IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusiak wrote:Czekam na tel manager kiedy zaczac... poki co czekam nadal na okres... kolejny dzie juz mi cierpliwosci brakuje
Czyli nie masz jeszcze ustalonego dnia? A jak Ci sie uda za pierwszym razem to myślałaś juz jak to rozegrasz?
No dzis to juz 7 dzien. Niech juz przyjdzie
-
wannahaveababy wrote:Ja polecam książki "lokatorka" i "za zamkniętymi drzwiami" naprawdę wciągające a jeśli chodzi o tematykę islamską to "gorzka pomarańcza" też coś w stylu żony szejka. Mozna zamowic w księgarni online.
Dziekuje Ci! Wczesniej czytalam Wszytskie ksiazki Khalleda Hosseini i bardzo mnie zaciekawiły.
Na pewno pomyśle o tych o ktorych wspomniałaś jak tylko zakończę te ktoer mam w tej chwili. Juz sobie nawet zapisałam tytuły .
Stiffi jak tam? Niezapominajka? -
CarPer wrote:Czyli nie masz jeszcze ustalonego dnia? A jak Ci sie uda za pierwszym razem to myślałaś juz jak to rozegrasz?
No dzis to juz 7 dzien. Niech juz przyjdzie
Nie rozumiem chyba pytania, co jak mam rozegrac jak sie uda za 1 razem? w sensie z praca? bede pracować na maternity unit- deliver suit więc żaden problem22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
14/09/2017 - transfer kropka B++
9/9/2017 - egg collection
27.08 - Merional 75ui + fostimon 75ui -
Pusiak wrote:Narazie cisza z małpa....
Nie rozumiem chyba pytania, co jak mam rozegrac jak sie uda za 1 razem? w sensie z praca? bede pracować na maternity unit- deliver suit więc żaden problem
Wspominałaś wczesniej ze nie chciałaś długiego protokołu bo miałas prace zaczynać w sierpniu i nie wiedziałaś jak z wolnym itd.
Nie ma znaczenie moze nie zrozumiałam wczesniej. -
CarPer wrote:Wspominałaś wczesniej ze nie chciałaś długiego protokołu bo miałas prace zaczynać w sierpniu i nie wiedziałaś jak z wolnym itd.
Nie ma znaczenie moze nie zrozumiałam wczesniej.22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
wannahaveababy wrote:Pusiak a kim tam będziesz? Położna?22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
Pusiak potrzebna mi konsultacja psychologiczna bo nie wytrzymam haha
znowu dzwonilam do kliniki i mnie zbyła. przelaczaja mnie i nikt nie odbiera telefonu. gdybym wiedziala,że tak bedzie to do innej kliniki bym się zapisała. nic się dowiedzieć nie mogę. -
Meli92 wrote:Pusiak potrzebna mi konsultacja psychologiczna bo nie wytrzymam haha
znowu dzwonilam do kliniki i mnie zbyła. przelaczaja mnie i nikt nie odbiera telefonu. gdybym wiedziala,że tak bedzie to do innej kliniki bym się zapisała. nic się dowiedzieć nie mogę.
Meli zadzwoń i im powiedz ze nie mozesz sie połączyć i maja Ci najpierw dać numer bezpośredni a pozniej połączyć jeszcze raz. No bym sie tez juz zdenerwowała... -
Meli92 wrote:Pusiak potrzebna mi konsultacja psychologiczna bo nie wytrzymam haha
znowu dzwonilam do kliniki i mnie zbyła. przelaczaja mnie i nikt nie odbiera telefonu. gdybym wiedziala,że tak bedzie to do innej kliniki bym się zapisała. nic się dowiedzieć nie mogę.
