IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dawno nie zagladalam Ania gratuluje!!!
Stiffi u mnie biochemiczna ciaza byla spowodowana immunologia wykryte w badaniu suppopulacji limfocytow profil rozszerzony. Lekarka od razu obstawiala immunologie, bylo podejrzenie problemow z krzepliwoscia ale ponoc wtedy beta nie spada tak szybko. Porob badania, u mnie wyszly b zle wyniki, ale sterydy w dawce 20 mg i 5 wlewow z intralipidow pozwolily utrzymac ciaze. Intralipidy dziewczyny przyjmuja nawet bez potwierdzenia problemow z immunologia.7 mrozaczkow to bardzo optymistyczne, wierze ze nastepny transfer bedzie szczesliwy . -
Niezapominajka profil rozszerzony subpopulacji limfocytow to jaki ? Jakie badania? Intralipid i steryd gdzie Ci przepisali ? Nawet nke wiem czy w uk tez podaja intralipid
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi wrote:Niezapominajka profil rozszerzony subpopulacji limfocytow to jaki ? Jakie badania? Intralipid i steryd gdzie Ci przepisali ? Nawet nke wiem czy w uk tez podaja intralipid
Podaja ale nhs rzadko robi funding wiec trzeba prywatnie jedno podanie okolo £200-£240 -
Stiffi teraz sobie przypominam ze to byly 2 rozne badania subpopulacjelimfocytow profil rozszerzony oraz cytokiny metoda wysokiej czulosci. Gdzie mi wyszly duze problemy to wlasnie w cytokinach i na to wlewy i sterydy. Mi zapisali te badania i robilam w invikcie. Jesli chodzi o wyniki cytokin to warto zrobic je pod swojego lekarza bo sa jakby dwa rodzaje, jedno gdzie masz pojedyncze wyniki dla kazdej z cytokin a drugie gdzie masz obliczone stosunki ramion th1 th2. u mnie lekarka wymagala zrobienia tego pierwszego. nie wiem tak do konca co znacza subpopulacje limfocytow w profilu rozszerzonym ale jak pytalam w kilku laboratoriach to wiedzieli o co chodzi. Nie wiadomo czy akurat u Ciebie to immunologia jest problemem ale mysle ze warto zbadac, jesli chodzi o wlewy to rzeczywiscie duzo klinik albo odmawia jezeli sie nie leczysz u nich albo sa b drogie. Ja znalazlam miejsce pod Londynem gdzie robia wlewy za £150, 3 wlewy przed transferem, 1 w dzien transferu i 2 kolejne juz w ciazy. Jesli ktoras z Was bedzie chciala robic wlewy moge dac dane tego moejsca na priv. inna opcja to recepta z polski na wlew, wykupienie kroplowki i znalezienie pielegniarki ktora bedzie mogla ja podac.
-
Stiffi wrote:Tooney dzięki sporo kosztuje
Jest jedna klinika w Birmingham a druga firma ma pielegniarki ktore przyjezdzaja do Ciebie do domu jakbys chciala namiary moge Ci je wyslac a kosztuje to troche wychodzi taniej jak masz recepte wiec jesli masz lekarza ktory Ci ja wypisze i wykupisz sama to cena spada o polowe -
Hej Dziewczyny, test z dzisiaj (11dpt) - kreska ciazowa grubosci kreski kontrolnej, stalego koloru ale okolo polowe jasniejsza niz kreska kontrolna. W 9dpt kreska ciazowa byla ciensza. Zrobie kolejny test w poniedzialek a we wtorek mam krew i coraz wiekszego cykora... strasznie zle spalam dzisiaj, duzo sie budzilam, tak niespokojnie i serce mi szybciej bije - wypilam troche coli kolo 17 / czy to moglo miec wplyw czy to nerwy na robienie testu - co myslicie? Wiecej sie coli nie napije a tak mi sie chcialoAnia
-
Stiffi w czwartek to byla taka kreska co miala czerwona linie a reszta tej kreski to byla jakby lekko zabarwiona. A w sobote to ta kreska byla juz jakby jednolita, spojna (nie podzielona na fragmenty jak w czwartek) i lekko ciemniejsza niz czwartkowa. Tyle ze nadal nie wychodzi koloru kreski kontrolnej. Bola mnie jajniki i lapia mnie skurcze. Jutro zrobie kolejny test, zobaczymy jaka kreska wyjdzie. Sama nie wiem co myslec? Nie wiem czy beda wyniki we wtorek raczej dopiero w srode
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 09:09
Stiffi lubi tę wiadomość
Ania -
Testowa bardzo pozno wychodzi tego samego koloru co kontrolna, mysle ze nie masz powodow do obaw. &&
-
Hej Stiffi, robilam test wczoraj rano i wyszedl chyba jakby lekko ciemniejszy - moje testy zmienisja wyglad wiec ciezko je porownac. Zaraz ide na bete. Mam bole w podbrzuszu i skurcze szczegolnie na noc i w nocy az mnie budza. Wzielam nawet dwa razy buskopan (nasza nospe) bo nie dalam rady. A Ty jak? Bedziesz miala jskos kontrole w klinice? Mojej kolezance robia jutro transfer, tylko mi sie wydaje ze jest przestymulowana bo miala 25 jajeczek a mimo to robia swiezy zamiast odczekac i mrozony robic. Ona jezdzi do innej kliniki. Do tego czopki bieze dwa razy dziennie i nie dostala progynovy wcale?! Co myslisz?Ania
-
Tutaj kazda klinika ma swoje obyczaje....a ty Ania bierzesz progynove dale? Ja do 12 tygodnia brałam progynovę i progesteron.
16.01.18 FET, 27.01.18- pozytywny
30.09.17 transfer blastocysty- negatywnie :... (
09.09.2017 start stymulacja, mamy 6 blastocyst -
Misi13, tak biore dalej, narazie mam brac do wynikow krwi a potem to moze kaza mi odstawic - nie wiem. Wogole w mojej przychodni mi powiedzieli, ze nie wiadomo czy wyniki beda jutro?! Zwariowali? To co oni je do meksyku wysylaja na analze? W PL rano robisz a po poludniu masz wyniki... komedia!Ania
-
Mi powiedzieli ze jak pobiora wiwcej niz 20 jajek to trnasferu nie bedzie. Okazalo sie ze pobrali 24. I musialam czekac na crio.
Ja wlasnie nie wiem co sie dzieje. Mialam 1 dzień krwotoku i od kilku dni cisza bardzo delikatne krwawienie. Jakby to sie zatrzymalo wszystko
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)