X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Miałam bóle jakby @ do 8 tc włącznie. Potem zdarzały się coraz rzadziej :)
    Czyli niekoniecznie musi to oznaczac cos zlego? tez lezalas czy normalnie funkcjonowalas?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedno cale opakowanie estrofemu do oddania jakby ktos potrzebował

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam bo do tego miałam 2x krwawienia z krwiaków i 1 x plamienie. Właściwie ciągle bardzo się oszczędzam. :)
    Brałam też do 3 x magnez (działa rozkurczowo) na dobę, potem zmniejszałam z 2 do 1x na dobę.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ktore mialyscie crio-pamietacie Wasz wynik estradiolu,ktory umozliwil transfer w danym cyklu,albo jaki wynik uniemozliwia transfer??

age.png
    age.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki :) ja lada dzień czekam na okres i zaczynamy przygotowania do podejścia nr 2. :) czy jakieś wskazówki odnośnie jedzenia itd??? czy cos szczególnego mam brać?? jem femibion classic, magnez, kwas foliowy 15, i Linocomplex. czy cos jeszce powinnam ??

Mała Mi
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Leżałam bo do tego miałam 2x krwawienia z krwiaków i 1 x plamienie. Właściwie ciągle bardzo się oszczędzam. :)
    Brałam też do 3 x magnez (działa rozkurczowo) na dobę, potem zmniejszałam z 2 do 1x na dobę.

a ten magnez to zwykle tabletki czy jakis specjalny bo mam w domu zwykly magnez wiec moze tez bym zaczela brac?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny,ktore mialyscie crio-pamietacie Wasz wynik estradiolu,ktory umozliwil transfer w danym cyklu,albo jaki wynik uniemozliwia transfer??

ja przy crio nie mialam nic badane:/ ani estradiol ani progesteron co mnie bardzo zdziwilo ale lekarka powiedziala ze nie ma takiej potrzeby.. wiec niestety ci nie pomoge..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Kobietki :) ja lada dzień czekam na okres i zaczynamy przygotowania do podejścia nr 2. :) czy jakieś wskazówki odnośnie jedzenia itd??? czy cos szczególnego mam brać?? jem femibion classic, magnez, kwas foliowy 15, i Linocomplex. czy cos jeszce powinnam ??

Przypomnij mi macie mrozaczki? Ja przy drugim podejsciu jakos nie specjalnie zmienialam diete staralam sie tylko regularnie jesc bo wczesniej mialam z tym problem. uzywalam naturalnego zelu pod prysznic z rossmana. Dziewczyny pisały tu o ananasie i czerwonym winie ale to niech sie wypowiedza te ktore stosowaly zeby bylo wiadomo kiedy i w jakich ilosciach. I po drugim transferze mialam wolne wiec bardzo duzo lezalam w pierwszy tyg.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wysłałam ci zaproszonko :)
    Mam mały problem i muszę kogoś mądrzejszego podpytać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:17

b4ipuen.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    a ten magnez to zwykle tabletki czy jakis specjalny bo mam w domu zwykly magnez wiec moze tez bym zaczela brac?

Biorę Chela MagB6, zwykły magnez też będzie dobry :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pisałam o ananasie. Czerwonego wina nie piłam bo wcześniej nie dawało rezultatów, to sobie odpuściłam.
    Brałam magnez 3x dziennie, żelazo, witaminy, kwas foliowy, no-spę max lub forte do 3x dziennie. Już wcześniej odstawiłam wszelkie zapachowe kosmetyki, te w rossmannie bezzapachowe są super w tym szampon, antyperspirant, balsam czy żel pod prysznic. Pprzed transferem robiłam po 7 powtórzeń ćwiczeń tybetańskich, od dnia transferu głównie polegiwałam i odpoczywałam.
    Był to świeżaczek a nie mrożaczek.
    Piłam dużo wody w ciągu dnia. Jadłam ananasa przed transferem do ok ponad tygodnia po transferze. Jadłam ok 1/4 dojrzałego ananasa dziennie. Musi być świeży i dojrzały (nie z puszki) - mogą to być 2 plasterki, ja ucinałam 1/4 wzdłuż. Ananasa jadłam przy 4-tym transferze udanym. Poprzednie się nie powiodły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:37

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wcinam ananasa :)

Popatrzylam i moj magnez ma 300mg - ile mozna max na dobe?

A no-spe bralyscie profilaktycznie czy jak faktycznie cos pobolewalo? ;>

Mozna zamienic no-spe na buscopan? Tez jest rozkurczowy.

I ostatnie, bo u mnie w klinice nie wypisuja uspokajaczy, ale oczywiscie pomeczylam mojego gina z przychodni i powiedzial, ze mam sobie kupic lagodne drazetki kalms, a jak one nie ogarna to wypisze mi cos na recepte. Nie bylo zle, wiec mam kalmsy. Bralam je miedzy punkcja a transferem. I czy w razie jekiegos ataku "nerwicy" ;) po transferze tez je moge lyknac? To szyszka chmielu, kozlek lekarski i korzen goryczki - nie wyglada groznie, no nie?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 mrozaczki .. jeden jedyny morozaczek.. i musi byc ten szczęśliwy tym razem. noo a jakie witamy jadłas MisiaMisia..??? bo jak jak pisałam.. jem FEMIBION, MAGNEZ, KWAS FOLIOWY I LINOCOMPLEX. starczy to.??? a jakie żelazo jadłas jakies tabletki specjalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:04

Mała Mi
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:06

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka co prawda po pierwszym transferze leżałam w domu oszczędzałam sie na maksa.. no i poroniłam 2 tygodnie po transferze... natomiast moja kuzynka leżała leżała i jej się udało. Także sama sie zastanawiam czy leżenie oszczędzanie sie ma jakiś szczególny wpływ na to czy to jak ma się uda to sie poprostu uda..

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i tym razem los paskudnie ze mnie zadrwił :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nasz wpływ jest znaczący ale niestety nie 100%-wy. Sukces jest zbiorem wielu czynników; genetyki, zdrowia, jakości komórek, szczęścia, laboratorium i lekarza prowadzącego.
    Kiedy udało nam się przy 3 IVF wyprodukować więcej dojrzałych komórek jajowych, a potem okazało się, że jestem w ciąży, mój lekarz zaznaczył, że dobrze się spisałam.
    Rozmawialiśmy z lekarzem o tym. Byłam przecież przekonana, że moje zasługi są zerowe. On twierdził, że jest inaczej. No cóż.... Odcięłam się tym razem od świata i wyczilowałam jak nigdy w życiu :)
    Na powodzenie ma wpływ również psychika i to akurat temat kompletnie niezbadany. Potrafimy się bardzo zablokować ....czymkolwiek.

Viki26 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiu kochana,co Ty piszesz, co sie dzieje? jestem myslami przy Tobie!!!

age.png
    age.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad to myślę, że na każdą nas zadziała co innego. Jednej posłuży ananas innej no-spa i magnez, a jeszcze innej wakacje na Bahama :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Niestety i tym razem los paskudnie ze mnie zadrwił :(
    ku....wa jak to ???? Byłaś niedawno na USG i było serduszko !!

b4ipuen.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