od któregoś dnia cyklu? brałyście jakies leki razem z antykami?
lusia ja bralam tabletki anty, pozniej w dzien ostatniej tabletki anty od razu zastrzyki gonapeptyl-tylko ja je mialam brac codziennie . i tak przez ok 2 tyg bralam te zastrzyki i nie czekalam na okres ani nic tylko od razu stymulacja i nadal ten gonapeptyl. stymulacjja trwala ok 10 dni i punkcja,
ten dlugi protokol roznil sie od krotkiego u mnie tylko tym ze po antykoncepcji mialam dolaczony ten gonapeptyl czyli o miejwiecej 2 tyg dluzszy
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Frelcia wrote:Zły wynik HBA determinuje do wykonania ivf metoda picsi. Tak jak u mnie. Moim zdaniem i dna i hba są kluczowe.
Wiesz zastanawiam się bo mamy dziecko, ciąża planowana, udało się w pierwszym cyklu starań. Rozszerzone badanie nasienia męża z teraz o.k. I dlatego zastanawiam się czy są podstawy aby to robić?? -
nick nieaktualnySierściucha wrote:Wiesz zastanawiam się bo mamy dziecko, ciąża planowana, udało się w pierwszym cyklu starań. Rozszerzone badanie nasienia męża z teraz o.k. I dlatego zastanawiam się czy są podstawy aby to robić??
Istnieje coś takiego jak nieplodnosc wtórna. Nie wiem jak Ty ale ja ufam lekarzowi. Jeśli wie że masz dziecko i zleca takie badania to widać ma ku temu powody. -
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:Kurde no teraz mam dylemat czy w dniu ostatniej tabletki antyków iść do lekarza czy jak okres dostanę
te antyki zalecił mi inny lekarz bo mój był na urlopie i nie wiem sama...
Ja mam przyjść podczas brania antyków.
Nie wiem którym protokołem będę szła, bo to będzie pierwsze podejście. -
nick nieaktualny
-
Sierściucha wrote:Ja leczę się u Niemoczyńskiego.
04.2016,05.2016- IUI
20dpt 3873; 27dpt ♥
28.02.2024 ⏸️
nick nieaktualnyFrelcia - u mnie przy długim protokole było tak: brałam pigułki przez 21 dni, a od 16 dnia pigułek miałam codziennie zastrzyk gonapeptyl daily. Tabletki skończyłam w niedzielę, a okres dostałam po 4 dniach.. Tydzień po zakończeniu tabletek miałam badanie poziomu progesteronu i dopiero jak był na dobrym poziomie (poniżej 5 albo poniżej 1, nie pamiętam dokładnie
) to rozpoczęłan stymulację.. W moim przypadku stymulka zaczęła się 5tygodni po zażyciu pierwszej pigułki anty, bo progesteron mi nie spadał
To jedziemy na tym samym wózku, u nas też wszystko będzie się kręcić wokół wielkanocy, oby to były szczęśliwe święta -
nick nieaktualnyFrelcia, a lekarz Ci nie powiedział kiedy masz przyjść? Nie dał gonapeptylu?
W Gamecie w Gdyni dostałam dokładną rozpiskę wizyt, z godzinami - jeszcze nie skończyłam brać pigułek, a już wizyty zaplanowane.
U Was też tak było Dziewczyny? Czy tak jak u Frelci? -
niezapominajka2017 wrote:Dziekuje bardzo za info!❤️
Obys miala racje i obym poszla w Twoje slady...
Kochane jutro znowu beta w klinice. Zadzwonilam tam dzis, chce wiedziec w jakim kierunku to idzie.
A potem w poniedzialek znowu.
Stolnica bardzo bardzo mi przykro
Mi nadal sie nogi trzesa jak mysle o tych nerwach z wczoraj...to znaczy własną ścieżką, bo każda ciąża inna, jednak aby szczęśliwie
Moja beta 23,4 z 9dpt ma dziś już 9mm i mocno jej bije serduszkoFrelcia, niezapominajka2017, Dani, gosia81 lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]