IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dysia_czewa wrote:Już spać nie mogę czekam aż labolatoriim otworzą i ide na bete póki co spacer z pieskiem .... ale jakoś mam przeczucie że nic z tego bo nic kompletnie nie było ani plamienia implantacyjnego ani żadnych bóli około 8 dnia.... chyba będzie beta <1
Dysia_czewa, ef36 lubią tę wiadomość
-
mar2śka no niby wiem, że to niczego nie przesądza ale z tego co czytam tutaj i na jeszcze jednym wątku dziewczyny podczytuje to z tych dziewczyn co ostatnio miały pozytywna betę to właśnie miały takie objawy... więc jakoś tak myslę
nie potrafię być optymistkąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 06:14
-
Dziewczęta, ja po poradę.
Następni cykl mam z transferem i w zaleceniach mam przyjmowanie zastrzyków Neoparin, ponieważ mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Wczoraj lekarka wypisała mi receptę na 100%, a lek jest refundowany. Powinnam przepisać receptę prawda? U zwykłego rodzinnego lekarza?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dziewczęta, ja po poradę.
Następni cykl mam z transferem i w zaleceniach mam przyjmowanie zastrzyków Neoparin, ponieważ mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Wczoraj lekarka wypisała mi receptę na 100%, a lek jest refundowany. Powinnam przepisać receptę prawda? U zwykłego rodzinnego lekarza?
-
Następni cykl mam z transferem i w zaleceniach mam przyjmowanie zastrzyków Neoparin, ponieważ mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Wczoraj lekarka wypisała mi receptę na 100%, a lek jest refundowany. Powinnam przepisać receptę prawda? U zwykłego rodzinnego lekarza?
Ps.mam 41 sztuk neoparinu 0,4. Może któraś z Was potrzebuje ?
Płaciłam 100%
-
Annakm85 wrote:Nie no ja już się zmartwiłam, bo taka moja natura. Jutro idę do lekarza, jeśli mi psychika pozwoli to dam znać co wyszło z tego.
-
..::Butterfly::.. wrote:Ja również mam podejrzenie zespołu , i niestety ale bez potwierdzenia nie należała mi się refundacja.
Płaciłam 100%Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Następni cykl mam z transferem i w zaleceniach mam przyjmowanie zastrzyków Neoparin, ponieważ mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Wczoraj lekarka wypisała mi receptę na 100%, a lek jest refundowany. Powinnam przepisać receptę prawda? U zwykłego rodzinnego lekarza? -
Sysiaaaaa wrote:Ja potwierdzić zespół antyfosfolipidowy? W badaniach mi w sumie wyszedł. We wskazaniach do refundacji jest takie info „zespół antyfosfolipidowy-diagnostyka” jak to rozumieć?
-
..::Butterfly::.. wrote:Ja również mam podejrzenie zespołu , i niestety ale bez potwierdzenia nie należała mi się refundacja.
Płaciłam 100%Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Musisz miec potwierdzenie. Ja tez bralam placilam 100pr bo lekarz kazal brac a zespol jako taki tak konkretnie nie stwierdzony wyniki w normie tylko lekko obniżone aptt ale i tak w granicach błędy lab.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Żeby mieć refundacje musisz mieć podwyższone wyniki przeciwciał betaglikoproteinowych lub kardiolipinowych w dwóch badaniach w odstępie 12 tygodni. Ja miałam wyniki ze stycznia i kwietnia i w klinice bez problemu wypisali mi neoparin 0,6 ze zniżką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 09:11
ef36 lubi tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Dysia_czewa wrote:Już spać nie mogę czekam aż labolatoriim otworzą i ide na bete póki co spacer z pieskiem .... ale jakoś mam przeczucie że nic z tego bo nic kompletnie nie było ani plamienia implantacyjnego ani żadnych bóli około 8 dnia.... chyba będzie beta <1
Trzymam kciuki &&Dysia_czewa lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Sysiaaaaa wrote:Słońce chętnie bym wzięła od Ciebie ten zapas jak mi się nie uda nic wykombinować. Za jaka sumę byś je oddała ?
Co do ceny to myśle ze się dogadamy. -
Rose7 wrote:Żeby mieć refundacje musisz mieć podwyższone wyniki przeciwciał betaglikoproteinowych lub kardiolipinowych w dwóch badaniach w odstępie 12 tygodni
U mnie lekarze oparli się na diagnozie z reumatologii „ podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego” i temat się zamknął a ja cała ciąże płaciłam 100% . -
..::Butterfly::.. wrote:Jeśli nie uda Ci się nic załatwić to odezwij się do mnie na priv.
Co do ceny to myśle ze się dogadamy...::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
..::Butterfly::.. wrote:Szkoda ze lekarz który mnie prowadził nie wiedział o tym , bo ja kardiolipinowe mam podwyższone od 2 lat - które stałe rosną.
U mnie lekarze oparli się na diagnozie z reumatologii „ podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego” i temat się zamknął a ja cała ciąże płaciłam 100% .
Zauważyłam, że jak się lekarzom samemu o pewnych rzeczach nie powie to mają w nosie zniżki. A to kurcze jednak mnóstwo kasy jest, którą można wydać na coś innego
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216