🌸 IVF Czerwiec 2022 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
kamisia wrote:8-9? Nie za wcześnie na detektor? 🤔 To nie szkodzi czasem dziecku na tak wczesnym etapie? Nie bez powodu na początku ciąży gin daje posłuchać serduszka krótko.
Hmm, może na tak wczesnym etapie rzeczywiście warto się wstrzymać, choć jeżeli występują jakieś komplikacje, plamienia, to nie wiem co może być bardziej szkodliwe, nerwy czy 5-10 sekund serduszka. 🧐 W każdym razie czytałam gdzieś artykuł, że jest to całkowicie bezpieczne urządzenie i nie niesie za sobą negatywnych konsekwencji. Jest wiele artykułów na ten temat więc wierzę, że nic złego się nie dzieje 😊 Mnie to naprawdę uspokoiło, dobrze jest mieć taki sprzęt, tym bardziej, że stosunkowo rzadko mam wizyty, średnio co 3-4 tygodnie a bieganie z każdą brązową plamką do szpitala też mi się wydaje średnio dobre dla Malucha 😊 -
nick nieaktualnyMrs_dz0ana wrote:Dziewczyny wyrażenie swojego zdania, do którego każdy ma prawo jest okej ale przerzucanie się argumentami przez 5 stron wątku…. Serio?! 😵💫😵💫
Nie po to tu jesteśmy żeby rozstrzygnąć kogo prawda jest najprawdziwsza!🙄🙄 Nie spierać się tylko wspierać! Ja po to tu jestem, tak jak myśle co najmniej 80% reszty forumowiczek 🤔🤔
Dla tych co mogą polecam piwerko na tarasie i świat odrazu staje się piękniejszy 🥰🥰
Pięknego weekendu girls ❤️❤️
Zaraz zabieram się za to co piszesz 😅zimne piwko na tarasie 🏖️🍺😋
Dziewczyny jaka suplementację polecacie przed transferem ?KateM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniatka wrote:Ja miałam wykonane dodatkowe badania. Kir, trombofilie i homocysteine. Przez wyniki tych badań miałam wdrożone do kolejnego transferu dodatkowe leki. Koszty IVF są duże, więc w tym wypadku zainwestować w badania, które kosztują 1/10 całej procedury, a mogą pomóc, to dobra inwestycja.
-
Hope28 wrote:Hej widzę, że u Ciebie Kir AA i brak ds (to tak jak u mnie). Jakie masz zalecenia immunologiczne? Kiedy podchodzisz do transferu ?
Zaraz zabieram się za to co piszesz 😅zimne piwko na tarasie 🏖️🍺😋
Dziewczyny jaka suplementację polecacie przed transferem ?
Co do supli to ja biorę kwas foliowy, wit d, olej z wiesiołka, omegę 3/6/9 i magnez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2022, 15:45
Hope28 lubi tę wiadomość
💃89' AMH 3, Niedrożne jajowody, Adenomioza, MTHFR, Polipy , KIR AA bez DS, Oboje HLA C1/C2, Allo 31%
🕺 91' Ruch 24%, morfo 1%, DFI 21%, HBA 60%, Poli. apal IGF2, inwersja chrom. 9
🧐Długi: marvelon, diostinex, gonalpeptyl, gonal, menopur + masa supli -> 19🥚
10x❄️: 4x4.1.1, 2x5.1.1, 2x6.1.1, 4.1.2, 3.1.2; PGT-A: 3x zdrowe❄️: 2x5.1.1, 4.1.1
🍍Sztuczny: Estrofem, Vagifem, Aspirin, Metypred, Accofil, Neoparin, Prolutex, Cyclogest, Crinone -> FET 5.1.1 (Embryoglue + Atosiban)🍀
5 dpt: beta 35; 8 dpt: beta 186, 12 dpt: beta 832; 14 dpt: GS 6mm; 24 dpt: ASP 110; 8+4: CRL 2cm, ASP 175; 10+1: CRL 3,13cm, ASP 175, 37g; 11+3: CRL 4,66cm, ASP 172, 51g; 14+3: CRL 8,7cm, 95g KSIĘŻNICZKI 🥰; 17+2: 201g 23+1: 605g; 27+0 1,05kg; 31+0 1,80kg DO KOCHANIA ❤️ -
nick nieaktualnyKamisia fakt, szkodzi. To jest fala ciepła dla zarodka i prosta zasada- nie używamy do 12 tygodnia zarodek na być większy od głowicy.
