IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Stiffi, podczas stymulacji nie powinno sie brac lekow przeciwzakrzepowych, ewentualnie brac, ale przerwac min 3dni przed punkcja, zeby nie bylo ryzyka krwotoku.
Możesz zaczac brac 24h po punkcji.
Prg przed punkcja (w ostatnim dniu stymulacji) powinien byc nizszy niz 1,5, przy wyzszym endo moze byc przejrzale.
Edit: na cyklu sztucznym to nie obowiązujeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:58
-
Bella teraz to piszesz jak ja juz zaczelam brac heparyne? kurde , w takim razie mam przerwac 3 dni przed punkcja czy juz teraz ? Biore ja od piatku czyli 6 zastrzyk dzisiaj byl.
Prg i tak tutaj w uk nie badajaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 20:06
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:Bella teraz to piszesz jak ja juz zaczelam brac heparyne? kurde , w takim razie mam przerwac 3 dni przed punkcja czy juz teraz ? Biore ja od piatku czyli 6 zastrzyk dzisiaj byl.
Prg i tak tutaj w uk nie badaja
Stiffi ja zaczelam brac Heparyne po transferze, nie pamietam dokladnie czy w dniu transferu wieczorem czy dnia nastepnego. Przed EC nawet kazano mi aspiryne odstawic.
Niezapominajka ja ja sie ciesze > Ogromne gratulacje !!!!
CarPer dziekuje pieknie za zaproszenie , z checia dolacze. Fb chyba mam jeszcze.... chyba poniewaz od wiekow nie uzywalam . sprobuje odszukac loginy i dam Ci znac jak nie to zaloze nowyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 10:49
CarPer lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczek.pl/][image noborder]https://www.suwaczek.pl/cache/9a805
07.02.2018 przewidywana data rozwiazania
26.06.2017 bija ❤️❤️❤️ serduszka
19.05.2017 ICSI ❤️
Planowane skladanie jajek Maj2017
Marzec2017 przerwana stymulacja brak reakcji organizmu na Suprecur
April 08 25tc (*) -
SissiAnn wrote:Hej dziewczyny
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku>
Wszystkim starajacym zycze nadzieji i wiary w marzenia one sie speniaja
Wszystkim oczekujacym Gratuluje z calego serca > odpoczywajcie i starajcie sie wyspac na zapas
Moja wspaniala trojka przysla na swiat 26 grudnia w 33 tyg.
Ostatnie tygodnie co ja mowie miesiace byly walka o kazdy dzien ...ale warto bylo Szczesliwie od dwoch tygodni jestesmy wszyscy w domku cali i zdrowi:)
Pozdrawiam Was serdecznie,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
corka 2017 marzec ,najszczesliwsi na swiecie
Ciaza po raz drugi wrzesien 2017 cud naturalny
22/6-8:36-synus;)) -
chce_byc_mama wrote:No tak mi sie wlasnie wydaje i mam nadzieje, ze uda sie to troche przeskoczyc, ale podejrzewam, ze zechca to sprawdzic jeszcze raz. Robilismy badanie nasienia 2 x w Polsce i za kazdy razem wychodzila bardziej lub mniej zaawansowana oligozoospermia, a teraz tu w UK rowniez wyszlo to samo, ale wyniki najgorsze ze wszystkich + teratozoospermia mimo brania witamin itp. Wezme to wszystko ze soba, zeby pokazac, ze to nie jest jednorazowy spadek formy i mam nadzieje, ze szybko pojdzie - na pewno nie dam sie odeslac z kwitkiem i bede im meczyc bule az do skutku.
Staramy sie juz 1 rok 5 msc w tym 3 cykle z Clo, ktore przepisano mi troche bez sensu w PL, bo testy zawsze pokazuja mi owulacje i wiem, ze to nie tu lezy problem...
Bedac u GP troche podkoloryzowalam I powiedzialam, ze w grudniu minely 2 lata staran. Zawsze marzylam o duzej rodzinie i domu tetniacym zyciem
...Dziekuje wogole, ze odpisalas. Wiem, ze ciezko wbic sie w istniejacy juz watek, gdzie wszystkie sie juz 'znacie'.
