IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dawno nie zagladalam Ania gratuluje!!!
Stiffi u mnie biochemiczna ciaza byla spowodowana immunologia wykryte w badaniu suppopulacji limfocytow profil rozszerzony. Lekarka od razu obstawiala immunologie, bylo podejrzenie problemow z krzepliwoscia ale ponoc wtedy beta nie spada tak szybko. Porob badania, u mnie wyszly b zle wyniki, ale sterydy w dawce 20 mg i 5 wlewow z intralipidow pozwolily utrzymac ciaze. Intralipidy dziewczyny przyjmuja nawet bez potwierdzenia problemow z immunologia.7 mrozaczkow to bardzo optymistyczne, wierze ze nastepny transfer bedzie szczesliwy.
-
Niezapominajka profil rozszerzony subpopulacji limfocytow to jaki ? Jakie badania? Intralipid i steryd gdzie Ci przepisali ? Nawet nke wiem czy w uk tez podaja intralipid
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:Niezapominajka profil rozszerzony subpopulacji limfocytow to jaki ? Jakie badania? Intralipid i steryd gdzie Ci przepisali ? Nawet nke wiem czy w uk tez podaja intralipid
Podaja ale nhs rzadko robi funding wiec trzeba prywatnie jedno podanie okolo £200-£240 -
Stiffi teraz sobie przypominam ze to byly 2 rozne badania subpopulacjelimfocytow profil rozszerzony oraz cytokiny metoda wysokiej czulosci. Gdzie mi wyszly duze problemy to wlasnie w cytokinach i na to wlewy i sterydy. Mi zapisali te badania i robilam w invikcie. Jesli chodzi o wyniki cytokin to warto zrobic je pod swojego lekarza bo sa jakby dwa rodzaje, jedno gdzie masz pojedyncze wyniki dla kazdej z cytokin a drugie gdzie masz obliczone stosunki ramion th1 th2. u mnie lekarka wymagala zrobienia tego pierwszego. nie wiem tak do konca co znacza subpopulacje limfocytow w profilu rozszerzonym ale jak pytalam w kilku laboratoriach to wiedzieli o co chodzi. Nie wiadomo czy akurat u Ciebie to immunologia jest problemem ale mysle ze warto zbadac, jesli chodzi o wlewy to rzeczywiscie duzo klinik albo odmawia jezeli sie nie leczysz u nich albo sa b drogie. Ja znalazlam miejsce pod Londynem gdzie robia wlewy za £150, 3 wlewy przed transferem, 1 w dzien transferu i 2 kolejne juz w ciazy. Jesli ktoras z Was bedzie chciala robic wlewy moge dac dane tego moejsca na priv. inna opcja to recepta z polski na wlew, wykupienie kroplowki i znalezienie pielegniarki ktora bedzie mogla ja podac.
-
Stiffi wrote:Tooney dzięki
sporo kosztuje
Jest jedna klinika w Birmingham a druga firma ma pielegniarki ktore przyjezdzaja do Ciebie do domu jakbys chciala namiary moge Ci je wyslaca kosztuje to troche wychodzi taniej jak masz recepte wiec jesli masz lekarza ktory Ci ja wypisze i wykupisz sama to cena spada o polowe
-
Hej Dziewczyny, test z dzisiaj (11dpt) - kreska ciazowa grubosci kreski kontrolnej, stalego koloru ale okolo polowe jasniejsza niz kreska kontrolna. W 9dpt kreska ciazowa byla ciensza. Zrobie kolejny test w poniedzialek a we wtorek mam krew i coraz wiekszego cykora... strasznie zle spalam dzisiaj, duzo sie budzilam, tak niespokojnie i serce mi szybciej bije - wypilam troche coli kolo 17 / czy to moglo miec wplyw czy to nerwy na robienie testu - co myslicie? Wiecej sie coli nie napije a tak mi sie chcialoAnia
-
Stiffi w czwartek to byla taka kreska co miala czerwona linie a reszta tej kreski to byla jakby lekko zabarwiona. A w sobote to ta kreska byla juz jakby jednolita, spojna (nie podzielona na fragmenty jak w czwartek) i lekko ciemniejsza niz czwartkowa. Tyle ze nadal nie wychodzi koloru kreski kontrolnej. Bola mnie jajniki i lapia mnie skurcze. Jutro zrobie kolejny test, zobaczymy jaka kreska wyjdzie. Sama nie wiem co myslec? Nie wiem czy beda wyniki we wtorek raczej dopiero w srode
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:09
Stiffi lubi tę wiadomość
Ania -
Testowa bardzo pozno wychodzi tego samego koloru co kontrolna, mysle ze nie masz powodow do obaw. &&
-
Hej Stiffi, robilam test wczoraj rano i wyszedl chyba jakby lekko ciemniejszy - moje testy zmienisja wyglad
wiec ciezko je porownac. Zaraz ide na bete. Mam bole w podbrzuszu i skurcze szczegolnie na noc i w nocy az mnie budza. Wzielam nawet dwa razy buskopan (nasza nospe) bo nie dalam rady. A Ty jak? Bedziesz miala jskos kontrole w klinice? Mojej kolezance robia jutro transfer, tylko mi sie wydaje ze jest przestymulowana bo miala 25 jajeczek a mimo to robia swiezy zamiast odczekac i mrozony robic. Ona jezdzi do innej kliniki. Do tego czopki bieze dwa razy dziennie i nie dostala progynovy wcale?! Co myslisz?
Ania -
Tutaj kazda klinika ma swoje obyczaje....a ty Ania bierzesz progynove dale? Ja do 12 tygodnia brałam progynovę i progesteron.
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
Misi13, tak biore dalej, narazie mam brac do wynikow krwi a potem to moze kaza mi odstawic - nie wiem. Wogole w mojej przychodni mi powiedzieli, ze nie wiadomo czy wyniki beda jutro?! Zwariowali? To co oni je do meksyku wysylaja na analze? W PL rano robisz a po poludniu masz wyniki... komedia!Ania
-
Mi powiedzieli ze jak pobiora wiwcej niz 20 jajek to trnasferu nie bedzie. Okazalo sie ze pobrali 24. I musialam czekac na crio.
Ja wlasnie nie wiem co sie dzieje. Mialam 1 dzień krwotoku i od kilku dni ciszabardzo delikatne krwawienie. Jakby to sie zatrzymalo wszystko
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)