X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze tak z doskoku, ale co ma kaszel do stymulacji?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Torbiel 4cm. Czyli tak jak u Ciebie. Lekarz powiedział że jedno opakowanie wystarczy.

To będziesz pierwsza, będę kibicować i dokładnie wypytywać co i jak i kiedy ;)

Ja na stanie mam już jednego brzdąca, ale najprawdopodobniej przez cc które miałam i które musiało być błyskawicznie zakończone i nie należało do łatwych, moje jajniki, jajowody i wszystko inne znalazło się za macicą - diagnoza niedrożność jajowodów.

Więc mam nadzieję, że drugie dziecko przyniesie mi bocian :)

0ba2188e07.png
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Przepraszam, ze tak z doskoku, ale co ma kaszel do stymulacji?

Ma astmę, a mokry męczący kaszel i nadefektywna praca przepony podobno może spowodować rozbijanie się jajeczek przy stymulacji.

0ba2188e07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    To będziesz pierwsza, będę kibicować i dokładnie wypytywać co i jak i kiedy ;)

Ja na stanie mam już jednego brzdąca, ale najprawdopodobniej przez cc które miałam i które musiało być błyskawicznie zakończone i nie należało do łatwych, moje jajniki, jajowody i wszystko inne znalazło się za macicą - diagnoza niedrożność jajowodów.

Więc mam nadzieję, że drugie dziecko przyniesie mi bocian :)

Mam nadzieję...bo już jajko zniose z tego czekania. :(

• Lusia 1234 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    A u kogo się leczysz w bocianie??
    Ja mam przyjść do lekarza w 11dniu brania tabletek i mam dostać recepty na rozpoczęcie stymulacji, ale też mi nic nie mówią co i jak to będzie wyglądało.

Wiesz ile w Bocianie ważne są badania z krwi i wymazy te co robi się przed in vitro??
    u dr Niedużaka. a Ty?? Wszystkie wymazy są ważne 6 miesięcy. Cytologia rok. wirusologia niestety też 6 miesięcy.

oar8yx8dbj3fnfkb.png
    33 lata starania od lipca 2014
    04.2016,05.2016- IUI :( :(
    IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. :( 6.02.1bb :(
    21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
    20dpt 3873; 27dpt ♥
    22.02.2019 jest mój mały cud :) <3
    14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
    28.02.2024 ⏸️
    MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14%
  • Lusia 1234 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie może głupie, czy po transferze bralyscie zwolnienie? Na ile dni? Czy lekarz w klinice prywatnej wystawi i to obowiazuje?
    Ja brałam przy 1 transferze na dwa tygodnie, nie wiedziałam,że bete można robić 7-8 dpt myślałam, ze jak przy normalnym cyklu po 14 dniach. W sumie dobrze mi zrobiły dwa tygodnie bo jajniki i brzuch bolał po stymulacji więc doszłam do siebie, zrobiłam bete, wypłakałam się i wróciłam do pracy. Po 2 transferze tydzień, po trzecim 3 dni. Wydaje mi się, że najważniejsze są 3-4 dni, ale w sumie ja ma się zagnieździć to się zagnieździ, a jak nie to choćbyśmy dwa tygodnie z nogami do góry wisiały to nic nie da :( Lekarz w klinice chętnie wystawi l4 na ile tylko trzeba, jedyny problem to to, że masz pieczątkę z kliniki na zwolnieniu. U mnie w pracy nikt nie wie o in vitro (dla pracodawcy nigdy nie ma dobrego momentu na ciąże pracownika) dlatego brałam l4 od zwykłego lekarza rodzinnego, powiedziałam mu prawdę o in vitro, nie było problemu z wystawieniem.

oar8yx8dbj3fnfkb.png
    20dpt 3873; 27dpt ♥
    28.02.2024 ⏸️
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczę się u Niemoczyńskiego.
    I sama nie wiem co myśleć.
    Rozszerzone badanie nasienia męża wyszło o.k.
    Mamy już dziecko, nigdy nie miałam poronień, mam potwierdzoną niedrożność jajowodów, a on powiedział że zastanawia się nad zrobieniem Fragmentacji DNA plemników i testu HBA przed pierwszą próbą in vitro.
    A ja sama nie wiem czy to nie naciąganie??

0ba2188e07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie wyliczylam że jeśli nie będzie już niespodzianek to transfer bym miała albo w wielką sobotę albo po lanym poniedziałku hahaha (w zależności jak dostanę @).. ja to mam szczęście...Może wysiedze tego mojego kurczaczka wymarzonego.

Bardolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    Mamy już dziecko, nigdy nie miałam poronień, mam potwierdzoną niedrożność jajowodów, a on powiedział że zastanawia się nad zrobieniem Fragmentacji DNA plemników i testu HBA przed pierwszą próbą in vitro.

Zły wynik HBA determinuje do wykonania ivf metoda picsi. Tak jak u mnie. Moim zdaniem i dna i hba są kluczowe.

