X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Miałam bóle jakby @ do 8 tc włącznie. Potem zdarzały się coraz rzadziej :)
    Czyli niekoniecznie musi to oznaczac cos zlego? tez lezalas czy normalnie funkcjonowalas?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedno cale opakowanie estrofemu do oddania jakby ktos potrzebował

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam bo do tego miałam 2x krwawienia z krwiaków i 1 x plamienie. Właściwie ciągle bardzo się oszczędzam. :)
    Brałam też do 3 x magnez (działa rozkurczowo) na dobę, potem zmniejszałam z 2 do 1x na dobę.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ktore mialyscie crio-pamietacie Wasz wynik estradiolu,ktory umozliwil transfer w danym cyklu,albo jaki wynik uniemozliwia transfer??

age.png
    age.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki :) ja lada dzień czekam na okres i zaczynamy przygotowania do podejścia nr 2. :) czy jakieś wskazówki odnośnie jedzenia itd??? czy cos szczególnego mam brać?? jem femibion classic, magnez, kwas foliowy 15, i Linocomplex. czy cos jeszce powinnam ??

Mała Mi
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Leżałam bo do tego miałam 2x krwawienia z krwiaków i 1 x plamienie. Właściwie ciągle bardzo się oszczędzam. :)
    Brałam też do 3 x magnez (działa rozkurczowo) na dobę, potem zmniejszałam z 2 do 1x na dobę.

a ten magnez to zwykle tabletki czy jakis specjalny bo mam w domu zwykly magnez wiec moze tez bym zaczela brac?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny,ktore mialyscie crio-pamietacie Wasz wynik estradiolu,ktory umozliwil transfer w danym cyklu,albo jaki wynik uniemozliwia transfer??

ja przy crio nie mialam nic badane:/ ani estradiol ani progesteron co mnie bardzo zdziwilo ale lekarka powiedziala ze nie ma takiej potrzeby.. wiec niestety ci nie pomoge..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Kobietki :) ja lada dzień czekam na okres i zaczynamy przygotowania do podejścia nr 2. :) czy jakieś wskazówki odnośnie jedzenia itd??? czy cos szczególnego mam brać?? jem femibion classic, magnez, kwas foliowy 15, i Linocomplex. czy cos jeszce powinnam ??

Przypomnij mi macie mrozaczki? Ja przy drugim podejsciu jakos nie specjalnie zmienialam diete staralam sie tylko regularnie jesc bo wczesniej mialam z tym problem. uzywalam naturalnego zelu pod prysznic z rossmana. Dziewczyny pisały tu o ananasie i czerwonym winie ale to niech sie wypowiedza te ktore stosowaly zeby bylo wiadomo kiedy i w jakich ilosciach. I po drugim transferze mialam wolne wiec bardzo duzo lezalam w pierwszy tyg.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wysłałam ci zaproszonko :)
    Mam mały problem i muszę kogoś mądrzejszego podpytać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:17

b4ipuen.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    a ten magnez to zwykle tabletki czy jakis specjalny bo mam w domu zwykly magnez wiec moze tez bym zaczela brac?

Biorę Chela MagB6, zwykły magnez też będzie dobry :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pisałam o ananasie. Czerwonego wina nie piłam bo wcześniej nie dawało rezultatów, to sobie odpuściłam.
    Brałam magnez 3x dziennie, żelazo, witaminy, kwas foliowy, no-spę max lub forte do 3x dziennie. Już wcześniej odstawiłam wszelkie zapachowe kosmetyki, te w rossmannie bezzapachowe są super w tym szampon, antyperspirant, balsam czy żel pod prysznic. Pprzed transferem robiłam po 7 powtórzeń ćwiczeń tybetańskich, od dnia transferu głównie polegiwałam i odpoczywałam.
    Był to świeżaczek a nie mrożaczek.
    Piłam dużo wody w ciągu dnia. Jadłam ananasa przed transferem do ok ponad tygodnia po transferze. Jadłam ok 1/4 dojrzałego ananasa dziennie. Musi być świeży i dojrzały (nie z puszki) - mogą to być 2 plasterki, ja ucinałam 1/4 wzdłuż. Ananasa jadłam przy 4-tym transferze udanym. Poprzednie się nie powiodły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:37

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wcinam ananasa :)

Popatrzylam i moj magnez ma 300mg - ile mozna max na dobe?

A no-spe bralyscie profilaktycznie czy jak faktycznie cos pobolewalo? ;>

Mozna zamienic no-spe na buscopan? Tez jest rozkurczowy.

I ostatnie, bo u mnie w klinice nie wypisuja uspokajaczy, ale oczywiscie pomeczylam mojego gina z przychodni i powiedzial, ze mam sobie kupic lagodne drazetki kalms, a jak one nie ogarna to wypisze mi cos na recepte. Nie bylo zle, wiec mam kalmsy. Bralam je miedzy punkcja a transferem. I czy w razie jekiegos ataku "nerwicy" ;) po transferze tez je moge lyknac? To szyszka chmielu, kozlek lekarski i korzen goryczki - nie wyglada groznie, no nie?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 mrozaczki .. jeden jedyny morozaczek.. i musi byc ten szczęśliwy tym razem. noo a jakie witamy jadłas MisiaMisia..??? bo jak jak pisałam.. jem FEMIBION, MAGNEZ, KWAS FOLIOWY I LINOCOMPLEX. starczy to.??? a jakie żelazo jadłas jakies tabletki specjalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:04

Mała Mi
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:06

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka co prawda po pierwszym transferze leżałam w domu oszczędzałam sie na maksa.. no i poroniłam 2 tygodnie po transferze... natomiast moja kuzynka leżała leżała i jej się udało. Także sama sie zastanawiam czy leżenie oszczędzanie sie ma jakiś szczególny wpływ na to czy to jak ma się uda to sie poprostu uda..

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i tym razem los paskudnie ze mnie zadrwił :(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nasz wpływ jest znaczący ale niestety nie 100%-wy. Sukces jest zbiorem wielu czynników; genetyki, zdrowia, jakości komórek, szczęścia, laboratorium i lekarza prowadzącego.
    Kiedy udało nam się przy 3 IVF wyprodukować więcej dojrzałych komórek jajowych, a potem okazało się, że jestem w ciąży, mój lekarz zaznaczył, że dobrze się spisałam.
    Rozmawialiśmy z lekarzem o tym. Byłam przecież przekonana, że moje zasługi są zerowe. On twierdził, że jest inaczej. No cóż.... Odcięłam się tym razem od świata i wyczilowałam jak nigdy w życiu :)
    Na powodzenie ma wpływ również psychika i to akurat temat kompletnie niezbadany. Potrafimy się bardzo zablokować ....czymkolwiek.

Viki26 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiu kochana,co Ty piszesz, co sie dzieje? jestem myslami przy Tobie!!!

age.png
    age.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad to myślę, że na każdą nas zadziała co innego. Jednej posłuży ananas innej no-spa i magnez, a jeszcze innej wakacje na Bahama :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Niestety i tym razem los paskudnie ze mnie zadrwił :(
    ku....wa jak to ???? Byłaś niedawno na USG i było serduszko !!

b4ipuen.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