Edit. Jak się stresujesz to zdroweze jest częstsze USG, umawiaj sie nawet co tydzień a detektor do regularnego sprawdzania w domu nie wcześniej niż 16-20 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2022, 15:44
Krakowska, Baby.baby86, Susannah, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Ja odpuszczam tj. odpuszczam osoby, ktore muszą wstawic 2 grosze i potem mnie oskarzac o kij wie co. Będę natomiast nadal się udzielac by nowe forumki w trudniejszej sytuacji miały pełniejszą wiedzę bo nadal nie zawsze są w stanie liczyc na pełną wiedzę od lekarza z kliniki. Mam nadzieję ze tym zakoncze ten temat. Kazda z nas ma swoje doświadczenie, które dla innej osoby może byc cenne. I nie ma znaczenia czy zakonczylam czy nie bo liczy sie doświadczenie i wiedza.
kamisia, ŁAsica lubią tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Amilka wrote:Kamisia fakt, szkodzi. To jest fala ciepła dla zarodka i prosta zasada- nie używamy do 12 tygodnia zarodek na być większy od głowicy.
Edit. Jak się stresujesz to zdroweze jest częstsze USG, umawiaj sie nawet co tydzień a detektor do regularnego sprawdzania w domu nie wcześniej niż 16-20 tydzień.
Naprawdę? Nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Skąd o tym wiesz? Lekarz coś wspominał? Nie mam szans umówiać się na wizyte co tydzień, ciąża nie jest prowadzona w naszym kraju, zresztą z kolei o częstotliwości wizyt wspomniała moja lekarz prowadząca, mówiąc, że nie jest to wskazane na wczesnym etapie 🤷♀️ -
Baby.baby86, proszę o dopisanie mnie. Transfer zaplanowany na ten poniedziałek (27 czerwca), a dzisiaj dowiedziałam się, że radośnie śmigają nam: 3 zarodki klasy A, 2 klasy B i 4 klasy C. Całkiem niezły miot nam wyszedł
Baby.baby86, Krakowska, kasiek2620, Black_Angel, KateM lubią tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Nie zamartwiaj się!!! Tak, wiem że łatwo powiedzieć🤣🤣🤣 Ja miałam tkliwe piersi tylko na samym począteczku i czułam lekko brzuch, ale to też szybko przeszło. Poza głodem, który w sumie został żadnego innego objawu - totalnie nic.
Musisz wytrzymać do wizyty, kiedy masz? Będzie dobrze!
Hej! Dziekuje! To był atak histerii z płaczem i czarnowidztwem🙈 to pewnie przez te hormony🫣usg mam 30.06!kid_aa, Baby.baby86 lubią tę wiadomość
-
Milena wrote:Hej! Dziekuje! To był atak histerii z płaczem i czarnowidztwem🙈 to pewnie przez te hormony🫣usg mam 30.06!
Mnie piersi bolały od samego początku ślę to przez proga... W drugim trymestrze przestaly a teraz pod koniec drugiego trymestru robią się pelne i o 2 rozmiary większe, bolą tylko skutki także spokojnie -
Miaukens wrote:Baby.baby86, proszę o dopisanie mnie. Transfer zaplanowany na ten poniedziałek (27 czerwca), a dzisiaj dowiedziałam się, że radośnie śmigają nam: 3 zarodki klasy A, 2 klasy B i 4 klasy C. Całkiem niezły miot nam wyszedł
Oj tak 💕💞💕 ✊🏻 Za zarodeczki 🥰👩🏼36 🧑🏼40
Starania 2018
2021 iui ❌
I ivf 5 2021 stymulacja punkcja 1 blastka
6 2021 transfer fet 3.1.1 ❌
II ivf 7 2021 stymulacja punkcja brak zarodków
III ivf 8 2021 stymulacja 1 blastka po badaniach brak zarodków
IV ivf 11 2021 stymulacja 2 blastki
11 2021 transfer ET blastka 4.1.1
6.12 🎅🏻 Mikołajki beta 0 😢
Przygotowania do transferu
16.02 FET beta 0😢
5.04 Start Eurofertil
dwie ministymulacje
1. ❄️❄️ 🥰
2. ❄️❄️❄️❄️ 🥰 -
Kobietki Kochane a może któraś z Was chce się dopisać
Tak tylko kontrolnie przypominam
💞💕💞💕💞💕💞
Dopisujemy się wg schematu:
NICK – klinika / miasto – wiek – które ivf - długi/krótki protokół - rodzaj transferu: świeży ET/ lub crio FET (który transfer od początku leczenia, licząc wszystkie procedury) - na naturalnym (N) czy na sztucznym (S)) - klasy transferowanych zarodków (data transferu) - TEST DATA LUB BETA pozytywna - ile dni po transferze (dpt)
np. XXXX - Bocian Zakopane - 33l - 2krotki - 2ET (4) - S - 2AA - 13 dpt 500KateM lubi tę wiadomość
👩🏼36 🧑🏼40
Starania 2018
2021 iui ❌
I ivf 5 2021 stymulacja punkcja 1 blastka
6 2021 transfer fet 3.1.1 ❌
II ivf 7 2021 stymulacja punkcja brak zarodków
III ivf 8 2021 stymulacja 1 blastka po badaniach brak zarodków
IV ivf 11 2021 stymulacja 2 blastki
11 2021 transfer ET blastka 4.1.1
6.12 🎅🏻 Mikołajki beta 0 😢
Przygotowania do transferu
16.02 FET beta 0😢
5.04 Start Eurofertil
dwie ministymulacje
1. ❄️❄️ 🥰
2. ❄️❄️❄️❄️ 🥰 -
To w sumie ja nie jestem dopisana:
Kluska- Artvimed Kraków- 35 lat- 1 krótki (od 22.06)- CDN
W poniedziałek idę na podgląd czy coś rośnie. Póki co spoko, nic nie boli ale mam takie uczucie wypełnienia w dole brzucha (ale nie wiem czy sobie nie wmawiam ).Baby.baby86, Przyjaciółka123, KateM lubią tę wiadomość
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
kasiek2620 wrote:Hej. No jeszcze sama w to boję się wierzyć.. Jestem pełną nadziei. Oczywiście już dwa dni temu myślałam że po wszystkim po krwotoku który dostałam ale okazało się że to był krwiak i zaroduś z serduszkiem jest na miejscu.A co u Was
Kasiek2620 czy mogę zapytać jaki zarodek miałaś transferowany? Będę wdzięczna za odpowiedź☺️ -
Ja poproszę o dopisanie 28.06 mam wizytę😊
Baby.baby86 lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Baby.baby86 wrote:Dziewczyny ✊🏻✊🏻✊🏻 Za dziś
25.06 Sobota
ZielonaOna transfer🥰
Moniatka beta 🍀 12dpt 335 💪🏻
Kogoś jeszcze dopisać??
Ale żar leje się z nieba 🌞🌞🌞 życzę spokojnego i udanego weekandu
Ja poproszę!
W czwartek, 30.06 usg- mam nadzieje, że ❤️już bedzie🙏
-
Kolorowa27 wrote:Naprawdę? Nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Skąd o tym wiesz? Lekarz coś wspominał? Nie mam szans umówiać się na wizyte co tydzień, ciąża nie jest prowadzona w naszym kraju, zresztą z kolei o częstotliwości wizyt wspomniała moja lekarz prowadząca, mówiąc, że nie jest to wskazane na wczesnym etapie 🤷♀️
Tak. Dlatego zwykle do pappy jest usg bez sluchania tętna. -
ZielonaOna wrote:Jestem po!
To dosłownie transfer ostatniej szansy bo jeden zarodek padł po drodze, jeśli się nie uda to musimy zacząć od zera a nie wiem kiedy będziemy mogli sobie na to pozwolić.
Transfer moruli w 5 dobie
Zdaje sobie sprawę że morule rokują gorzej niż blastki ale jeśli ma się udać to uda się i tak ✊ Znalazłam na forum parę takich historii chociaż większość była odwrotna
Lekarz kazał zrobić betę 5 lub 6 lipca, podobno beta może być ciut niższa w stosunku do blastki ale zobaczymy.
Tak czy inaczej jestem przejęta, popłakaliśmy się z mężem oboje że to już i mamy kropka na pokładzie ❤️
Mocne kciuki✊✊✊🍀🍀🍀ZielonaOna lubi tę wiadomość