IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po tel od embriologa 10 kom zaplodnili te dwie nie dojrzały jednak ale Pani w ogole o nich nie wiedziała co mnie zdziwiło.
Z tych 10 —> 6 sie zaplodniło pozostałe 4 obserwuja jeszcze. Chcieli je trzymać do 5 doby bo tak L wpisał ale ja sie boje ze nie dotrwaja wiec w czwartek w 3 dobie pojedziemy do novum obejrzymy zarodki i zobaczymy czy mrozimy w 3 czy 5 dobie. A moze pol na pol.
Kurde coraz mniej ichjaponka, ef36, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Ciekawosta z aktywacji oocytow robilismy pol na pol kom i zapłodniłt sie po 3 wiec to chyba nie ma znaczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:44
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:Jestem po tel od embriologa 10 kom zaplodnili te dwie nie dojrzały jednak ale Pani w ogole o nich nie wiedziała co mnie zdziwiło.
Z tych 10 —> 6 sie zaplodniło pozostałe 4 obserwuja jeszcze. Chcieli je trzymać do 5 doby bo tak L wpisał ale ja sie boje ze nie dotrwaja wiec w czwartek w 3 dobie pojedziemy do novum obejrzymy zarodki i zobaczymy czy mrozimy w 3 czy 5 dobie. A moze pol na pol.
Kurde coraz mniej ich
Gratulacje! 6 to świetny wynik, ale domyślam się że przy tylu komórkach liczyłaś na więcej.
A jak ta procedura wypada w porównaniu z poprzednimi? Tzn. Ile poprzednio miałaś komórek a ile zarodków?
Trzymam kciuki żeby ładnie się dalej dzieliły &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 11:19
-
MisiaZ88 wrote:Czy na cyklu sztucznym mogą pobolewać jajniki?
Jestem na sztucznym i mnie pobolewaja, a pęcherzyka dominującego brak bo wczoraj miałam usg tylko śluzu płodnego bardzo dużo nawet lekarz to powiedziałMisiaZ88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaśkaKwa wrote:Jestem na sztucznym i mnie pobolewaja, a pęcherzyka dominującego brak bo wczoraj miałam usg tylko śluzu płodnego bardzo dużo nawet lekarz to powiedział
Ja dopiero mam podgląd 12 dc w poniedziałek. Mam nadzieję, że nic tam nie urośnie -
Madagaskar wrote:Jestem po tel od embriologa 10 kom zaplodnili te dwie nie dojrzały jednak ale Pani w ogole o nich nie wiedziała co mnie zdziwiło.
Kurde coraz mniej ichCzęsto zarodki, które w labie nie mają szans w macicy rozwijają się prawidłowo i zaskakuje. Ale każda sytuacja jest inna i tu trzeba indywidualnego podejścia. Może pomyślicie, że jestem głupia ale ja byłam taka szczęśliwa, że mamy 3 zarodki bo nigdy wcześniej nie miałam nawet jednego! Wyzbyłam się myślenia im więcej tym lepiej.
-
Kurde coraz mniej ich
[/QUOTE]
Spokojnieza dużo też nie dobrze, bo później trzeba je trzymać na zimowisku.
Ja zabieram dwa ostatnie, a co dalej zobaczymy (3 procedura ? ).
-
Z tych 10 —> 6 sie zaplodniło pozostałe 4 obserwuja jeszcze.
-
Kurde coraz mniej ich
Nie smutaj się, że coraz mniej ... 6 to świetny winik ... ja osobiście bym chciała tylea mamy 3. Także głowa do góry a może jeszcze któraś z tych pozostałych 4 też sie zapłodni
Super wynik trzymam kciuki -
Jak na nas to bardzo dobry wynik
- z pierwszej procedury 4 komorki dobre zaplodniły sie wszystkie, transfer w 3 dobie jednego reszta nie dotrwała do 5 doby do mrozenia
- z drugiej 6 dobrych komorek zaplodniła sie dobrze tylko 1, pozniej jedna z opoznieniem ale słaba, podane oba w 3 dobie.
Moze jeszcze rusza Pani dzwoniła o godz 10 wiec jeszcze maj kilka godz zeby ruszyc
Boje sie tylko ze odpodna jeszcze jakies i nic nie bedzie do mrozeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 12:38
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:Jak na nas to bardzo dobry wynik
- z pierwszej procedury 4 komorki dobre zaplodniły sie wszystkie, transfer w 3 dobie jednego reszta nie dotrwała do 5 doby do mrozenia
- z drugiej 6 dobrych komorek zaplodniła sie dobrze tylko 1, pozniej jedna z opoznieniem ale słaba, podane oba w 3 dobie.
Moze jeszcze rusza Pani dzwoniła o godz 10 wiec jeszcze maj kilka godz zeby ruszyc
Boje sie tylko ze odpodna jeszcze jakies i nic nie bedzie do mrozenia
A tak ogólnie to co Ty chciałaś zrobić z 12stką dzieciaków, planowaliście zakładać drużynę piłkarską ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 12:51
aksa, Dysia_czewa, ef36 lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Masz być dobrej myśli! Musisz uwierzyć,że w końcu będzie lepiej, już jest lepiej niż zwykle więc oby tak dalej!! &&&
A tak ogólnie to co Ty chciałaś zrobić z 12stką dzieciaków, planowaliście zakładać drużynę piłkarską ??aksa, ef36 lubią tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar uśmiech od ucha do ucha.
Też miałam rysę przy pobraniu i trzeba czekać na następny cykl.
Lusia jaki wynik sikacza?
Ale się szykuje crio transferów.Madagaskar lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Dziewczyby własnie jak testy? Co z Dani?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 15:31
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
MisiaZ88 wrote:Ja dopiero mam podgląd 12 dc w poniedziałek. Mam nadzieję, że nic tam nie urośnie
U mnie to był 11 dc
trzymam kciukiMisiaZ88 lubi tę wiadomość
-
Evaa wrote:Tak,w 12dc mam isc na monitoring zobaczyc jak rosnie endo,i czy owu .1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
To czym sie rozni cykl sztuczny od naturalnego? Ja myslalam ze na naturalnym bez lekow sprawdza sie endo i czeka na owulacje a w sztucznym tabletki z estrogenem i patrzy sie tylko na endo bo owulacji nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 17:21
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
A można pół na pół?1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście