IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczynki dziękuję za ciepłe przyjęcie do grupy, mimo tego że narazie nikogo niema ze Szkocji zostanę tutaj, razem raźniej. Jestem po ivi w Polsce 10 lat się tam liczyliśmy.3 balstocysty, trzy transfery i ostatni transfer beta hcg 40.Moja córeczka ma już prawie 2 lata. Teraz zaczynamy kolejna walkę o rodzeństwo. Jestem po 3 cyklach clomid (przy moim parszywym amh i tak nie było na co liczyć ale takie mają procedury). Za cały cykl ivi musimy płacić nhs nie refunduje.Czekamy na list z kliniki aktualnie.Mam tylko nadzieję że moje amh nie wynosi 0!
-
Witaj Mishka na forum
Lilah przykro mi ze egzamin nie poszedl, ale moze rzeczywiscie pomoze Ci teraz to zajac glowe i dzieki temu czas szybciej poleci.
Evcik i Betka to mnie zaskoczylyscie z tym dodatkowym szpitalem, pielegniarka ze starego szpitala mowila mi ze oni wszystko robia na miejscu tam u siebie, no ale najwazniejsze zeby zrobili to dobrze .
Wchodzimy w nowy tydzien, dziewczyny trzymam kciuki za Wasze skany.sisi lubi tę wiadomość
-
Lilah pełen szacun. Dla mnie to czarna magia...
Mishka to w Szkocji nie ma refundowanego IVF czy dlatego, że macie już dziecko to wam nie przysługuje? Jaki jest u was problem z płodnością?
Ja też mam niskie AMH, przed operacją 2.49 rok później po operacji już 0.8 badane w Polsce.
Tutaj badali mi w czerwcu ale wynik przyszedł z jakimś errorem i drugi raz nie sprawdzali więc nie wiem.
W jakiej klinice w Polsce się leczyłaś? Ja myślę o Gamecie w Gdyni jeśli w UK się nie uda.
Ps. Gratuluję córeczki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 11:34
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnySisi kochana moje amh Sprzed dwóch lat to 0,74. Refundowane ivi nam się nie należy no mamy już dziecko.U nas problemem jest niska rezerwa jajnikowa, w zasadzie prócz tego przez te 10 lat lekarz się niczego innego nie doszukal, drożność hsg wszystko było super. Po stymulacji do ivi w Polsce miałam jednak bardzo dobry wynik bo 5 zarodków w tym 3 dotrwaly do blasotocysty także mój lekarz i embriolog byli bardzo zaskoczeni.Takze widzisz sama ze jeśli stymulacja jest dobrze dobrana to mimo niskiego amh są efekty. Ja się leczylam w klinice Angelius provita i z całego serca polecam. Chociaż mam nadzieję że nie będziesz musiała podchodzić w Poslce
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevcikm81 dziękuję bardzo!Ja przed ostatnim transferem - udanym - brałam Wit d 3 taka na receptę, Wit pp i kwas foliowy - femibion firma - ponoć najlepszy - można dostać w polskich aptekach internetowych. Pisze o tym bo niewiem może to tylko moje odczucia ale oni tutaj tylko trzymają się schematów i kuracji w formie witamin itd nie polecają. A ten zestaw który napisałam jest na poprawę endometrium,moim zdaniem mi pomógł i wiem że dziewczyny w Polsce też lykaja Wit d.
-
nick nieaktualny
-
Czesc Mishka, ja jeszcze nie w Szkocji, ale jak wszystko dobrze pojdzie to z brzuszkiem po nowym roku bede w Glasgow, a Ty w jakiej czesci Szkocji jester.
O ananasie wiem po transferze, teraz musze wit d3 dokupic; ) Maz sie ze mnie juz smieje bo tylko tym zyje,co chwile cos wyczytam nowego, jego faszeruje witaminkami, dziwnymi dietami:)
Evcik daj znac jak sie bedziesz czula po akupunkturze, ja jutro bede rezerwowac wite.
16.12.2016 Serduszko bije :* -
nick nieaktualnyMishka rozgosc sie, bedzie Ci tu dobrze A Szkocja jest na mojej liscie miejsc do zobaczenia. Uwielbiam jeziora i gory. Moze sie kiedys wybiore.
10 lat to dlugo bardzo, ale wasza wytrwalosc zostala wynagrodzona
Ja tez sie suplementuje, biore zestaw dla kobiet w 1 i 2 trymestrze w ktorym mam kwas foliowy, witamine D3 i kwas DHA
Niezapominajka umowilas sie na nastepne aku? -
nick nieaktualnyBetka ja mieszkam z 60 min od Glasgow w Fife.O ananasie nigdy nie słyszałam ale warto spróbować. Ja też się szprycuje witaminami jak lekoman wyglądam :-)Co prawda mi do ivi jeszcze daleko bo dopiero czekam na list z zaproszeniem do kliniki a druga sprawa to nie jesteśmy jeszcze gotowi finansowo- klinika wymaga uregulowania kwoty od razu jeśli zdecydujemy się na ivf.
-
nick nieaktualnyLilah Szkocja piękny kraj ja mieszkam w Fife i jest naprawdę w czym wybierać morze i góry naprawdę jest pięknie.10 lat to bardzo długo ale nagroda była warta tych wszystkich łez. Teraz baaaardzo byśmy chcieli żeby córeczka miała rodzeństwo tym bardziej że nie mieszkamy w Polsce. Czasami tylko ciężko mi uwierzyć że drugi raz będziemy przez to przechodzić, ale... Niema że boli jak to się mówi.
-
Tez z mezem uwielbiamy Szkocje, planujemy jeszcze kiedys pojechac odpoczac i podziwiac te piekne krajobrazy.
Ja w czwartek znow ide na akupunkture i planuje co tydzien chodzic. Ja rowniez czytalam o witaminie d i suplementuje, dodatkowo witaminki dla starajacych sie, kwasy omega 3 i planuje takze zaczac brac spiruline. Dzis dzwonilismy do kliniki i w tym tygodniu wysylaja nasz funding a pierwsza wizyta najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu , oby bez dajszych zawirowan :p. -
nick nieaktualny