IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pomocy. Jestem spanikowana dali mi w uk zastrzyki Fragmin i mam je zaczac brac od jutra razem ze stymulacja. A ze nie wiedzialam ze dadza mi tutaj te leki bedac w pl lekarz tez mi przepisal je tylko jakas inna nazwa , ale kazal brac od dnia transferu ! I teraz pytanie, co mam robic ? Czy brac je juz od jutra czy od dnia transferu? Czytam i czytam i wiekszosc pisze ze od punkcji i pozniej zaczynaly je brac ! To na mutacje genu ktora mam heterozygota PAI
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Niezapominajka zgadzam sie z Wanna, chyba brałabym oba osobno.
Chociaz ja wzięłam dwa i naprawde jestem wdzięczna bo jedynie jeden mi został a miałam oba tak jak Ty. Teraz to bedzie pierwszy raz po tym jak sie udało? Bardzo mocno Ci kibicuje!
Stiffi ja zaufałaby lekarzom tutaj bo jednak jestes pod ich kontrola. Lekarza z Polski nie masz obok zeby zapytac o radę.
Jestes pewna ze to lek o tym samym działaniu? Podaj obie nazwy.
Albo skontaktuj sie z lekarzem z Polski telefonicznie?SissiAnn lubi tę wiadomość
-
You’ll probably start taking your daily Clexane subcutaneous injections on your embryo transfer day. But your clinic may start them on day 1 of your stimulating medication. 20 mg daily is common. Doses of 40 mg or more may be suitable for certain patients.
-
madzianka wrote:To widzę ze ja jestem na szarym końcu bo dopiero czekam na list z kliniki a czas mi sie dłuży okropnie.
To jestesmy praktycznie na tym sam etapie, z tym ze ja doczekalam sie w koncu listu i mam dopiero pierwsza konsultacje 31 stycznia
-
Wanna to byl 1 artykuł który znalazłam gdzie pisali wlasnie ze klinika moze zaczac go podowac od 1 dc stymulacji
Dziewczyny wam sprawdzaja progesteron przed punkcja? Moja kolezanka miala dzis w pl punkcje i odroczyli transfer bo za wysoki progesteron u mnie nie sprawdzaja !
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Mi przed punkcja pobierali krew ake nie wiem co sprawdzali. Ale teraz przed kolejnym transferem nic nie sprawdzali.
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
Stiffi mi tez nie sprawdzali ale ja mysle ze jesli jestes na cyklu sztucznym to nie wiem czy jest sens sprawdzać bo to leki Ci regulują. Troche dziwne ze progesteron za wysoki. Mi tylko sprawdzali endometrium i ja bym tym sie kierowała czy nie jest przerośnięte. Wysoki progesteron przecież dobrze świadczy. Mi po punkcji kazali zacząc brać ale tutaj niektóre dziewczyny mówiły ze brały proga juz po okresie...
Morze koleżanka cos zle zrozumiała??? -
Wanna jak endo jest za grube to jest przestarzałe i niereceptywne czyli wtedy zarodek nie moze sie zaimplantować. To tak jakby Ci podali dobry zarodek kilka dni przed @ byłoby a pozno... cos mi tam kiedys ktos mówił ze endo najlepsze do implantacji jest chyba trzywarstwowe ale ile mm to nie jestem pewna...kiedys przy monitoringu przed owulacja miałam 12mm i mowili mi ze piekne... cokolwiek to znaczy
Ja tez myslalam ze moje bedzie za grube bo na ostatnim skanie przed punkcja miało juz 17 mm. Z tym ze troche krwawiłam po punkcji wiec podejrzewam ze sie odnowilo troche po tym... jedyne na transferze słyszałam jak lekarz powiedział ze endo ok. Ale nie wspomniała ile. -
Co klinika/lekarz to inne zasady. Przed punkcją nie miałam badań krwi, spr tylko jajeczka. Z kolei przed transferem były robione i badania krwi i usg. Myślę że bardziej przez wzgląd na hiperkę. Przed criotransferem to tylko usg żeby spr czy endo rośnie w odpowiedzi na leki bo był to sztuczny cykl...26.12.2013- ciąża naturalna [*] 13 tc
Lipiec 2015 - Niedoczynność tarczycy (lekka)
Październik - Laparoskopia + Histeroskopia (niewielkie ogniska endometriozy)
Luty 2017 - HSG (pełna drożność)
19.08.2017 - 1sze ICSI (ciąża biochemiczna)
18.12.2017- Endo scratch
12.01.2018- Kriotransfer ❄️❄️
08.06.2018-histeroskopia + hegarowanie szyjki m
18.07.2018-Kriotransfer
13.11.2018- PICSI 8A
04.09.2020- Kriotransfer -
Hej dziewczyny
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku>
Wszystkim starajacym zycze nadzieji i wiary w marzenia one sie speniaja
Wszystkim oczekujacym Gratuluje z calego serca > odpoczywajcie i starajcie sie wyspac na zapas
Moja wspaniala trojka przysla na swiat 26 grudnia w 33 tyg.
Ostatnie tygodnie co ja mowie miesiace byly walka o kazdy dzien ...ale warto bylo Szczesliwie od dwoch tygodni jestesmy wszyscy w domku cali i zdrowi:)
Pozdrawiam Was serdecznie
CarPer, NieJa, brenya77, Bella93 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczek.pl/][image noborder]https://www.suwaczek.pl/cache/9a805
07.02.2018 przewidywana data rozwiazania
26.06.2017 bija ❤️❤️❤️ serduszka
19.05.2017 ICSI ❤️
Planowane skladanie jajek Maj2017
Marzec2017 przerwana stymulacja brak reakcji organizmu na Suprecur
April 08 25tc (*) -
SissiAnn, co za ogrom szczęścia
GRATULACJE!
Dużo zdrowia dla Was wszystkichSissiAnn lubi tę wiadomość
26.12.2013- ciąża naturalna [*] 13 tc
Lipiec 2015 - Niedoczynność tarczycy (lekka)
Październik - Laparoskopia + Histeroskopia (niewielkie ogniska endometriozy)
Luty 2017 - HSG (pełna drożność)
19.08.2017 - 1sze ICSI (ciąża biochemiczna)
18.12.2017- Endo scratch
12.01.2018- Kriotransfer ❄️❄️
08.06.2018-histeroskopia + hegarowanie szyjki m
18.07.2018-Kriotransfer
13.11.2018- PICSI 8A
04.09.2020- Kriotransfer -
CarPer wrote:SissiAnn ❤️❤️❤️ Gratulacje!!! Rany wieki sie nie odzywałaś. Pokaz nam maluszki i opowiadaj więcej!
Juz w domu super! Masz pewnie zajęć po pachy, jak dajesz radę z trojka?
CarPer najszczersze gratulacje .
Tak naprawde to teraz dopiero odetchnelismy z ulga, ciaza nie nalezala do latwych , zreszta wszyscy nam mowili ze nie bedzie latwo ale dalismy rade
Poki co mamy babcie do pomocy , dumny tatus jest na tacierzynskim, takze nie jest zle
Co do zdjec kochana musisz mi powiedziec jak mam je wstawic , taka ze mnie specjalistk ze nawet suwaczka nie umiem wstawic hihihNieJa, CarPer lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczek.pl/][image noborder]https://www.suwaczek.pl/cache/9a805
07.02.2018 przewidywana data rozwiazania
26.06.2017 bija ❤️❤️❤️ serduszka
19.05.2017 ICSI ❤️
Planowane skladanie jajek Maj2017
Marzec2017 przerwana stymulacja brak reakcji organizmu na Suprecur
April 08 25tc (*)