• pysia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    dzieczyny, albo cos pokręciłam albo dobrze zrozumiałam... gin mi mówił, że mam brać antyki i po 18 dniach przychodzę na usg i da mi jakieś zastrzyki, które mam brać co drugi dzień. i mam się nie przejmować plamieniami jeśli dostane w trakcie branie anty bo organizm ma się przyzwyczaić. czyli nie będzie u mnie okresu? kurde nie pamiętam co to za leki.... z reszta może nawet ich nazwa nie padła bo mój lekarz jest zdania że wszystko po kolei, kropk po kroku i nie muszę wiedzieć wszystkiego na przód żeby się nie denerwować niepotrzebnie. trochę ma z tym racje, no ale lubie wiedzieć wszystko wczesniej najlepiej miesiąc :) czy wy macie przerwę na okres i dopiero stymulacja od któregoś dnia cyklu? brałyście jakies leki razem z antykami?

lusia ja bralam tabletki anty, pozniej w dzien ostatniej tabletki anty od razu zastrzyki gonapeptyl-tylko ja je mialam brac codziennie . i tak przez ok 2 tyg bralam te zastrzyki i nie czekalam na okres ani nic tylko od razu stymulacja i nadal ten gonapeptyl. stymulacjja trwala ok 10 dni i punkcja,
    ten dlugi protokol roznil sie od krotkiego u mnie tylko tym ze po antykoncepcji mialam dolaczony ten gonapeptyl czyli o miejwiecej 2 tyg dluzszy :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Zły wynik HBA determinuje do wykonania ivf metoda picsi. Tak jak u mnie. Moim zdaniem i dna i hba są kluczowe.

Wiesz zastanawiam się bo mamy dziecko, ciąża planowana, udało się w pierwszym cyklu starań. Rozszerzone badanie nasienia męża z teraz o.k. I dlatego zastanawiam się czy są podstawy aby to robić??

0ba2188e07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    Wiesz zastanawiam się bo mamy dziecko, ciąża planowana, udało się w pierwszym cyklu starań. Rozszerzone badanie nasienia męża z teraz o.k. I dlatego zastanawiam się czy są podstawy aby to robić??

Istnieje coś takiego jak nieplodnosc wtórna. Nie wiem jak Ty ale ja ufam lekarzowi. Jeśli wie że masz dziecko i zleca takie badania to widać ma ku temu powody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no teraz mam dylemat czy w dniu ostatniej tabletki antyków iść do lekarza czy jak okres dostanę:/ te antyki zalecił mi inny lekarz bo mój był na urlopie i nie wiem sama...

• Sierściucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na pierwszej wizycie mówił że nie trzeba robić, a za miesiąc już mówi że by się zastanowił... i właśnie sama już nie wiem...

0ba2188e07.png
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Kurde no teraz mam dylemat czy w dniu ostatniej tabletki antyków iść do lekarza czy jak okres dostanę:/ te antyki zalecił mi inny lekarz bo mój był na urlopie i nie wiem sama...

Ja mam przyjść podczas brania antyków.
    Nie wiem którym protokołem będę szła, bo to będzie pierwsze podejście.

0ba2188e07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja. Chyba pójdę w dniu ostatniej tabletki a potem najwyżej jak okres dostanę.

• Lusia 1234 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    my mieliśmy robione u nich w klinice badanie nasienie i wyszło ok. Nam nic więcej nie zlecał, oprócz kariotypów przed pierwszym podejściem. Nie wiem co Ci poradzić, może wstrzymaj się do wizyty i zobaczysz czy poruszy ten temat. Wyniki związane z nasieniem są chyba tego samego dnia lub na następny więc zdązysz zrobić w razie czego.

oar8yx8dbj3fnfkb.png
    20dpt 3873; 27dpt ♥
    28.02.2024 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia - u mnie przy długim protokole było tak: brałam pigułki przez 21 dni, a od 16 dnia pigułek miałam codziennie zastrzyk gonapeptyl daily. Tabletki skończyłam w niedzielę, a okres dostałam po 4 dniach.. Tydzień po zakończeniu tabletek miałam badanie poziomu progesteronu i dopiero jak był na dobrym poziomie (poniżej 5 albo poniżej 1, nie pamiętam dokładnie :( ) to rozpoczęłan stymulację.. W moim przypadku stymulka zaczęła się 5tygodni po zażyciu pierwszej pigułki anty, bo progesteron mi nie spadał :(

To jedziemy na tym samym wózku, u nas też wszystko będzie się kręcić wokół wielkanocy, oby to były szczęśliwe święta :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, a lekarz Ci nie powiedział kiedy masz przyjść? Nie dał gonapeptylu?
    W Gamecie w Gdyni dostałam dokładną rozpiskę wizyt, z godzinami - jeszcze nie skończyłam brać pigułek, a już wizyty zaplanowane.
    U Was też tak było Dziewczyny? Czy tak jak u Frelci?

• Erl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Dziekuje bardzo za info!❤️
    Obys miala racje i obym poszla w Twoje slady...

Kochane jutro znowu beta w klinice. Zadzwonilam tam dzis, chce wiedziec w jakim kierunku to idzie.
    A potem w poniedzialek znowu.

Stolnica bardzo bardzo mi przykro :(

Mi nadal sie nogi trzesa jak mysle o tych nerwach z wczoraj...
    Mocno ściskam kciuki za jutrzejszą betę i za to abyś szła moimi śladami :) to znaczy własną ścieżką, bo każda ciąża inna, jednak aby szczęśliwie :)
    Moja beta 23,4 z 9dpt ma dziś już 9mm i mocno jej bije serduszko :)

Frelcia, niezapominajka2017, Dani, gosia81 lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 5470 5471 5472 5473 5474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