X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF a Anglii?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję za ciepłe przyjęcie do grupy, mimo tego że narazie nikogo niema ze Szkocji zostanę tutaj, razem raźniej. Jestem po ivi w Polsce 10 lat się tam liczyliśmy.3 balstocysty, trzy transfery i ostatni transfer beta hcg 40.Moja córeczka ma już prawie 2 lata. Teraz zaczynamy kolejna walkę o rodzeństwo. Jestem po 3 cyklach clomid (przy moim parszywym amh i tak nie było na co liczyć ale takie mają procedury). Za cały cykl ivi musimy płacić nhs nie refunduje.Czekamy na list z kliniki aktualnie.Mam tylko nadzieję że moje amh nie wynosi 0!

• Niezapominajka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mishka na forum :)
    Lilah przykro mi ze egzamin nie poszedl, ale moze rzeczywiscie pomoze Ci teraz to zajac glowe i dzieki temu czas szybciej poleci.
    Evcik i Betka to mnie zaskoczylyscie z tym dodatkowym szpitalem, pielegniarka ze starego szpitala mowila mi ze oni wszystko robia na miejscu tam u siebie, no ale najwazniejsze zeby zrobili to dobrze :).
    Wchodzimy w nowy tydzien, dziewczyny trzymam kciuki za Wasze skany.

sisi lubi tę wiadomość

Swiezy transfer blastocysty- 30.11- ciaza biochemiczna
    Podanie Eskimoska 1.02, wynik 12.02, nieudany
    Wlewy z intralipidu 07-08. 2017
    Transfer 29.09
    Serduszko 3.11
    haslur2.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah pełen szacun. Dla mnie to czarna magia...

Mishka to w Szkocji nie ma refundowanego IVF czy dlatego, że macie już dziecko to wam nie przysługuje? Jaki jest u was problem z płodnością?
    Ja też mam niskie AMH, przed operacją 2.49 rok później po operacji już 0.8 :( badane w Polsce.
    Tutaj badali mi w czerwcu ale wynik przyszedł z jakimś errorem i drugi raz nie sprawdzali więc nie wiem.
    W jakiej klinice w Polsce się leczyłaś? Ja myślę o Gamecie w Gdyni jeśli w UK się nie uda.
    Ps. Gratuluję córeczki !!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 11:34

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi kochana moje amh Sprzed dwóch lat to 0,74. Refundowane ivi nam się nie należy no mamy już dziecko.U nas problemem jest niska rezerwa jajnikowa, w zasadzie prócz tego przez te 10 lat lekarz się niczego innego nie doszukal, drożność hsg wszystko było super. Po stymulacji do ivi w Polsce miałam jednak bardzo dobry wynik bo 5 zarodków w tym 3 dotrwaly do blasotocysty także mój lekarz i embriolog byli bardzo zaskoczeni.Takze widzisz sama ze jeśli stymulacja jest dobrze dobrana to mimo niskiego amh są efekty. Ja się leczylam w klinice Angelius provita i z całego serca polecam. Chociaż mam nadzieję że nie będziesz musiała podchodzić w Poslce ;-)

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi na jakim etapie z ivi ty jesteś?

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda znakomita samopoczucie bardzo dobre,I zdecydowalam sie na akupunkture

Lilah, sisi lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishka dobrze wiedziec,ze ivf pomogla. Gratulacje corki

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh urywa posty jakies wskazowki dla nas przed IVF ja w sr bede wiedziala moze kiedy punkcja

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcikm81 dziękuję bardzo!Ja przed ostatnim transferem - udanym - brałam Wit d 3 taka na receptę, Wit pp i kwas foliowy - femibion firma - ponoć najlepszy - można dostać w polskich aptekach internetowych. Pisze o tym bo niewiem może to tylko moje odczucia ale oni tutaj tylko trzymają się schematów i kuracji w formie witamin itd nie polecają. A ten zestaw który napisałam jest na poprawę endometrium,moim zdaniem mi pomógł i wiem że dziewczyny w Polsce też lykaja Wit d.