ALE Jezxxe zaswieci slonce
I u Kazdej z was
,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
CarPer wrote:Grupa założona, Stiffi juz jest w grupie . Kto ma ochote dołączyć poproszę o prywatnego maila ma owu. Nie wiem dokładnie ale chyba bede musiała Was dodać jako przyjaciół a dopiero potem do grupy. Okaże sie w praniu .,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
U mnie 18 jajeczek endo 10mm punkcja najprawsopodobniej w srode
Zastanawiam sie czy isc na zwolnienie na 2 tygodnie jak beda dawac ostatnio dali i bylam w wielkim szokunicolusia, niezapominajka2017, Meli92 lubią tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:U mnie 18 jajeczek endo 10mm punkcja najprawsopodobniej w srode
Zastanawiam sie czy isc na zwolnienie na 2 tygodnie jak beda dawac ostatnio dali i bylam w wielkim szoku,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
Zastanawiam sie czy isc na zwolnienie na 2 tygodnie jak beda dawac ostatnio dali i bylam w wielkim szoku
Stiffi, jak będą dawać to bierz! To zawsze mniej stresu. Szczególnie jeśli masz specyficzną pracę czyli kontakt z chemią, ciągle na nogach albo po prostu za dużo się dzieje.
Ja byłam na zwolnieniu i nie żałuję. Daj znać jak sytuacja z kropkami i jak się czujesz przed punkcją?26.12.2013- ciąża naturalna [*] 13 tc
Lipiec 2015 - Niedoczynność tarczycy (lekka)
Październik - Laparoskopia + Histeroskopia (niewielkie ogniska endometriozy)
Luty 2017 - HSG (pełna drożność)
19.08.2017 - 1sze ICSI (ciąża biochemiczna)
18.12.2017- Endo scratch
12.01.2018- Kriotransfer ❄️❄️
08.06.2018-histeroskopia + hegarowanie szyjki m
18.07.2018-Kriotransfer
13.11.2018- PICSI 8A
04.09.2020- Kriotransfer -
Zastanawiam sie czy isc na zwolnienie na 2 tygodnie jak beda dawac ostatnio dali i bylam w wielkim szoku
Przepraszam, ze dopiero teraz, ale 31.01 wrocilismy z podrozy, a czw i pt to byly dni w klinice. Mozesz juz teraz przestac, zeby parametry wrocily do normy przed punkcja. -
CarPer wrote:Bella a co u Was? Jakie plany?,nieplodnosc idiopathic,niedoczynnosc tarczycy,Lipiec 2016 ivf udane w Uk
CarPer wrote:Bella a co u Was? Jakie plany?
Niestetyw międzyczasie na usg znowu pojawily sie wodniaki jajowodow, za 2tyg mam konsultacje u chirurga w sprawie laparoskopii.
Ale czas leci. Zaraz stuknie Ci rowno polowa ciazy -
Bella mam nadzieje ze cos w tej nowej klinice podpowiedzą.
U mnie tez zdiagnozowali wodniaka zupełnie na początku. Jednak po laparo okazało sie ze to tylko wielka cysta.
A tych wodniaków nie da sie całkiem usunąć? Miałas juz raz laparoskopie robiona???One sie odnawiają? -
CarPer wrote:Bella mam nadzieje ze cos w tej nowej klinice podpowiedzą.
U mnie tez zdiagnozowali wodniaka zupełnie na początku. Jednak po laparo okazało sie ze to tylko wielka cysta.
A tych wodniaków nie da sie całkiem usunąć? Miałas juz raz laparoskopie robiona???One sie odnawiają?
W pierwszej zdiagnozowali wodniaki i zrobili plastyke, chce przed laparo mowili ze usuna jajowody.
W drugiej stwierdzili, ze to nie wodniaki tylko torbiel okolojajowodowa (torbiel podobno byla na jednym jajowodzie, a 3lekarzy na usg widzialo zmiany po obu stronach).
A teraz znowu z usg wynika, ze to na 97% wodniaki.