Owszem, ktos na początku zawalil u mnie- podejrzewam ze spiral który mnie wysyłała na ivf a niece moja klinika, ale szybko to ogarneli i na pewno nitkt mnie nigdy nie zbywał ja jestem zadowolona ze swojego wyboru i podejscia do pacjentów. Ale co sie dziwic- to prywatna klinika, ludzie płaca tam astronomiczne sumy wiec wymagaja zeby ich dobrze traktować - to las z NHS tez muszą tak traktowac tai bonus
Tak jak carper mowi dzwon cały czas, powiedz ze nikt nie odebiera, a jesli masz blisko klinike to może się tam przejedz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 16:53
22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
Dziewczyny melduje ze @ przylazła pierwszy raz tak sie ciesze z okresu :D jutro rano dzwonie do kliniki i pewnie w sabot baseline scan
Meli92 lubi tę wiadomość
22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
Hope. wrote:Czesc dziewczyny, ja tu nowa jestem. Od dluzszego czasu was podgladam i w koncu sie odwazylam cos napisac. Jestem w trakcie pzrygotowan do IVF i bardzo sie denerwuje.
Witaj Hope! Na jakim etapie jesteś? Jaka u Was przyczyna? Skąd jesteś?
Pusiak czyli świetnie!
Kiedy jest pierwszy skan? Mi powiedziała ze będę mieć tylko trzy skany? Możliwe? -
Witaj Hope - tutaj jest sporo dziewczyny, które już są po - urodziły swoje maluszki, jest Lilah ktora na swojego czeka i jestesmy my- zaczynajacqe zabawe z ivf. Napisz cos o sobie, skad jestes jaka jest wasza historia ktora klikinie wybraliscie i na jakim jestescie etapie jesli chcesz oczywiscie
carPer kurde 3 scany?? tak malo? ja mam baseline w niedziele i pewnie bede startowac z zastrzykami tego dnia:) My nurse mówiła ze kazda kobieta inaczej reaguje na leki, scany zaczynaja sie od 4dnia brania zastrzyków i wtedy to jus zalezy od organism kobiety- jedne maja co 2dzien scan nine muses go mice codziennie- bo za scenem idzie tez badania krwi i control hormonów... wszystko okazuje sie w praniu22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
Pusiak super! Kiedy pierwszy scan?
Jak sie uda to bedziesz czerwcowa mamusia?
Hope witaj, opowiedz cos o Was!
Dowiedzialam sie z kliniki. ze dostali wczoraj moje dokumenty, pierwsza wizyta w pazdzierniku, dokladna date poznam w liscie.
W ogole widzialam wszystkie moje wyniki z krwi. mam duzo przekroczona prolaktyne. Ma to jakis wplyw na cala procedure? Nie blokuje niczego? Czy powninni mi dac jakies leki na zbicie przed rozpoczeciem? -
Meli92 wrote:Pusiak super! Kiedy pierwszy scan?
Jak sie uda to bedziesz czerwcowa mamusia?
Hope witaj, opowiedz cos o Was!
Dowiedzialam sie z kliniki. ze dostali wczoraj moje dokumenty, pierwsza wizyta w pazdzierniku, dokladna date poznam w liscie.
W ogole widzialam wszystkie moje wyniki z krwi. mam duzo przekroczona prolaktyne. Ma to jakis wplyw na cala procedure? Nie blokuje niczego? Czy powninni mi dac jakies leki na zbicie przed rozpoczeciem?22/09/17 - 8dpt beta HCG 77, 11dpt 273, 13dpt 711 15dpt 1760:)
21/09/2017 - dwie kreski
Zawsze marzylam byc majowa mama )
Mam nadzieje, ze bedzie to na poczatku pazdziernika wiec tylko lub az miesiac czekania.
Lecimy pod koniec wrzesnia do pl na tydzien i tak sie zastanawiam czy nie isc do ginekologa zeby dal mi bromergon na zbicie tej prolaktyny.
Jak jeszcze w pl mieszkalam to mialam zbijana bo zawsze byla za duza, ale teraz nie wiem czy mieszac.