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekowac tak jem witaminE D3 I kwas,cieplE skarpetki na transfer,orzechami brazylijskiE, ananas po teansferze

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli niema innej możliwości jak tylko ta że musi się udać :-)

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak mowisz to nie bede sie z Toba sprzeczac

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • betka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mishka, ja jeszcze nie w Szkocji, ale jak wszystko dobrze pojdzie to z brzuszkiem po nowym roku bede w Glasgow, a Ty w jakiej czesci Szkocji jester.

O ananasie wiem po transferze, teraz musze wit d3 dokupic; ) Maz sie ze mnie juz smieje bo tylko tym zyje,co chwile cos wyczytam nowego, jego faszeruje witaminkami, dziwnymi dietami:)
    Evcik daj znac jak sie bedziesz czula po akupunkturze, ja jutro bede rezerwowac wite.

gannhqvkbqom0flu.png

16.12.2016 Serduszko bije :*
  • betka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialo byc "wizyte" na koncu; )

gannhqvkbqom0flu.png

16.12.2016 Serduszko bije :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mishka rozgosc sie, bedzie Ci tu dobrze ;) A Szkocja jest na mojej liscie miejsc do zobaczenia. Uwielbiam jeziora i gory. Moze sie kiedys wybiore.

10 lat to dlugo bardzo, ale wasza wytrwalosc zostala wynagrodzona :)

Ja tez sie suplementuje, biore zestaw dla kobiet w 1 i 2 trymestrze ;) w ktorym mam kwas foliowy, witamine D3 i kwas DHA

Niezapominajka umowilas sie na nastepne aku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka ja mieszkam z 60 min od Glasgow w Fife.O ananasie nigdy nie słyszałam ale warto spróbować. Ja też się szprycuje witaminami jak lekoman wyglądam :-)Co prawda mi do ivi jeszcze daleko bo dopiero czekam na list z zaproszeniem do kliniki a druga sprawa to nie jesteśmy jeszcze gotowi finansowo- klinika wymaga uregulowania kwoty od razu jeśli zdecydujemy się na ivf.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah Szkocja piękny kraj ja mieszkam w Fife i jest naprawdę w czym wybierać morze i góry naprawdę jest pięknie.10 lat to bardzo długo ale nagroda była warta tych wszystkich łez. Teraz baaaardzo byśmy chcieli żeby córeczka miała rodzeństwo tym bardziej że nie mieszkamy w Polsce. Czasami tylko ciężko mi uwierzyć że drugi raz będziemy przez to przechodzić, ale... Niema że boli jak to się mówi.

• Niezapominajka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z mezem uwielbiamy Szkocje, planujemy jeszcze kiedys pojechac odpoczac i podziwiac te piekne krajobrazy.
    Ja w czwartek znow ide na akupunkture i planuje co tydzien chodzic. Ja rowniez czytalam o witaminie d i suplementuje, dodatkowo witaminki dla starajacych sie, kwasy omega 3 i planuje takze zaczac brac spiruline. Dzis dzwonilismy do kliniki i w tym tygodniu wysylaja nasz funding a pierwsza wizyta najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu :), oby bez dajszych zawirowan :p.

Swiezy transfer blastocysty- 30.11- ciaza biochemiczna
    Podanie Eskimoska 1.02, wynik 12.02, nieudany
    Wlewy z intralipidu 07-08. 2017
    Transfer 29.09
    Serduszko 3.11
    haslur2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ruszylo do przodu wreszcie, super! Trzymam kciuki zeby juz poszlo gladko teraz :)

Acdo Szkocji to chetnie bym sie przeprowadzila, tylko ta pogoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 18:16

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka super wiadomosci tak przy poniedzialku:)))
    Ja bylam Edenburgu w zeszlym roku cos pieknego ale pada i pada,moja przyjaciolka sie wyprowadzila i jest bardzo zadowolona ale pogoda ja dobija.

w4sq3e3kcmsv45kr.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